View Full Version : Филтър JR - първи впечатления
Вече съм с JR! Един хубав голам конус, който се гушнал в коша на ЖТД-то. Конуса е двоен и има площ около 500 кв. см.
Площта е изчислена на база консумация на въздух в минута на максимани обороти - съпоставял съм каква площ дават за разллични коли. За ЖТД няма информация и народа мисли алабалистики по магазините.
Друг вариант е както спомена пича от ХЕЕД да се глледат на коне. Все пак има зависимост между коне и консумация на въздух. Даже Гарет дават две методики за изчисления.
Ето и какви са ми впечатенията за около 200 км.:
1. Колата буквално отпуши - сега дори и на трета като ускорява се чува превъртане на гуми на новата настилка на Цариградско;
2. Оборотомерът направо полудява, педала за газ е супер чувствителен. Няма зачудване - има ускорение:);
3. Колата взе да пуши по-малко;
4. Разходът е по-нисък поне с 0.5;
5. Бусста се достига доста по-бързо и актуатора стабилизира по-бързо.
Абе готина работа. Открих обаче още нещо - разбира се си купих и химия за чистене - абе то няма разлика с К&Н - шампоана и маслкото имат същия мирис. Изводът какъв е? Оставам го на всеки сам за себе си.
Сега чакам да ми се счупи дебитомера, както имаше писано по форума. Но като гедам финния прах, който винаги остава от хартиения фитър вече го няма.
Сега ако напишеш и как си го монтирал...дали вътре във фабричната кутия или смуче топъл въздух без нея...или си измислил друг вириант?
Монтажа е от най-пумиярските. Нали ще слагам и нов кулер, та просто съм закърпил положението.
Фитърът е в кутията, като съм и махнал капака. Важно е обаче да се закрепи да не се люлее. направих го с 3 опашки и не се клати. Сега реално кутията е отворена от горе.
netsurfer
27-08-2007, 17:16
а като си го служил в кутията, защо не си купи replacement, аз на либрата съм с такъв, това което аз съм чел е че по-принцип не филтъра пречи, а кутия ...
ща слагам друг кулер и ще местя фитъра за да избегна огъванията на трабите поне с малко.
Иначе на 155 сме с риплейс и знам за какво става дума.
Lame_0ne
27-08-2007, 18:15
1. Колата буквално отпуши - сега дори и на трета като ускорява се чува превъртане на гуми на новата настилка на Цариградско;
Май трябва да си смениш гумите :lol: :lol: :lol:
С БОБО сме тествали филтър на джей аре (шото ние с него правим и тестове на такива неща)
- на Божура трис старта с мойта кола с филтър и три старта без никакъв филтър - всички времена бяха в една стотна без никаква разлика - оценка перфектен ;)
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... odelId=208 (http://drive.bg/product_info.php?cPath=128_129&products_id=12054&ModelId=208)
някакви мнения от протосите ??
:shock:
Ми то тва и на цвят, и на вид, и на цена, и на страна-производител е като моя JR replacement - много съвпадения нещо :-)
p.s. Ма то даже си има и линк към сайта на JR най-долу :-)
Ми то тва и на цвят, и на вид, и на цена, и на страна-производител е като моя JR replacement - много съвпадения нещо :-)
p.s. Ма то даже си има и линк към сайта на JR най-долу :-)
И как е ? Сподели ?
Ми засега само суперлативи мога да кажа, но още не съм го вадил за почистване и не знам кво има зад него :-) Доста колеги обаче са с такъв (като материал) преди мен и май няма негативни мнения...
Имах и една тема в Общ технически по повода, в която са писани неща от сведущи.
radko_88
28-08-2007, 13:20
колеги не съм запознат изобщо със тия филтри но искам на мойта кола та и сложа спортен филтър може ли да ме насочите към марки...цени....и нещо по специално има ли при слагането му?
И аз отскоро съм с такъв риплейсмънт. За сега мога да кажа, че при високите обороти двигателя по-малко се товари, преди като че ли повече ръмжеше :) За вървенето не съм го пробвал все още извън градско как е. Като, че ли има повече тяга, ама може и да си внушавам :)
145QVision
28-08-2007, 20:11
колеги не съм запознат изобщо със тия филтри но искам на мойта кола та и сложа спортен филтър може ли да ме насочите към марки...цени....и нещо по специално има ли при слагането му?
Отговорете на човека :evil:
....да не питам и аз :oops: :)
netsurfer
28-08-2007, 20:45
Отговорете на човека :evil:
....да не питам и аз :oops: :)
е не виждате ли че всички в тази тема сме с JR и сме доволни, а и е доста по-евтин от k&n, а й K&n за либрата беше с поръчка, а JR имаше на склад ...
Ники к`во искаш да кажеш за риплейсмънта - че не се усеща разлика или?!
Sergey_gigov
29-08-2007, 09:45
а кажете сега от къде да го взема - колко струва (става въпрос за колата от подписа)
Да,кажи,че напоследък и аз взах да се замислям,но не мога да реша дали да е реплейсмънт или конус :roll:
а кажете сега от къде да го взема - колко струва (става въпрос за колата от подписа)
За теб риплейсмънт трябва нали знаеш :wink: :wink:
Напротив! Аз го сожих, защото на 155 8в има е к***ц ако слагаш конус и за това съм с риплейс.
Даже махнах предните въздуховоди и сложих един спешъл еър интейк и е супер. А какъв глас вади! Чува се от 300 метра.
Нещо което кюмюра да си скъса нафтовата помпа от яд не може да направи.
Sergey_gigov
29-08-2007, 11:44
За теб риплейсмънт трябва нали знаеш :wink: :wink:
aaa не не е вярно аз му измислих място :) ако искаш довечера и снимки мога да пусна
Аз моя си го поръчах от тук:
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... odelId=190 (http://drive.bg/product_info.php?cPath=128_129&products_id=17276&ModelId=190)
Това е за твоята кола, всъщност нямат разлика с моя. Май на всички боксери кутиите са еднакви и евентуално и модела. Регистрирай се, и си го поръчай директно от страницата.
Sergey_gigov
29-08-2007, 12:29
нещо май не ме разбрахте - аз определено искам конусче - има къде да се сложи
сега имам конус само че е менте и не искам да карам с него
Ами ето ти тогава конусче, само внимавай как ще го изолираш от топлия въздух, че да не стане обратен ефекта ;)
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... odelId=190 (http://drive.bg/product_info.php?cPath=128_129&products_id=12003&ModelId=190)
Sergey_gigov
29-08-2007, 12:59
довечера ще пусна малко снимки - нямам проблем с топлия въздух той е пред радиатора доло ниско и нещата се получават добре - само че не искам менте
Щом ти е ниско долу няма ли лека вероятност да родиш като влезнеш в някоя по-голямка локвичка..... :roll:
Ами като се включи перката за охлаждане на радиатора ;) И аз как ли не съм си мислил за конус, ама не можах да му намеря удачно място и се отказах. И внимавай да не го сложиш много ниско и да вземе да глътне вода, че тогава си е е......
Айде пусни снимки да видим как си го измислил :)
Sergey_gigov
29-08-2007, 14:20
Щом ти е ниско долу няма ли лека вероятност да родиш като влезнеш в някоя по-голямка локвичка..... :roll:
вероятноста за раждане не е много малка - и за това когато вали не тръгвам на дълъг път , а в града не карам с повече от 20 км - все пак не е толкова ниско има поне 30 см от земята :)
...... а в града не карам с повече от 20 км
Еее пускай си и трета чат-пат, какво я пазиш :lol:
Вие май не сте разбрали още че през истинските филтри вода неможе да мине :idea: :idea: :idea: Сергей искам да видя снимки къде точно си го сложил и ако е там където си мисля ще ти кажа каква грешка си направил :idea: :wink:
netsurfer
29-08-2007, 15:35
Вие май не сте разбрали още че през истинските филтри вода неможе да мине :idea: :idea: :idea: Сергей искам да видя снимки къде точно си го сложил и ако е там където си мисля ще ти кажа каква грешка си направил :idea: :wink:
е как да не може?? щом минава въздух и вода ще минава :!:
е как да не може?? щом минава въздух и вода ще минава :!:
Изпробвал ли си го щото аз съм,филтъра за да смукне вода трябва да е потопен във вода,което значи да си го монтираш под картера :idea: :idea: иначе маслото служи освен за улавяне на финния прах и за стопиране на малки количества вода :idea: :idea:А в моя случай както е Апексито-сухо незнам каква става,но съм се заглеждал че там където се намира филтъра когато вали си се качва вода през подкалника,но филтъра винаги е сух и чист засега :wink:
Може, може :lol: На Темата преди 3 години. влязох с 50 км/ч в 40 см. локва, дълга около 100 м. Капака бешецелия мокър отдолу. Водата през въздушния филтър право в цилиндрите. Биелата на първи цилиндър приличаше на кука за месо. :D
Преди месец два, като бях на един профилактичен преглед в едно сервизче, майсторът ми каза ,че миналия ден са правили същия боксер като моя, защото ония бил влязъл в няква локва и през филтъра засмукал вода, и другото се сещате... колата си е била с най-обикновен хартиен филтър и със сток кутията... :roll: Та затова си мисля ,че щом има такива случаи, значи не е чак толква хубав този монтаж :wink:
Sergey_gigov
29-08-2007, 23:08
ето и малко снимки както обещах
Sergey_gigov
29-08-2007, 23:12
:( нещо не може да се качат
Sergey_gigov
30-08-2007, 10:50
Преди месец два, като бях на един профилактичен преглед в едно сервизче, майсторът ми каза ,че миналия ден са правили същия боксер като моя, защото ония бил влязъл в няква локва и през филтъра засмукал вода, и другото се сещате... колата си е била с най-обикновен хартиен филтър и със сток кутията... :roll: Та затова си мисля ,че щом има такива случаи, значи не е чак толква хубав този монтаж :wink:
не му бери гайлето толкова много - предида се удавиш ако влезнеш в колва колата ще ти угасне - свещите са доста ниско на боксера - по ниско от филтъра
Просто споделих какво съм чул. Знам къде са свещите, но заливането им с вода нищо няма да направи..поне в близката седмица.. Виждал съм на колега след миене на двигател под лупите да има яко вода, и я беше карал 5-6 дни без проблеми.. после подсушихме и толкоз.... Но както и да е.. Всеки сам да си преценя риска и просто да се внимава малко повече и това е. :th_up:
А някой може ли да ми каже дали има някакво значение за колата,ако "въздуховода"(ако това е точната дума)се махне защото моя незнайно защо липсва :roll:
Въздуховодната тръба е сложена с цел да доставя въздух за двигателя от по хладно място.Ако е само кутията най-вероятно си смучи по-топъл въздух, който естествено е по-беден на кислород в единица обем.... и като цяло не е за предпочитане... :wink:
тва с водат през филтъра , минава си като стой та гледай
последиците се наричат "воден удар " , много са кофти
А идея откъде в София може да се закупи replacement JR директно ? Поръчах от drive.bg , но ми се обадиха, че чак след 20 работни дни ще има ...
Понеже темата май взе да се измества - да питам Ники - Дава ли разлика на Г-тека с новия филтър и колко горе долу - невярвам да не си я мерил.... :D
20, 20
е няма ли 3, 3 :) - след 20 деня я камилата я камиларя ... може да нямам пари вече, а и да не съм в София.
В Пловдив продават ли нейде?
Пита ли стандартния източник http://www.heed-auto.com/ ?
Аз оттам го зех.
ALFA CORSE
31-08-2007, 02:13
А някой може ли да ми каже дали има някакво значение за колата,ако "въздуховода"(ако това е точната дума)се махне защото моя незнайно защо липсва :roll:
Специално в твоя случай няма разлика.
В Пловдив забрави.. :) и ние си поръчваме от Софето.Иначе специално за JR мисля ,че само Хеед91 има и всички други фирмички зареждат от тях. Явно ще трябва да почакаш...
В Пловдив забрави.. :) и ние си поръчваме от Софето.Иначе специално за JR мисля ,че само Хеед91 има и всички други фирмички зареждат от тях. Явно ще трябва да почакаш...
И аз май стигнах до същия извод :( Ами като дойдат ще си вземем :) А лесно ли се сменя ? мога ли сам ? :oops:
И аз май стигнах до същия извод :( Ами като дойдат ще си вземем :) А лесно ли се сменя ? мога ли сам ? :oops:
Аз доколкото знам Replacement филтъра се слага във филтърната кутия на мястото на оригиналния и по размери би трябвало да съвпада с него.Така,че все едно профилактично си сменяш въздушния филтър,но вместо обикновен слагаш по-добър.Ако си го сменял преди значи не би трябвало да имаш никакви проблеми :wink:
Аз доколкото знам Replacement филтъра се слага във филтърната кутия на мястото на оригиналния и по размери би трябвало да съвпада с него.Така,че все едно профилактично си сменяш въздушния филтър,но вместо обикновен слагаш по-добър.Ако си го сменял преди значи не би трябвало да имаш никакви проблеми :wink:
Румен ми го сменя ... но може би ще се пробвам и аз сам :) трябва все нещо сам да правя по тази кола :)
Точно така е - все едно сменяш хартиения филтър.Развиваш 4-те болт на кутията, махаш стария и слагаш JR-a... после палиш, форсираш и се кефиш :lol:
Искам да попитам този replacement филтър как се подържа и колко време приблизително може да изкара. Как става почистването, на колко време се чисти и т.н. Благодаря предварително ! :)
Novachev
04-09-2007, 19:52
Дават го да изкара май по 50к но най добре е да се чисти на по често примерно на 30к а почистването има препарати пръска се оставя се са няколко минути после се измива с вода оставя се да изсъхне и се пръска със някакво специално масло. Нещо такова.
В опаковката на моя имаше илюстрирана брошура с детайлно описание на процедурета по почистването и смазването, но никъде не видях препоръчителния период за тази профилактика.
В опаковката на моя имаше илюстрирана брошура с детайлно описание на процедурета по почистването и смазването....
Можеш ли да я дадеш насам някак? Мойта се е изгубила заедно с предишния собственик :lol:
Ето един цитат от линка даден по-горе от колегата Bass от сайта на ХЕЕД'91 :
"Благодарение на конструкцията, материалът и маслото - прахът, който се намира във въздуха се задържа извън филтъра и служи като допълнителен филтърен елемент. Ето защо тези филтри могат да се използват без почистване повече от 150 000км в някои случаи.
На същата страница пише също,че разхода щял да падне м-у 7,5 и 8 % ,пък мощността щяла да се качи от 8 до 15 к.с. :shock: :shock: :shock:
Все сам решава в какво да вярва :lol: :lol: :lol:
Няма какво да се вярва или не вярва.Той опита го е показал, че не е така. :wink: 15 коня с филтър и чип и стискане здраво на палци...може(при слаба бензинка де :) ) Иначе специално конусите според мен трябва да се чистят доста по често от реплейсмънта, защото се затлачват по-бързо,поради открития им монтаж.Като цяло всичко зависи,кой в какви условия си експлоатира колата и като види ,че е за чистене да го чисти... Чел съм ,че самото омасляване след почистването с препарата трябва да се прави много внимателно и да не се прекалява, защото може да има кофти ефект.
доколкото разбирам се мие с вода и после се пръска със спрей за филтър така ли ? аз се насочих към този филтър http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... odelId=189 (http://drive.bg/product_info.php?cPath=128_129&products_id=12054&ModelId=189)
ще взема и спрея за него в такъв случай :)
вапросът е колко ли почиствания ще издържи, но надали някой ще може да ми отговори :)
Благодаря за отговорите !
thecleaner
05-09-2007, 00:30
аз току що си поръчах ако в Хеед е по евтино ще умра от яд след няколко дни ще кажа дали има разлика неква че ич им невервам на тия спортни филтри не е ли си турбина другото е т....к :wink:
"Благодарение на конструкцията, материалът и маслото - прахът, който се намира във въздуха се задържа извън филтъра и служи като допълнителен филтърен елемент. Ето защо тези филтри могат да се използват без почистване повече от 150 000км в някои случаи.
На същата страница пише също,че разхода щял да падне м-у 7,5 и 8 % ,пък мощността щяла да се качи от 8 до 15 к.с. :shock: :shock: :shock:
Абе то хибаво с тия 8-15 коня, ама дали не е за 5 литров двигател?
Абе то хибаво с тия 8-15 коня, ама дали не е за 5 литров двигател?
Или турбо :idea: :idea: Иначе с прахта в София максимум на 15 000 филтъра е за почистване вече :idea: :idea: конуса даже може и по-рано.Моя засега е добре,нищо че е монтиран в калника,точно над подкалника дето е ебати гняста като вали :twisted: :twisted:
the cleaner, цената в Хеед и в драйвбг мисля, че е еднаква специално за риплейсмънт
thecleaner
05-09-2007, 21:13
вече съм със филтъра покарах малко и първите впечатления са разлика никаква или може би на високите обороти над 5500 малко по добре дърпа ама има огромен шанс и да си въобразявам :wink:
и аз днес си поръчах филтър конусен марката е сандлър уж бил хубав ще разбера след две седмици :D
Много съм доволен от филтъра - колата хвръкна направо, а звукът е още по - як :)
и аз днес си поръчах филтър конусен марката е сандлър уж бил хубав ще разбера след две седмици :D
ако се беше появил на събирането в събота щах да ти обясня за сандтлер и да те нагласим с отстъпка.
Ето и малко фактология за Джей Ар на Г-тек.
1. Най-голям е ефекта до 100 км.ч
2. Вече към 400 м ефекта се стопява прогресивно на фона на другите влияния
Тъй като и на Горан колата е със спортен филтър, но риплейс и имайки база от предишни мерения мога да твърдя следното, като правя уговорката за по-ниската външна температура. За това намалявам ефекта от филлтъра с 30%.
В ускорението до 100 времето пада с около 0.7
Времето на 400 с около 0.3-0.4. Дис ис дъ резълтл!
Мита, че спортните филтри работа не вършат е BUSTED!!!
Lil'Bass
10-09-2007, 09:39
до 100 0.7 сек. или 0.07 сек ?
а и при турбо кола как ще е ?
0,7 на турбо кола. Сори, че не съм уточнил
Lil'Bass
10-09-2007, 12:10
0.7 секунди ?? димек 1с без 30 стотни ?
колега т'ва никак не е малко, ако е истина :?
никак даже. мерихме го на 2 коли с г-тек, калибриран с гпс. Това означава, че данните са 98% реални. Също така не става дума за един рън. Много често като меря хора, приемат, че най-доброро показано по Г-тек е истина.
За да съм наистина сигурен в резултата най-добрите времена не ги гледам. гледам къде е средата.
Явно хартишката го задушава. Абе все пак хартията има основно приложение за писани и като опция за бърсане :D За филтриране на село никой не споменава.
Lil'Bass
10-09-2007, 13:38
:D :D :D :D :D
а тази кола с ЖР, която си мерил, с индъкшън кит ли е била или само с филтър?
и кой ги доставя за България :D
Между Дж Ар и КиН няма разлика. Иначе едната кола е само с конус, не е цял кит. Другата е с риплеис.
Общо взето и филтрите ит илиянци ще дадат същите резултати, само да не са от хартия.
Lil'Bass
10-09-2007, 14:18
Е би трябвало да имат колд еър интейк индъкшън кит за да има разлика между със и без...апък т'ва с тея филтри от илиенци...де да знам не съм много склонен да повярвам :?
колд еър интейк индъкшън кит
родна реч омайна сладка :shock:
Lil'Bass
10-09-2007, 14:33
еми как да го напиша на бг :?
Red Devil
10-09-2007, 14:54
еми как да го напиша на бг :?
Кит за всмукване на студен въздух :lol:
кфо да ми обясниш за сандлъра нещо съм се прецакал ли ?
Колулд еър интейк - малилили - абе то КиН дават за това страховито име една пласстмасова гофрирана тръбичка фи35мм и две свински опашки. Кво толкова го възхвалявате????
Интересно при китовете на КиН поне за 155 е алуминизирана тръба от дебиломера до дросела. Защото оригиналната е боа.... има мн ръбове. но тя не се казва коулд еър интейк.
За пръв път чувам такива работи за кит за ст. въздух. Тва сам си го правиш.
ако се беше появил на събирането в събота щах да ти обясня за сандтлер и да те нагласим с отстъпка.
?
SkyWalker
11-09-2007, 01:37
Май ме навихте и аз да взема JR, а досега съм ползвал само KN
:!: Може ли някой, който е ползвал и двете марки да каже има ли разлика :?:
Все пак разликата в цената е над два пъти :roll:
За Сандтлер ще обяснявам като се видим накой път.
За филтрите, преди да се засилите да изкупите склада на ХЕЕД, нека да посмятаме какви размери са необходими. Все пак фитър се смята на база кг въздух в минута и тнт. Също така ще е интересно да мерим колалта преди и след за да се види резултата.
Пишете ЛС
една пласстмасова гофрирана тръбичка фи35мм и две свински опашки
А вместо това си купуваш една гофрирана тръба за въздуховод Ф50 от първия склад за строителни материали за 2-3 лв. и си готов,моя е така :twisted: :twisted:
Aз даже на 155-цата съм слагал от онези алумуниевите 50 или 55 мм, ефекта е поразяващ!
ама ти баце си с Апекси, ти си гъзар.
Aз даже на 155-цата съм слагал от онези алумуниевите 50 или 55 мм, ефекта е поразяващ!
ама ти баце си с Апекси, ти си гъзар.
Да де аз за тях говоря бе брат :twisted: :twisted: а чак па гъзар :twisted: :twisted:
А вместо това си купуваш една гофрирана тръба за въздуховод Ф50 от първия склад за строителни материали за 2-3 лв. и си готов,моя е така :twisted: :twisted:
Я дай 1-2 снимки. Недей са скрънзави. Пък ще почерпим после за откраднатата идея :lol:
Я дай 1-2 снимки. Недей са скрънзави. Пък ще почерпим после за откраднатата идея :lol:
Трябва да го снимам бате иначе имам снимки само на разположението не филтъра без термощит и интейк :twisted: :twisted:Но то няма нищо сложно,купуваш тази гофрирана тръба 1м./става на 3м.като я разпънеш/избираш място от където да смуче филтъра свеж въздух и го прокарваш,усукваш и т.н. :wink: :wink: Моя смуче от бронята точно до халогена :wink:
Lil'Bass
11-09-2007, 23:05
абе според мен, т'ва на снимките дето е показано..няма смисъл от тая никилираната тръба, ако има термощит и е само заради това...в смисъл - там няма топлоотдаващи предмети/агрегати, че да има нужда от нея :roll:
Тръбата колега е за удължаване на маркуча на дебитомера,който не стига :idea: :idea: Може да няма топлоотдаващи агрегати,но температурата в предния кош е адска :idea: :idea:което оказва влияние на филтура и се получава обратен ефект :idea: :idea:
Аз си поръчах от Heed 91 този кит http://www.styletuning.com/admission-directe-alfa-twin-spark-p-3311.html
Специално за алфичката е и няма нужда да се изчислява нищо.След две три седмици ми казаха че ще пристигне от Франция и ще видим какъв е ефекта.И да питам вярно ли е че зимата не било хубаво да се кара със спортен филтър или това са измислици.А и още един въпрос се сетих :D - някои може ли да ми обясни каква е тази джаджа Торнадо която също се продава от JR? http://www.piecesauto-tuning.com/boutique/product_info.php?cPath=2_Array&products_id=40276
Аз си поръчах от Heed 91 този кит http://www.styletuning.com/admission-directe-alfa-twin-spark-p-3311.html
Специално за алфичката е и няма нужда да се изчислява нищо.След две три седмици ми казаха че ще пристигне от Франция и ще видим какъв е ефекта.И да питам вярно ли е че зимата не било хубаво да се кара със спортен филтър или това са измислици.А и още един въпрос се сетих :D - някои може ли да ми обясни каква е тази джаджа Торнадо която също се продава от JR? http://www.piecesauto-tuning.com/boutique/product_info.php?cPath=2_Array&products_id=40276
Колега само от интерес към спорта да ми кажеш каква цена ти обявиха за този кит?
П.С. Ние монтираме същия кит с конус на JR на цена 150лв :roll: затва ми е интересно.
Колега само от интерес към спорта да ми кажеш каква цена ти обявиха за този кит?
П.С. Ние монтираме същия кит с конус на JR на цена 150лв :roll: затва ми е интересно.
Бобо, а кита кво включва??? Освен филтъра.... че моя ОМП конус нали е в кутията (Драго дето ми го сложи) и се чудя да го "открия" малко за звук...или сменя с нов! Та КИТ-а какво е всъщност?
Значи,колеги,изчетох цялата тема и искам замалко да се върна на въпроса с боксерите ако може. :wink: Разбрах,че за боксер е най-лесно да се сложи риплейсмънт.Всички обаче искаме конуси :lol: Затва искам да питам - за да се изолира филтъра от топлия въздух не е ли най-лесно да се махне квадратната сток кутия и заедно с конуса да се купи конусовидна кутия за него. :wink: И по тоя начин конус филтър с конус кутия се слага на мястото на оригиналните такива и се свързва към сток йнтейка по-нататък.Има ли смисъл или става пак същата работа. :P :?: :wink:
160 лева ми искат за кита. Никой ли не може да каже мит ли е вредата от спортния филтър през зимата.Щото аз не мога да се сетя с какво може да навреди,но все пак ако някой знае нещо...
Какъв пък е този мит за вреда от спортния филтър през Зимата :shock:
Ти, па.... Като гледам май само тези, които нямат такива филтри се правят на философи. Другите май само се кефят. До сега не съм чул лнякой да страда.
Значи,колеги,изчетох цялата тема и искам замалко да се върна на въпроса с боксерите ако може. :wink: Разбрах,че за боксер е най-лесно да се сложи риплейсмънт.Всички обаче искаме конуси :lol: Затва искам да питам - за да се изолира филтъра от топлия въздух не е ли най-лесно да се махне квадратната сток кутия и заедно с конуса да се купи конусовидна кутия за него. :wink: И по тоя начин конус филтър с конус кутия се слага на мястото на оригиналните такива и се свързва към сток йнтейка по-нататък.Има ли смисъл или става пак същата работа. :P :?: :wink:
Това наистина е вариянт за боксера,другия е да се е махне казанчето за чистачките/мисля че то беше там/,то се заества от пликче с помпичка/продават се такива за други марки коли/и на негово място да се сложи конуса,вече с някаква подобаваща изолация :wink: :wink: :wink:
Това наистина е вариянт за боксера,другия е да се е махне казанчето за чистачките/мисля че то беше там/,то се заества от пликче с помпичка/продават се такива за други марки коли/и на негово място да се сложи конуса,вече с някаква подобаваща изолация :wink: :wink: :wink:
Ейй за тва с пликчето не се бях сетил!!Мерси, Мъри, ше го обмисля и тоя вариянт!!! :D :wink:
Ейй за тва с пликчето не се бях сетил!!Мерси, Мъри, ше го обмисля и тоя вариянт!!! :D :wink:
Пробвай,поне да го направиш като при ТС-а,после вече мисли за изолация :twisted:
sa6o_roman
04-11-2007, 20:55
а дали има некаф смисъл да се сложи replacement на кола с газова?
поздрави!
а дали има некаф смисъл да се сложи replacement на кола с газова?
поздрави!
почвате с умните въпроси...... като има ли смисъл да си топля студената вода с бързовар...
ТЕМАТА Е ЗА ЗАКЛЮЧВАНЕ!!!
sa6o_roman
04-11-2007, 22:05
ма ако водата не е чиста ще стане "чайче" :) смисал не съм се интересувал до сега и знам само, че колата на газ е по-чувствитилна по отн на въздуха.
`мерси
И аз да се похваля и аз си взех филтър JR...първото ми впечатление е: нов звук на двигателя и много тиха работа на мотора на празен ход. Извод: Доволен съм... :D
Бих искал да използвам вече създадената тема, за да не създавам нова, за да задам едно въпросче.Порових се из форума, но не успях да намеря отговор на това, в какво имено се състой разликате м/у конусния спортен филтър и този за кутията.Има ли съществена разлика м/у двата имам впредвид динамика и работа на двигателя или просто единия е насочен повече за чисто спотни автомобили, а другия за масовите модели.Може би въпросът ми е доста лаишки, но титам с оглед на това,че съм се насочил към такъв филтър и се чудя какъв да е от двата типа.Благодаря предварително.
По принцип големи разлики няма,но се води че конуса е с по висока прпускливост на въздух :idea: :idea: Иначе конуса се цапа повече,трябва да се изолира от топлия въздух,но звукът му е много по-добър :wink: :wink: Който и да сложиш няма да сбъркаш,но аз лично бих ти препоръчал конус./карал съм и с двата вида/ :wink: :wink: Успех :wink:
По принцип големи разлики няма,но се води че конуса е с по висока прпускливост на въздух :idea: :idea: Иначе конуса се цапа повече,трябва да се изолира от топлия въздух,но звукът му е много по-добър :wink: :wink: Който и да сложиш няма да сбъркаш,но аз лично бих ти препоръчал конус./карал съм и с двата вида/ :wink: :wink: Успех :wink:
А сега в крайна сметка с какво си :) :roll:
Е какво толкова ще стане като смуче топъл въздух ?
Какви са симптомите ?
Моля отговор да дават само тези които са изпитвали ефекта !
Е какво толкова ще стане като смуче топъл въздух ?
Какви са симптомите ?
Моля отговор да дават само тези които са изпитвали ефекта !
Обратен ефект, мощността пада...
А сега в крайна сметка с какво си :) :roll:
Конус,сух Апекси :twisted: :twisted:
По моя въпрос нещо ? :shock:
Novachev
12-02-2008, 22:03
По моя въпрос нещо ? :shock: Нали ти отговори колегата мощността пада. имам точно такъв опит но не със Лада с карбуратор сложих филтъра конус над изпускателния колектор звука невероятен тръгваше добре от ниските обороти ама на горе беше по зле от колкото с обикновения филтър на по високите скорости хич я нямаше много зле. После имаше преустройство преместих филтъра с тръба чак под левия фар дори му направих "колд интейк систем" Разликата беше голяма не бръмчеше толкова но вървеше много добре за такава кола.
Благодаря за отговорите, но ме интересува и още нещо.Към коя марка да се насоча,JR air filters, Apexy,или някои друг, какво точно да гледам като го копувам и от къде евентуално мога да го направя.И още нещо разбрах,че филтъра на Apexy е сух, какво означава това,т.е.разликата с омазнените се състои само в това, че не е нужно при почистване/измиване да се пръска със съответния спрей или има и още нещо.Благодаря.
Благодаря за отговорите, но ме интересува и още нещо.Към коя марка да се насоча,JR air filters, Apexy,или някои друг, какво точно да гледам като го копувам и от къде евентуално мога да го направя.И още нещо разбрах,че филтъра на Apexy е сух, какво означава това,т.е.разликата с омазнените се състои само в това, че не е нужно при почистване/измиване да се пръска със съответния спрей или има и още нещо.Благодаря.
JR е много добро,в съотношение цена качество,докато Apexi е доста по-скъпо :wink: :wink: Иначе сухия филтър е точно това,не се пръска с никакви масла,което е добре за дебитомера,иначе се пере като другите,под чешмата с Меглио,сушиш,монтираш и газзззз :twisted: :wink:
Е тогава ще взема JR replacement, до колкото знам Хеед 91 ги предлагат и ще видя там.А каква е опастноста да замине дебитомера, при положение , че се опитам да спазвам инструкциите за почистване или да слагам и да не се притеснявам :D
Е тогава ще взема JR replacement, до колкото знам Хеед 91 ги предлагат и ще видя там.А каква е опастноста да замине дебитомера, при положение , че се опитам да спазвам инструкциите за почистване или да слагам и да не се притеснявам :D
ужас тоя дебитомер голям проблем.... не си взимай по-хубав от фабричния филтър за 3 лева стойност.... няма логика по-скъпия десетки пъти да е по-добър и да не ти съсъпе дебитомера.....
има три или 30 теми направо съм убеден в идиотизма на цялата ни болна секта....
Furious 155
13-02-2008, 23:52
Верно сме си болни в сектата.
Та по темата със сухия филтър - JR имат ли такива сухи филтри???
Верно сме си болни в сектата.
Та по темата със сухия филтър - JR имат ли такива сухи филтри???
Мисля че не :wink: :wink: