PDA

View Full Version : Как го правят в чужбина...



Alfa User
27-08-2007, 01:03
Миналата седмица шведски бизнесмен беше глобен с 20 500 евро заради превишена скорост във Финландия.

През март камери, следящи за нарушенията по пътищата на остров Ааланд, го заснели да кара с 67 км/ч. при разрешената скорост 30 км/ч., обяснява БТА.

Съгласно законите за движението по пътищата в северната държава глобите нямат таван и са пропорционални на дохода на нарушителя.

Шведският бизнесмен декларирал, че през миналата година е получил 290 хил. евро.



Кога ли ще стане и у нас така ?!?

Grigor
27-08-2007, 08:58
И как да стане тука ?

Те тези с големите доходи сигурно по декларация са по-малко от мен и теб ;-)

А другите вървежни "пичове" има моменти когато и 300лв за глоба намят да извадят... :-)

Просто трябва да си ги събираме глобите.. това е...

ALFA155Ts
27-08-2007, 10:45
по хубо че не е така че наще патрони не стига че няма да плащат глоби щото нямат никви рег. доходи че ще излезе че са социално слаби ще трябва и пари да им дават .....

търтей
27-08-2007, 10:47
при нас проблемът не е в стойността на глобите а в идеята на закона
щото законът е така направен че цели да те глоби за нарушение вместо да има за цел превенция на нарушения и съвсем логичната реакция е - те ме дебнат - е аз пък ще ги прецакам и няма да платя

BatVas
27-08-2007, 10:51
Кога ли ще стане и у нас така ?!?


To в БГ по добре да не става - щото тея с колите за по над 150 -200 хилки се осигуряват на минимална, колата е на
юридическо лице, а физическото няма нищо на свое име - та тогава хептен ще са безнаказани и големите глоби ще са за мен и за теб :wink:

Alfa User
28-08-2007, 07:37
Не знам за вас, но другия проблем, от който вече ми е до гуша е, че редовно КАТ-аджиите се опитват да припишат нарушението на баровеца на някой обикновен човечец като мен (на мен лично вече за четвърти или пети път ми се случва - сигурно заради колата...). Какво имам предвид ... Карам си аз спокойно по пътя ей така :drive: , и изведнъж от засада ченгето (малко пресилено казано) скача с невероятен плонж само и само да ме спре. Чудя се как тия хорица не си нанасят разни травми в тия моменти :bad_evil: Но както и да е, спирам си аз културно, разменяме си любезности по правилата, и отивам да си видя "нарушението". Е те тука става шантаво... При положение че съм си карал примерно с около 90-95 при ограничение 80 :blush: , господин полицаят ми показва дисплея на радарчето, където аз със почуда виждам, че съм минал от тук преди 15-20 минути, и то със над 140 км/ч. Явно според тях нито часовника ми, нито спидометъра ми работят нормално... Какво правите вие в такива ситуации, защото на мен понякога ми се налага да прибягвам до злоупотреба със служебно положение, и да използвам похвати, характерни само за някои институции :innocent: