View Full Version : масло на скоростите
BIzZkIt4o
26-08-2007, 12:08
От каде се гледа маслото на скоростите и какво ???
ами има си пропка и за доливане но става сас машинка сас налиагане .и по сащия начин се проверява
Crusader
26-08-2007, 18:14
Няма такива филми!
А каква е колата?
ако е боксер от долу има пробка за източване а от страни пробка за доливане , ако доливаш колата не трябва да е под наклон и се налива докато маслото започне да прелива през страничната пробка. Ако не се лъжа се намира някъде над полуоската... На 1.3 събира около 3л -/+ 250мл. :wink:
Crusader
26-08-2007, 18:49
Да допълня TS-са също има 2 пробки едната е за източване другата за доливане и за контрол на нивото. Събира 2 литра. Препоръчително е да се сложи Tutela ZC 75 Sint, но може и ZC 80 :!:
Скоро сипвах масло в скоростите и боксер 1.3 събира 2 литра. Колегата по-горе твърди, че са 2. Притесних се майстора да не се е объркал и да ми е сипал по-малко масло :shock:
При мен, за смяната отиде ~ 2.5л, като се отчете и разлятото масло, количеството ще съвпадне с това написано в "менюала".
А относно какво масло, аз бих препоръчал Tutela ZC75, нямам в предвид марката (може и друга), а именно визкозитетния клас (75W/80 или 75W/90). Определено има значение за “влизането” на скоростите.
бай Илия
04-09-2007, 08:04
И аз търсих ZC80 да сменя на мойта ,но такова животно нема.СамоZC 75 имат или 80W90
На боксера по книжка дават 80W90
някой може да покаже или да обесни каде се намират пробките и как може да се провери какво количество има в скоростите
някой може да покаже или да обесни каде се намират пробките и как може да се провери какво количество има в скоростите
За ква кола?
nikolaiooo
12-09-2007, 13:38
абе от един приятел чух че имало добавки за маслото за скоростната кутия.кажете има ли такова чудо и има ли смисъл от него.
nikolaiooo
12-09-2007, 13:38
абе от един приятел чух че имало добавки за маслото за скоростната кутия.кажете има ли такова чудо и има ли смисъл от него.