View Full Version : Нов автомобил от чужбина
Интересува ме, дали някой е проявявал интерес как стоят нещата със продажбата на нови автомобили в съседните на нас страни. Лизингови схеми и други подобни плащания,цени ???
Иска ми се да направим някакво сравнение с нас и останалите.
Не знам някой да влачи от съседните страни коли втора употреба, сигурно са по-скъпи и от тук :roll:
Аз от много далечен човек знам, че например СубаруИмпреза излиза с около 10'000лв. по-евтино купена в Турция и докарана тук, но нищо повече, просто не ми е близък и няма как да го разпитам... :roll:
В Гърция всеки модел Алфа е с около 5000лв. по-скъпа, а някои даже с 10'000лв. :roll:
За Румъния не знам...
за румъния бях чувал че евросъюза ги наказал нещо заради надигнати цени на вносни коли за да могат да си продават дачиите, сега имат някаква штуротия правителството дава по 900 и няколко евро за всяка кола отпреди 1995 година с цел да се отърват от старите си коли
Аз от много далечен човек знам, че например СубаруИмпреза излиза с около 10'000лв. по-евтино купена в Турция и докарана тук, но нищо повече, просто не ми е близък и няма как да го разпитам... :roll:
За Румъния не знам...
Мисля, че е точно обратното... Поне хората, които познавам, а те не са малко, търсят начин да си купят тук кола и да я ползват там (Турция). Все пак не забравяйте, че и Турция има собствено автомобилно производство, което трябва да бъде защитено... или по-скоро трябва да бъдат защитени интересите на "големите" ;)