PDA

View Full Version : ИЗХВЪРЛИХА МАКЛАРЪН ОТ ФОРМУЛА 1 :)

proper
13-09-2007, 20:16
Мошенниците има шанс да си го получат най-накрая!!!

"Отборът на Макларън Мерцедес бе отстранен от Формула 1 за настоящия и за следващия сезон. По предварителна и непотвърдена информация това е решило днешното заседание на съвета на Световния автомобилен шампионат, което приключи преди малко, съобщи feedmef1.com . Заседанието на ФИА, което се провежда в Париж, е продължило почти цял ден.

Наказанието обаче няма да влезе в сила до края на сезона, поради процес на обжалване.

Както е известно, санкцията е заради кражба на интелектуална собственост от главния конкурент Ферари. Един от шефовете на "червените кончета" Найджъл Степни е заподозрян, че е предал ценната информация на главния дизайнер на Макларън Майк Коулман. След скандала Степни бе незабавно уволнен.

Все още не се знаят детайлите около наказанието, което може да означава, че самите пилоти Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо може да не бъдат наказани.

От ФИА все още няма официално потвърждение за решението."

от ГОНГ.БГ

proper
13-09-2007, 22:12
срещу имунитета си който са му гарантирали Алонсио е признал и предоставил И-мейли които потвърждават че отбора им освен че е притежавал 780 страници инфо от Ферари, но и се е възползвал от това и е добил преимущество....тези доказателства липсваха първото заседание и затова тогава само признаха че има кражба(утечка) но не ги наказаха....
Загова (заради имунитета им) Алонсо и Хамилтън ще им остане правото да се борят за титлата при пилотите.
...

Alexanderbb
13-09-2007, 22:20
В www.f1.com (http://www.f1.com) пише наказание изваждане от сезона и глоба 100 милиона долара. Алонсо и мангала запaзват точките си и могат да продължат да се състезават (не знам с какво като не разполагат с легален автомобил, може би ще им дадът по едно Ferrari). Това няма как да не ме радва като заклет фен на скудерията но все пак честно си признавам че сезона беше осран от глупостите на отборите и безумните правила и ограничения които се въвеждат от FIA.

Gogata
13-09-2007, 22:21
Пак нищо!Размина им се отново...
http://sportni.bg/?tid=40&oid=1096891

proper
13-09-2007, 22:27
не не им се е разминало "съваем"... просто БЛАГОДАРЕНИЕ на пилотите които са получили гаранции за имунитет ако помогнат на разследването им се дава това право се пак...... ама как ше ги гледа отбора сега след като те са помогнали да се разкрие....Цирк ..... сега и инцидента в тунела на Ферари ( аеродинамичния тунел в който се скъса държача на колата май и се помаза сичко за месеци) като го разнищят, може да се разбере защо половината сезон нямахме тестове....
Имаше инфо за доста съмнителни обстоятелства при инцидента и Ферари го криеха доста време за да следят "евентуални участници" ...

madboy
14-09-2007, 01:16
радвам се че Шуми си трьгна навреме ,той е икона .ferrari е Шумахер както казваше Ди Монтедземоло . А сега няма пилоти и няма трьпка само извинения и един МАКЛАРЬН произведен от ferrari и мазни британци които са в основата на този скандал.

raiders
14-09-2007, 09:14
я помислете малко кой даде тази информация, и наказват Макларан, пълни смешници са

proper
14-09-2007, 14:17
я помислете малко кой даде тази информация, и наказват Макларан, пълни смешници са

в Ферари имаше уволнени веднага!!! А Макларън са наказани, защото са се възползвали технически от материалите.......

Gogata
15-09-2007, 08:30
не не им се е разминало "съваем"... просто БЛАГОДАРЕНИЕ на пилотите които са получили гаранции за имунитет ако помогнат на разследването им се дава това право се пак...... ама как ше ги гледа отбора сега след като те са помогнали да се разкрие....Цирк .....

Малко им е!А на онова пуерториканче Леонисио пак му се размина...нали и той беше замесен в скандала?...и накрая нищо!

proper
15-09-2007, 11:33
не не им се е разминало "съваем"... просто БЛАГОДАРЕНИЕ на пилотите които са получили гаранции за имунитет ако помогнат на разследването им се дава това право се пак...... ама как ше ги гледа отбора сега след като те са помогнали да се разкрие....Цирк .....

Малко им е!А на онова пуерториканче Леонисио пак му се размина...нали и той беше замесен в скандала?...и накрая нищо!

е да ама дефакто маи тои ги е "испортил" срещу получен имунитет. Аз мисля че май догодина той няма да е в този отбор.... абе грозна работа си е...

Derry
19-09-2007, 17:16
Mного се съмнявам Хамилтън да си смени отбора. Като за 1 година си кара много добре, по-добре отколкото Шумахер когато е бил новобранец.

proper
19-09-2007, 18:32
Mного се съмнявам Хамилтън да си смени отбора. Като за 1 година си кара много добре, по-добре отколкото Шумахер когато е бил новобранец.

е айде не с такива силни думи....... Шумахер тогава НАПРАВИ отбора и го изгради почти от ....... Хамилтън е голям талант, ама се пак си дойде в готов отбор:):)
За Шуми или добро или :shoot: :laser: :machinegunner: :smackbum:

Derry
19-09-2007, 21:11
Вярно Шумахер е доста добър пилот това не може да се отрече ама не ми е никак симпатичен, а пък като вземат да ми разправят колко велик е зле ми става, ферари и без него щеше да си измине пътя нагоре.

Furious 155
19-09-2007, 22:37
Вярно Шумахер е доста добър пилот това не може да се отрече ама не ми е никак симпатичен, а пък като вземат да ми разправят колко велик е зле ми става, ферари и без него щеше да си измине пътя нагоре.

едва ли пътят нагоре щеше да е с толкова стръмно изкачване без него... айде това са хипотези!!!

proper
19-09-2007, 23:47

ами преди това още..... а чувал ли си че Мерцедес искаха да го привлекат, защото е един от малкото които помага най-много на конструкторите за направата на колата....просто я "чува" добре.... има талант..... а другите повечето са само карачи... но да не спорим, всеки си харесва различни качества в хората...

MrX
20-09-2007, 08:13

ма това да не тие конкурс за симпатичност бе колега,ако не си разбрал се говори за царя на автомобилните спортове!че той Прост беше мистър свят да ти кажа,един от най-симпатичните.много ми харесват такива "фенове" на спорта,които не са "ЗА" някого ,а са "против" , да Шумахер е велик и с много неща го доказа

Derry
20-09-2007, 21:36
Аз не мога да разбера като не е конкурс за симпатичност по какъв признак си хареса отбора във формула 1, някои ти каза кои са най добрите или някои отбор ти се видя симпатичен. Като спонена ЗА и ПРОТИВ, за McLaren съм. Колкото до Прост тои може да не е в топ 100 на най красивите мъже във F1 ама си има излъчване.

TaNo
22-09-2007, 21:37
Секи си има право да си избира фаворитите в това състезание.. За мен лично Шумахер е най добрия пилот, живял съм в неговото време и той за мен е велик човек. Няма значение дали е красив или грозен той е Шумахер и това име си остава в историята!

madboy
28-09-2007, 01:41
Относно Formula 1 , тя отдавна вече не е спорт а само бизнес! Аз лично много се радвам че точно Шуми научи ВЕЛИКИЯТ МАКЛАРЪН-Mерцедес , къде им е мястото - далече зад Феррари!!!! Вили Вебер , мениджърът на Шуми , му отговаря относно съмненията му че Феррари не са във форма: ''Човече ,отивайки във Феррари съвсем спокойно можеш да си хвърлиш паспорта ,той вече няма да ти трябва !!! Ти просто ще си първият пилот на Скудерия Феррари и всички ще се съобразяват с теб , дори най-големите ти съперници !''
А после какво направи той , всички знаем!

И става въпрос за едно малко влизане в чакъла преди бокса и за това че още не се раждат БОГОВЕ ( размишления) .Относно използването на техниката в Formula 1 ,Шуми казва : ''Не е важно колко пъти участвам , важното е че винаги побеждавам !!! ''
Става въпрос за чедото на Maklaren - Hamilton , толериран и превъзнасян , а и какво бледнува една залязваща нация .