PDA

View Full Version : как да разбера кога ангренажния ремак треба да се сменя

xemus
08-09-2007, 14:36
човека от когото купих колата вика че можело да се смени тоз ремък след 4 години ама ме притеснява че ако стане нещо преждевременно доста ще се оплеска двигателя .... та ... как мога да разбера кога треба да сменя ангренажния ремък ...

Sergey_gigov
08-09-2007, 16:06
виж сега - гаранция за ремък и ролки дават по 3 години или 50 000 км
ако сега си купуваш колата - най - добре ги смени за да не береш ядове някъде на пътя
много работи могат да ти казват - но каква е истината ????

ivo_red
08-09-2007, 23:56
сменяй си ремъците, не рискувай!Може да си късметлия и да са ок, ама ако нещо стане да няма :mf_Flush: Не е добре да експерименъираш с тия неща, но както си решиш

djeki
12-09-2007, 22:02
единствения начин да разбереш кога е за смяна ангренажния ремък е като се скъса и в мотора сичко стане на сол така че не разчитай на това че човека ти е казал след 4 год.дай 50 лева и си карай колата без произшествия.

xemus
12-09-2007, 22:25
ми разни хора ми казават че тре ба да го огледам и ако не е нацепен и му се вийдат буквите да си го оставя за сега и наистина много добре си изглейда ремъка ... ама наистина ше е по добре да го сменя ... а за това че ше дам 50 лева зада го сменя никак не е така щото със ремъка се сменят и някви ролки и работи дето цялата работа ше ми излезе над 200 кинта а освен това сам далбоко замислен и за газова уредба да си слоя .... така че тепурва ше се дават едни много пари за колата .. ама си струва щото си е голям кеф да се кара :) ...

===============
Колега, има Кредор. Използвай го! Писането на кирилица не е позволено ;)

trustworthy
12-09-2007, 23:48
Дали е за смяна ремъкът се разбира една идея по-късно от момента, когато е можело да се предпази двигателят :idea: Добре е поне да си наясно с рисковете, които се поемат ;) Това да разбереш визуално далие за смяна ремъкът го забрави! А това, че ще излезе 200 лв отгоре смяната, не си прав. Повече от 200 са :idea: Затова кола нов внос струва с около 1000 лв поне по-евтино от такава, карана тук ;)

JORDANGT
12-09-2007, 23:55
Няма подпис,но ако колата е боксер ще му излезе под 200лв.Сменяй да ти е мирна главата(и твоята и тази/тези на колата) :idea:

ne0
13-09-2007, 15:56
ЗА смяна е!!!!!!!

==================
Мод. едит: За смяна ти е софтуерът на главния мозък на тебе :lol:

hsr
13-09-2007, 17:21
Имам един познат,който не сменя ремък,докато не му се скъса стария,ама той кара Кадет,пък техмите бутала доколкото знам са направени така,че да не срещат с клапаните :lol:

Sraaaaa
14-09-2007, 20:30
xemus с какъв двигател е Alfa-та? Дай ако не си взел ремъци и ролки мога да ти помогна. На 1,6 TS ангренажен ремък Gates, обтяжна ролка SKF и паразитна ролка Timken ми излязоха 115-120лв общо. Пистовия ремък беше към 22-24лв пак Gates.

xaus
15-09-2007, 10:58
Като се скъса :? което не е много желателно!!!!!!!!!

hollyman_R
16-09-2007, 01:55
xemus с какъв двигател е Alfa-та? Дай ако не си взел ремъци и ролки мога да ти помогна. На 1,6 TS ангренажен ремък Gates, обтяжна ролка SKF и паразитна ролка Timken ми излязоха 115-120лв общо. Пистовия ремък беше към 22-24лв пак Gates.

Ай стига бе... Gates ти е минимум 50 кинта /ако ти е с отстъпка/ SKF си 116 лв. с отстъпка до 100 можеш да паднеш, паразитна минимум, ама минимум 24 лв. И пистовия толкова - не знам как събираш или к`во си купил. Таман 200 са си.

xemus
16-09-2007, 10:17
boxer не е TS .... благодаря за всичките отговори .... наистина ще го сменя тоя ремък ама са си сложих газова уредба и ще треба да поизчакам .... :) неможе всичко на един пат .... благодаря ви пак :)

tonov
16-09-2007, 10:27
boxer не е TS ....

E значи си с два ремъка. Честито :lol: Ама поне са по-евтини от ТС. Двата ремъка с двете ролки са 60-70 лв.

xemus
16-09-2007, 11:13
два са да и за смяна като дам оше толкова и ще отиде на 150 кинта ... ама каква е гаранцията че тоз дето ги слага знае ко прави ... :) ... не че искам да засегна някого ама един приятел така си смени ремъците преди месец и сега си търси нов двигател ....

hsr
16-09-2007, 11:26
Колега щом искаш гаранция отивай в някой добър сервиз,купуваш си от тях ремъци и ролки,сменят ти ги и ти дават гаранция.Ще ти легне по-скъпо,но поне ще си спокоен.Иначе май всичко друго е си е късмет :roll:

Lisan
16-09-2007, 11:51
два са да и за смяна като дам оше толкова и ще отиде на 150 кинта ... ама каква е гаранцията че тоз дето ги слага знае ко прави ... :) ... не че искам да засегна някого ама един приятел така си смени ремъците преди месец и сега си търси нов двигател .... :lol: По принцип знаеме какво трябва да се прави :!: Като си купиш частите от сервиза винаги има гаранция :!: Но 150лв за ремаци,ролки и семеринги на валовете няма да ти стигнат :wink: