PDA

View Full Version : Питанка за температурата на 145 1.9ТД

trustworthy
14-09-2007, 16:55
Днеска ходихме с колегата Судо да гледаме едно турбо-дизелче. Всичко беше горе-долу добре, но след тест-драйва температурата стигна стойностите, които се виждат на снимката. На ЖТД-то ми температурните разграфявания за по-различни, в средата ми стои '90 градуса' и стрелката не минава над нея. Така като гледам тука имаме едно 100-ина градуса. Не ми се вярва да е нормално, но все пак не съм специалист. Нека тези, които познават двигателя да си кажат мнението. Перка на радиатора не се включи дори и при работа на място.

Чакаме мнения ;)

Nasko_77
14-09-2007, 19:20
Че то по-принцип за дизелите не е ли нормално да си работят на по-висока температура от 90 :roll:

Sraaaaa
14-09-2007, 20:12
Днеска ходихме с колегата Судо да гледаме едно турбо-дизелче. Всичко беше горе-долу добре, но след тест-драйва температурата стигна стойностите, които се виждат на снимката. На ЖТД-то ми температурните разграфявания за по-различни, в средата ми стои '90 градуса' и стрелката не минава над нея. Така като гледам тука имаме едно 100-ина градуса. Не ми се вярва да е нормално, но все пак не съм специалист. Нека тези, които познават двигателя да си кажат мнението. Перка на радиатора не се включи дори и при работа на място.

Чакаме мнения ;)

Много тъпо са направени тези Алфи... Аз съм с 1.6TS и градско и при пуснат климатик ми показва същите стойности като на снимката, но не ги надвишава. Нормално ли е? Когато я карам без клима си седи малко под 80 градуса. Перката се пуска нормално. Защо са направили 80 градуса за център?! Нормално е да е 90. Както казваш JTD-то си заковава на 90 и не мърда оттам.

alfatras
14-09-2007, 20:28
Колега старата ми беше такава-повече от 85градуса не е вдигала-струва ми се че градусите са малко в повече-2пъти ми вдигна над 90 и стана страшно-почна да ми избива водата от казанчето за антифриза.Така беше при мене-може пък моята да не е била наред-знам ли :D

trustworthy
14-09-2007, 20:30
Колега старата ми беше такава-повече от 85градуса не е вдигала-струва ми се че градусите са малко в повече-2пъти ми вдигна над 90 и стана страшно-почна да ми избива водата от казанчето за антифриза.Така беше при мене-може пък моята да не е била наред-знам ли :D

Ами трябваше да ти се обадим май, ама стана доста спонтанно тоя оглед :) И на мен ми се чини, че нещо не е в ред :roll:

rtfm
15-09-2007, 15:49
И на мен там ми се включва перката. Обаче ми се вижда висока температурата та съм си сложил копче да я пускам по рано.

tonov
15-09-2007, 22:40
Малко не на място се включвам (все пак карам боксер), но на мойта там някъде се включва първа степен на перките. А за дизел тая температура ми се струва в повече. Най-елементарния проблем може да е изгорял реостат за първа степен, щом ги е напраила на място.

Така като гледам тука имаме едно 100-ина градуса

Не са, към 95 са.

rtfm
15-09-2007, 23:37
Ми при мен си работи реостата, защото си работят и двете степени ама датчика малко високо включва. Мисля че беше 1ва степен 93-88 2ра 97-93.

sudo
16-09-2007, 08:00
... Мисля че беше 1ва степен 93-88 2ра 97-93.
Да разбирам ли че в такъв случай сме видели нормална температура, просто TD-то работи на по-високи градуси?
Ако е така в понеделник да го гледам за окачване и да се мятам на малкото кюмюрче :)

rtfm
16-09-2007, 10:16
Така ги дават и на мен ми се струва малко височка температурата. А иначе когато вдигне такава темепература спри и и отвори (МНОГО БАВНО) казанчето за водата, ако не ври значи всичко е наред.

Sraaaaa
16-09-2007, 12:45
... Мисля че беше 1ва степен 93-88 2ра 97-93.
Да разбирам ли че в такъв случай сме видели нормална температура, просто TD-то работи на по-високи градуси?
Ако е така в понеделник да го гледам за окачване и да се мятам на малкото кюмюрче :)

Абе перфектна си е колата! Просто тъпите италианци са сложили 80 градуса за среда и това наистина плаши... много тъпо! Аз постоянно гледам стрелката като карам градско, понеже още не съм и свикнал и все седи навряна там горе като позагрее. Взимай кюмюра и със здраве!

ПС: За всеки случай поизчакай колата да позагрее докато си пусне перката. Ако не я пусне пробвай да дадеш на късо буксата и виж дали ще проработи.