View Full Version : Компресора на климатика не работи
Здравеите!Нов сам в света на алфите.колата ми е алфа 145 1.6 боксер.Компресора на климатика не се включва.Копчето ми работи понеже като го натисна светва.Маистори ми казаха че може да е изгорял компресора но аз го пробвах като му дадох един плюс от акомолатора и тои включи.Някои ако има идеа каде се губи тока по тресето да помага. Благодаря ви предварително
климатика си има блок за управление , не е въпрос само да " се губи ток "
отиди в сервиз за климатици
За сервизите ми е ясно но в пловдив всички са много заети и всеки вика ела след 5 дена ела след една седмица и така мина вече месец.и много често си прехварлят топката иди при този иди при онзи :evil: просто питам ако на ниакои се е случвало нещо подобно да помогне.
kordilio
03-09-2007, 17:25
най-вероятно нямаш фреон в системата, поради което пресостата изклучва компресора... и не си играи да му "даваш" ток, защото може да даде фира...
Че нямам фреон в системата е виарно.но в един сервис за климатици ми го надуха до определените атмосвери за работен режим и тои пак неискаше да включва
Един от вариантите е дат4ик,които предпазва от претоварване.И ако тои е изгорял,също не се вклю4ва компресора
Губи ти се ток някъде - вече си разбрал.
Без сервиз няма да минеш, а най-вероятно на никой не му се занимава щото си е голяма играчка, докато разберат къде ти бяга масата.
Запазвай си час някъде и това е ...
бай Илия
04-09-2007, 07:49
Ако си от Пловдив заповядай!Обади се на 0887/677107 да се разберем.
Благодаря ви за мнениата момчета.опитвам се да се сваржя с Бай Илия ама телефончетомо е изключено.ще продалявам да го търся защото направо прегрях в тази колица.
Да и с моя климатик е същотото положението.Колега ако го оправиш пиши какво е станало. :roll:
"DEATH TO ISRAEL"- У форума май има фанатик. :pokey: Да са маща! :death: :chair: :smackbum:
А ти на тази температура не си ли се замисля че няма как да се включи :idea: :idea: повчето климатици при температура под 7 градуса не се включват :idea: :idea: имат датчик за конденз който ги спира :idea: :idea:
Интересно защо моята дори ив най топлото неправи конденз.
Твоята е с електронен климатик,системата е друга :idea: :wink: :wink:
trustworthy
26-12-2007, 16:50
какъв е тоя електронен климатик :?: Няма кола, дето да не капе отдолу ;)
какъв е тоя електронен климатик :?: Няма кола, дето да не капе отдолу ;)
Аз говоря за конденз вътре по маркучите,иначе на колегата ако не му прави конденз ,най вероятно маркуча му е запушен или му тече в краката някъде :idea: :idea: :idea:
Няма абсолютно никакъв теч ,нито във колата нито извън нея.А и климатика си работи.