Log in

View Full Version : Приятели помогнете-след измиване на двигател колата е кофти

Ivo Mitkowsky
26-08-2007, 14:38
Приятели измих си двигателя на автомивка с пароструика и след това като почна да прекасва не може да се познае че е Alfa 155 от автомивката я взех и пред гаража преди да я вкарам още повече прекъсваше и паткаше(некав звук на клапа).Моля Ви помогнете мн се притеснявам.БЛАГОДАРЯ колеги предварително

ALFA CORSE
26-08-2007, 15:55
Не е трябвало да го миеш така... като го подсушиш ще се оправи :D

Напиши в подписа каква ти е колата 8V, 16V...

Почвай от свещите.

goldie
26-08-2007, 17:10
Като изсъхне, ще се оправи - остави я ня слънце
мисля, че не е добре да я караш преди да изсъхне

Ivo Mitkowsky
26-08-2007, 19:39
като махнах капака за свещите имаше много вода изсуших я кабелите също запалих я и се пооправи но продалйава да патка и то здравата и то при форсиране,това ме притеснява повече,и още нещо при всмукателните колектори(пластмасови)се чува некво съскане-то от къде мойе да бъде,мн съм притеснен помогнете

Furious 155
26-08-2007, 19:49
като махнах капака за свещите имаше много вода изсуших я кабелите също запалих я и се пооправи но продалйава да патка и то здравата и то при форсиране,това ме притеснява повече,и още нещо при всмукателните колектори(пластмасови)се чува некво съскане-то от къде мойе да бъде,мн съм притеснен помогнете

има едни гумени уплътнения дето колектора се хваща за всеки цилиндъ...виж ги как са ... другия вариант е по-лош ако е сцепен колектора.... като даваш газ глъхне ли колата?

Ivo Mitkowsky
26-08-2007, 21:02
уплътненията са чисто нови,тя не глъхне а изпатква при форсиране и колко по рязко се форсира толкова е по голямо гърменето,а при съвсем леко подаване на газта не патка.Благодаря

hsr
26-08-2007, 22:49
Незнам откъде е това съскане,но в случая едва ли то ти е причината.
От скромния си опит и наблюдени съм забелязал,че почти почти винаги причина за "гърменето" е някаква неизправност по запалителната система-кабели,свещи,дистрибуторни капачки и т.н.В твоя случай най-вероятно е влагата.Как по-точно си я изсушил тая вода?

Venci
27-08-2007, 01:37
Може смукателния колектор да се е извадил от маншоните от някоя от детонациите "патканията" и за това да съска.

racer666
27-08-2007, 09:51
Абсолютно идентичен случай на твоя - с колегата Миро измихме неговата веднага щом я взехме от автокъщата и в резултат същото наводнение.Оказа се, че лулите на свещите са пробили - нови кабели и свещи и ни можахме да познаем колата - почна да върви по-добре от преди. 8)

PEPI-2ALFA
27-08-2007, 15:12
От 2г. не съм мил двигателя точно по тая причина. Последния път като го мих свещите бяхя под вода. Оправи се след 2 дни сушене. Вече е доста мръсен и като се сетя ,чепак трябва да го мия....ушъс :twisted: .

kris11
27-08-2007, 22:40
Миене в другият живот - в този не. 1 път я измих и се чудя как успях да я подкарам , то не бяха мъки, паткания , работа на 2-3 цилиндъра , ускоряване по зле от Икарус.
на слънце и се оправи

TRENDi
27-08-2007, 23:11
И аз го ядох тоя с миенето като я купих преди 2 години. Повече такава грешка не правя. Колегата kris11 го е описал много точно :wink:

Ivo Mitkowsky
31-08-2007, 17:18
Тази кола не се оправя бе хора отивам всяка сутрин да я припалвам и леко като фурсирам(студена) и пак си припатква и от към всмукателните колектори това съскане си продължава,сложих си охото на колектора и сякаш се чува отвътре тва съскане от какво мойе да бъде това направо съм изперкал ПОМОГНЕТЕ,и аз съм един от вас няма да Ви предам със марката и модела

maluk
02-09-2007, 13:57
може да са бутнали кутията с пароструйката и да смуче въздух. по лошо ако си с пластмасова може да се е пукнала. пробвай с цигара на завет да видиш дали дърпа дима. е най много да са ти напълнили дебитомера с вода :priest:
пс: алф съм.
ппс: автомивката - враг на туинспарка :wink:

hsr
02-09-2007, 14:09
Абсолютно идентичен случай на твоя - с колегата Миро измихме неговата веднага щом я взехме от автокъщата и в резултат същото наводнение.Оказа се, че лулите на свещите са пробили - нови кабели и свещи и ни можахме да познаем колата - почна да върви по-добре от преди. 8)

Ivo Mitkowsky
12-09-2007, 22:58
колеги този самолет с номер 155 не се оправя,всяка сутрин я припалвам и си припатква като лисиче пред мечка не може да е от миенето на двигателя защото от тоя миг минаха доста седмици и водата ще я няма,от какво може да бъде това,и не се режи нормално подавам и газ заглахва изпатква и вече към 3000об. няма спиране,чисто нови кабели BOCSH,свещи още не съм сменял но некой ако ми каже че това може и да е една от причините,скоро ще ми бъде като задължение да ги сменя

Z:)m
13-09-2007, 10:32
колеги този самолет с номер 155 не се оправя,всяка сутрин я припалвам и си припатква като лисиче пред мечка не може да е от миенето на двигателя защото от тоя миг минаха доста седмици и водата ще я няма,от какво може да бъде това,и не се режи нормално подавам и газ заглахва изпатква и вече към 3000об. няма спиране,чисто нови кабели BOCSH,свещи още не съм сменял но некой ако ми каже че това може и да е една от причините,скоро ще ми бъде като задължение да ги сменя
Е, най-малкото вземи ги развий тези свещи за да видиш какво е положението с тях и тогава вземи решение дали да ги сменяш или не. Освен това, тя - водата, като изсъхне, много често на нейно място остава ръждата, която също е не по-малко проблемна... лош контакт на разни клеми, датчици, маси и пр.
Моя съвет - за толкова седмици, до сега на ден по един възел да сваляше и да си го почистваш обстойно, в момента щеше автомобила ти отдавна да е сглобен и да си го джъткаш, а този проблем щеше да е останал в историята. Колата сама по себе си от седяне не може да се оправи... дори може да се влоши повече!
Успех!

virusalfa
13-09-2007, 10:34
Не развивай свещите,а вземи една по-дълга отвертка,намотай един парцал отпред и подсуши около свещите :idea:

Ivo Mitkowsky
13-09-2007, 20:14
всичката пумия наречена вода съм я подслушил и около свещите и където имаше,свещите още утре ще ги смъкна но поне на мен не ми се вярва да е от там това паткане,поне аз така си мисля,дроселовата клапа лесно ли се смъква и по какъв начин да я видя тя как е.Друг отделен въпрос имам-във търново има доста добри газаджии,ходих на място при тях и ми назоваха една доста космическа сума за газова уредба,знам че е газов инжекцион но пак ми се струва че е мн скъпо,казаха ми че ще бъде със дюзи(възможно ли е поставянето им на пластмасовите колектори тва се чудех) и те ми казаха щом са пластмасови колекторите задължително дюзи=1000лв.

kris11
13-09-2007, 20:45
Профилактика с WD40 ли контактен спрей на Den Braven
Преди някъде месец и аз реших да измия двигателя и стана 1 на -... не ми говори. Чак на третия ден след седене половин ден с отворен капак срещу слънцето и пръсканесъс спрейовете влезе в час.
Около свещите нямаше влага по бубините също.
Затова миене през следващият живот - през този няма повече :)

Ivo Mitkowsky
30-09-2007, 16:07
смених си свещите със DENSO Q22P-U колата заработи много добре,но като загрее,като е студена не прекъсва но при подаване и на малко газ заглахва и ако си оставя крака на газта по дълго и изпатква отново

hsr
30-09-2007, 18:38
смених си свещите със DENSO Q22P-U колата заработи много добре,но като загрее,като е студена не прекъсва но при подаване и на малко газ заглахва и ако си оставя крака на газта по дълго и изпатква отново
Ми значи трябва да смениш още нещо :lol:

Ivo Mitkowsky
01-10-2007, 21:58
да има логика в изказването ти но нали там е проблема какво да се смени,тез дни си ореждам компютър за диагностика дано да покаже проблема или пак започват мисловни дейности

hsr
02-10-2007, 10:25
да има логика в изказването ти но нали там е проблема какво да се смени,тез дни си ореждам компютър за диагностика дано да покаже проблема или пак започват мисловни дейности
Ти остави логиката в изказването ми и щом имаш възможност отивай на диагностика и се надявай да покаже нещо,щото иначе ще има да си блъскаш главата като мен и най-много накрая да продадеш Алфата и да си вземеш кола,дето като ти се развали ще могат навсякъде да ти кажат какво и има и да ти я оправят.Успех !!!

ALFA155Ts
02-10-2007, 10:36
и аз преди 4 годин мих мотор последно и ме струваше 2 седмици по сервизите и 240 лв.наиграх се жестоко тея двигатели се мият само при основен ремонт кат се разглабят на болчета

hsr
02-10-2007, 11:41
и аз преди 4 годин мих мотор последно и ме струваше 2 седмици по сервизите и 240 лв.наиграх се жестоко тея двигатели се мият само при основен ремонт кат се разглабят на болчета
Еми кажи как точно си реши проблема ! Може да е от полза за колегата или пък за някой друг сподобни проблеми.