View Full Version : Окачване от Q4 на нормална 155-ца
Ivo Mitkowsky
29-08-2007, 11:21
Колеги много ми е интересно дали окачването от Q4-ката ще стане на да речем мойта или която и да е друга Alfa 155,смисъл скоростна кутия,кардан,диференциал,полуоски,и има ли разлика в задния мост от Q4 и от нормалната.Питам само информативно който знае да пише да събираме инфо вскички останали които ги интересува.
голямата риба
29-08-2007, 14:36
има разлика в пода на багажника заради диференциала
другото се сменя
don_pepone
14-03-2011, 12:21
Да събудя малко една стара темичка :)
Чудно ми е дали щее трудно да се напасне задният Диф. от Ку4-ка на обикновената 155-ца.
Не питам само от любопитство,а мисля да посъбера малко кинти и да действам,но се колебая между Q2-диф. и варианта с Q4, просто искам да сравня като средства кое щее оптимално,защото откъм трудоемкост Ку4 конверсията щее по-сложна,но евентуалният резултат щее мега. Все пак Q2 диф. пак е само с предно и колкото и да е добър нее като 4х4 на Ку4-ка.
nicola 59
14-03-2011, 14:05
Чудно ми е дали щее трудно да се напасне задният Диф. от Ку4-ка на обикновената 155-ца.
Не питам само от любопитство,а мисля да посъбера малко кинти и да действам,но се колебая между Q2-диф. и варианта с Q4, просто искам да сравня като средства кое щее оптимално,защото откъм трудоемкост Ку4 конверсията щее по-сложна,но евентуалният резултат щее мега. Все пак Q2 диф. пак е само с предно и колкото и да е добър нее като 4х4 на Ку4-ка.
По скоро помисли дали ще стане кутията на мотора съединител ,стартер а другото се прави лесно
голямата риба
14-03-2011, 14:24
на В6 не можеш дори виско да сложиш
заради размерите на блока
изхода ти е само ку2
п.п. и тук не става въпрос за окачване а за силово предаване
Карай си на газчица и не се занимавай с глупости :)
Alfa User
14-03-2011, 18:29
Темата е за окачването, не я измествайте !
Колеги много ми е интересно дали окачването от Q4-ката ще стане на да речем мойта или която и да е друга Alfa 155,смисъл скоростна кутия,кардан,диференциал,полуоски,и има ли разлика в задния мост от Q4 и от нормалната.Питам само информативно който знае да пише да събираме инфо вскички останали които ги интересува.
Става,задния мост е корено различен трябва да се вземе от q4-ката. Преправяне има смао при легенчето на резервната гума и 2 отвора в купето за 2-ри висящ лагер на кардана.
don_pepone
15-03-2011, 12:10
:) аз се чудех като инвестиция каква щее разликата спрямо Ку2 . А и другото което ме гложди е далимога да сложа само дифа от кутията на ку4 на моята кутия ( ама незнам кардана на ку4-ката как отива назад и откъде точно излиза от нейната кутия.
Иначе да кажа че се интересувам от такава интервенция,защото в близкото бъдеще си мисля да пъхна един охлюв под капака ( на около 0.5 бара най-много) че вече ми се струва бавна :naughty:
Q2 е решщението за Теб! ;)
nicola 59
15-03-2011, 22:45
:) аз се чудех като инвестиция каква щее разликата спрямо Ку2 . А и другото което ме гложди е далимога да сложа само дифа от кутията на ку4 на моята кутия ( ама незнам кардана на ку4-ката как отива назад и откъде точно излиза от нейната кутия.
Иначе да кажа че се интересувам от такава интервенция,защото в близкото бъдеще си мисля да пъхна един охлюв под капака ( на около 0.5 бара най-много) че вече ми се струва бавна :naughty:
Части от алфа 155 4х4 няма от къде да немериш дори и на снимка ,за това ако имаш интерес да си направиш 155 4х4 много по лесно е с части от темпра 4х4 ,но при тебе ще е трудно заради мотора .Успех
don_pepone
16-03-2011, 10:48
Да ама тази цена от 1000 лева за Q2 е нереална според мен. Кво толкова има в един диф. че да струва 1000 лв. Иначе съм навит зa Q2. Чудно ми е моята като има някакво частично увличане ( мисля 25% беше) и като превърти повече едната гума тръгва веднага и другата,дали не може да се преправи моят диф. да стане с по-голямо увличане. Или дали може да се намери на по-народна цена Q2
Твоя диф може и да се преправи - с електрожена :)
Да ама тази цена от 1000 лева за Q2 е нереална според мен. Кво толкова има в един диф. че да струва 1000 лв. Иначе съм навит зa Q2. Чудно ми е моята като има някакво частично увличане ( мисля 25% беше) и като превърти повече едната гума тръгва веднага и другата,дали не може да се преправи моят диф. да стане с по-голямо увличане. Или дали може да се намери на по-народна цена Q2
1000 лв за нов диф ти се струват нереални, а искаш да търсиш силово предаване от Кучка? А за колко мислиш, че ще го намериш? за 200 лв??? И турбо ще слагаш? И то ли за 200 лв? Съжалявам, друже, ама за 1000 лв няма да стане.
don_pepone
16-03-2011, 11:47
Ами колега за 1000 лева мога да си взема някоя цапната ку4-ка ( от италия примерно)и да си сваля квото ми трябва,а за турбото си има време и цифри :)
Колега, сериозен тунинг с малко пари не се прави.
Примерно само транспорта на цапнатата кола от Италия ще ти струва 1000 лв.
don_pepone
16-03-2011, 12:15
Знам колега знам. Имам авери дето нося коли и за 1000-1300 лв с докарването има колици с лек удар. а за малкото парии за тунинга също ми е ясно,ако човек иска без пари да стане - да не се хваща :) .
Просто 1000 лв за един диф ми се вижат нереални цефри това е. Ровил съм из нета и из форума и гледам в 166 раздела някой писал че има за 650лв без монтажа и тн. и тн.
Според теб кое вътре струва 1000 лв или колкото е там цената :) , но както и да е аре :cheers: и като ни напраят и заплатите европейски като цените ще прайм тунинг без да смятаме
Kучка за 1000лв-къде и колко има да ги копуваме накуп???????????????????????
А относно дифа ,на лада дифа нов струва между 500-800лв,а твоят за 1000лв ти се струва нереален,да ти кажа даже е ефтин.
И какво искаш да постигнеш с този диф??????
Нещо много омотано ми звучи дифове,4/4-та,турбини,седни и си премисли вижданията за тунинга на точно този модел кола.
don_pepone
16-03-2011, 16:05
аз съм го премислил вече.
Първо ще поработя по сцеплението на задвижващите колела,че и с тези коне тръгва трудно,камоли с още нещо под капака. Второ- като постигна първата цел мисля огава да започна с проекта за турбото,но дотогава има време. Все пак трудно се отделят пари и за двете наведнъж ( нали не говорим за 1000лв,а за няколко по толкова).
В крайна сметка ме интересуваше реалната крайна цена на Q2-то и ккво се преправя ако стане да се сложи Q4,но както и да е.
Нека не говорим повече по темата че всеки ми обяснява колко пари имам... Благодаря все пак на всички
Давам не 1000 а 1300 за ударена Q4-ка и отделно си плащам транспорта. Ако искаш да ти давам и телефон за свръзка :) Не се престаравай с натегността на диффа понеже с тази кола трябва и да се завива.И все пак щом на старт ти въртят и 2-те гуми независимо от настилката не очаквай да стане чудо с този Q2 диф. Ако 1000лв ти се струват много:
http://cgi.ebay.com/Kaaz-1-5-Way-LSD-Alfa-Romeo-2000-GTV-Berlina-Spider-/110601745982?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item19c060b63e
http://cgi.ebay.com/Kaaz-1-5-LSD-Alfa-Romeo-155-145-Spider156-GTV-164-156-/110601749184?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item19c060c2c0
don_pepone
17-03-2011, 08:06
Ok колега. Ще кажа на аверчетата като ходят към италия или германия да се огледат и ако има нещо ще се свържем все някакси. Те мисля другият месец ще отиват към средата,нмо тва нема значение. Ако изскочи нещо нема ядове.
За ударена Ку4-ка съз здрава кутия за 1000-1500 се нареждам и аз!!! Останалото от колата го подарявам на който иска!!! Еххх да ставаше така.... :)
mitaka_cs
18-03-2011, 21:49
Аз само да добавя, че ако попаднете на евтини Q4 чаркуля за ремонт, само лагерите ще минат 500 лв...
Има един готин в повечето фиатски кутии дето е 150 лв.