View Full Version : Проблем с лампата на таблото с акумулаторчето.
Здравейте на всички. От доста време лампичката на тъблото на която има нарисуван акумулатор (тази за генератора) ми свети съвсем леко. Вечер по тъмното се вижда най-добре. Генератора ми е добре, акумулатора също. Все си мисля че някъде има лоша маса, но незнам. Ако някой се е сблъсквал с този проблем, моля да помогне. :)
Добре ще е да се замери с волтметър дали алтернатора зарежда акумулатора. Тази лампа по принцип индикира проблем в зареждането. Въпреки, че на Надежда (моята 33) свети когато зарежда и не свети като не зарежда. Ама това е щото, ако го хвана тоя дето ми прави жиците ще яде ебати боя. Ама това съм си аз - проблем...
DJ_STIVAN
23-08-2007, 19:42
И моята има същия проблем,казвали са ми че имам оттечка,също и че алтернатора не е в ред,ама четките са му нови и всичко си изглежда наред. Все се каня да го оправа тва нещо, ама от други дреболии все не остава време :roll:
pe6kata212
23-08-2007, 23:12
според мен е нормално,защото при мен на спринта лееко светваше когато има по голяма консумация.Вечер се вижда защото си на фарове и имаш сериозна консумация.изключи всички консуматори и веж дали ще свети.Ако свети значи алтернатора не дава достатъчно ток
vikoalfa
23-08-2007, 23:21
според мен е нормално,защото при мен на спринта лееко светваше когато има по голяма консумация.Вечер се вижда защото си на фарове и имаш сериозна консумация.изключи всички консуматори и веж дали ще свети.Ако свети значи алтернатора не дава достатъчно ток
Абсолютно е прав и при мен беше така на старите ми 33ки,сега обаче на тая не свети при пълна консумация.
Абе кво ви дреме ,че свети щом всичко е ОК :D
остаряла инсталация , която ибез това по рождение си е калпава, лош матрял са ползвали ,слаба маса,повечко консуматори вечерно време и ето ти резултата бледа светлинка на лампата за зареждане,според много хора и в чужбина това е нормално.Решението е смяна на инсталацията и ревизия на захватните места на масата,луда работа!
Благодарско на всички. :) :) :)