PDA

View Full Version : мобилни оператори

lyuli
29-08-2007, 17:00
май не сме се сетили да се преброим на кои оператори сме абонати + впечатления от обслужвенето, надписване на сметки и т.н. интересни неща.....
аз лично имам една приятелка, която всяка година си сменя номера, защото смята че се надписват сметки..... може би е права...

BatVas
29-08-2007, 17:07
Само чакам да може да се запазва номера и се местя на глобул или Вивател - М-тел нещо не ги долюбвам, ама съм с тоя номер от 5 години

pent
29-08-2007, 17:07
мтел надписваха сметки преди години и май не са спирали....

днес пак платих неква безбожна сметка за няма нищо :)

доколкото съм запознат на Вивател им е най-точно отчитането, но пък няма такъв обхват като техния :)

RoMeO_156_GTA
29-08-2007, 17:13
Аз съм на M-tel LOOP и Vivatel - неочаквано добра комбинация 8)
Ако я нямаше тая LOOP мрежа ,да съм се махнал от Мтел , инъче станах Вивател фен :lol: :punk: и следващата карта мисля да е пак на този оператор 8)
П.С на вивател им е грешен часовника ,на един приятел по план след 21 часа са му безплатни минутите ,а по сметка се оказа след 23 часа :shock:

santo_traficante
29-08-2007, 17:15
Глобул и Ментел ползвам :D а на времето съм работил към един от операторите.. :lol: Глобул не съм ги хващал да ме ментят но Ментел да :lol:

IVO_GWM
29-08-2007, 17:20
Едва когато се появи и Вивател, се усети наистина падане на цените (за сметките е друг въпрос). За София ми върши работа перфектно а и из страната също. Друг плюс е и безплатните минути към стационарни телефони. Освен това си имам и PRIMA в портфейла за всеки случай. Мисля и една предплатена и на глобул да си взема и съм си на 6+ :D

А и смяната на номера си е ПРОБЛЕМ, но всеки си прави сметката сам.

J_I_V_K_O
29-08-2007, 17:22
2 сметки на Мtel-relax 200 и VivaTel-симпатия да говоря без пари уж с
"Жената"...И в крайна сметка Mtel си е Mtel ;)
Лично мое мнение :)

Kuku
29-08-2007, 17:30
И аз имам два МТелски номера и съм си предоволен от всичко - сметки, мрежа, обслужване... изобщо не мисля за местене в друга мрежа - говоря безплатно с хората в групата или на 1ст. с най-важните хора около мен, плащам 20лв. такса за двата номера и общо сметките ми не надхвърлят 50лв. никога, а имам дни в които говоря и по един час :roll:

J_I_V_K_O
29-08-2007, 17:41
И аз имам два МТелски номера и съм си предоволен от всичко - сметки, мрежа, обслужване... изобщо не мисля за местене в друга мрежа - говоря безплатно с хората в групата или на 1ст. с най-важните хора около мен, плащам 20лв. такса за двата номера и общо сметките ми не надхвърлят 50лв. никога, а имам дни в които говоря и по един час :roll:

За обхват Мтел са най-добре, а за мен това е мн важно... Добре си се ориентирал ;)

botsos
29-08-2007, 17:50
И аз имам 2 Мтелски номера, като единия е лУп и не съм плащал грандиозни сметки. Двата тела на месец са ми общо към 45 - 50 кинта. Тотална оферта!!!! :)

RoMeO_156_GTA
29-08-2007, 17:57
Мтелски номера, като единия е лУп :)
Я да видим колко са LOOP-арите тука :lol:

Освен това си имам и PRIMA в портфейла за всеки случай
:th_up:

J_I_V_K_O
29-08-2007, 18:00
Мтелски номера, като единия е лУп :)
Я да видим колко са LOOP-арите тука :lol:

Освен това си имам и PRIMA в портфейла за всеки случай
:th_up:
и мен ме броито нищо че не го исползвам :oops:

netsurfer
29-08-2007, 19:21
и аз ЛУП и м-тел на сметка от 7-8 години
иначе имам и 1-2 б-конъкта, 1 прима и 2 на вивател :shock:

Neokill
29-08-2007, 21:14
Глобул и Ментел ползвам :D а на времето съм работил към един от операторите.. :lol: Глобул не съм ги хващал да ме ментят но Ментел да :lol:

Тия от Мтел и аз ги изфащах 8) А оправданията им са толкова тъпи че няма и докъде. По таймер на телефона който си го засичам постоянно имах почти два пъти по малко минути от предходният месец а сметката ми беше по висока. Оправданието им ,,Ама ний засИчамИ на 30 сИкунди" ама като нямам разговор по малко от 30 секунди кво праИм. Ходим в София и се разправяме и използваме връзки и тн. И ми свалят от сметката кинти ама както и да е..... Мтел по навик и защото картата ми струваше 200 лв навремето :wink:

aziiii
29-08-2007, 21:29
Колега Неокил не си наясно много, а оправданието за отчитането на 30-тата секунда или 60-тата какво означава?

VFTI
29-08-2007, 22:24
Имам договор с М-тел от 3-4 години...
Другия ми телефон е с 2 карти- 1 на вива и 1 б кънект предплатени :)

pent
29-08-2007, 22:36
Колега Неокил не си наясно много, а оправданието за отчитането на 30-тата секунда или 60-тата какво означава?

наясно си е, защото ако си ги засича по телефона, един разговор 0.25 сек, Мтел ще го отчита 0.30 секунди и тн....

Gogata
29-08-2007, 22:40
Имам договор с М-тел от 3-4 години...
Другия ми телефон е с 2 карти- 1 на вива и 1 б кънект предплатени :)

И аз съм така,само където операторите ми изглеждат по друг начин-имам договор с Глобул на единия телефон и една прима за всеки случай на другия. :)

nastybg
29-08-2007, 22:47
На договор с М-тел съм от 3-4години и съм доволен и от тарифи и от обхват :D

aziiii
29-08-2007, 23:06
Точно така Пент то си го пише само трябва да се чете! Мисля,че на хората е ясно,че с таймера на телефона никога неможе да се пресметне колко си говорил! :D

vikoalfa
29-08-2007, 23:10
Мале май никой няма вече с един телефон :shock: :lol: Иначе-Глобул имам страшен номер 0898 #00#00 :lol: и Вивател симпатия за мацото.
Ама май почвам да се замислям,че Вивател надписват сметката лекинко като Мтела

trustworthy
29-08-2007, 23:24
Мтел и Вивател. Никога не съм доволен от оператора си, защото съм на мнение, че им трябва съспенс. Иначе се отпускат и разглезват :twisted: Дигал съм грандиозни скандали и на двата оператора..ама аз съм си скандалджия що се отнася до потребителски права :smackbum:

MONI
30-08-2007, 08:57
и съм си предоволен от всичко - сметки, мрежа, обслужване... изобщо не мисля за местене в друга мрежа - говоря безплатно с хората в групата

И азе съм така и не помня от колко години вече.

П.С. На мен си ми е добре с един телефон а и понеже го нося само в джобовете мисля че два ще са ми много.

nicks1
30-08-2007, 10:02
Ние българите все си мислим, че ни лъжат. :lol: Има много тарифни планове, при които отчитането е на всеки 30 сек. , така че трябва много да се внимава. Аз съм на М-тел от 10 години и съм много доволен.

pent
30-08-2007, 10:10
Ние българите все си мислим, че ни лъжат.

:lol: мтел направо си ни работят :) но не може без тях ;)

lyuli
30-08-2007, 10:49
моя приятелка видяла в разпечатка от фактурата си разговор от 30 мин, които тя не е провеждала и освен това в същите минути още един разговор от по-малко минути. Отишла и питала - как става това, 2 разговора по едно и също време, които тя е 100% сигурна че не е провеждала и те и казали - ами сложили сте на Hold единия разговор и сте приели другия, което си е напълно възможно, но иди докажи, че изобщо не си провеждал такива разговори.....
друг път във фактурата й имаше 17 sms-a до някакъв непознат за нея сръбски номер..... обаче пак иди докажи, че не си ги пращал.....
тя за това си вади всяка година нов номер.....

slav40
30-08-2007, 11:06
М-тел са измамници и това е факт! Без примери .... ! Освен обхват,никакво друго предимство нямат!
Глобул стават горе долу,но вивател са най-евтини за сега!
Ще се маха м-тела и ще остане смо ВИва......

pent
30-08-2007, 11:34
М-тел са измамници и това е факт! Без примери .... ! Освен обхват,никакво друго предимство нямат!
Глобул стават горе долу,но вивател са най-евтини за сега!
Ще се маха м-тела и ще остане смо ВИва......

съгласен с теб, само да си оправят обхвата Вивател :)

от Мтел покритие и обслужване от Вивател цени :)

е няма перфектен оператор :)

tinna
30-08-2007, 15:15
моя приятелка видяла в разпечатка от фактурата си разговор от 30 мин, които тя не е провеждала и освен това в същите минути още един разговор от по-малко минути. Отишла и питала - как става това, 2 разговора по едно и също време, които тя е 100% сигурна че не е провеждала и те и казали - ами сложили сте на Hold единия разговор и сте приели другия, което си е напълно възможно, но иди докажи, че изобщо не си провеждал такива разговори.....
друг път във фактурата й имаше 17 sms-a до някакъв непознат за нея сръбски номер..... обаче пак иди докажи, че не си ги пращал.....
тя за това си вади всяка година нов номер.....

Само за инфо - два разговора се вадят едновременно и с услугата конферентна връзка. :wink:

А за смс - това често се случва при разкодираните телефони - изпращат смс, ммс и даже набират.

BatVas
30-08-2007, 16:57
M-tel

http://mediapool.bg/show/?storyid=131598&srcpos=6

lyuli
30-08-2007, 18:46
Само за инфо - два разговора се вадят едновременно и с услугата конферентна връзка. :wink:

А за смс - това често се случва при разкодираните телефони - изпращат смс, ммс и даже набират.

ок, но за въпросния случай the pоint is че тя не е водила разговор по това време, а не дали е възможно и как да се водят 2 разговора едновременно и как. Идеята е че потребителя няма как да докаже, че не е провеждал определен разговор..............

wasp
30-08-2007, 20:01
Да си кажа и аз моето мнение :)

Бях преди години на М-Тел, до момента в който не взеха да идват огромни сметки, което е нещо нечувано тъй като говорех сравнително малко. Разкарах ги , взех си Прима, с идеята - не говоря - не плащам. Добре беше до едно време, когато взеха да ми засичат на 60 секунди без да споменат дори. И се оказа че изгорих 18 лв за 1 ден ... тогава ми падна пердето и ги отсвирих тотално. Минах на Вивател предплатената. Сега съм на Вивател Бизнес 2 тарифата ( поради факта че ми трябваше да говоря по много ) - 18 лв / месец такса, в групата абсолютно безплатно (правил съм по 2 часа разговори на ден), 100 минути включени към Вивател и БТК - ако не ги изговориш се прехвърлят, макс. 200 мин.

Невероятно съм доволен. Нямате си и представа как ме кефи тази компания. Е, има си и някои минуси като например не можаха да ми прехвърлят номера от предплатената към бизнес тарифата, та смених и там номер (пак) - общо около 5-6 пъти ( хубавото в случая е че досадниците ги отсвирваш, и пазиш само важните хора ;) ).

Това за покритието е много грозен мит. Единствено по разни мазета и подземни заведения _може_ и да няма обхват Вивател.

Имам и една карта мтел прима някаква на друг телефон.

Пример: В Мало Конаре - Вивател има фулл, максимално чертички, на М-тел ми прекъсваше и едва закрепяше 1 чертичка (миналата година по празниците). В двете ми села - Крушево и Детелина (близо до Карнобат) - М-Тел обхвата е под всякаква критика ("тука има, тука нема") - Вивател е до макс.

А няма да ви казвам на колко други места ми се е случвало това - и не е от апарата - сменял съм ги точно за да разбера това - същата работа.

Глобул ги недолюбвам, нещо по принцип гърците са ми антипатични, имам грозни спомени от Германос, та може би затова. А и мои познати работили в Глобул само ги плюят, и ги наричат експлоататори. Може нещата да са се променили от тогава, не знам, а и не искам да знам.

Факт е, че Вивател са много любезни и с едно единствено изключение (взел съм си Моторола V3X с 3G, GPRS, и всякви чудесии, и патката (да, патка) по телефона отсреща много ожесточено ми обясняваше как не можела да ми прати настройките за телефона, тъй като моя не поддържал интернет :shock: - в крайна сметка поисках ръчните настройки и - о чудо - имах интернет ) съм доволен от тях. Интернета им е евтин, работи - ползвам го доста често.

М-Тел са мошеници - познавам много хора, които са минали на Глобул или Вивател, и сметките им са намалели поне наполовина.

lyuli
30-08-2007, 20:37
Пример: В Мало Конаре - Вивател има фулл, максимално чертички, на М-тел ми прекъсваше и едва закрепяше 1 чертичка (миналата година по празниците). В двете ми села - Крушево и Детелина (близо до Карнобат) - М-Тел обхвата е под всякаква критика ("тука има, тука нема") - Вивател е до макс.

А няма да ви казвам на колко други места ми се е случвало това - и не е от апарата - сменял съм ги точно за да разбера това - същата работа.
...............
М-Тел са мошеници - познавам много хора, които са минали на Глобул или Вивател, и сметките им са намалели поне наполовина.

и на мен също са ми досадни М-тел. тази година на Иракли в кафето на плажа М-тел нямаше никакъв обхват, докато Глобул беше на фул...

няма да забравя М-тел на времето когато започнаха, печелеха буквално от нищотото - такса за активиране на Клип, такса Клир, такса за роуминг и т.н.......

Alfa User
30-08-2007, 20:46
По онова време всички печелеха от активиране/деактивиране на разни глезотийки, така че не може да обвинявате МТел. Аз съм си много доволен, няма да ви казвам на какъв план съм, но имам по около 19 часа разговори на месец за смешна такса. Да не говорим, че именно МТел първи прокараха (и все още първи прокарват) всички модерни услуги и глезотии - всички им дишат праха - musicall и 3G са само първите, които ми се появиха в ума. А ако трябва да спомена sms-ите от интернет ? Спомням си преди няколко години как към МТел можеше да се праща sms практически от всякъде - даже и от ICQ, а дори и сега счупения сайт на Глобул праща само 1 от 10 съобщения, и то само ако се набутате за регистрацията, и само ако имате парички в картата (ако е b-connect де).
Колкото до надписването - всички го правят, и аз съм се парил от надписване на сметки - не само от МТел. Така че според мен всичко опира до това какво ви върши работа, и до колко ви е изгодно. Аз съм си доволен от МТел и не смятам да се местя на друг оператор, освен ако не ми предложат напълно безплатни разговори към всички мрежи :twisted:

wasp
30-08-2007, 21:26
По онова време всички печелеха от активиране/деактивиране на разни глезотийки, така че не може да обвинявате МТел

По онова време други нямаше. От сайта на Глобул съм пращал 50 пъти поне, всичките пъти успешно. musicall ? 3G ? тва 3g на ква цена е ? тва musicall оправя ли ми обхвата ? цената ли ми намаля ? кво е ? аман от боклуци дето ни заливат, когато основната ми цел на телефона е да говоря.

SMS-и от интернет не са ми липсвали никога толкова. На М-Тел СМС-ите от сайта им са с нормална дължина ? или се бъркам нещо?

Ако толкова искаш - има стотици услуги в интернет ( вярно платени, но поне евтини - мен плащането никога не ме е притеснявало, повече писането на грозна мини клавиатурка ) които можеш да използваш за изпращане на SMS-и до всички оператори в целия свят.

solar73
30-08-2007, 23:11
:boost: вивател 2 броя на програма тогедър

coolboby
31-08-2007, 01:16
Мтел на сметка и Вивател предплатена..на Вива, имаше прИмоцийка зимата, големия сняг купуваш карта за 9 лева, зареждаш 10 лева получаваш 200 смс-а зареждаш 20 лева, получаваш 500 безплатни минути, зареждаш 50 лева...1000 минути и 200 смс-а :) По-добра оферта Вивател според мен нямат тва май е максимума, цъкам си 20 кинта на 3-4 месеца, даже заспивам някой път на телефона
А относно Мтел...преди 3 месеца получих си сметката..ок..и след 1-2 дена пристига ново писмо от Мтел в кутията, викам, бре какво става...отварям чета, господата от Мтел се извиняват, че не са ми закръглили сметката точно и са ме ощетили с 1 стотинка...
Поздрави, Боби :)

morfius
31-08-2007, 02:58
M-tel... никакви проблеми до сега.
Иначе имам някъде и 2 бикънекта.

Neokill
31-08-2007, 11:55
Аз ли не съм наясно ... По едно време го работих това ... бекофис нали така се казва ... айде няма да се правим на много умни нали. :wink:

WhitePower
31-08-2007, 15:57
Глобул Глобул Глообббууулллл :bounce8: :band: :bounce8: :band: :static: :static: :static:

:machinegunner: Мтел :laser: Ментел

Само един факт
Задаите си вапроса защо българия още не е пуснала преносимост на номерата???? като европейския съюз ни задължава ???

Ми много просто Мтел ще загубят наи много абонати и ще се прелеят кум другите 2 оператора и единвено те имат договори с продължителност 3 години !!!
и за това кихат яко кинти това да се забави и да стане колко се може по късно

Alfa User
31-08-2007, 17:15
единвено те имат договори с продължителност 3 години !!!
Това определено не е вярно. Може да си сключиш договор и за 1 или 2 години към МТел.
А за колегата по-горе - никоя глезотийка към оператора не ти намалява сметката - но на някои хора им прави впечатление като им ги предлагаш тия глезотии, а другите оператори още не са мислили как да ги пуснат. Не че съм някакъв рекламен агент - просто наблюдавам всички оператори и си вадя изводите.

WhitePower
31-08-2007, 18:49
единвено те имат договори с продължителност 3 години !!!
Това определено не е вярно. Може да си сключиш договор и за 1 или 2 години към МТел.
А за колегата по-горе - никоя глезотийка към оператора не ти намалява сметката - но на някои хора им прави впечатление като им ги предлагаш тия глезотии, а другите оператори още не са мислили как да ги пуснат. Не че съм някакъв рекламен агент - просто наблюдавам всички оператори и си вадя изводите.

ти си наблюдаваи пак аз работя за мобилем оператор и знам как седят нещата- става дума за фирми а не за обикновенни граждани

работя в Глобул
не съм против вивател
мразя Мтел

lyuli
31-08-2007, 19:05
работя в Глобул
не съм против вивател
мразя Мтел

абонат съм на Глобул
не съм против вивател
Мтел са ми досадни....

trustworthy
31-08-2007, 21:01
работя в Глобул
не съм против вивател
мразя Мтел

абонат съм на Глобул
не съм против вивател
Мтел са ми досадни....

- Абонат съм на Мтел - М-клас и гледам отношението им да е подобаващо
- Абонат съм на Вивател - 6 лв за 300 безплатни минути на месец с всички от вивател и БТК (кой ти ги дава ;))
- Глобул са ми безлични някак :roll:

RoMeO_156_GTA
31-08-2007, 21:25
- Абонат съм на Вивател - 6 лв за 300 безплатни минути на месец с всички от вивател и БТК (кой ти ги дава ;))
Колега тая промоция знаеш ли важи ли още ,че чух за нея и мисля да си взема една карта 8)

WhitePower
31-08-2007, 22:12
както казах не съм против вива-тел даже е добре да има конкуренция ( поне за мене ) а и за услигите защото така се вдига качеството
само ще спомена ментелска карта заключена в каса - 11 лева разговори;)
и така плащате повече от колкото сте изговорили така беше преди а за колегата по горе
да прав си наистина отношението и човека който те обслужва - теб , фирмата трябва да е свестен за това си доволен от ментел

аз съм казал вива глобул вива тел

trustworthy
31-08-2007, 23:46
Колега тая промоция знаеш ли важи ли още ,че чух за нея и мисля да си взема една карта 8)

Важи постоянно за служители на фирмата :) Даже в началото е била 3 лв на месец ;) Не е от обяваваните промоции

Grim
01-09-2007, 12:00
Ако тези типчета в глобул се сетят да направят някой пакет интернет както вивател ще е много добре... това таксуване на МБ си е живо еб**е отзад.... що за тъпня е да плащаш за първите 2 мб по 4 или 5 кинта а за 3 и нататък по-малко ? вивател например имаха нещо от рода на 20мб-9лв...(колкото цената на 2мб на глобул)
White Power,направи нещо :lol:
на глобул съм от сума ти време ама маи ше има развод....
Ако бях на вивател - само VoIP :wink:
Поздрави.... :Tease:

SkyWalker
08-09-2007, 14:04
както казах не съм против вива-тел даже е добре да има конкуренция ( поне за мене ) а и за услигите защото така се вдига качеството
и така плащате повече от колкото сте изговорили така беше преди а за колегата по горе
да прав си наистина отношението и човека който те обслужва - теб , фирмата трябва да е свестен за това си доволен от ментел

Че си повече от пристрастен - ТОВА СИ ЛИЧИ ОТ ДАЛЕЧЕ! Че ти липсва дори елементарна корпоративна култура - СЪЩО. Аз съм бивш служител на Голбул и знам много за "Стандарта на работа" там :evil: Карта на М-Тел има още откакто навърших 18 г. от тогавашните "Студентски промоции" и съм я ползвал и до днес.
Спри да наслагваш на хората мнения и да даваш квалификации. Става повече от очевидно, че се стремиш да си хващаш таргета, но не е това начина. Предай на Соня Славчева, че служителите и трябва да проумеят, че клиента ползва не една услуга/стока сама по себе си, а удоволствието от използването и.
Който е тръгнал с агитация "ПРОТИВ" не я е докарал далеч. Много се забавлявам на жалките опити да настроите хората по такъв елементарен и плосък начин. Всеки интелигентен човек може сам да си направи калкулацията, че една услуга не е подходяща за него. Това за карта в каса, в офис на Адвокат е пълен мит, който витае като жълтите клюки за звездите в Холивуд, а освен това лоша реклама няма :wink: Що се отнася до намалението на с-ките, то за това имат вина самите абонати, които не си сменят тарифните планове, когато има по-изгодни такива.

Хайде карай си кариерата със здраве и не ни внушавай простотии.

peho
08-09-2007, 16:41
Имам 3 карти от М-тел на договор от няколко години.Едната карта не я ползвам от няколко месеца и освен таксата която дължа по договора,не съм платил и стотинка отгоре за тази карта,а не стои в каса,даже май си е в телефона.За сега съм си доволен от договора,говоря си с човека с който искам по колкото си искам,това ме устройва(това са двете карти които си ползваме)

WhitePower
08-09-2007, 18:41

Че си повече от пристрастен - ТОВА СИ ЛИЧИ ОТ ДАЛЕЧЕ! Че ти липсва дори елементарна корпоративна култура - СЪЩО. Аз съм бивш служител на Голбул и знам много за "Стандарта на работа" там :evil: Карта на М-Тел има още откакто навърших 18 г. от тогавашните "Студентски промоции" и съм я ползвал и до днес.
Спри да наслагваш на хората мнения и да даваш квалификации. Става повече от очевидно, че се стремиш да си хващаш таргета, но не е това начина. Предай на Соня Славчева, че служителите и трябва да проумеят, че клиента ползва не една услуга/стока сама по себе си, а удоволствието от използването и.
Който е тръгнал с агитация "ПРОТИВ" не я е докарал далеч. Много се забавлявам на жалките опити да настроите хората по такъв елементарен и плосък начин. Всеки интелигентен човек може сам да си направи калкулацията, че една услуга не е подходяща за него. Това за карта в каса, в офис на Адвокат е пълен мит, който витае като жълтите клюки за звездите в Холивуд, а освен това лоша реклама няма :wink: Що се отнася до намалението на с-ките, то за това имат вина самите абонати, които не си сменят тарифните планове, когато има по-изгодни такива.

викам да спрем докато не е почнало щото не те знам каде си бачкал
не съм казал че съм фен на фирмата ,а на това което предлагат за сега( като изключим служебните 2 карти шото вече за 5 лева говориш повече)Имам предвит Смарт програмата
Щото е много лесно да седиш на пазара 5 години сам и нищо да не предлагаш( Ментел сезирам ) и аз имам черен печат в суденската си книжка и аз имах карта даже си я пазех като влязах да бачкам и така сметките продължиха въпреки че картата беше изгасена но .....
а за вивател съм писал по горе
и за последно не съм търговец а техничар

SkyWalker
08-09-2007, 21:00

викам да спрем докато не е почнало щото не те знам каде си бачкал
не съм казал че съм фен на фирмата ,а на това което предлагат за сега( като изключим служебните 2 карти шото вече за 5 лева говориш повече)Имам предвит Смарт програмата
Щото е много лесно да седиш на пазара 5 години сам и нищо да не предлагаш( Ментел сезирам ) и аз имам черен печат в суденската си книжка и аз имах карта даже си я пазех като влязах да бачкам и така сметките продължиха въпреки че картата беше изгасена но .....
а за вивател съм писал по горе
и за последно не съм търговец а техничар

Да ти кажа, по-добре и да не почваме, защото след като напуснах Глобул и категорично заявих на Соня и на Цолас, че няма да ползвам под никакъв предлог Вашите услуги и по двете "стафски" катри започнаха да текат някакви сметки с някаква измислена такса на която "автоматично се преминавало" при положение, че картите бяха върнати с приемателно-предавателен протокол в Глобул при напускането. Да не Ви излагам и да скенирам датата на приемателно-предавателния протокол и датите на излезлите две фактури, както и да форуърдна извинителния мейл от завеждащата отдел "Правен" във смотаната Ви фирмичка, защото май това "Ментел" на всяко твое изказване ще загуби смисъл много бързо :wink:

Дай да си лафим за Алфа манията и да не пускаме теми с негативен характер от каквото и да е естество. Истината е, че и трите оператора са коректни в калкулациите си, но просто "Българина" не е свикнал да дешифрира билинг логиката на фактурите, не чете буквичките със дребен шрифт и балканската му душица обвинява в лъжа всичко, което той не може да си обясни... :idea:

santo_traficante
08-09-2007, 21:18
70лв беше в моя случай :shock:

SkyWalker
08-09-2007, 23:02

Айде стига с глупостите :evil: Какво означава да се заключи СИМ карта в сейф :?: :?: :!: Това да не Ви е бижу :idea: Във всеки офис на съответния оператор може да си издадете дубликат :idea: Никой Нотариус няма да се занимава с подобна идиотщина 8)

santo_traficante
09-09-2007, 11:33

Айде стига с глупостите :evil: Какво означава да се заключи СИМ карта в сейф :?: :?: :!: Това да не Ви е бижу :idea: Във всеки офис на съответния оператор може да си издадете дубликат :idea: Никой Нотариус няма да се занимава с подобна идиотщина 8)образно казано колега сейф :idea: преди 2 години имах няколко магазина който събираха сметки на глобул и бтк. с/у единия ми магазин имаше мтел.повечето клиенти както и аз имах карта и от двата оператора.даже на мтел имах 2 карти едната я бях хвърлил в магазина без да е в апарат. след 1 месец отивам отсреща да платя сметката на мтел и о чудо 70лв :shock: на карта която не е в телефон даже :shock: :shock: да не споменавам на приятели начисления роуминг без да са напускали БГ :shock:
та няма какво да спориме казвам го защото се е случило....
п.с. всеки да си носи каквато карта иска и да си плаща :wink:

wasp
09-09-2007, 15:04
да не споменавам на приятели начисления роуминг без да са напускали БГ :shock:

И аз имам приятел с този проблем за роуминга, обаче при него се получи след еднократно излизане до Германия, и след това няколко месеца идваха сметки за роуминг, без излизане извън България. Чиста проба мошеници.

SkyWalker
09-09-2007, 21:23
да не споменавам на приятели начисления роуминг без да са напускали БГ :shock:

И аз имам приятел с този проблем за роуминга, обаче при него се получи след еднократно излизане до Германия, и след това няколко месеца идваха сметки за роуминг, без излизане извън България. Чиста проба мошеници.

Както казах по-горе: Българина плюе и обвинява в лъжа всеки и всичко, което не разбира без да се интересува дали е прав и дали има основание. Да ти го обясня най-лесно, за да ме разбереш правилно. Първо аз съм бивш служител на един от Операторите и съм повече от наясно с тарифирането на Роуминга и международните разговори от повечето от Вас. Второ: по отисания по-горе случай това е повече от възможно, но не защото М-Тел лъже, а защото информацията за обажданията на абоната (на Мобилтел) в роуминг се подават към България със закъснение (понякога сериозно), за което М-Тел или който и да е друг оператор нямат абсолютно никаква вина. Ако Вашия познат си направи подробна разпечатка (, която е безплатна) ще види, че тарифираните разговори в Роуминг са с дата от предходен период. В този смисъл даже абоната е облагодетелстван, защото му е забавено заплащането на услугата. Разлики се получават и поради факта, че бродейки из дадена държава с апарат избиращ мрежа автоматично (т. е. с най-силен сигнал) се включва към мрежите на различни телекоми, които връщат инфо към България в различни периоди според споразуменията м/у тях. Трето: когато абоната не е напускал страната, а има с-ка за роумингови разговори. Нека първо да се провери дали не става дума за "Международни разговори", защото тогава те се генерират именно от домашната мрежа. Такова тарифиране е възможно, когато абоната се "закачи" към мрежата на съседен нам оператор с по-силно покритие (обикновенно в крайните погранични райони), което лесно се остановява пак с подробна разпечатка.

Пиша всичко това, защото ми се иска да вярвам, че в този форум има интелигентни хора, които имат изискам стил и обръщат внимание на детайла - все пак сме избрали Алфа Ромео за любим автомобил. Дано не е случайно...

valjo
09-09-2007, 22:31
досега само я четох тая тема, ама накрая ще зема и да напиша нещо:)

подкрепям колегата SkyWalker, моето мнение съвпада с неговото :)
това че не си четете разпечатките и не се опитвате да разберете детайлите, не значи че те лъжат:)

аз съм абонат на мтел от 8 години, номера не см го сменял никога, и проблеми съм НЯМАЛ

за WASP и 3G-то ... :) мтел ме дразнят с това, че вече им падна скоростта на 3г-то, а не задавам въпроси за какво служи ... ама то така сте Linux-джиите, тва дето не го моем, не ни требе.. :lol: :lol: :P

вивател - мнооооого големо покритие, особено ако не си в кола, аре нема нужда, в една кола с Петко (с Вивател) по магистралата - аз си говорих през цялото време, а той на входа на софия получи 19 пропуснати повиквания като намали на караулката;)

trustworthy
09-09-2007, 23:12
...вивател - мнооооого големо покритие, особено ако не си в кола, аре нема нужда, в една кола с Петко (с Вивател) по магистралата - аз си говорих през цялото време, а той на входа на софия получи 19 пропуснати повиквания като намали на караулката;)

От доста време съм с Мтел и вивател и досега не съм имал случай да изгубя вивателския обхват първо ;) Последният пресен пример е днес в кауфланд ;) Не ви знам къде се завирате с Петко :), но по черноморието определено се наблюдава обратното ;)

Yavor
09-09-2007, 23:14
От 97-ма съм абонат на Мтел, като само веднъж съм си сменял номера преди 5 години като ми дадоха слижебен тел, който ползвам и до днес. За тези 10 (десет) години аз нямам наблюдение да имам надписана сметка, грешно отчетени минути, роуминг и т.н. Да не говорим че на М-клас имаме по 500 (или май повече) минути за 6лв на месец в групата и някакви смешни цени за другите разговори ( 19ст май беше). Имам средно по 12-15 часа изходящи на месец, много от тях в групата, чета си пощата на телефона, пращам си ММС-и, чакам 3г да тръгне в Хасково, за да пробвам видеото - всичко това за около 30-50лв сметка.
Зет ми пищя срещу роуминг без да е напускал страната, ама се оказа че бил ходил до Капитан Андреево, бил си ровил из телефона да види какви мрежи има и го заебал на ръчен избор или нещо такова. После пукал на гръцката мрежа половин ден без да обърне внимание...
Немога да разбера хората който постоянно си сментят операторите - ако един оператор пусне много изгодна тарифа, другите под една или друга форма до някой месец пускат същите цени. А от своя страна загубата на номера и съответно пропуснатите ползи (каквито и да са те) и главоболия не си струват заради 5лв икономия.
За мен лично всичко това - надписани сметки, грешно отчитане и т.н. са фолкор и оправдание на хората които не гледат какво подписват и смятат мобилния телефон за домашен-на-аналогова-централа-градски-разговор-за-един-импулс. Само дето комунизма-социализна си отидоха и човек трябва да си отваря очите на четири.

trustworthy
09-09-2007, 23:33
...Да не говорим че на М-клас имаме по 500 (или май повече) минути за 6лв на месец в групата и някакви смешни цени за другите разговори ( 19ст май беше). Имам средно по 12-15 часа изходящи на месец, много от тях в групата...

Ако наистина плащате 6 лв за безплатните си минути в групата, значи ви работят ;) Ние също сме М-клас, но според мен цените са далеч от желаното все още. Особено предплатените минути към ВСИЧКИ останали оператори и стационарната мрежа. Имам приятел в Англия, който плаща 30 паунда на месец и има 10 часа с който му кефне в страната + безплатен телефон. ясно, че Англия са доста по-наред в това отношение, но ние не сме се приближили и на 1/8 до това ниво

valjo
10-09-2007, 00:32
...вивател - мнооооого големо покритие, особено ако не си в кола, аре нема нужда, в една кола с Петко (с Вивател) по магистралата - аз си говорих през цялото време, а той на входа на софия получи 19 пропуснати повиквания като намали на караулката;)

От доста време съм с Мтел и вивател и досега не съм имал случай да изгубя вивателския обхват първо ;) Последният пресен пример е днес в кауфланд ;) Не ви знам къде се завирате с Петко :), но по черноморието определено се наблюдава обратното ;)ама той не губи обхват бе, просто при над 80км/ч не може да ти следи телефона, и хем на телефона имаш уж обхват, хем ... ;) HUAWEI :)
не ми говори, нали идваха при нас, моодееерна работа, имат GPRS:) хаха като ги питахме за UMTS казаха че с ГПРСа било по евтино ;) е как няма да е, като не може да мине никъв трафик ;)

trustworthy
10-09-2007, 07:34
ама той не губи обхват бе, просто при над 80км/ч не може да ти следи телефона, и хем на телефона имаш уж обхват, хем ... ;)...

Аз не разбирам много, но си мисля, че като има обхват няма какво да ти търси толкова, освен ако не сменяш клетките през по-малко от 30-ина секунди, колкото горе долу е периода на рефрешване на един апарат. Да не би скоростта, дето си я написал да е силно занижена, щото на Петко километражът нали от 80 км/ч почва :)

SkyWalker
10-09-2007, 08:59
...Да не говорим че на М-клас имаме по 500 (или май повече) минути за 6лв на месец в групата и някакви смешни цени за другите разговори ( 19ст май беше). Имам средно по 12-15 часа изходящи на месец, много от тях в групата...

Ако наистина плащате 6 лв за безплатните си минути в групата, значи ви работят ;) Ние също сме М-клас, но според мен цените са далеч от желаното все още. Особено предплатените минути към ВСИЧКИ останали оператори и стационарната мрежа. Имам приятел в Англия, който плаща 30 паунда на месец и има 10 часа с който му кефне в страната + безплатен телефон. ясно, че Англия са доста по-наред в това отношение, но ние не сме се приближили и на 1/8 до това ниво

Ако си на М-Тел "Галактика" и имаш карти в група клиент МКлас, то мин са безплатни (без такса). Аз лично ползвам такава карта с такса 18.90 лв. с 80 мин. към всички оператори, 750 мин. в група (които не мога да изговоря никога) и към М-Тел след безплатните мин. съм на 0.08 лв. Като тотал плащам 25-30 лв. на месец. Повече от доволен съм. Не знам какво мога да очаквам по-надолу от това :D

lyuli
10-09-2007, 09:08
незнам, но сега като пътувах на юг към Мелник и надолу се наблюдаваше следното явление - на 2 км от границата на М-телските номера започнаха да валят смс-и "Wellcome to Greecе" :shock: , а аз с Глобул нито веднъж не получих такъв смс и си имах БГ мрежа през цялото време...... Това значи е друг вариант на М-тел да плащаш роуминг без да напускаш страната ;) хитро.... Подобен ефект има и на север към Дуранкулак.

virusalfa
10-09-2007, 11:33
незнам, но сега като пътувах на юг към Мелник и надолу се наблюдаваше следното явление - на 2 км от границата на М-телските номера започнаха да валят смс-и "Wellcome to Greecе" :shock: , а аз с Глобул нито веднъж не получих такъв смс и си имах БГ мрежа през цялото време...... Това значи е друг вариант на М-тел да плащаш роуминг без да напускаш страната ;) хитро.... Подобен ефект има и на север към Дуранкулак.Колежке,защо не се обаждаш като идваш по моя край,аз бях на 10км от Мелник,бре :shock: Убава работа! :roll: А по темата-не забравяй,че клетките на Мтел в западна България са Сименс,а немец и електроника-все едно индианец и самолет

lyuli
10-09-2007, 11:36
незнам, но сега като пътувах на юг към Мелник и надолу се наблюдаваше следното явление - на 2 км от границата на М-телските номера започнаха да валят смс-и "Wellcome to Greecе" :shock: , а аз с Глобул нито веднъж не получих такъв смс и си имах БГ мрежа през цялото време...... Това значи е друг вариант на М-тел да плащаш роуминг без да напускаш страната ;) хитро.... Подобен ефект има и на север към Дуранкулак.Колежке,защо не се обаждаш като идваш по моя край,аз бях на 10км от Мелник,бре :shock: Убава работа! :roll: А по темата-не забравяй,че клетките на Мтел в западна България са Сименс,а немец и електроника-все едно индианец и самолет

много обикаляхме и нямахме много време да се обаждаме ;) Даже до Огняново стигнахме ;) +това не бяхме с алфата, за мое съжаление....
sorry za off-a :oops:

SkyWalker
11-09-2007, 00:32

Това за Сименс нещо не го разбрах :roll: За границата с Гърция: Welcome SMS-ите, че ги получаваш не означава, че си в мрежата на оператора, а че можеш да избереш неговата мрежа :wink:

lyuli
11-09-2007, 10:48

Това за Сименс нещо не го разбрах :roll: За границата с Гърция: Welcome SMS-ите, че ги получаваш не означава, че си в мрежата на оператора, а че можеш да избереш неговата мрежа :wink:

ок, но на телефоните (М-тел-ски) после се изписваше гръцкия оператор, а не М-тел, което означава, че на М-тел са му доста слаби ангелите там. :)

ALfaR
11-09-2007, 13:47
Вивател

ivelin
11-09-2007, 22:25
Глобул+Мтел все едни и същи задници са...

WhitePower
11-09-2007, 22:58
и каква е разликата между мобилните оператори и продавачите на авто части ???
всички са задници и и ксат пари
едни са избрали по ефтиното и са доволни
други по скъпото ама има и услуги
тва е
А да питам за Мтел и роуминга в евро зоната ???
Чак по телевизията ги даваха

SkyWalker
12-09-2007, 01:52
и каква е разликата между мобилните оператори и продавачите на авто части ???
всички са задници и и ксат пари
едни са избрали по ефтиното и са доволни
други по скъпото ама има и услуги
тва е
А да питам за Мтел и роуминга в евро зоната ???
Чак по телевизията ги даваха

По въпроса с Роуминга може да се напише много, но основното е, че Глобул наляха много пари, за да се вдигне шум за нешо, което те предлагат на далеч по-висока цена.
Истината, обаче е много по-различна! М-Тел, както и всички оператори от групата на MAG предлагат на абонатите си 4 варианта за тарифиране в Роуминг в зависимост от това къде отива абоната: Стандартна роуминг тарифа (с ниски цени в Евро зоната 1.15 изходящи, 055 лв. входящи); М-Тел Трвалър, въведен още преди ЕвроРоуминг регулацията с цена към Австрия например 0.99 лв. изходящи и 0.49 лв. входящи, както и M-Tel Vodafone EuroCall и M-Tel Vodafone World въведени по линия на партнйорството между най-големия мобилен оператор у нас и по света :wink:

Който има нужда от разяснение: www.mtel.bg (http://www.mtel.bg)

Мисля, че в това отношение Глобул просто се оляха с "Анти" кампанията. Противни са ми, както и всички гръцки банки, чиято идея е да третират клиента като враг, а не като партнйор :idea:

pent
12-09-2007, 09:59
най-големия мобилен оператор у нас и по света като 'по света', имаш предвид Европа нали :lol:

Противни са ми, както и всички гръцки банки, чиято идея е да третират клиента като враг, а не като партнйор :idea:

и тук си грешка, има много читави гръцки банки - Пиреус е една от тях с който работя ;)

WhitePower
12-09-2007, 10:15
мани не го ядосваи бившия колега щото само аз знам в селса какво е и какво са му причинили
много работа само ругаене и никвки кинти

SkyWalker
12-09-2007, 13:43
най-големия мобилен оператор у нас и по света като 'по света', имаш предвид Европа нали :lol:

Противни са ми, както и всички гръцки банки, чиято идея е да третират клиента като враг, а не като партнйор :idea:

и тук си грешка, има много читави гръцки банки - Пиреус е една от тях с който работя ;)

Всички гръцки банки могат спокойно да ги наричат ЛИХВАРСКИ КЪЩИ

Vodafone са великан не в европейски, а в световен мащаб. Да не забравяме, че Vodafone China отваря врат всеки момент :wink:

pent
12-09-2007, 14:14
Всички гръцки банки могат спокойно да ги наричат ЛИХВАРСКИ КЪЩИ

е тук бъркаш гръцките с македонските банки :)

Vodafone са великан не в европейски, а в световен мащаб. Да не забравяме, че Vodafone China отваря врат всеки момент :wink:

и както очаквах Водафон са номер 2 ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mo ... _operators (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mobile_network_operators)

IVO_GWM
12-09-2007, 14:22
един прост факт, докато не се появи Вивател всички знаем какви бяха тарифите. И гърците и МТел си стиснаха ръцете под масата и държаха цените все едно сме с най-високите доходи в света!!!

Не коментирам ако Вивател бяха втори оператор, дали и те нямаше да се правят на умрели лисици...

lyuli
06-11-2008, 21:26
да изровим старата тема ;) и да видим има ли нови тенденции ;)

Bonev
06-11-2008, 22:14
Всички са маскари!!! Аз лично ползвам М-ТЕЛ. След като ги хванах 2 пъти да ме цакат, вече всичко е о.к. Глобул ми изпратиха сметка 75 лв. след като си бях махнал картата от тел-а точно този месец! От@бах ги!!!

nblagoev
07-11-2008, 10:02
Аз ползвам 2 мтел-ски, едната LOOP, другата с 500мин. в мрежата на мтел. Нямам оплаквания от сметките засега. Ползвам и една вивателска. От нея съм най-доволен, защото се води златна и не плащам абонаментна такса, а разговорите и смс-ите в мрежата на вивател са ми безплатни.

Mind_Control
07-11-2008, 10:57
А бе момци и девойки, няма нищо безплатно не разбрахте ли? Дайте ми 20 лв, а аз ще ви сипя 5 литра безплатен бензин, ха ха! Точно това ви казват операторите. А в крайна сметка дали ще говорите 10 000 минути или 5 минути на месец, разходите им на тях са едни и същи. Целта им е да взимат по 10-20 лв от абонатите си и с тия пари си покриват предоволно разходите и им остава солидна печалба и всичко което взимат отгоре е за тяхното яко усвинване за наша сметка!

raffaello
07-11-2008, 15:47
доволен съм и от двата оператора и Мтел и Глобул
на Мтел имам 60 минути на месец и трябва да ги увелича
на Глобул съм на Глобул Смарт Груп 500 мин, само съм малко разочарован от Глобул, защото преди даваха евтини телефончета като ще преподписваш договора, когато вече изтича, а сега ми предлагат телефончетата на лизинг на едни цени които нямат нищо общо с миналата година, така например една Нокиа 1200 преди 1 година я взех за 49 лв, а сега 1 година по-късно същия телефон е около 60 лв.
а в Германос направо убиват рибата, при преподписване на договора дават телефончета с около 10-ина лева по-евтино от нормалната му цена, направо смешно, нали???

b_angelov
07-11-2008, 19:03
На М-Тел съм. Страшно много лъжат, мамицата им. Но пък си харесвам много номера, от мноого дълго го имам, а по онова време нямаше други оператори.

pipi
07-11-2008, 19:44
Аз като тестер в Мтел мога да кажа, че дори да говориш под 15 сек, всичко се таксува минимум 15 сек. Ако трябва да съм честна много са към Мтел, защото са удобни на хора които пътуват в чужбина, имат договори с повече чужди оператори. Иначе на Глобул сметките са по-точни. На Вивател не съм абонат и не мога да кажа, но майка ми доволна.