PDA

View Full Version : Тапицерия на тавана

zaryto
09-09-2007, 17:10
Видях има 1 тема ама...много е сложно.Няма ли някакъв метод без да се сваля тавана да се залепи тапицерията,че е взела да се разлепя доста. :roll: :roll: :roll:

rtfm
09-09-2007, 21:17
Да. Претапицира се целия таван и ти го правят като нов.

nelim
09-09-2007, 22:11
Аз си реших проблема така- Купих си кутийка с карфички ги набодох под агъл в тавана в прави линии и на еднакво разстояние една от друга. Става бързо и с времето даже не ги забелязваш.

wasp
09-09-2007, 23:37
Аз си реших проблема с 80 лв и сега тавана ми е перфектен. Мани ги карфичките :)

zaryto
12-01-2008, 15:33
Проблема го реших с текстилно лепило Бизон.Със спринцовка вкарах лепило под тапицерията и го залепих за тавана.Резултата беше добър,но има един недостатък,че под тапицерията има дунапрен,който се разяжда от лепилото и сега има вдлъбнатини.Но все пак е по добре с леки вдлебнатини,отколкото да виси.лепилото беше 6 7 лева.Надявам се да се да съм полезен на някой с информацията.Все пак едно претапициране е 10 или 11 пути по скъпо. :wink:

cvetelin
15-01-2008, 16:29
питай колегата alfa 146 той има некви интервенции по тавана.прилично е направен да ти каже кви пари и как е правено.

raitchev
17-01-2008, 10:33
:) с един макетен нож много бързо реших проблема....

Оги
18-01-2008, 18:51
Аз когато взех алфата тавана и беше увиснал ,видях го веднага ,като се качих в колата ,но се направих на луд ,че не виждам.Покарах е накефих и се реших ,че ще е тая колица ,направих пазарлъка за парите ,стиснахме си ръцете и ,след това се направих ,че видях тавана и така накарах продавача да си го управи.Доволен съм от работата на момчетата и от алфата съм доволен доста за сега :D дано и за напред да е така :D

zaryto
06-04-2008, 18:36
Ако може някой да обясни как се сваля тавана.. :? :? :? :gruebel: :gruebel: :mad:

Yanko
06-04-2008, 19:28
Ако може някой да обясни как се сваля тавана.. :? :? :? :gruebel: :gruebel: :mad:

Колега тавана е захванат с щипки(скоби), трябва първо да свалиш пласмасите от колонките също и лампата, след това е лесно, хващаш от единия край и като го напънеш на долу той си излиза от скобичките, ако някоя се опъва ще и помогнеш с отверката. Аз на моита съм свалял тавана само в предния край, че сменях проводниците (жиците), които водят към лампата. Но скоро ще го свалям целия да го тапицирам (разлепи се целият) или ще го дам на едно място в Пловдив ми обявиха 40лв за тапециране на таван с включени материали и труд.

Успех със свалянето!!

petrof
06-04-2008, 20:19
Kолега сигурен ли си че тавана е захванат със щипки,защото четох някаде във форума че е лепен с някакъв много здрав силикон?В Силистра такова претапициране е доста скъпо,чувам за 70-90лв.с материалите,но не съм виждал до сега как работят тези майстори.Затова ще те помоля ако е възможно прати координатите на твоите в Пловдив,може и аз да се възползвам от услугите им.Благодаря ти предварително.

zaryto
06-04-2008, 20:21
И аз искам да го сваля и да го занеса някаде да го претапицират.Разлепи се почти целият.Ако ме насочите от каде да започна..кори,лампи т'ва звучи мн страшно... :shock: На мен ми споменаха суми от 60 д0 120 лева за претапициране.Тея луди ли са?!?Сам ще го сваля... :roll: Приемам идей,снимков материал... :twisted:

Yanko
06-04-2008, 21:32
Парво платът е залепен за кора мисля, че беше от шпертплат, след което е захваната с щипки за тавана. А плата не е залепен директно за ламарината. Аз само над шофьорската седалка съм го свалял.
Иначе за да го свалиш целия трябва да се свалят:
сенниците, дръшките, на предните колони пласмасите (закрепени са с по 2 видии), на задните странични стъкла също има пласмаси, пласмасата е обща за двете малки стъкла (закрепени са май с щипки не съм сигорен ако няма видии значи е с щипки), при багажника има още една пласмаса и тя е закрепена с щипки или видии.
Махнат ли се тези неща може да се каже, че почти е готово. След това откачате шперплата от щипките и го искарвате от купето и на земята си го претапецирвате на широко и удобно. И накрая по същия начин си го поставяте.

А тези 40лв ми ги казаха преди някой месец и то момчето което щеше да лепи моя тавам, но все още не съм си го оправил, излезнаха други повреди и за него неостава време. Като мина през него ще му взема координатите и тогава ще ви ги дам. И ще ви кажа дали се е променила цената.
А за тези който са от Пловдив това се намира на сточна гара питаите в магазина за аудио техника на малкия светофар, срещу Плазма.

Ако съм пропуснал нещо питаите.

УСПЕХ!!!!

zaryto
06-04-2008, 22:38
Ама 40 лева със свалянето и слагането обратно?То ако е така аз съм с 4 ръце за! :lol:

Yanko
06-04-2008, 23:14
Ама 40 лева със свалянето и слагането обратно?То ако е така аз съм с 4 ръце за! :lol:

Когато говорих с него каза, че платът за тавана излизал около 25лв. и за работата 15лв. Сега незнам каква е цената може и да я е вдигнал но невярвам да е повече от 50лв максимум 60лв. Тия дни мина ли от там ще го питам. Иначе за тези пари не си заслужава ние да си го правим и полсе да се претисняваме дали ще стане или не.
И да ви кажа незнам как работи момчето аз щях при него да си я правя. Ама ако е вдигнал сега цената малко се замислям и аз да си я правя.
Някой който знае каде се продава такъв плат с дунапрен от едната страна нека сподели.
Дано съм бил полезен!!

Speeder
06-04-2008, 23:27
Полезен си и то доста! Благодаря за инфото. И моя е "тръгнал".

kiril_stanev
07-04-2008, 12:29
Аз да кажа понеже си пратапицирвах тавана самичък. Отидох в един магазин за платове и си купих специален плат за тапицерий на коли за около 30лв след това си земах и тапицерско лепило за около 3-4 лв. Вкарах колата в гаража и за час някуде смукнах сенниците лампата натажана дръжките от тавана корите във задната част на тавана и страничните конзоли на предното стакло, след което извадих гумените уплатнения на вратите в горния край и кората на тавана сама щеше да падне ако небеше един малък участък напръскан с лепило и здраво залепен за ламарината, и така с един сешуар и малко търпение я отлепих и я измъкнах през багажника. След което смукнах стария плат от кората, и сложих новия (съвет - като слагате новия палт опъваите хубаво). После вкарах кората обратно в колата и я сложих на тавана без да я лепя и мога да кажа, че стана много ДОБРЕ.
:)

Yanko
07-04-2008, 13:59
Аз да кажа понеже си пратапицирвах тавана самичък. Отидох в един магазин за платове и си купих специален плат за тапицерий на коли за около 30лв след това си земах и тапицерско лепило за около 3-4 лв. Вкарах колата в гаража и за час някуде смукнах сенниците лампата натажана дръжките от тавана корите във задната част на тавана и страничните конзоли на предното стакло, след което извадих гумените уплатнения на вратите в горния край и кората на тавана сама щеше да падне ако небеше един малък участък напръскан с лепило и здраво залепен за ламарината, и така с един сешуар и малко търпение я отлепих и я измъкнах през багажника. След което смукнах стария плат от кората, и сложих новия (съвет - като слагате новия палт опъваите хубаво). После вкарах кората обратно в колата и я сложих на тавана без да я лепя и мога да кажа, че стана много ДОБРЕ.
:)

Колега спомняш ли си как се казва магазина от където си си купил палта, и марката на лепилото.

Yanko
07-04-2008, 14:02
Полезен си и то доста! Благодаря за инфото. И моя е "тръгнал".

С каквото можем ще помагаме.

kirilsk
07-04-2008, 17:00
и мене ме чека сщата работа.
Може някои да пусне някоя снимка од сменено платно... ?

Speeder
08-04-2008, 00:28
Съжалявам за спама, но само на боксерите ли се разлепват таваните баси :shock: :lol: :lol: :lol:

zaryto
08-04-2008, 00:46
Колеги,какъв точно трябва да е плата?Има ли значение дали ще има дунапрен или може и само плат?За колегите от Пловдив,днес ми казаха че във Викиват до моста на Герджика където продават музика имало някакъв плат,с който се облепят бас касите.С такъв плат и с някакво лепило Прома също ставало. :P

tonov
08-04-2008, 01:04
Съжалявам за спама, но само на боксерите ли се разлепват таваните баси

Не само, и на ti-то ми е разлепен целия. По-скоро засяга таваните на тия преди вътрешния фейслифт. На 145-та от подписа ми таванът не е мръднал. А на боксера беше аут.
Така като ги сравнявам, на новите тс-и е направен с друг плат, не с такъв с дунапрен.

Колеги,какъв точно трябва да е плата?Има ли значение дали ще има дунапрен или може и само плат?За колегите от Пловдив,днес ми казаха че във Викиват до моста на Герджика където продават музика имало някакъв плат,с който се облепят бас касите.С такъв плат и с някакво лепило Прома също ставало.

Ако е обикновен плат пак ше стане, но ще се личат всички грапавини по тавана. А иначе тва е идейно да се пробва с тоя плат за туби. Той е доста плътен и дебел, и в същото време няма дунапрен от който да се отлепи. Май ще пробвам и аз с нещо такова, само да му дойде ред :wink:

Yanko
08-04-2008, 16:19
Колеги имам лоша новина :frown: този кадето тапицира тавани на сточна гара вече неработи там (преместил се е), и няма от каде да му взема номера. И сега остава сами да си го правим или някаде другаде.

zaryto
08-04-2008, 18:47
:lol: А може ли да сваля от някоя 145-ца след фейслефта тавана и да го сложа на моята вместо да разлепям,залепям... :roll:

galinves71
08-04-2008, 21:29
2 айдиес и от мен,този таван е пран,от препаратите се отлепя,сега слушай добре,2м подлепващо което използват шивачките с ширина около 1.20 и си готов.колегата ти спомена за щипките с които се държи махаш го ,отлепяш старото и с ютия нежно и внимателно зашото има 1но дунапренено покритие го притискаш но не желатската ти ще го усетиш.вервай ми на другата ми кола стана като ново и излезе осоло 15лв.

Yanko
08-04-2008, 22:39
И на мен така ми казаха, че тавана ми е пран и за това се е отлепил.

zaryto
09-04-2008, 00:51
Да и моят таван е пран.Обаче вече го лепих с разни лепила и сега на нищо неприлича,затова искам да го свалям и да стане както си му е реда с нова тапицерия.

Yanko
14-04-2008, 13:14
Колеги относно свалянето на кората на тава (тапицерията) наистина кората е залепена за ламарината точно по средата, а пластмасите са на щипки. Аз в събота и неделя реших да си претапецирам тавана, свалих го но ми излезе под ръка много запазена кора с тапицерия от една морга и направо си купих кората за 80лв. и за половин час я сложих и сега е като нова.
На тези които ще си претапецитват тавана УСПЕХ!!!

blabla
14-04-2008, 14:21
Колеги я го снимайте тоя разлепен таван, че нещо не мога да си го представя. Моя изглежда толко перфектен, че аз вече се съмнявам дали не е сменян, даже един майстор ми вика, че може да е била обръщана по таван :( , той просто е като чисто нов, любопитно ми е стария как изглежда и как стои.

zaryto
23-08-2009, 11:27
Да не пускам нова тема,намерил съм кора от 145 "99" и мисля да е слагам днес.Кажете с какво лепило или силикон да залепя кората за ламарината като го слагам?Ако някой е правил процедурата приемам съвети.
:cheers:

tonov
23-08-2009, 11:36
Аз съм сменял таван на 146-цата. Не се наложи да го лепя, понеже на ламарината остана част от старото лепило, на новия таван също си имаше. Като го притиснах се залепи без проблем.

zaryto
23-08-2009, 12:04
Да на кората има лепило ама мислех да го намажа за по-сигурно.Процедурата ми е г/д ясна,само над задните прозорци пластмасите как да ги махна за да излезне старата кора?Целата ми е да няма счупени щипки,защото не продават.

tonov
23-08-2009, 13:04
Да на кората има лепило ама мислех да го намажа за по-сигурно.Процедурата ми е г/д ясна,само над задните прозорци пластмасите как да ги махна за да излезне старата кора?Целата ми е да няма счупени щипки,защото не продават.

То не държи кой знае какво, лепилото е колкото да придържа кората да не трепери и да не дрънка в ламарината на покрива.
Пластмасата нямам спомени как я махах :( Но нищо не се счупи. Сега е топло, пластмасите са омекнали и не би трябвало да имаш проблем.
Кората излиза назад през петата врата.

zaryto
23-08-2009, 13:26
Мерси за помощта колега!

KoRny
23-08-2009, 16:16
На други марки коли много рядко са залепени корите за ламарината и точно заради тва,че на алфата е залепен не искаха да поемат риска и ми казаха да си го сваля сам и да им го отнеса.Много трябва да се внимава при отлепването,защото ламарината лесно хлътва,може и кита да пукне(ако е правено нещо преди).А вече за монтаж никви лепила не слагай,лайсните са достатъчни за да го държат и плафона отпред.успех...

zaryto
23-08-2009, 17:32
Старата кора не ми трябва и да се скъса не е проблем.Важното е ламарината да не хлътне.Много се колебая дали да залепя кората,защото ако е сложа без лепило и после да се раздрънка,не ми се занимава пак да е свалям.Новата кора е хубава няма скъсано и разлепено,но е потъмняла от прахоляците и се чудя ако е почиста преди да е монтирам дали ще има проблем?Ако е лепя мисля да използвам хелметекс. :Silent:

zaryto
26-08-2009, 10:57
Кората е изпрах и е готова за монтиране.Проблема е следния,че стария таван отрпед отляво на шофиорксото място,където трябва да има дръжка има две тапи и под тях 2 болта,а новата има само вдлъбнатина на мястото на дръжката,но няма отвори за болтовете и за тапите.Та въпроса ми е има ли смисъл да дупча кората или може и без тях?! :shocked:

markoff
26-08-2009, 11:08
Пре мен същто няма болтове и тапи, претапицирах си тавана сам и не съм имал проблеми с монтажа, седи си там и не мърда.
Ако бях на твое място сигурно щях да се напъна и да си сложа тапите.

zaryto
28-08-2009, 01:50
Нещо по въпроса за корите около задните прозорци? :torch:

Speeder
28-08-2009, 08:49
Нещо по въпроса за корите около задните прозорци? :torch:

Не ти трябва да ги махаш.
Скъсай стария таван и ще видиш колко влиза в тях.

zaryto
28-08-2009, 13:21
:headbang: Е т'ва ясно,ама псоле как да вкарам новия?Корите отгоре не са ли с щипки и да се разкопчават частично или поне аз така си го обяснявам от схемата.Гледам да се ориентирам г/д кое да свалям и кое не,защото утре сутринта ще го сменям.

hrsitow
28-08-2009, 15:53
Дърпай смело.вероятноста да счупиш щипките е малка.Преди време имах 146 правих процедурата с тавана.не съм го лепил изобщо и не е имало проблем корите го притискат отвсякъде.в средата го държат пластмасите на колонките и няма къде да отиде

zaryto
29-08-2009, 00:45
:cheers: Мерси за помощта!Одеве го свалих за няма и един час.Утре ще сложа новия.Не е голяма философия.