View Full Version : Търся помощ за агренажните ролки
moonkiss
09-09-2007, 11:16
Здравеите всички, карам алфа 33 от 4 години и дисега не сам имал никакви проблеми с нея.Отварям капака на 2 седмици да само за проверки на масла кабели и подобни истории. Но вазникна проблем след като скоро смених ремъци и ролки. Взех ремъци ДАИКО и ролки САМКО, но ролките ми местят ремъците с 1.5 мм навътре към двигателя,търкат по корпуса и свирят ужасно. Смених ги в магазина като дефектни и пак се получи така но с изместване само 1мм,и пак свирят. Сложих пак старите ,оригиналните и проблема се реши , но до кога мога да карам с тях като са вече на 120 хиляди. Каква марка трябва да взема да ми е пак наред колата. :oops:
Здравеите всички, карам алфа 33 от 4 години и дисега не сам имал никакви проблеми с нея.Отварям капака на 2 седмици да само за проверки на масла кабели и подобни истории. Но вазникна проблем след като скоро смених ремъци и ролки. Взех ремъци ДАИКО и ролки САМКО, но ролките ми местят ремъците с 1.5 мм навътре към двигателя,търкат по корпуса и свирят ужасно. Смених ги в магазина като дефектни и пак се получи така но с изместване само 1мм,и пак свирят. Сложих пак старите ,оригиналните и проблема се реши , но до кога мога да карам с тях като са вече на 120 хиляди. Каква марка трябва да взема да ми е пак наред колата. :oops: :oops: Проблема ти е в монтажа,а не в частите :roll: 120000 за ремаци е доста и може да имаш ядове :!:
moonkiss
12-09-2007, 23:14
Става въпрос само за ролките, с нови ремъци съм.
JORDANGT
12-09-2007, 23:48
Доста са стари,по добре ги смени за да не плачеш после.За марка нека някой специалисти да ти кажат,но не си играй с дявола-СМЕНЯЙ ГИ :!: :idea:
mitaka_cs
12-09-2007, 23:55
Аз ти препоръчвам Kleber 41098x17 с широчина 17mm.Само с такива съм карал когато имах 33 и поне с тях не съм имал проблеми!
mitaka_cs
15-09-2007, 22:42
Имаше някъф по-специялен момент при ролките и когато не се монтираха правилно съм забелязал усукване на ремъците :idea: Проблема явно не ти е ремъка
moonkiss
16-09-2007, 21:04
Благодарен сам на всички които се отзоваха на въпроса ми. Разбрах че проблема е в ролките. Като че ли имат някакъв дефект и са малко усукани но нямам с какъв прибор да ги замеря. Сега съм със старите си ролки но с нови ремъци. И си мисля чесно да карам с тях до следващата смяна на ремъците,а аз я правя на 30000хкм. Lisan ми даде някои добри съвети но ми е доста далечко да го навестя. Какво ще ме посаветвате за решението ми да карам със старите ролки???? :lol:
Благодарен сам на всички които се отзоваха на въпроса ми. Разбрах че проблема е в ролките. Като че ли имат някакъв дефект и са малко усукани но нямам с какъв прибор да ги замеря. Сега съм със старите си ролки но с нови ремъци. И си мисля чесно да карам с тях до следващата смяна на ремъците,а аз я правя на 30000хкм. Lisan ми даде някои добри съвети но ми е доста далечко да го навестя. Какво ще ме посаветвате за решението ми да карам със старите ролки???? :lol: :idea: Не е много добра идеята :!: виждал съм няколко пъти блокирали ролки и става кофти.Мога да ти пратя по 15лв за брой :wink:
moonkiss
20-09-2007, 21:22
Благодарен сам на всички които се отзоваха на въпроса ми. Разбрах че проблема е в ролките. Като че ли имат някакъв дефект и са малко усукани но нямам с какъв прибор да ги замеря. Сега съм със старите си ролки но с нови ремъци. И си мисля чесно да карам с тях до следващата смяна на ремъците,а аз я правя на 30000хкм. Lisan ми даде някои добри съвети но ми е доста далечко да го навестя. Какво ще ме посаветвате за решението ми да карам със старите ролки???? :lol: :idea: Не е много добра идеята :!: виждал съм няколко пъти блокирали ролки и става кофти.Мога да ти пратя по 15лв за брой :wink: Ще ти се обадя като съм готов,ама бих искал да уточним че става въпрос за целите ролки,а не само за лагерчета или пласмасата.Говорим за целите ролки , лява и дясна, вадя старите и слагам новите , нали така. :?: :lol:
Благодарен сам на всички които се отзоваха на въпроса ми. Разбрах че проблема е в ролките. Като че ли имат някакъв дефект и са малко усукани но нямам с какъв прибор да ги замеря. Сега съм със старите си ролки но с нови ремъци. И си мисля чесно да карам с тях до следващата смяна на ремъците,а аз я правя на 30000хкм. Lisan ми даде някои добри съвети но ми е доста далечко да го навестя. Какво ще ме посаветвате за решението ми да карам със старите ролки???? :lol: :idea: Не е много добра идеята :!: виждал съм няколко пъти блокирали ролки и става кофти.Мога да ти пратя по 15лв за брой :wink: Ще ти се обадя като съм готов,ама бих искал да уточним че става въпрос за целите ролки,а не само за лагерчета или пласмасата.Говорим за целите ролки , лява и дясна, вадя старите и слагам новите , нали така. :?: :lol: :roll: Да,правя ти компромис :!:
moonkiss
24-09-2007, 21:17
Благодарен сам на всички които се отзоваха на въпроса ми. Разбрах че проблема е в ролките. Като че ли имат някакъв дефект и са малко усукани но нямам с какъв прибор да ги замеря. Сега съм със старите си ролки но с нови ремъци. И си мисля чесно да карам с тях до следващата смяна на ремъците,а аз я правя на 30000хкм. Lisan ми даде някои добри съвети но ми е доста далечко да го навестя. Какво ще ме посаветвате за решението ми да карам със старите ролки???? :lol: :idea: Не е много добра идеята :!: виждал съм няколко пъти блокирали ролки и става кофти.Мога да ти пратя по 15лв за брой :wink: Ще ти се обадя като съм готов,ама бих искал да уточним че става въпрос за целите ролки,а не само за лагерчета или пласмасата.Говорим за целите ролки , лява и дясна, вадя старите и слагам новите , нали така. :?: :lol: :roll: Да,правя ти компромис :!: Ок, ще се обадя при първа възможност, в момента съм я укъсал малко.
Аммм, аз да питам .. :roll: На колко километра се сменят 2-та ремъка и 2-те ролки. Моя майстор каза 50 000 км. ?
moonkiss
27-10-2007, 18:26
Аммм, аз да питам .. :roll: На колко километра се сменят 2-та ремъка и 2-те ролки. Моя майстор каза 50 000 км. ? Някъде там аз ги сменям м/у 35 - 45 000 ама все още съм с старите ролки . Чудя се дали да ги взема от Лисан или да ми сменят само лагерчетата
Не прави компромиси с ремъците никога ... бях пред скъсване на такъв заради компромис. Жалко, че не снимах ролките да видиш за какво става въпрос :roll:
moonkiss
27-10-2007, 19:44
Не прави компромиси с ремъците никога ... бях пред скъсване на такъв заради компромис. Жалко, че не снимах ролките да видиш за какво става въпрос :roll: Неискам и да правя ама сега земах на жената пунта 1.7тд и хептен я укъсах
Предстои ми смяна на ангренажни ремъци-2 бр. и ролки-4 бр. за колата от подписа. Предлагат ми ремъци Гейтс по 55 лв/бр. и ролки Ина по 81 лв/бр.- общо комплекта 434 лв. /без труда/. Може ли този комплект или нещо сходно по качество /твърдо не искам ментета/ да се намери на по-ниска цена? Ще съм благодарен за всяка информация по въпроса.
moonkiss
15-03-2008, 17:44
Предстои ми смяна на ангренажни ремъци-2 бр. и ролки-4 бр. за колата от подписа. Предлагат ми ремъци Гейтс по 55 лв/бр. и ролки Ина по 81 лв/бр.- общо комплекта 434 лв. /без труда/. Може ли този комплект или нещо сходно по качество /твърдо не искам ментета/ да се намери на по-ниска цена? Ще съм благодарен за всяка информация по въпроса.
Ами обтяжните ролки на SKF са по 80-100 лв. За паразитните не знам, при мен са 8 клапана и нямам такива. Ама извиняваи за ремъци толкова пари не си струва. Моите са 100 зъба и са по 18 лв. Твоите да са малко по големи а трябва ли да са толкова скъпи. Даико са много добри и ефтиниика.
Пиши на ЛИСАН от форума, може би тои ще ти намери нещо.
@moonkiss
Благодаря за информацията. Ще се поослушам още малко а и сигурно още някой ще даде съвет и тогава ще решавам.
Ремаци дайко 36лв за брой,за ролките имаш две паразитни по 9лв и две обтяжни за които се взимат пак паразитни и се набиват :!: Или общо около 120лв без труда :wink: скф ролките са по 35 лв за брой паразитна :idea:
Благодаря за инфото. А СКФ обтяжните по колко вървят?
P.S. Предполагам че във Варна цените няма да са по-различни от тези в София.
Аз си взех комплект ремаци и ролки Dayco i Skf , моделат е KTB276,
Пише ,че са за Alfa Romeo 33 - 1.3 ,1.5 ,1.7 ! Комплекта струва 300 лева , двата външни пак на Dayco струваха по- 15лв. !
@raider
Имаш ли представа само обтяжните ролки на скф колоко струват?
СКФ продават за алфата само паразитни :!: :!: и струват 35лв за брой и те стават за 16в Алфа,трябва само да ги набиеш на обтяжното тяло :idea:
Благодаря на всички които се отзоваха с идеи и информация. Реших - ще си взема 2 ремъка дайко по 36 лв., 2 обтяжни Ина по 80 лв. и две паразитни СКФ по 35 лв. - общо около 300 лв.
P.S. Остана Лисан да ми даде офертата си за съединителя и съм почти готов.
Благодаря на всички които се отзоваха с идеи и информация. Реших - ще си взема 2 ремъка дайко по 36 лв., 2 обтяжни Ина по 80 лв. и две паразитни СКФ по 35 лв. - общо около 300 лв.
P.S. Остана Лисан да ми даде офертата си за съединителя и съм почти готов. :roll: 200лв комплекта-феродов,лагер и притискателен-Валео или АП,препоръчвам АП
Как и кога можеш да ми го изпратиш?
Вижте какво става когато се правят компромиси от ремъци и ролки
http://img247.imageshack.us/img247/1435/sta500205sn0.jpg
http://img291.imageshack.us/img291/6982/sta500012ij0.jpg
http://img247.imageshack.us/img247/7128/sta500022eu6.jpg
http://img247.imageshack.us/img247/5988/sta500023pf1.jpg
Имаш предвид некачествени ролки или ненавреме сменени. Аз последно сложих ролки SKF по 34/ лв. /бр. и ремъци Isoran/Dayko по 47.50 лв/бр. и се надявам съвестно да си изкарат 50000-те км.
moonkiss
27-03-2008, 20:13
Абе kris направо ми настръхна косата. Тва чудо на твоита алфа ли стана. Ти не сменя ли ролки и ремъци като я взе, знам че това беше скоро.
Ами чуваше се някакво тракане на желязо, никой не успя да разбере какво не й е наред. Обслужих си колата както следва след покупката - смених ремъците и ролките без да мисля, че това е причината и при вида на ролката и ремъка си обясних всичко горе долу. Имаше доста живот в ремъците, просто евтините ролки са си казали думата.
JORDANGT
27-03-2008, 23:34
Щом си минал метър(без други щети) направо трябва да черпиш :wink:
И си си научил урока.
Всякакви боклуци продават :evil: :evil: :evil:
Щом си минал метър(без други щети) направо трябва да черпиш :wink:
И си си научил урока.
Всякакви боклуци продават :evil: :evil: :evil:
Не съм ги слагал аз тия боклуци, че да си уча урока
JORDANGT
29-03-2008, 21:12
Като се купува колата независимо,че собственика казва"колата е обслужена" си длъжен да ги смениш всичките консумативи.Аз поне така правя :idea:
Като се купува колата независимо,че собственика казва"колата е обслужена" си длъжен да ги смениш всичките консумативи.Аз поне така правя :idea:
Това е златно правило при покупка на стар автомобил, дори да изглеждат нови, задължително се сменят!!