View Full Version : стоп машинка и плафони на купето
Kostadin
22-08-2007, 20:13
Загатка
плафоните в купето ми светят постоянно плюс това постоянно ми светят и стоповете но много слабо, едвам забележимо, като натисна спирачка нещата се оправят, що е то? :roll:
Furious 155
22-08-2007, 23:26
според мен някъде няма маса и по незнайни пътища се замасяват през стоповете.... моята версия!
ParisWind
23-08-2007, 10:32
Доста е странно все пак плафоните нямат връзка със стоповете, за осветлението ватре е твърде възможно просто да ти се скапала някоя от ония пишчици на вратите (не ги знам как се казват гадните пъпки:) ) или пък на предел или заден капак провери ги тях за всеки случай. При незатворен капак плафоните също светят
vania-pa6ova
23-08-2007, 17:38
колега мислия 4е е от клу4алката на багажника за прав опит вратни малко гумените тампони на багайжника поне на една астра така се оправи проблема :wink:
Загатка
плафоните в купето ми светят постоянно плюс това постоянно ми светят и стоповете но много слабо, едвам забележимо, като натисна спирачка нещата се оправят, що е то? :roll:
Нагар в стопмашинката ,утечка по кабел или оголен.
При мен взеха да светят постоянно докато не поогънах ламаринената планка на педала , която опира в стопмашинката.
Получи се след 2 екстремални спирания от 200-210 на 100- явено съм натискал доста силно :(
За плафоните :roll:
Стоп машинката не се влияе от това колко силно натискаш педала. Коце свали я като за начало нея и я разглоби. Не вярвам да имаш проблеми със събирането.
Kostadin
27-08-2007, 08:23
стоп машинката ще я разглобя и ще видя какво мога да направя, но на мен ми е много онтересно защо като натисна спирачката плафоните в купето веднага гаснат :shock: каква е връзката между тези две неща :?:
Има нещо гнило! Трябва да се експериментира. Да разкачиш куплунга от стоп машинката и да видиш какво ще стане. И такива разни неща.
Стоп машинката не се влияе от това колко силно натискаш педала. Коце свали я като за начало нея и я разглоби. Не вярвам да имаш проблеми със събирането.
Да ама има вероятност да съм поизкривил педала при якото натискане.
Освен това забелязах, че пластмасовата пъпка на стопмашинката е износена под ъгъл . Пъпката е продължение на подвижната част на стопмашинката / лоста/
Не можеш да го изкривиш педала повярвай ми. :lol:
Kostadin
28-08-2007, 14:00
интересно е кво общо имат плафоните на купето със спирачката и стоповете :shock: тоя проблем нарпаво ме побърква и ми омръзна на всяко палене и гасене да слагам и махам клемата на акомулатора :evil:
Kostadin
30-08-2007, 13:47
снощи ми остана малко време и се поразрових из кабельоците на колата, та да споделя и развитието, значи стоп машинката поне на този етап е ОК, след свалянето на бушона на плафоните нещата се оправиха с изключение, че плафоните и часовника не ми работят де :lol: та извода до тук ми е, че някъде кабелите на плафоните и тези на стоповете се допират и то след бушона :roll: през почивните дни ако ми остане време ще се опитам да открия проблема.
абе ти да нямаш италянска кола :shock:
иначе проследи снопа кабели дето е под централната конзола между седалките и оная щуротия за осветлението под задната седалка може да е пийнала водица
Kostadin
10-09-2007, 11:22
проблема е отстранен :wink:
alf беше прав, причината за това леко неудобство беше снопа със жици под задната седалка :wink: