View Full Version : Проблем голям със скоростите
dimitar zlatarev
19-08-2007, 18:12
blokira mi skorostnata kutiq na parva kolko 6te struva remonta i trqbvali da smenqm cqlata skorostna kutiq :( :o :( :( :( :( :( nqma li lesen na4in
блокира ми скоростната кутия на първа колко ще струва ремонта и трябва ли сменям цялата скоростна кутия..........няма ли лесен начин
колега,следващия път като търсиш помощ,поне пиши на български,все пак има правила във форума и не е зле да се спазват!!!
dimitar zlatarev
19-08-2007, 18:12
blokira mi skorostnata kutiq na parva kolko 6te struva remonta i trqbvali da smenqm cqlata skorostna kutiq :( :o :( :( :( :( :( nqma li lesen na4in
блокира ми скоростната кутия на първа колко ще струва ремонта и трябва ли сменям цялата скоростна кутия..........няма ли лесен начин
колега,следващия път като търсиш помощ,поне пиши на български,все пак има правила във форума и не е зле да се спазват!!!
vikoalfa
19-08-2007, 19:47
Твоя човек е Лисан тел.0899832271-Сашо
Успех с ремонта.
vikoalfa
19-08-2007, 19:47
Твоя човек е Лисан тел.0899832271-Сашо
Успех с ремонта.
Когато ти я свалят и видят какво и има-тогава ще ти кажат и колко ще ти струва :roll:На един приятел БМВ-то миналата година така му блокира на задна и му излезе към 250 лв.със всичко,,но за теб незнам,а не си казал и каква е колата....По-лесен начин винаги има-продаваш колата и си взимаш друга(стига да имаш излишни пари) :lol:
Когато ти я свалят и видят какво и има-тогава ще ти кажат и колко ще ти струва :roll:На един приятел БМВ-то миналата година така му блокира на задна и му излезе към 250 лв.със всичко,,но за теб незнам,а не си казал и каква е колата....По-лесен начин винаги има-продаваш колата и си взимаш друга(стига да имаш излишни пари) :lol:
milenamr
21-08-2007, 13:45
Имаш лично съобщение :twisted:
milenamr
21-08-2007, 13:45
Имаш лично съобщение :twisted:
Alfa User
21-08-2007, 17:36
А моето някой професор го затри ... :joly:
Ама да е жив и здрав, да му се връща :roll:
Иначе за колегата с блокажа - пиши какво става с колата, че ме заболя сърцето. Струва ми се вече са ти казали къде да идеш и какво да питаш :th_up:
Alfa User
21-08-2007, 17:36
А моето някой професор го затри ... :joly:
Ама да е жив и здрав, да му се връща :roll:
Иначе за колегата с блокажа - пиши какво става с колата, че ме заболя сърцето. Струва ми се вече са ти казали къде да идеш и какво да питаш :th_up:
dimitar zlatarev
21-08-2007, 19:02
колата е алфа 33 1.7 боксер 93 год.казаха че мойе да не се сменя зялата скоростна кутия
dimitar zlatarev
21-08-2007, 19:02
колата е алфа 33 1.7 боксер 93 год.казаха че мойе да не се сменя зялата скоростна кутия
dimitar zlatarev
21-08-2007, 19:39
трагнах си на парва след като трагнах исках да вклуча на 2 и дотам и ся само на 2 никоя друга неще]
:(
dimitar zlatarev
21-08-2007, 19:39
трагнах си на парва след като трагнах исках да вклуча на 2 и дотам и ся само на 2 никоя друга неще]
:(
колата е алфа 33 1.7 боксер 93 год.казаха че мойе да не се сменя зялата скоростна кутия :lol: Те правилно са ти казали че може да не се сменя,но защо не я оправиха?Има вариант да се направи на място но те трябва да си го намерят,трудно е за обясняване,ако ми я докараш ще ти я направя,но не знам дали си струва пътя от Пловдив.По лесния и добър вариант но по скъп е да си купиш ремонтирана кутия и само да ти я сменят леваците и нема да имаш ядове.Успех :!:
колата е алфа 33 1.7 боксер 93 год.казаха че мойе да не се сменя зялата скоростна кутия :lol: Те правилно са ти казали че може да не се сменя,но защо не я оправиха?Има вариант да се направи на място но те трябва да си го намерят,трудно е за обясняване,ако ми я докараш ще ти я направя,но не знам дали си струва пътя от Пловдив.По лесния и добър вариант но по скъп е да си купиш ремонтирана кутия и само да ти я сменят леваците и нема да имаш ядове.Успех :!:
dimitar zlatarev
26-08-2007, 18:05
а някой може ли да ми каже колко коня е тази количка алфа ромео 33 1.7 боксер 94г.
vikoalfa
26-08-2007, 20:03
Alfa Romeo 33 1.7IE 8V
Dimensions
Wheelbase: 2475 mm
Track front: 1366 mm
Track rear: 1362 mm
Length: 4075 mm
Width: 1613 mm
Kerb weight: 1130 kg
Fuel capacity: 50 l
Engine
Manufacturer: Alfa Romeo
Type: F-4
SOHC
8 valves total
2 valves per cylinder
Main bearings: 3
Bore x stroke: 87.00mm Ч 72.00mm
Bore / stroke ratio: 1.21
Displacement: 1712 cc 104.47 cu in
Compression: 9.50:1
Fuel system: Bo L3-1 Jet fuel inj.
Aspiration: Normal
Catalytic Converter: N
Max. output: 109.5 PS (108.0 bhp) (80.5 kW)@5800 rpm
Max. torque: 148.0 Nm (109 lbft) (15.1 kgm)@4500 rpm
Coolant: Water
Specific output: 63.1 bhp/litre
Specific torque: 86.45 Nm/litre
Performance
0-60mph: 9.1 s
0-100km/h: 9.4 s
Quarter mile: 16.50s
Top speed: 190 km/h
Power to weight: 95.58 bhp/ton
Chasis
Engine location: Front
Engine alignment: Longitudinal
Steering: rack & pinion PAS
Turning circle: 11.00 m
Suspension front: I.MS.LW.CS.ARB.
Suspension rear: dD.W.PR.CS.
Brakes: VeDi/Dr-S
Transmission: 5M
Top gear ratio: 0.85
Final drive ratio: 3.89
milenamr
26-08-2007, 20:35
Alfa Romeo 33 1.7IE 8V
Dimensions
Wheelbase: 2475 mm
Track front: 1366 mm
Track rear: 1362 mm
Length: 4075 mm
Width: 1613 mm
Kerb weight: 1130 kg
Fuel capacity: 50 l
Engine
Manufacturer: Alfa Romeo
Type: F-4
SOHC
8 valves total
2 valves per cylinder
Main bearings: 3
Bore x stroke: 87.00mm Ч 72.00mm
Bore / stroke ratio: 1.21
Displacement: 1712 cc 104.47 cu in
Compression: 9.50:1
Fuel system: Bo L3-1 Jet fuel inj.
Aspiration: Normal
Catalytic Converter: N
Max. output: 109.5 PS (108.0 bhp) (80.5 kW)@5800 rpm
Max. torque: 148.0 Nm (109 lbft) (15.1 kgm)@4500 rpm
Coolant: Water
Specific output: 63.1 bhp/litre
Specific torque: 86.45 Nm/litre
Performance
0-60mph: 9.1 s
0-100km/h: 9.4 s
Quarter mile: 16.50s
Top speed: 190 km/h
Power to weight: 95.58 bhp/ton
Chasis
Engine location: Front
Engine alignment: Longitudinal
Steering: rack & pinion PAS
Turning circle: 11.00 m
Suspension front: I.MS.LW.CS.ARB.
Suspension rear: dD.W.PR.CS.
Brakes: VeDi/Dr-S
Transmission: 5M
Top gear ratio: 0.85
Final drive ratio: 3.89
или накратко казано 109bhp(кончета) :twisted:
Alfa User
26-08-2007, 20:40
Ама някой май наистина хич не е слушкал като са му говорили по-големите батковци и каки... Дано случилото се послужи за урок за напред, за да се наслади момчето на тази чудна кола. Даже ако иска, може да звънне на предишния собственик за нова среща с учебна цел - само съвет де, за да няма после пак :depressed:
vikoalfa
26-08-2007, 21:15
Ама някой май наистина хич не е слушкал като са му говорили по-големите батковци и каки... Дано случилото се послужи за урок за напред, за да се наслади момчето на тази чудна кола. Даже ако иска, може да звънне на предишния собственик за нова среща с учебна цел - само съвет де, за да няма после пак :depressed:
Кого визираш :?:
Alfa User
26-08-2007, 23:33
Он си знаа шо го бият :pokey:
mladej_it
27-08-2007, 13:56
Кофти колега внимавай като се оправяш сам да не пострадаш ,щото основното на едно алфаромео ,че трябва да се грижиш за него вместо да го биеш с варията!!! Та с две думи правиш какво правиш сипи после масло "Хубаво масло" и тогава давай газ щото понякога се случва профилактично посиняване и хъркане на втора :) !!! И основното е да запазиш старата ако чустваш че не ти трябва ,защото някой можe да му потрябва някой чарк some day some way!!!
Здравейте, за да не отварям нова тема реших да използвам тази. От скоро имам 33-ка 1.4i 94г, това ми е първа кола и съм страшно доволен от нея, самоче трудно свиквам със скоростите. Когато включвам на първа почти винаги се чува едно леко хъркане като хрупане :roll: , на задна е същото положението а пък когато примерно съм с по-висока скорост от колкото е нормално за втора предавка като се опитам да включа втора и стърже много силно и трява да намаля коростта преди да я включа. Въпроса ми е това нормално ли е, има ли нещо развалено по скоростната кутия или трябва да сменя маслото ? Какво масло ще ми препоръчате ?
Благодаря ви предварително за отговорите !
Здравейте, за да не отварям нова тема реших да използвам тази. От скоро имам 33-ка 1.4i 94г, това ми е първа кола и съм страшно доволен от нея, самоче трудно свиквам със скоростите. Когато включвам на първа почти винаги се чува едно леко хъркане като хрупане :roll: , на задна е същото положението а пък когато примерно съм с по-висока скорост от колкото е нормално за втора предавка като се опитам да включа втора и стърже много силно и трява да намаля коростта преди да я включа. Въпроса ми е това нормално ли е, има ли нещо развалено по скоростната кутия или трябва да сменя маслото ? Какво масло ще ми препоръчате ?
Благодаря ви предварително за отговорите !
проблема е обсъждам много пъти ма хайде пак ще подшушна някои неща :wink: Значи нещата стоят така:по рождение тия скоростни кутии са малко келави и синхроните заминават,обаче,предлагам ти да си прегледаш лостовата система -тампони,втулки,луфтове и т.н.,прегледай и луфта на педала на съединителя на залавното му място към рамката на сервото и щифта на вилката към помпата.Също така ще ти предложа да се научиш(ако вече не си) да сваляш скоростите с междинна газ(но подаваш газ на неутрално и пуснат съединител) ще забележиш че хъркането ще изчезне,не завинаги но поне ще го налалиш до минимум,маслото можеш да го смениш че не се знае кога за последно е сменявано.Успех и задължително след тези процедури се похвали как е поведението :!:
Благодаря ви предварително за отговорите ! :roll: А според мен най лесния начин е да се ремонтира цялата и тогава няма да имаш ядове на нито една скорост.Ремонта на лостовата система е задължителна :!:
Здравей
При мен също го има този проблем (при първа и задна скорост - докато влезнат ХРУПА като на москвич) не е голяма болка. Дразнещо е, но се свиква :wink: .... Незнам след евентуален ремонт , колко изкарват , както и цената.Нека колегата Lisan каже , дали си заслужава този ремонт. Поздрави.
milenamr
29-08-2007, 17:00
Да , определено това си е хронична "болест" на 33-ките,но тя е от тези болести с които се живеее 100 години(най-малко) :twisted:
И при мен го има абсолютно същия проблем.Аз обаче съм им намерила цаката как да ги включвам така ,че да не се получава това"прихрупване".Знам , че си е строго специфично настроението на скоростите при всяка 33 -ка, но ето го моя конкретен вариант :
-Първа я включвам много бавно и лоста го вкарвам плътно в ляво.
-За задна по същия начин само че лоста плътно в дясно :D (ако случайно усетя, че няма да захапе от първия път(за задна става въпрос)и включвам първа, после задна и всичко заспива:)) Може да изглежда леко сложно на пръв поглед, но всъщност е супер елементарно и се свиква лесно и после няма никакви проблеми:)
Да , определено това си е хронична "болест" на 33-ките,но тя е от тези болести с които се живеее 100 години(най-малко) :twisted:
И при мен го има абсолютно същия проблем.Аз обаче съм им намерила цаката как да ги включвам така ,че да не се получава това"прихрупване".Знам , че си е строго специфично настроението на скоростите при всяка 33 -ка, но ето го моя конкретен вариант :
-За задна по същия начин само че лоста плътно в дясно :D (ако случайно усетя, че няма да захапе от първия път(за задна става въпрос)и включвам първа, после задна и всичко заспива:)) Може да изглежда леко сложно на пръв поглед, но всъщност е супер елементарно и се свиква лесно и после няма никакви проблеми:) :lol: :lol: Ти го изкара че караш нещо подобно на трамвай :lol: два пъти на зад,три пъти на пред,повдигаш и буташ :oops: Това не е каране а мъка :!: За да няма такива изпълнения трябва ремонт скорости, лостова система и хубав съединител :!:
Здравей
При мен също го има този проблем (при първа и задна скорост - докато влезнат ХРУПА като на москвич) не е голяма болка. Дразнещо е, но се свиква :wink: .... Незнам след евентуален ремонт , колко изкарват , както и цената.Нека колегата Lisan каже , дали си заслужава този ремонт. Поздрави. :lol: При твоя вариант 170лв,иначе 250лв,сваляне качване,части,масло и нови семеринги.Ремонта на лостовата се заплаща допълнително :!:
-За задна по същия начин само че лоста плътно в дясно :D (ако случайно усетя, че няма да захапе от първия път(за задна става въпрос)и включвам първа, после задна и всичко заспива:)) Може да изглежда леко сложно на пръв поглед, но всъщност е супер елементарно и се свиква лесно и после няма никакви проблеми:)
При мен става по следния начин ПАРВО включваш ВТОРА - след това първа . За задна скорост или трета или пета (която влезе ) и след това задна - гарантирам че няма хъркане и хрупане ..... Гадно е обаче като се качиш на друга кола и си свикнал с товзи вид включване - след време го правиш несъзнателно !!!!!! Много хора съм шашкал с тези "маневри" на скоросният лост ....
vikoalfa
29-08-2007, 23:03
Алеле :shock: :shock: :shock: ама вярно трамвай :lol: Давам безплатни кръгчета с колицата ми да видите кво са скорости :wink:
vikoalfa аз съм първия навит които иска да ти пробва скоростите!
Нали ще ми я отстъпиш да я тествам как включва от 1-ва до 3-та??? :lol:
vikoalfa
31-08-2007, 01:02
Няма проблем :wink:
Ама чупи-прави :P
Това с междинната газ (както каза MrX) помогна при превключване от трета на втора предавка. На първа когато я включвам бавно се получава без хъркане но повечето пъти на светофара няма толкова време а пък на задна упорито си хърка каквото и да правя. Ще провбвам начина на _Krasi с трета или пета и след това задна и ще пиша дали има промяна.
Много ви благодаря за съветите !
EEEEEEE !!!!! Какво стана с тези скорости ? Нещо ме гложди женско любопитство :lol: