View Full Version : този знак (!) само за ръчната ли е ?
Някой знае ли, този знак (!) като ти светне на таблото какво значи, освен, че ръчната ти не е освободена :?: Напоследък докато шофирам и ми светва от време на време, предимно като форсирам повече двигателя ???
Провери си накладките, наи вероятно предните...... Това е датчика, щом мига значи им е дошло времето.....
Koлега пиши на кирилица
Или си долей спирачна течност ... при мен го имаше това, и се оправи след доливане. Аз нямам датчици на накладките :)
10КС, подозирах, че е нещо такова :)
Колега пиши на кирилица
Ами то това си е датчика за спирачната течност - тя ти е намаляла. Но......провери си накладките - може да са се поизносили и естествено нивото в казанчето спада (а може и все пак вече да са за смяна). Друга (много неприятна) възможност е да губиш отнякъде спирачна течност - пример: помпи на съединителя. Та моя съвет е: 1. провери си накладките; 2. долей си спирачна течност; 3. ако след известно време (месец) започне пак да примига, смени си течащата помпа на съединителя :)
trustworthy
05-09-2007, 11:30
Колеги, ползвайте кредора, ако трябва, но пишете на кирилица!!!
Има и вариант тази лампа да обслужва EBD-то на спирачките, но при боксера го няма това
Каква спирачна течност да долея, че и на мен ми трябва мънинко?
georgievst
07-09-2007, 19:30
Може някое от маркучите на спирачките вече да е заминало. За предпочитане е да е това. Няма да ти излезе скъпо като ремонт. На мен ми се е случвало.
Долей спирачна течност и ако пак започне да мига. Отивай на сервиз.
J_I_V_K_O
07-09-2007, 20:05
и при мен от няколко дена взе да мига... ще доляе спирачна течност и ще кажа дали се е оправило :)
Много могат да бъдат причините за загуба на течност.Ако искате можете сами да пробват нещо-спирате колата на сухо и чисто място и натискате спирачките няколко пъти и после гледате отдолу(макар,че ако теча е малък може и да не се прояви веднага).Ако е маркуч или помпичка би трябвало да се забележи омасляване или теч.Но пък при наличие на теч би трябвало да навлезе въздух в системата и да усетите,че спирачките не ви работят както преди :wink:
georgievst
07-09-2007, 21:27
Каква спирачна течност да долея, че и на мен ми трябва мънинко?
DOT 4
J_I_V_K_O
09-09-2007, 19:48
frantic аз долях спирачна течност и лампата непомисля и да светне вече ако искаш пробвай УСПЕХ ;)
И ква е разликата между DOT4 и DOT3 ? На мен преди време в един сервиз ми дадоха DOT3 и си доливам отвреме навреме от него :roll: по много малко де ама все пак ...
J_I_V_K_O
09-09-2007, 23:53
И ква е разликата между DOT4 и DOT3 ? На мен преди време в един сервиз ми дадоха DOT3 и си доливам отвреме навреме от него :roll: по много малко де ама все пак ...
Аз взех една дот4 на която пише ABS а на дот 3 непишеше... Незнам дали аз несъм го видял или е това...
разликата между дот3 и дот 4 е в температурата на кипене колкото по голяма е цифрата толкова по висока температура на кипене има :?
разликата между дот3 и дот 4 е в температурата на кипене колкото по голяма е цифрата толкова по висока температура на кипене има :?
Значи нямам големи проблеми с доливането на DOT3 вместо DOT4 ?
Значи нямам големи проблеми с доливането на DOT3 вместо DOT4 ?
Абе май не е препоръчително - цък (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=6813)
На мен диагностика ми се вижда удачна все пак ...
Patsimir
12-09-2007, 06:22
И все пак, може ли да се долее на дот3 с дот4?
И все пак, може ли да се долее на дот3 с дот4?
Да. Обратното не се препоръчва.
аз днеска долях с най добрата спира4на те4ност дето намерих с алфа 145 1.6 боксер съм ... и утре ще ви кажа какво стана ама се си мисля 4е няма да има проблем ... щотото днеска като доливах видях 4е супер много ми е паднала спирачната течност ... така 4е се си мисля 4е от това ще е .... ама ще знма със сигурност след седмица ... ама се пак няма от какво друго да е .... надявам се :) .... иначе колата е пушка .... по добра кола до сега несам имал