PDA

View Full Version : Alfa Romeo 146 TS - масла, филтри, ремъци

marti
15-09-2007, 22:21
Здравейте,

от няколко дни съм горд собственик на Alfa Romeo 146 TS 2000 г. газов инжекцион. Колата е на 130 000 км. Бихте ли ме посъветвали точно какви консумативи са подходящи за този модел, като ми посочите препоръчителния и най-евтиния вариант :D Какво е наложително да се смени по принцип веднага за да нямам неприятности още първите дни.

Благодаря предварително за всички препоръки!

BaiJedi
15-09-2007, 23:37
Пусни търсачката! Има хиляда такива теми! :D :wink:

hollyman_R
16-09-2007, 01:46
Здравейте,

от няколко дни съм горд собственик на Alfa Romeo 146 TS 2000 г. газов инжекцион. Колата е на 130 000 км. Бихте ли ме посъветвали точно какви консумативи са подходящи за този модел, като ми посочите препоръчителния и най-евтиния вариант :D Какво е наложително да се смени по принцип веднага за да нямам неприятности още първите дни.

Благодаря предварително за всички препоръки!

Еми задължително сменяш ангренажния ремък, обтяжна и паразитна ролки, въздушен и маслен филтър, филтър на климатроника, маслото и това е само НАЙ-ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО. Колкото да не направиш голяма беля. Виж си спирачните маркучи, дисковете, вариатора и мнооооого други работи на второ четене вече. Ако имаш възможност, не слагай евтинии. Ще ти излязат през носа после. Залагай на ремък Gates, ролки SKF и Breda, другите работи са по каталог и там не можеш много да сбъркаш. И пак ако имаш възможност, отивай във фирмения сервиз. Щото дават и гаранции за пробег. Иначе си е скъпичко там.
А я ми кажи къде ти е бутилката и колко литра е, че и аз искам да минавам на газ, ма се чудя нещо... Имаш ли лесен достъп до резервната гума като си с бутилка в багажника?

marti
16-09-2007, 15:33
Благодаря ти, hollyman_R, за отговора!

Моето газово е фабрично. Колата така е внесена. В един сервиз ми казаха, че само 2- 3 коли са виждали с такъв инжекцион в България. Бутилката е дълга и тънка и е дори скрита на пръв поглед. Разположена е зад задната седалка. Багажникът е напълно свободен от нея и няма проблем за резервната гума. Бебешка количка или голяма пътна чанта се събират без проблем.

:?:
А има ли някъде документации за нашите коли, нещо което хем да дава техническа информация, хем чрез схеми и картинки да показва кое къде е и защо е? :)

BaiJedi
16-09-2007, 16:28
http://www.data.bg/f.php?fid=10613118

hollyman_R
16-09-2007, 18:15
Благодаря ти, hollyman_R, за отговора!

Моето газово е фабрично. Колата така е внесена. В един сервиз ми казаха, че само 2- 3 коли са виждали с такъв инжекцион в България. Бутилката е дълга и тънка и е дори скрита на пръв поглед. Разположена е зад задната седалка. Багажникът е напълно свободен от нея и няма проблем за резервната гума. Бебешка количка или голяма пътна чанта се събират без проблем.

:?:
А има ли някъде документации за нашите коли, нещо което хем да дава техническа информация, хем чрез схеми и картинки да показва кое къде е и защо е? :)

Има, разбира се... Във фабричната книжка /върви си заедно с колата/ си има схеми, картинки и упътвания за всичко, което можеш да се сетиш да питаш. Само че има един проблем: тъпите жабари са написали книжката САМО на италиански. За тях други световни езици не съществуват. Така че, ще трябва да се оправяш по инстинкт:))))
Успех!
П.С. Ако можеш да ми щракнеш бутилката как е разположена точно и какво представлява, мнооооооооого ще съм ти задължен.

marti
17-09-2007, 11:48
Стана ви ясно, че такава книжка нямам. :?
Благодаря на BaiJedi за линка. Не можах да дръпна файла, но намерих книгата на английски под формата на CD, т.е. на огромно количество pdf- файлове. И сега ще падне голямо разглеждане. :)

hollyman, ще ти направя снимка, но няма да стане веднага, че ми е малко проблемно. Ще ти пиша пак.