Log in

View Full Version : http://bgnature-blacklist.bravehost.com/

raitchev
30-08-2007, 13:11
ето какво получих по айсикю
http://bgnature-blacklist.bravehost.com/

EvgeniiM
30-08-2007, 13:23
Стига с тая натура бе , с репи и шишарки ли ще сме привлекателни като държава ,кво се ловите на тая пропаганда- гори колкото искаш

BatVas
30-08-2007, 15:07
Не си прав Евгени.

EvgeniiM
30-08-2007, 15:46
Може да не съм прав ма не ме кефи да се спъва инициатива в хората заради неколко палатки хипита

MrX
30-08-2007, 16:08
Стига с тая натура бе , с репи и шишарки ли ще сме привлекателни като държава ,кво се ловите на тая пропаганда- гори колкото искаш

а с безвкусни бетонени постройки без грам подредба и инфраструктура ли ще сме интересни,гори колкото искаш да и колкото повече толкова по-добре

blank_jack
30-08-2007, 16:20

да, горят колкото искаш :shock: човек напрао се изцепи тука ...

EvgeniiM
30-08-2007, 16:26
мене изцепките са ми хоби , пич . Хората са загубени и завистливи, затова са против строежите. Верно че у нас е прекалено лесно някой път да се направи нередност , ама ако се чака подредба и инфраструктура ще чакаме до второ пришествие- не съм чул някой да е решил да строи и некой кретен да не му пречи .

blank_jack
30-08-2007, 16:42
мене изцепките са ми хоби , пич . Хората са загубени и завистливи, затова са против строежите. Верно че у нас е прекалено лесно някой път да се направи нередност , ама ако се чака подредба и инфраструктура ще чакаме до второ пришествие- не съм чул някой да е решил да строи и некой кретен да не му пречи .

честно казано изобщо не съм кликнал линка да видя за какво точно става дума, ама тва че имаш пари не значи че може да строиш кадето си искаш (или поне не трябва да можеш) ... къф е смисъла? да превърнем всичко в град? Супер, така постоянно ше се чувстваме като на излет ...

EvgeniiM
30-08-2007, 16:45
Американците колко са тъпи като направиха Вегас- каква екзотична пустиня щеше да е .Ти да си загледал кви пущинаци има по морето покрай пътя - няма да сляза и да се изпикая там ,а може да е атрактивен всеки метър черноморие

blank_jack
30-08-2007, 17:31
Американците колко са тъпи като направиха Вегас- каква екзотична пустиня щеше да е .Ти да си загледал кви пущинаци има по морето покрай пътя - няма да сляза и да се изпикая там ,а може да е атрактивен всеки метър черноморие

whatever...

raitchev
30-08-2007, 18:26
Евгени ти да не си в този списък, че така се напече :?: :D

EvgeniiM
30-08-2007, 18:42
Не ,ама две породи хора не понасям - еколози и велосипедисти( такива дето си мислят че е много оригинално да ходиш из града с колело- завират ти се пред колата и влизат потни и смърдящи в кабинета ми ) .Те тва е

Colombo
30-08-2007, 18:48

Може да не съм прав ма не ме кефи да се спъва инициатива в хората заради неколко палатки хипита
Бих се съгласил с теб, ако хората с инициатива строяха с вкус и с мярка. И това го казвам, въпреки че съм строителен инженер и си изкарвам прехраната със строителство и проектиране.

lyuli
30-08-2007, 18:50
ако строят готини и ниски постройки - супер, но тия бетонни простотии като в Слънчев бряг, просто, по-добре диво да си стои....

raitchev
30-08-2007, 18:52
Не ,ама две породи хора не понасям - еколози и велосипедисти( такива дето си мислят че е много оригинално да ходиш из града с колело- завират ти се пред колата и влизат потни и смърдящи в кабинета ми ) .Те тва е

а еколозите с дъх на борче ли са?
това разбира се е шега не се сърди :)

BatVas
31-08-2007, 00:19
Еколозите ме дразнят и мен особенно много (няма да обяснявам защо присъстват на всякакви работни групи свързани с работата ми)
Обаче в случая за натура и за парковете са прави.
Просто НАТУРА 2000 не спира строежите и инициативата - просто има изискване за гъстота на строежите. (процент на застрояване на определена площ)
Застрияването като в Сл, Бряг води в БГ само царвули (бвднящи туристи) и нямаме кяр от тях- на всичкото и отгоре създават лош имидж на България защото симулират че са обрани за да си приберат застраховките и влизаме в статистиката на тур операторите и застрахователите като рискова държава.
Забелязал съм колко са различни туристите по курортите и тези който обикалят природата. Миналата седмица бях 4 дни в Мелник и забелязах че хора с раници (германци млади) с палатки - правиха много големи сметки и оставяха големи бакшиши (не стояха като тези на Сл Бряг на една бира) пазаруваха и дребни но скъпи сувенири (за толкова пари за колкото струва целия пакет на царвулите в Сл Бряг)
След тях една група рокери (немци и чехи) с раниците и брадите - същата работи - плащачи и добри туристи. После автобус от Албена (пакетна екскурзия) - пълни царвули - от 40 души - 3 картички , даже водата им се видя скъпа и питаха екскурзовода за магазин с по ефтина.
Айде сега ми кажете да застрояваме ли за да привличаме царвули или е по добре тея дето гледат природата :?:

EvgeniiM
31-08-2007, 13:00
Абе аз си мисляче не е точно така ма айде - тия по морето са All inclusive и са си сметнали колко им струва почивката и са с по 50 евро джобни за 10 дена , и верно са шушляци ама това е щото още не сме атрактивни за тия дето ходят пак по същата схема ама по турция дубай , тайланд и островите . А тия горските рокери са некви бачкатори на заплати дето просто знаят как да почиват и да се веселят, не че са супер богати

Pinky
05-09-2007, 14:21
и все пак не е нужно да се застрои всичко при положение, че курортите вече започват да пустеят. Аз тази година за пръв път ходих така по-продължително на палатка и определено ми допадна. И бай дъ уей не бях единствения член на КАРБ там ;-)

Yon
05-09-2007, 14:35
Под номер 49 е
"Румен Рашев - кмет на Велико Търново, през чието време като кмет бяха унищожени над 30% от дърветата и озеленяването и В.Търново се нареди на второ място след София по презастрояване; Рашев е известен с изказването си, че "на който му трябват дървета, да ходи в гората"! "

Мда насред жилищен квартал има "Бизнес център" Върхът на наглостта..., тия дето ще заседават вътре ще гледат през прозорците прането по отсрещните блокове :? няма такъв филм дори в Албания ама ще пусна снимки да видите за к'во иде реч

Aquila
05-09-2007, 18:16
Еколозите ме дразнят и мен особенно много (няма да обяснявам защо присъстват на всякакви работни групи свързани с работата ми)
Обаче в случая за натура и за парковете са прави.
Просто НАТУРА 2000 не спира строежите и инициативата - просто има изискване за гъстота на строежите. (процент на застрояване на определена площ)
Застрияването като в Сл, Бряг води в БГ само царвули (бвднящи туристи) и нямаме кяр от тях- на всичкото и отгоре създават лош имидж на България защото симулират че са обрани за да си приберат застраховките и влизаме в статистиката на тур операторите и застрахователите като рискова държава.
Забелязал съм колко са различни туристите по курортите и тези който обикалят природата. Миналата седмица бях 4 дни в Мелник и забелязах че хора с раници (германци млади) с палатки - правиха много големи сметки и оставяха големи бакшиши (не стояха като тези на Сл Бряг на една бира) пазаруваха и дребни но скъпи сувенири (за толкова пари за колкото струва целия пакет на царвулите в Сл Бряг)
След тях една група рокери (немци и чехи) с раниците и брадите - същата работи - плащачи и добри туристи. После автобус от Албена (пакетна екскурзия) - пълни царвули - от 40 души - 3 картички , даже водата им се видя скъпа и питаха екскурзовода за магазин с по ефтина.
Айде сега ми кажете да застрояваме ли за да привличаме царвули или е по добре тея дето гледат природата :?:

Много съгласен с Бат Вас!!! чуждите туристи по морето са много рядко хора с пари,ако бяха такива нямаше да си взимат най-евтините All inclusive и като дойдат да не купуват нищо. Те определено развалят и без това лошото име на България. Позаинтересувайте се как се прави туризъм в Хърватско- няма такова строене като в Бг, запазва се красотата на природата, отидете и вижте най-големите баровци ще се избият да ходят там.
За строенето по морето - замислете се малко защо се строи толкова много, дали всичките тези хотели са наистина пълни или дори да са само с едно лято дали се избиват парите за година? Не замирисва ли на пране на пари?
Другото нещо , как се строи цял град за толкова кратко време? Къде са му канализациите, дали е нормално сградите да са залепени една до друга без да има зелена площ? Нормално ли е сгради на по 3 години да са напукани вече? Тези всичките хора,които купуват "евтини" апартаменти какво ще кажат някой ден, когато стане като в Испания,където от прекалено много строене се наложи да бутат ? Или още преди това,когато сградите започнат да падат сами?
Не сме открили топлата вода с правенето на големи курорти,който е пътувал знае за парите които плащаш в Бг на какви места може да се ходи в чужбина, на България силата и е в природата,курортите трябва да са съобразени с това, ама пуста алчност и селски манталитет...

Mind_Control
07-09-2007, 18:43
В наще курорти отдавна няма нищо привлекателно... Единсвено в Албена може би е що годе добре.. Лошото е, че започват да преебават цялото черноморие.. За планините нямам много наблюдения.