Log in

View Full Version : СКОРОСТТА...

Furious 155
21-08-2007, 23:31
http://autoplay.ru/2007/08/16/samye_str ... otret.html (http://autoplay.ru/2007/08/16/samye_strashnye_fotografii_avarijj_esli_u_vas_slab aja_psikhika_luchshe_ne_smotret.html)

предварително споменават хората със слаба психика и стомах да не гледат....

ПРОСТО Е УЖАСНО...живота е толкова крехък че...

Furious 155
21-08-2007, 23:31
http://autoplay.ru/2007/08/16/samye_str ... otret.html (http://autoplay.ru/2007/08/16/samye_strashnye_fotografii_avarijj_esli_u_vas_slab aja_psikhika_luchshe_ne_smotret.html)

предварително споменават хората със слаба психика и стомах да не гледат....

ПРОСТО Е УЖАСНО...живота е толкова крехък че...

DiabL0
22-08-2007, 10:31
еии... как може да пускаш такива линкове бе... :shock:
Това е много извратено....... ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЖЕСТОКО !
Аз неуспях да ги изгледам !!!
Прав си че това е самата реалност... и разбирам какво имаш в предвид като си пуснал темата....
Но това е ПРЕКАЛЕНО !!
Админите да преценят дали да остане темата... !!

DiabL0
22-08-2007, 10:31
Прав си че това е самата реалност... и разбирам какво имаш в предвид като си пуснал темата....
Но това е ПРЕКАЛЕНО !!

IVO_GWM
22-08-2007, 11:01
... много гадни снимки наистина, НО ИМАМЕ САМО ЕДИН ЖИВОТ !!!

IVO_GWM
22-08-2007, 11:01
... много гадни снимки наистина, НО ИМАМЕ САМО ЕДИН ЖИВОТ !!!

J_I_V_K_O
22-08-2007, 11:16
Но това е ПРЕКАЛЕНО !!

абсолютно си прав, успях да ги изгледам но все едно бях на испит за въстановяване на контролни точки... ДНЕС СИГОРНО НЯМА ДА ЯМ... :horror: :horror: :horror:

J_I_V_K_O
22-08-2007, 11:16
Но това е ПРЕКАЛЕНО !!

абсолютно си прав, успях да ги изгледам но все едно бях на испит за въстановяване на контролни точки... ДНЕС СИГОРНО НЯМА ДА ЯМ... :horror: :horror: :horror:

Nikiboy
22-08-2007, 11:23
Особено тези с мозъците са много яки!

Nikiboy
22-08-2007, 11:23
Особено тези с мозъците са много яки!

Furious 155
22-08-2007, 12:02
Но това е ПРЕКАЛЕНО !!

аз не успях да ги изгледам докрай.... и с ядене май ще съм така днес...

Furious 155
22-08-2007, 12:02
Но това е ПРЕКАЛЕНО !!

аз не успях да ги изгледам докрай.... и с ядене май ще съм така днес...

ne0
22-08-2007, 13:49
ТВЪРДО ПРОТИВ ТЕМАТА СЪМ. НИКОЙ НЕ Е ЗАСЛУЖИЛ СЛЕД СМЪРТТА СИ ДА СТАВА ЗА НАЗИДАНИЕ. МОЖЕ ДА Е НЯКОЙ ОТ НАС. ИМА РОДИТЕЛИ, ДЕЦА, РОДНИНИ..... моля да се изтрие..........

ne0
22-08-2007, 13:49
ТВЪРДО ПРОТИВ ТЕМАТА СЪМ. НИКОЙ НЕ Е ЗАСЛУЖИЛ СЛЕД СМЪРТТА СИ ДА СТАВА ЗА НАЗИДАНИЕ. МОЖЕ ДА Е НЯКОЙ ОТ НАС. ИМА РОДИТЕЛИ, ДЕЦА, РОДНИНИ..... моля да се изтрие..........

PEPINKO
22-08-2007, 14:28
Подкрепям ne0!!!Направо бях потресен :shock: от тези кадри......не мога да повярвам какви гнусни работи се публикуват в интернет :evil: :evil: :evil:

PEPINKO
22-08-2007, 14:28
Подкрепям ne0!!!Направо бях потресен :shock: от тези кадри......не мога да повярвам какви гнусни работи се публикуват в интернет :evil: :evil: :evil:

IVO_GWM
22-08-2007, 14:32
... добре де гнусни, ама няма нищо измислено това е резултат от полетите на безсмъртните ...

Лошото е че и на мен много ми тежи десния крак, направо си мисля за терапия !!!

Отделно не можах да ги догледам до края ...

IVO_GWM
22-08-2007, 14:32
... добре де гнусни, ама няма нищо измислено това е резултат от полетите на безсмъртните ...

Лошото е че и на мен много ми тежи десния крак, направо си мисля за терапия !!!

Отделно не можах да ги догледам до края ...

DeX
22-08-2007, 16:33
Според мен темата си е страшно актуална щом с предупреждение не става нека гледат крайният резултат. Найстина ми е малко криво за душите на хората, който след смъртта си биват разглеждани като пример, но според мен по-добре така от колкото утре да е някой от нас :!:

ХОРА КАРАЙТЕ РАЗУМНО

tokata_pz_flex
22-08-2007, 17:11
Колега темата не е за тук според мен , иначе е адски поучителна !

DiabL0
22-08-2007, 20:28
Аз ясно подчертах, че разбирам целта на поста и темата...
НО !! , ще ме изпрощавате, НИКОЙ НЕЗАСЛУЖАВА ДА ГЛЕДА ТАКИВА ПОТРЕСАВАЩИ КАДРИ !! има си други маааалко по цивилизовани начини за превенция !
Днес цял ден пътувах с колата и трябва да ти кажа , че ми беше много трудно да карам !
Знам че това е голата реалност, ! Защо по същата логика нетръгнете голи по улиците... или да показват операции на живо по телевизията, зада се пазим от тази или онази болест... да видиш как режат хората..
май много се отплеснах... надявам се да небъда погрешно разбран !

Sergey_gigov
22-08-2007, 23:03
темата е доста актуална на последък - момчета нека всеки се замисли - преди да натиска педала на газта - никой не заслужава такава нелепа и грозна смърт , да не говорим , че всеки може да е и от двете страни (потърпевш или причинител )на такъв ад - дано не се случва на никого

BatVas
23-08-2007, 00:05
Aз да Ви кажа тези снимки съм ги виждал и преди - като карам и позасиля се сещам за тях и карам по-бавно и внимателно :roll:

Чукайте на дърво!! Внимавайте и мислете!!! Не сме сами на пътя !!!

nkn66
23-08-2007, 00:36
Аз, па няма да ги гледам тогава!

odisey
23-08-2007, 00:50
Баси ..... треперя ... особено тези с касатрофите мисля, че трябва всеки да ги види !!!!!!!!!!!!!!!!! Който не го е страх разбира се и наистина има много здрави нерви. Това е начинът да се замислим мноооого сериозно кво правим на пътя!!!!! Все още не си усещам нищо в устата просто изтръпнах ....

odisey
23-08-2007, 00:51
Aз да Ви кажа тези снимки съм ги виждал и преди - като карам и позасиля се сещам за тях и карам по-бавно и внимателно :roll:

Чукайте на дърво!! Внимавайте и мислете!!! Не сме сами на пътя !!!

Еварата БатВас точно тва е !

KGB
23-08-2007, 01:30
Колкото повече се гледат подобни неща толкова повече ще стават....така е устроена човешката психика....за какво си мислиш то става в един момент....Това не съм си го измислил аз, научно доказано е.

А и съм напълно съгласен с Нео!!!

пс: особено се дразня, на изкавание от сорта: това заслужават безсмъртните и т.н.///// да не сте били там та знаете какво е станало????

Теза тема е за коша....

ne0
23-08-2007, 02:22
Моля модераторите да не се правят на свети води..... НЯМАТЕ ЛИ СРАМ БЕ!!!!!!!!

ne0
23-08-2007, 02:32
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=67949

odisey
23-08-2007, 04:29
Някои от снимките са наистина супер гнусни, едва ли може повече, но всичко си е написано, след тези коментари едва ли някой няма да знае за какво става въпрос. Мен лично ми повлияха ужасно много едвам заспах, и наистина е малко трудно ако сис със слаба психика да си направиш правилните изводи. Но при всички положения - дори и на най-затъпелия тъпак ми правят впечатление и го карат да помисли много много сериозно, бих казал даже оставят отпечатък. Не бих ги гледал втори път, даже не можах да изгледам всичките, но ако някой се осмели да избере някои от тях и ги сложи някъде може би е най удачно. За съжаление според мен няма дриг начин да се осъзнае чистата и проста истина за кво става дума на пътя със висока скорост.

IVO_GWM
23-08-2007, 09:23
това къде го видя:

пс: особено се дразня, на изкавание от сорта: това заслужават безсмъртните

... в резултат на шофирането на разни ВЕЛИКИ ШОФЬОРИ от 18 до 88, които се мислят за безсмъртни стават много от белите, пияните са друга мноого обширна тема. Същите тези индивиди много често нито имат опита, нито подготвена кола която е достатъчно стабилна и може да спира както трябва. Отделен факт е че по-често загиват невинни хора. И не пожелавам на никого каквото и да е ПТП.

Има малко хора които МОГАТ да карат наистина бързо и сигурно, и много дето се мислят за ....

Не познавам рацерите от форума и не причислявам никой към можещите или неможещите.

Иначе си слагам ръка на сърцето и си казвам че съм правил много глупости на пътя. Карам почти винаги много над ограниченията извън града и т.н. Опитвам се да не преча на другите на пътя, или така си мисля. Всичко това не значи че съм ВЕЛИК ШОФЬОР.

SFINKS
23-08-2007, 10:48
темата да си стои според мен за да напомня на рацерите кво става за няколко секунди при висока скорост , от човек с бъдеще > кайма
който не е катастрофирал с висока скорост няма да го разбере по друг начин освен с нагледен пример като тези снимки

тва е истината в очите

ne0
23-08-2007, 11:16
темата да си стои според мен за да напомня на рацерите кво става за няколко секунди при висока скорост , от човек с бъдеще > кайма
който не е катастрофирал с висока скорост няма да го разбере по друг начин освен с нагледен пример като тези снимки

тва е истината в очите

ама и ти си един счвтец, утре ще те прегази камион на тротоара.... супер ли ще ти е роднините да те видят и некви форумни идиоти да пишат на вуж го тоя бил пян и скочил пред камиона.... баси абе вие близки нямате ли бе.... баси хората

SFINKS
23-08-2007, 11:20
аз малко се съмнявам в тия снимки някой да може да познае конкретен човек щото просто цял човек няма останал никаде по тия снимки.

Както казах тия сними са "истината в очите "
кое според вас въздейства повече в/у поведението на един водач :
1/ знак ограничаващ скороста до 80 км
2/ въпросните снимки

ne0
23-08-2007, 11:24
а сега си представи на близкия ти човек на тия снимки...
не става така тва са глупости. ..... ПЕТКО беше много прав ама вие безгрешните не рацерите сте светии.... пу мани......

SFINKS
23-08-2007, 11:37
аз точно не съм светец, ма не ми пречи да гледам истината в очите
ако наистина следваш тази логика и смяташ че е вярна званни в БТВ да не показват всяка вечер снимки на смаващи катастрофи и да спрат цялата тая кампания с войната по пътищата . Показват ги поради простият факт че това май ше се окаже най-ефикасното средство за въздействие в/у водачите
колкото по-просто и силно въздействащо е едно средство толкова по ефикасно

дай сега да забраним да пишат " пушенето убива " в/у цигарите щото на някой роднината умрял от рак на белия дроб

ne0
23-08-2007, 11:39
Пак прочети кво е написал Петко, ква превантивност като караме по пътища за 10 пъти по-малко трафик... не ми се спори за глупости

SFINKS
23-08-2007, 11:48
какво е написал Петко ????
аз нищо смислено не виждам в тва което е написал
"
Колкото повече се гледат подобни неща толкова повече ще стават....така е устроена човешката психика....
"
:screwy: пълни глупости

Що да не спорим по въпроса , и тва според мен съвсем не са глупости
Айде замисли се ако на мястото на пътен знак примерно забранено изпреварването сложат огромен билборд с някоя от тия снимки , кое ще по ефикасно а ..........

ne0
23-08-2007, 12:18
какво е написал Петко ????
аз нищо смислено не виждам в тва което е написал
"
Колкото повече се гледат подобни неща толкова повече ще стават....така е устроена човешката психика....
"

Що да не спорим по въпроса , и тва според мен съвсем не са глупости
Айде замисли се ако на мястото на пътен знак примерно забранено изпреварването сложат огромен билборд с някоя от тия снимки , кое ще по ефикасно а ..........

ако искаш труповете да ги висваме по мостове а и да ги окачваме по светофари.........................

SFINKS
23-08-2007, 12:26
интересна идея е тва ма нереална

pr_00f
23-08-2007, 13:05
Според мен тази тема НЕ е за триене, или поне първият пост от нея. Още повече че има много явно предупреждение че снимките НЕ са за хора със слаби нерви. Всеки сам да си решава дали да гледа или не. И никой никого не кара насила да гелда.
Иначе линка е пускан и преди и то от мен ако се не лъжа, но това няма никакво значение.
И за мен е много по важно дори и само един човек да се замисли какво прави на пътя след като изгледа снимките, отколкото да се водят безсмислени за мен диспути дали да се трие темата или не. Колкото по внимателно се кара и се спазват ограниченията - толкова шансовете да стават подобни сакатлъци намаляват.

И сега ако някой ще ми говори за състоянието на пътищата и че те са виновни са повечето катастрофи ще му задам прост въпрос. Ами като знаете в какво състояние са нашите пътища зщо по дяволите карате така че излагате на риск своя живот и живота на още много хора ?

п.с брех ввднъж да съм съгласен със Сфинкса :)

SFINKS
23-08-2007, 13:11
Сфинкса грешни тези никога не защитава :)

ако караш с 40 км па даже и без колан най много фаровете да си счупиш , ма ако караш с 150 освен фаровете и главата си чупиш па макар и с колан

KGB
23-08-2007, 13:37
"

Ако ти беше прав!!!... в цивилизованите държави (ние не сме сряд тях) навсякъде където могат, щяха да показват подобни снимки!!!

Но не го правят!!!...няма смисел да ти обяснявам защо....

пс: Като толкова много мислите, че има страшен смисел, ми сложете си по една разпечатка на най-страшната снимка в колата си....и да видим до къде ще стигнете...

Сфинкса грешни тези никога не защитава :)

ако караш с 40 км па даже и без колан най много фаровете да си счупиш , ма ако караш с 150 освен фаровете и главата си чупиш па макар и с колан

Ти краш тестовете знаеш ли с колко се правят????

И сега ако някой ще ми говори за състоянието на пътищата и че те са виновни са повечето катастрофи.....

Не, не бре Не са....по-път който може да поеме... да речем 1000 коли на час минават по 7 000 коли...за маркировки и тем подобни няма какво да говориме....

SFINKS
23-08-2007, 13:42
кво да ти кажа , аз краш тестове не гледам гледам в реалноста как са нещата
катастрофирал съм няколко пъти ( 2 пъти аз и няколко пъти съм се возил в коли по време на катастрофа )
с ниска скорост на никой нищо му нямаше освен уплаха , докато на висока не мис е говори

законите на кинетиката са съвсем прости и ясни по въпроса с скороста ако ме разбираш какво искам да кажа

ne0
23-08-2007, 13:45
Проофе ди и ти ли безгрешен излезе бе.... на теб трябва да ти вземат книжката и да си хжърлиш ключовете от колата в язовира.

Аз съм по пътищата средно по 120 000 км на година и тая заради такива кат теб неадекватни с пътната обстановка съм бил всидетел и участник в ПТП-та. Въобще не давай такива мнения....

краш тестовете са с 54 км/ч - 64 км/ч

KGB
23-08-2007, 13:47
кво да ти кажа , аз краш тестове не гледам гледам в реалноста как са нещата
катастрофирал съм няколко пъти ( 2 пъти аз и няколко пъти съм се возил в коли по време на катастрофа )
с ниска скорост на никой нищо му нямаше освен уплаха , докато на висока не мис е говори

законите на кинетиката са съвсем прости и ясни по въпроса с скороста ако ме разбираш какво искам да кажа

Ок съгласен, НО ти от къде знаеш, че всичките тези хора (лека им пръст) са загинали в следствие на каране като идиоти.

Живи и здрави и няма смисел от безмислен спор...

SFINKS
23-08-2007, 13:55
Не мога да знам дали 100 % от хората на снимките са загинали от идиотско каране . Мога да кажа със сигурност че идиотското карането с висока скорост е 100 % предпоставка за катастрофа . Само е въпрос на време

на няколко от снимките имаше мотористи , е там вече съм сигурен че е от идиотско каране . Ти видял ли си мотор да спазва каквито и да е ограничения

IVO_GWM
23-08-2007, 13:58
Ако и един човек поне се замисли и започне да кара по-внимателно мисля че има смисъл.

Като пожелание може да се редактира първият пост, да се подчертае, смени цвета и т.н. на предупреждението че снимкитe не са за хора със слаби нерви.

SFINKS
23-08-2007, 14:01
"
Ако и един човек поне се замисли и започне да кара по-внимателно мисля че има смисъл.
"

точно това е смисъла и точно затова трябва да стои тази тема

Furious 155
23-08-2007, 14:11
Като пожелание може да се редактира първият пост, да се подчертае, смени цвета и т.н. на предупреждението че снимкитe не са за хора със слаби нерви.

ГОТОВО!!!

П.П. Радвам се че има спор в темата и се излагат различни мнения, но каквото и да кажете това се е случило, без да се споменават обстоятелствата (алкохол, скорост, пътна обстановка, ден, нощ...) и това са само резултатите... като знаем тях според мен има смисъл да се видят било и за малко, за да може в обратен ред да се задвижт нещата... ние сме по пътищата и никой не е в безопасност, т.е. всичко е в наши ръце и в тези на този отсреща и на този отдясно на светофара.... това е!

A M D
23-08-2007, 14:24
:shock: :shock: Тези снимки показва неразумното шофиране до какво води.Ипосле некя някои само да се перчи колко барзо карал.Карал докато НЕ Е ПОРЕДНАТА СНИМКА ВАВ САИТА>Даи боже на всички безвариино каране само това мога да кажа. И УМНАТА :!: :!:

Crusader
23-08-2007, 14:45
Брей, я гледай тука много светци бе, има ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ и на който не му стиска да не гледа, а също да не гледа когато изстъргват някой негов роднина от някоя стена или броня на камион, където е налетял благодарение на скорости видни в подписите на някои съфорумници :!:
По мое мнение тия снимки трябва да ги види всеки начинаещ шофьор и поне по веднъж годишно бамбашка рацерите по родните ни пътища, щото 1000+ загинали годишно си е като да водим една малка война, а за цивилизованите държави...ми много точно казано ЦИВИЛИЗОВАНИ, а тук си е шибана джунгла на пътя и на идиотите с Q7 или Н2 им е през к.ра за мен, ще ме прегазят и даже ще им се размине с условна присъда.
И ако виждането на тия снимки спаси поне един човешки живот годишно, то тогава си заслужава "рацерите" по родните пътища да ги гледат до посиняване и то всекидневно :!:

Aquila
23-08-2007, 16:08
"

Ако ти беше прав!!!... в цивилизованите държави (ние не сме сряд тях) навсякъде където могат, щяха да показват подобни снимки!!!

Но не го правят!!!...няма смисел да ти обяснявам защо....

човек да каже,че не си бил в "цивилизовани държави" и да не знаеш, ама точно пък с такива "гадни реклами" е пълно, ето пример http://www.youtube.com/watch?v=Eyuj1VI_xUQ или http://www.youtube.com/watch?v=ipnJbSnmc24&NR=1

A M D
23-08-2007, 16:09
Точно казано :!: :clap2:

blank_jack
23-08-2007, 23:30
абе всички сте прави да ви кажа истината не е една - единственото което мога да кажа, освен че откакто снощи ги гледах тия снимки не ми се яде много ... днес съм навъртял 400 километра и всеки път когато изпреварвах или ускорявах над позволеното една от тия снимки ми се просваше пред очите и ме караше да се замисля още по 1 път какво правя и дали няма да ме стържат от асфалта след това...

Nasko_77
24-08-2007, 01:05
Като малък много учебници по Съдебна Медицина съм разглеждал. На това не издържах. Не можах да го изгледам целия линк. :shock:

castello
24-08-2007, 01:11
Малеее...Не вярвах, че може да ми стане гадно като гледам нещо такова, но това е нещо страшно...(едвам пиша в момента) :shock:

lan
24-08-2007, 12:43
абе колеги,
тук изведнъж ми заприлича на клуб на светеца... :roll:
в другите теми се говори чия красавица какъв разход дава при някакви безумни скорости, а изведнъж тук какво става???
аре да не се излагаме...такива неща са ставали, стават и ще стават докато има превозни средства. това си е простата истина. ако ти е писано да те размажат със сигурност ще стане, колкото и да се пазиш, разбира се не е нужно да предизвикваш съдбата.
какво ли ще ти се случи ако на магисталата при 130 км/ч ти се пръсне предна гума??? това пак ли ще е неразумно каране или какво???
снимките са адски брутални, но това е реалността.

JACCOMO
25-08-2007, 16:20
Аре давайте.... карайте с 200 да стигнете 1 час по бързо максимум! Или незнамеме колко ни развиват колите ?Мисля че всеки знае какво може колата му тъй ч останалото е випрос на това колко си тъп да провериш истина ли е! Няма смисъл да се плаши някой който знае че кара разумно ! Виждаме ги самоубииците на път за черноморието или по магистралите.... гледам ги и не ми го побира акъла как е възможно човек да предприема такива действия и изпредварвания...... тези по снимките са едни от тях (НЕкъсметлийте щото останалите не са по добри шофъори от тях.. просто имат повече късмет колата в насрещното да се забави с части от секундата и да не ги помете !) а не от тези които карат с акъла си.... тъй че тва не са снимки които ще ме накрат да шофирам по малко или да не ходя с колата на море... ! И В краийна сметка ако ти е писано да се обесиш нема да се удавиш ! Айде със здраве и умната !

odisey
26-08-2007, 22:11
абе колеги,
тук изведнъж ми заприлича на клуб на светеца... :roll:
в другите теми се говори чия красавица какъв разход дава при някакви безумни скорости, а изведнъж тук какво става???
аре да не се излагаме...такива неща са ставали, стават и ще стават докато има превозни средства. това си е простата истина. ако ти е писано да те размажат със сигурност ще стане, колкото и да се пазиш, разбира се не е нужно да предизвикваш съдбата.
какво ли ще ти се случи ако на магисталата при 130 км/ч ти се пръсне предна гума??? това пак ли ще е неразумно каране или какво???
снимките са адски брутални, но това е реалността.

Реалността е, че хората са идиоти, и дори и такива снимки не могат да им въздеистват ли? Ми не е тва ...

Аз лично мисля, че и темите за тва кой колко е дигал максимално трябва да се ЗАБРАНЯТ!!!!!! Ама тва си е мое мнение....

valjo
26-08-2007, 23:04
и аз мисля че отиваме по утъпкания път на САЩ, където сички са светии, ограничението на магистралите им е 82мили в час или квото е там, и имат най много загинали при верижни катастрофи

а ние се връзваме на кретенски пропагандни кампании от типа "война на пътя" и кво ли не, слагат се все по безумни ограничения, и се вдига мизата;)

е тва е резултата, ако искате мога да ви изкарам снимки от масовите гробове в Босна, или от Припят или Хирошима, или Сомалия....

е ?
да спрем производството на конвенционални оръжия???? о ДАА

аисиктир с тия глупости .....
като ти е писано да се претрепеш, нема да се удавиш

пазете се, момчета и момичета, и си гледайте и кефа

и не влизайте в масовизирани кампании, били те квито и да са, те са отживелица от "социализма" ....

Aquila
26-08-2007, 23:28
и аз мисля че отиваме по утъпкания път на САЩ, където сички са светии, ограничението на магистралите им е 82мили в час или квото е там, и имат най много загинали при верижни катастрофи

Ми то в почти цяла европа е 130км/ч ограничението ( в някои държави 110 даже) и стават верижни катастрофи много повече от колкото в Бг,но причината не е в това,че карат като ненормални или защото ограниченията са виновни,а защото понякога е много натоварено движението по магистралите. Обаче във всичките тези държави им намалява смъртноста по пътищата а в Бг се увеличава,което говори,че има нужда да се направи нещо , какво ще е то няма смисъл да спорим.
Но една такава "тъпа" кампания, дори и да не помага , поне не вреди!!!

valjo
27-08-2007, 00:12
...Но една такава "тъпа" кампания, дори и да не помага , поне не вреди!!!разбира се, че вреди!!!!
това е като "гласността" и "развитото соц. общество" и други такива ... клишета

хората просто им писва и спират да обръщат внимание!

единствените, които печелят са тия, които взимат рушвети... щото скача мизата, е това постигат
нииищо друго

дигнали глобите, божеее боже, дигнаха рушвета е това напраиха

Furious 155
27-08-2007, 00:13

за съжаление така излиза... :cry:

Aquila
27-08-2007, 00:15
...Но една такава "тъпа" кампания, дори и да не помага , поне не вреди!!!разбира се, че вреди!!!!
това е като "гласността" и "развитото соц. общество" и други такива ... клишета

хората просто им писва и спират да обръщат внимание!

единствените, които печелят са тия, които взимат рушвети... щото скача мизата, е това постигат
нииищо друго

Незнам , може и да си прав. Карайте внимателно и това е.

valjo
27-08-2007, 00:18
...
пазете се, момчета и момичета, и си гледайте и кефа

и не влизайте в масовизирани кампании, били те квито и да са, те са отживелица от "социализма" ....

пак да го кажа... не се ли пазиш сам ...

Antaris
27-08-2007, 16:55
Колеги,
По мое скромно мнение, в този форум всички сме потенциални фотомодели за тази фотогалерия.
От нея ще има някаква съмнителна полза за ден, може би два.
Просто нека да се опитаме да не надценяваме възможностите си и тези на автомобила си, да не се качваме пияни, или ядосани зад волана, да сме толерантни в предконфликтни пътни ситуации, да си отваряме очите на 16.
Нека да си помислим като спестим 15 мин. от някое пътуване, дали няма да ги уплътним с нещо по-вредно от шофирнето(кафе, бира), дали няма да сме по-нервни и тези 15 мин. да не стигнат за успокоение, дали няма да сме изхарчили повече гориво, амортизирали повече автомобила, замърсили повече природата ???

Стига с тези мисли, че накрая ще продам Бела Донна и ще си подкарам колелото :lol:

Съвет от мен: На пътя търсете оптимума, не максимума. За максимума си има писти...

Мир вам.

gpopivanov
27-08-2007, 17:33
"Който го е страх от мечки да не ходи в гората!"
Куцо и съкато е с книжка и решило да се вози към морето. Какво да ви кажа повече.Карам бързо, но разумно бързо. Според мен това 90 ограничение на извънградско е смешна работа. Именно заради такива дето карат с 70 -90 на извънградско стават белите, колоните по пътищата и след това някое бабаитче се засветка с колицата в някой в насрещното. Не ги изпускам и другите дето си мислят че са на състезание.

Колкото до снимките идете до кат Пловдив и за тия дето се сещат за тях като карат напр ще се откажат от шофирането.

Stoyan Georgiev
28-08-2007, 10:14
на мен ми писна от разни олигофрени да изпреварват като побъркани по София - Бургас пътя. Няма да ви казвам колко пъти са ми се изправяли косите когато някои идиотец съм видял на колко малко му се е разминало да бъде чистен от предното ми стъкло. А имам книжка по-малко от година. И какъв е ефекта като кара със 160 междуградско и се разминава на 2-3 метра със тировете ? герои ли е, какъв е ?

живейте си живота, но ако не искате да сте статистика, поне не го живйете като самубийци - това не е истински живот, това е да си го търсиш да ти се случи нещо.

на всички пожелавам искренно да не им се случва нищо лошо, защото живея край морето и съм се нагледал на ужасии.

и не ме флеймвайте плс.

Wolfy
28-08-2007, 12:40
"Който го е страх от мечки да не ходи в гората!"
Куцо и съкато е с книжка и решило да се вози към морето. Какво да ви кажа повече.Карам бързо, но разумно бързо. Според мен това 90 ограничение на извънградско е смешна работа. Именно заради такива дето карат с 70 -90 на извънградско стават белите, колоните по пътищата и след това някое бабаитче се засветка с колицата в някой в насрещното. Не ги изпускам и другите дето си мислят че са на състезание.

Колкото до снимките идете до кат Пловдив и за тия дето се сещат за тях като карат напр ще се откажат от шофирането.

Извинявай, но мисля че извърташ малко нещата - катастрофите не стават заради хората дето си карат в ограниченията, а точно заради "бабаитчето" дето му е писнало на оная работа да се "влачи" с 90 със супер-бързата си кола!!! Хората трябва да се научат, че ограниченията са всички без изключение!!! С изказването ти по-горе се почувствах засегнат, защото аз като съвестен гражданин се стремя да си спазвам ограниченията и смятам, че никой няма право да ме упреква за това... Още по-малко да ме изкарва виновен за това, че някой "неуязвим" е тръгнал да сее смърт по пътищата и заради мен е отишъл в насрещното!!! Шофирането по пътищата не е състезание, а необходимост - който иска да се надбягва да си ходи на обособените за това места... :angry1:

Да не говорим, че не един път съм се разминавал на косъм точно заради това, че съм си спазвал ограничението!!!

odisey
28-08-2007, 12:44
Абсолютно съм съгласен с колегата !!! СКОРОСТТА Е ПРИЧИНАТА ЗА МИЗЕРИИТЕ ПО ПЪТЯ !!! Нищо друго !! Защо в чужбина няма толкова смъртни случаи ????? Колко са там малоумниците с огромна скорост и колко са тук ??? Да не говорим че едно е да се метнеш в дупка със 90 друго е с 190. А тия дето карат с по 200 със зимни гуми на незнайна възраст? А трошките на повече от 10 години ? И дори и това да не беше - в Германия 99 % от колите си спазват ограниченията !!!! И смъртните случаи като бройка са по-малко отколкото тук при СУПЕР ДОБРИТЕ ШОФЬОРИ ! Може ли на път дотам и обратно, 3000 км общо, да не минахме покрай НИТО ЕДНА !!!! катастрофа??? И за 1200 км до морето покрай 5 големи и няколко малки ???? Ми само в участъка Бургас-Ахтопол видях две размазани коли !!!!

lan
28-08-2007, 16:30
абе колеги, защо сте се захванали за скоростта???
проблемите не идват от високата скорост, а от манталитета на нашево брата - неправилна преценка на ситуацията, негледане в огледалата за обратно виждане, шофиране в нетрезво състояние, заспиване зад волана и най - важното отнемане на предимство.
Колега Odisey, като си ходил в Германия най - вероятно си видял и, че има високоскоростни магистрали? и ми е интересно как не си видял нито една катастрофа при скорости без ограничения? значи вероятно скоростта не е причината... :wink:
едно е да караш бързо, друго е да караш рисково... дайте да не смесваме нещата.
П.П. никой не може да ме убеди, че кара във всички ограничения...
надали на международния път ще спазиш ограничението от 50 км/ч само защото някой си е платил и си е отворил там бензиностанцийка.
бъдете здрави,

odisey
28-08-2007, 17:00
...че има високоскоростни магистрали? и ми е интересно как не си видял нито една катастрофа при скорости без ограничения?...

Без ограничения са на много малко места ! И там където ги има се спазват ! Освен това местата, където са без ограничения са строго наблюдавани, подходящи отсечки, ако стане нещо пътна помощ и полицията реагират за буквално за секунди, да не говорим, че има по 3-4-5 ленти във всяка посока ... И няма дупки ... А ограничения има на абсолютно всяка отбивка, или изход или вход и те се СПАЗВАТ!!!!

odisey
28-08-2007, 17:05
надали на международния път ще спазиш ограничението от 50 км/ч само защото някой си е платил и си е отворил там бензиностанцийка

Няма място от пътя по чужбина с отбивка и да няма драстично ограничение на скоростта - на магистарите е 80 примерно иначе 40 !!!

Furious 155
28-08-2007, 18:15
абе колеги, защо сте се захванали за скоростта???
проблемите не идват от високата скорост, а от манталитета на нашево брата - неправилна преценка на ситуацията, негледане в огледалата за обратно виждане, шофиране в нетрезво състояние, заспиване зад волана и най - важното отнемане на предимство.
Колега Odisey, като си ходил в Германия най - вероятно си видял и, че има високоскоростни магистрали? и ми е интересно как не си видял нито една катастрофа при скорости без ограничения? значи вероятно скоростта не е причината... :wink:
едно е да караш бързо, друго е да караш рисково... дайте да не смесваме нещата.
П.П. никой не може да ме убеди, че кара във всички ограничения...
надали на международния път ще спазиш ограничението от 50 км/ч само защото някой си е платил и си е отворил там бензиностанцийка.
бъдете здрави,

споделям мнението... важна е и културата и правилно тренирания водач!!!

Antaris
29-08-2007, 07:35
Друг много важен фактор:
Ако ги нямаше дупките и вниманието и съзнанието на шофьорите не е постоянно погълнато от тях, катастрофите щяха да са поне с 50% по-малко.
Така че, недейте да набеждавате българщината в шофьора в случая.

odisey
30-08-2007, 09:43
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1091062

Натуралистични снимки по кутиите с цигари ще отказват британците от пушенето

Изображенията, като например на рак на белите дробове, болни венци, сърдечна операция и др., нагледно ще показват последиците от вредния навик върху здравето на хората

viliivanov
02-09-2007, 17:43
Друг много важен фактор:
Ако ги нямаше дупките и вниманието и съзнанието на шофьорите не е постоянно погълнато от тях, катастрофите щяха да са поне с 50% по-малко.
Така че, недейте да набеждавате българщината в шофьора в случая.

До голяма степен си абсолютно прав . Тия дупки просто ни ....... майките. Много пъти съм скачал на спирачките заради шибаните пътища, и че нещо или някой е изкочил пред теб и реагираш в последния момент, защото гледаш как да не си счупиш колата.. Иначе ни жулят с егати и данъците....
А за българщината.... много малко ни трябва за да бъдем по-добри: да дадеш предимство на някой да не оплискаш пешеходеца с локвата в която си влязъл с 80км.ч... И когато ти отвърнат със същото шибания делник е малко по-хубав. Един малък жест означава много. В крайна сметка всичко е въпрос на малко повече търпимост към другите и желание за малко по-добър свят около нас самите....А за снимките... Според мен всеки трябва да ги види., особенно келеметата, които се мислят за безсмърни с колите на тати и убиват невини хора по пътищата :wink:

aMoHuaK
07-09-2007, 02:25
:!: :!: :!: И АЗ СЪМ НА ТОВА МНЕНИЕ :!: :!: :!:

Mind_Control
07-09-2007, 18:17
е ба си... Стана ми лошо в буквалния смисъл като ги видях тия снимки... Дано никога не изглеждам по този начин :roll:

slav40
10-09-2007, 19:41
УЖАС!
ГНУСОТИЯ!