PDA

View Full Version : Моля съвет за Alfa Romeo 145 1.6 boxer

Senzi
24-08-2007, 18:27
Здравейте,

Попадна ми тези дни следното сладурче:

http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details (http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11187624643743356&f1=details)

Някой случайно да има информация за въпросната кола и дали си струва?

P.S. Утре ще мина да я видя, но без спец няма особена полза... та аз да си попитам :)

BaiJedi
24-08-2007, 19:56
Колега,не съм 100% сигурен но мисля,че боксери97г. няма. Моята е с първа регистрация 97-ма,но е произведена 96-та.

xaus
24-08-2007, 22:10
96 са последните боксери ....... иначе един боксер ако е читав няма равен .... разликата е голяма ... боксера си е боксер о преди да го вземеш го тестваи!

JORDANGT
24-08-2007, 22:26
Не е лоша за цената,но не е 97г. + е че е регистрирана,но поне преди две години :roll:

Senzi
24-08-2007, 22:28
То че ще го тествам си е ясно но питах дали някой не я е виждал точно тая кола и да му е известно нещо добро (лошо) за нея...

Даже мисля евентуално да се мине на канал да се види това-онова.

RaggaJungle
24-08-2007, 22:47
То че ще го тествам си е ясно но питах дали някой не я е виждал точно тая кола и да му е известно нещо добро (лошо) за нея...

Даже мисля евентуално да се мине на канал да се види това-онова.

разбира се че трябва да я минеш на канал :!: все пак трябва да знаеш какво копуваш :D иначе и аз незнам за боксер 97-ма ама както колегата казва сигурнотогава е регистрирана за 1-ви път тогава. Иначе като я гледам е добра с хубава цена, ако става ЗИМАЙ Я :th_up: :th_up: :th_up:

Senzi
25-08-2007, 00:52
А някакви полезни съвети накъде да си кривя очите като я гледам? Освен да върви де, ама това се усеща с други части от тялото 8)

Съвети подходящи за ламер(ка) естествено.

BaiJedi
25-08-2007, 01:39
Отдолу гледай за ръжда,носачите в какво състояние са,спирачните маркучи дали не са нацепени. Двигателя да няма чукане и да не тресе много на празен ход. Огледай кормилната рейка за течове на хидравлична течност,че там ремонтите са скъпи. Не е лошо да я огледаш за удари отзад и отпред. И т. н. :D А ако има начин уговори да я закараш на диагностика-полезно нещо при покупка на кола. :wink: Айде успех!!!

Senzi
25-08-2007, 11:17
Ха мерси :D

Crusader
25-08-2007, 12:56
Не така, ако не си карала Алфа преди това - намери някой който знае за какво иде реч, инече после ще пълниш форума с оплаквания за това колко чупливи били италянките. Има стотици страници текст как се избира кола на старо и 99.9% от написаното е истина, но понеже няма две еднакви коли на този свят, то ти трябва човек с опит :!:

Senzi
25-08-2007, 13:45
То за първи оглед може и дез спец но разбира се нататък ще си намеря такъв :) Ако нещо очевадно е зле няма смисъл да разкарвам човека.

zaryto
25-08-2007, 15:06
96 е щом има Airbag 97 е първата регистрация...моят съвет е да гледаш оборотите на празен ход и да е разкараш малко насам натам гледай лампите по таблото да не свети никоя докато караш...иначе колата е дзвевррр :twisted: :wink:

Lisan
25-08-2007, 16:09
Здравейте,

Попадна ми тези дни следното сладурче:

http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details (http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11187624643743356&f1=details)

Някой случайно да има информация за въпросната кола и дали си струва?

P.S. Утре ще мина да я видя, но без спец няма особена полза... та аз да си попитам :) :D Тази авто къща не се ли намира в Люлин :?:

Vatev
25-08-2007, 19:14
Продавам перфектен BOXER- 0887 611089- Виж в раздел ПрОДАВА :biker:

Senzi
25-08-2007, 23:18
Майко тоя дзвер колко бой е ял превръзка не е видял... и разкарване няма да види. Щял да ми го даде да го тествам САМО АКО ГО КАПАРИРАМ!!! и вика кажи колко даваш... това говори само за себе си. Казвам му, поне го запали да го чуя. Тцъ. Щото моля ти се акумулатора бил паднал та трябвало да му подава ток. А си личи че умира от мързел. Та.
Ако на тая кола някога и е сменяно дори масло аз съм трамвай и викам бибип! Броните и всичко одрано все едно е паркирал между два багера, няма ламарина без поне 1-2 удара. Подпорката на капака е откачена се валя и някой кретен е треснал капака отгоре та сега има БАБУНА (явно същия дето се опита да направи тоя номер под носа ми добре че не успя), на въпросния капак две драскотини, бе петна, замазани с някаква сребриста мазня. Ръбовете на вратите очукани и придобили оня готин червеникав вид ;) Двигателя толкова занемарен и мръсен че ако го измиеш сигурно половината части ще паднат :D това на пръв ламерски оглед. А да. Седалките с калъфи - гадай какво има отдолу. Вдлъбнатина на таблото откъм пътника? Много пиян е бил строшил си е главата 8)

Въпроса е дали и с ток ще запали :) иначе има толкова неща за ремонт видими, че според мене не си струва (особено ако излязат и от невидимите). Щото тая кола само е карана и не са полагани никакви грижи за нея. Симпатична ама... тоя е за бой.

И да, автокъщата е в Люлин ама на нея пише паркинг, явно да не плаща лиценз... паркинга е 1/8 от поляната. Видях само една кола с цена.

P.S. Vatev соленичка ми е офертата като се има предвид че и за 3 бона + още 1400 други плащания се набутвам кредит за две години :cry: направи я поне 3300-3400 и да гледам дали мога да тегля кредит :) после я караш у наше село да паля и да тръгвам ;)

ivo_red
26-08-2007, 00:19
огледай ауспуха за нагар от масло. Бръкни с малкия пръст и с палеца размажи чернилката. Нормално е да има сажди, но ако е мазно и не се маха, значи гори масло и изобщо няма смисъл да се занимаваш. Огледай на слънце лака за разлики, петна и тн. погледни и в багажника при резервната гума за ръжда. Седни вътре и пробвай всички джаджуи ел. стъкла, клима и тн. тук всеки се опитва да те прекара, така че дори и да не разбираш, не го показвай, защото ще започнат да ти пробутват всякакви евтини номера. Общо взето "проверката е висша форма на доверие" :)

Senzi
26-08-2007, 01:09
Междувременно моля мнение за ей тая очукана но сравнително добре изглеждаща джмуца на малко повече годинки и километри ма с джанти и газ :) трее си и газ с тоз змей за софийското "движение".

http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details (http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11187205994073430&f1=details)

Ще му врътна утре да го питам какво е палиш-караш положението и дали ще свали някой лев за удареното 8)

ivo_red
26-08-2007, 04:40
А може ли да попитам, защо си решил точно боксер да е и защо 1,6, а не 1,7 примерно? :Bolt:

Vatev
26-08-2007, 15:25
В Пловдив за 3000лв има колкото искаш.Виж във форума колко трябат още за :обслужване:Ако искаш ,,Палиш и тръгваш,, - 4000лв.Може бартер за дизел . :biker:

Senzi
27-08-2007, 12:08
А може ли да попитам, защо си решил точно боксер да е и защо 1,6, а не 1,7 примерно? :Bolt:

Ами защото не смятам да съм рали-състезател, на това малко купе и 100 коня са му предостатъчни с купчинка, а аз все пак взех книжка преди 2 месеца ;) Но все пак искам и кола която няма да се троши много (демек ще понесе гаврата ми с нея), да има някое магаре отгоре че все пак да тръгва на светофар, малка и не на последно място да изглежда добре. Демек да си струва това което ще вложа в нея а то не е никак малко и за никак кратко време. Разбира се винаги има корси за такива като мен но:

1. Не си падам по опелите особено
2. Немските коли са прехвалени, поне според мен
3. Тия трошки и без екстри са по-скъпи от алфите
4. Харесвам алфите :P

В екстрите включвам климатик/газ (освен ако не си набарам някой JTD ама там не знам колко ще гори). Или 1.6 TS :twisted:
Ха, някой случайно да знае колко горят гореспоменатите зверове? И кое се троши по-малко - дизела боксера или спарка?

kordilio
27-08-2007, 16:02
Междувременно моля мнение за ей тая очукана но сравнително добре изглеждаща джмуца на малко повече годинки и километри ма с джанти и газ :) трее си и газ с тоз змей за софийското "движение".

http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details (http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11187205994073430&f1=details)

Ще му врътна утре да го питам какво е палиш-караш положението и дали ще свали някой лев за удареното 8)

Боксер на газ... не.... единствено ако е газова инжекция...

Senzi
27-08-2007, 16:45
Защото?

JORDANGT
28-08-2007, 01:32

Боксер на газ... не.... единствено ако е газова инжекция...

Ха сега да чуем защо не може като се има в предвид че и трите от подписа са с газ обикновенна :roll:

ivo_red
28-08-2007, 07:31
Бе то може, ама за какво всичките тия проблеми. Трябва да се отиде при някой, който разбира и може да го направи, щото познавам няколко човека на тоя вариант и само проблеми имат. Моя съвет е забрави за варианта боксер-газ, особено като начинаещ и ще си спестиш доста кофти моменти. Като цяло те питах, защото боксера гори повече от ТС за сметка на по-малко коне. Верно е, че обслужването му е много по- евтино, ама ти си решаваш. JTDто не е лош вариант, ама трудно се намират запазени, понеже сега вкарват всякакви коруби, а дизелите по принцип ги карат повече, щото по ефтинко.

Mury
28-08-2007, 18:25
защото боксера гори повече от ТС

Тва па отде го измисли :shock: :?: карал ли си боксер и то точно 1.6 за да се изказваш така :?: :?: тази кола ако се кара леко дава окло 10-11 което е колкото ТС а на дълъг път може да падне до 6-6.5 :idea: :idea:

Vatev
28-08-2007, 19:13
:Не съм толкова богат,че да си купувам евтина кола:
:Хубавите играчки са скъпи: :rosso_spider:

ivo_red
29-08-2007, 23:50
защото боксера гори повече от ТС

Тва па отде го измисли :shock: :?: карал ли си боксер и то точно 1.6 за да се изказваш така :?: :?: тази кола ако се кара леко дава окло 10-11 което е колкото ТС а на дълъг път може да падне до 6-6.5 :idea: :idea:Според книжката на Алфа ромео 1,6 боксер гори повече от 2,0 ТС. Това е според Алфа ромео, те сигурно знаят кое колко гори! :biker:

Senzi
30-08-2007, 12:48
Мога да ти кажа точно колко гори 155 1.8 ТС газ. От 10.5 до 12! Не ми разправяй вицове моля те.

ivo_red
02-09-2007, 07:16
Мога да ти кажа точно колко гори 155 1.8 ТС газ. От 10.5 до 12! Не ми разправяй вицове моля те.не мога да разбера какво общо има тва?Аз не казвам, че ТС не гори, а ти казвам, че боксера гори повече(всъщност от Торино го казват, което в случая е по-важно), пък ти прави каквото искаш :beer:

Senzi
30-10-2007, 12:30
Вече най-накрая и аз съм с колела :)

Не италиански, ама със сигурност здрави, готини и зверски.