View Full Version : питане за задни амортесьори
thecleaner
11-09-2007, 15:30
Задните ми амортесьори са за смяна след сверка на цените по магазините
Кофап - газови 42 лв броя дали някои кара с такива и има ли някакви проблеми . Амортесьори Закс за алфа 155 след март 95 имало разлика преди 95 и след незная дали е така - 133 лв броя . Та колеги ако някои е сменял скоро и не чак толкова :wink: нека си каже мнението защото Закса ми се видяха мноооооооооого скъпи пък и само те казват че има два модела амортесьори в зависимост от годината на производство.
виждал съм по магазините и магнет & марели за около 50-55 лв.но не съм чувал още отзиви за тях.ако някой знае нещо за тях и не са лоши може да се спеш на тях.
ALFA CORSE
11-09-2007, 20:57
А ти какво очакваш от амортисьорите, тоест какви искаш? Твърди, по-комфортно возене... Доста хора препоръчват Bilstein, цената е около 80лв бройката за заден.
За 40лв броя амортисьор нещо хич не ми се връзва да те държи на пътя както трябва...
Bilstein, цената е около 80лв
Билщайна е 66 лв. задния но май се оказва че е голям боклук :evil: :evil: :evil: мойте са на една година и са аут,колата и рипа задницата яко :evil: Сега мисля да пробвам с Кофап :wink:
Аз съм с предни Кофап от около 4 месеца засега положението е добре! :D
WhitePower
11-09-2007, 22:39
ефтиното излиза скъпо - това се убедих за частите който се прелагат на нашия пазар
ето и моето мение по въпроса
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... light=koni (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10771&highlight=koni)
може и да се чака
лека полека месец по месец но важно е да си доволен
trustworthy
11-09-2007, 22:39
...мойте са на една година и са аут,колата и рипа задницата яко :evil:
Това е защото и елеко заради махнатата бутилка :) Иначе моите Билщайн също нещо не ми харесва как държат в завои :roll: Едва ли тези за 40 лв ще са кой знае колко по-зле
...мойте са на една година и са аут,колата и рипа задницата яко :evil:
Това е защото и елеко заради махнатата бутилка :) Иначе моите Билщайн също нещо не ми харесва как държат в завои :roll: Едва ли тези за 40 лв ще са кой знае колко по-зле
Напротив баце според мен ще са по-добре :twisted:
ALFA CORSE
12-09-2007, 11:45
Има едни Делфита по 40лв, него като го сложиш и все едно го няма :D .
Magnetti Marelli са всъщност Kofap, правят ги н Бразилия, аз сложих такива отзад преди 3 години, засега са ОК, но според мен трябва нещо по-добро за 155 отзад, задницата и е много лека (особено при моята 2.5 ТД с по-тежка предница)
По-добре пробвай друга марка!
аз съм с марели за пунто за по 36лв/бр от 2 г и нямам оплакване
WhitePower
12-09-2007, 15:28
Аз пък петък слагам и предните конита по 293 лева единия и няма да сменям амортесиори поне 5 години
И така равносметката за спортното холандско окачване(KONI) е 586 предни и около 350 задни =950лв
66 лева тампони
10 лева прахоловители
50 смяна
Сссскъпо но дано си струва щото ще си ускубя веждите ,ако нещо се преебе.
Само за инфо не вози много по твърдо от преди но задницата и с топ не можеш да я завъртиш( тесвана на шипка завойте с 80 км)
колата стана уникално стабилна ( за сега само от отзад) петък и от отпред
Нямам спортни пружини и нямам намерение да слагам( това е една друга теория за центъра на тежеста)
Като ги сложа мога да покажа на всеки който желае какъв е ефекта
thecleaner
12-09-2007, 15:38
равносметката - купих Кофап но усилени дават ги за Мареа комби по 49 кинта бройката абсолютно същите като тези които дават за 155цата но значително по дебели . Тия дни ще ги монтирам и ще кажа какъв е ефекта :wink:
Alexanderbb
12-09-2007, 16:27
Кажи че и мойте са за смяна а след одисеята с предните направо не ми се тръгва по магазините
а за МОНРОЕ някой знае ли нещо?почти всеки магазинер ги хваля а дали е така?
Хвали ги `щот` са скъпи и ще лапа повече. Лично мнение - пълни тояги. Аз съм с румънския Билщайн отпред и с неизвестни за мен отзад. Впечатления мога да дам само за предните.
thecleaner
13-09-2007, 18:05
Амортесьорите сменени колата се държи прилично на пътя а помежду другото старите не са толкова зле ако иска някои да позакърпи положението за 20 кинта мога да му ги дам
Каквото и да се вземе все е от боклук надолу. Няма оправия с тези боклукчиви части.
До гуша ми дойде , писна ми , амам , не знам какво друго да добавям.
И носачи Моог - Федерал Могул = 21 000км .Е какво да се вземе :?: :idea:
WhitePower
13-09-2007, 22:30
действаи като мене - втора ръка от италианеца - по 20 лева вече 30 хиляди и чак сега единия тампон леко скърца
virusalfa
14-09-2007, 10:36
Нови,нерециклирани амортисьори под 100лв парчето ако има ,или е нередовен внос,или са нередовни амортисьорите.Моите предните -Монро оригинал са цена клиента по 210лв единия :idea:
Нови,нерециклирани амортисьори под 100лв парчето ако има ,или е нередовен внос,или са нередовни амортисьорите.Моите предните -Монро оригинал са цена клиента по 210лв единия :idea:
предни -да, задните са си ефтини
Alexanderbb
14-09-2007, 12:01
Да разликата е чувствителна. Последна справка от миналата седмица точно на Монро за локомотива. Предни 250 лева броя задни 75 лева броя.
Кажи че и мойте са за смяна а след одисеята с предните направо не ми се тръгва по магазините
Как реши проблема с предните?
Само с амортесьори ли мина или сменя и пружини?