Log in

View Full Version : Питане за крушка на габарити - моля, не се смейте :)

BasicElement
12-09-2007, 14:14
Народе, видях се в чудо.
Изгоря ми крушката за късите светлини на левия фар. Купих си аз крушка, отворих капака с огромно желание да я сменя, пулих се известно време и .. о, ужас ! Имах чувството, че трябва да разглобя половината предница, за да извърша операцията. Наистина ли е толкова сложно или аз съм много залупен ? :D
Може ли някой да ми каже какво точно трябва да развия и сваля, за да не правя глупости ?

Много ви благодаря !

търтей
12-09-2007, 14:28
нда
така
особено левия фар;)
сваляш въздуховода и си ти
ако си с новата решетка трябва да имаш едни отвори да виждаш какво правиш
иначе става опипом

netsurfer
12-09-2007, 14:54
нда
така
особено левия фар;)
сваляш въздуховода и си ти
ако си с новата решетка трябва да имаш едни отвори да виждаш какво правиш
иначе става опипом
едва ли е по-зле от на либрата ;)
при мене фара се пада под калника, заради извивката му и е ужасно :evil:
като при мене на фара някакви пласмасови капачета дето трябва с много сила и омраза да ги премахнеш за да смениш крушката ;)

Z:)m
12-09-2007, 16:40
Наистина ли е толкова сложно или аз съм много залупен ? :D

Много ви благодаря !
мммне... не си залупен! Ония, конструкторите на колата са залупени! ;)

BasicElement
12-09-2007, 23:48
мммне... не си залупен! Ония, конструкторите на колата са залупени! ;)

Е, благодаря за успокоението ! :D
Явно ще трябва да отделя повечко време. Мислех, че е рутинна процедура, но не би :)

Venci
13-09-2007, 03:00
Я ела да нас да ти сменя крушката, че като се сетя какво ще преживееш и ми става жал. Нали си идвал със Сашо?

BasicElement
13-09-2007, 09:55
Еее, много ще съм благодарен ! :)
Да, аз съм братовчед му. Последно с теб сменяхме бронята на Фиестата ... лесно беше с Фордчето, врътваш два/три болта и всичко се разкача, ама сега ... :D
Само кажи кога имаш време ?

Venci
13-09-2007, 15:40
Избери си един ден привечер към 17:30-18:00 в петък или събота. Примерно... :D

BasicElement
13-09-2007, 15:52
Л.С. :wink:

VFTI
13-09-2007, 20:32
Глупости :D Снощи смених и 2 те крушки на габаритите и на 2 та бяха изгорели и десен дълъг и той беше дал фира...

Та габаритете са с различни крушки и струват по 1левче...Процедурата е много лесна и трае едва 2-3 мин като нищо не се сваля... Всичко снощи стана пред ОМВ на Бояна :P :P

kris11
13-09-2007, 20:51
Глупости :D Снощи смених и 2 те крушки на габаритите и на 2 та бяха изгорели и десен дълъг и той беше дал фира...

Та габаритете са с различни крушки и струват по 1левче...Процедурата е много лесна и трае едва 2-3 мин като нищо не се сваля... Всичко снощи стана пред ОМВ на Бояна :P :P

Уф да взема да дойда за смяна на ляв преден габарит :wink:

VFTI
13-09-2007, 22:25

Уф да взема да дойда за смяна на ляв преден габарит :wink:

Eла...Утре незнам но др. или в Неделя със сигурност съм на бояна на гонки...Та заповядай ще го оправим :P Аз пиша в "дръпки" като се качвам :D

PEPI-2ALFA
14-09-2007, 03:32
нищо не се сваля...
Освен предишния собственик да ти е свалил кръглия въздуховод и капака на фара. Дори с поглед не можеш да стигнеш до капака ако не свалиш тръбата , камо ли да махнеш скобите :wink: .

virusalfa
14-09-2007, 10:33
Я ела да нас да ти сменя крушката, че като се сетя какво ще преживееш и ми става жал. Нали си идвал със Сашо?Е прав е Павката-имаш странната дарба да се въвличаш в приключения :roll:

VFTI
14-09-2007, 17:58
Въздуховода е на 2 видии и трябват по 5секунди на видия и се сваля..

Аз предлагам..Тази вечер след 22.00 ще съм на Бояна...Като иска да заповяда...Това са отнася за всички :P

Venci
16-09-2007, 00:54
Днес устанофихме, че не боли. :lol:

BasicElement
17-09-2007, 09:44
Днес устанофихме, че не боли. :lol:
Тъй вярно ! :)
Е, на мен определено щеше да ми отнеме доста повече време и нерви, но Венци се справи със завидна бързина :th_up:

pr_00f
17-09-2007, 09:46
Ами то след първият път - найстина после ставаш бърз. А и ако твоята е имала дупки в гредата над фаровете - става съвсем лесно, че моята няма и си е малко чанч.

BasicElement
17-09-2007, 09:49
Ами то след първият път - найстина после ставаш бърз. А и ако твоята е имала дупки в гредата над фаровете - става съвсем лесно, че моята няма и си е малко чанч.

Nein, 16 клапанките имат такъв отвор, но моята за съжаление няма. :frown:

pr_00f
17-09-2007, 09:55
Е по гадно е без този отвор, а иначе на Търтея бившата е 8в - 94 набор и имаше дупки над фаровете, така че е доста странна талянската логика кои имат и кои нямат такива отвори.