View Full Version : Съвет за Каско
JORDANGT
16-09-2007, 11:20
Карам си аз в дясната лента с жената и бебето и един бакшиш решава,че може да ме измести(изхвърли)от пътя.Дръпнах надясно и после на ляво предницата поднесеи БУМ в бордюра.Сега тегли в дясно,колелото седи малко навътре и джантата е порядъчно изпилена.
Имам пълно КАСКО в Армеец,но не знам как да процедирам нататък.Някави протоколи ли,да отвам на оглед ли,нямам идея.До сега не съм се занимавал с каско(То си личи от подписа :wink: )
Благодаря Ви предварително
santo_traficante
16-09-2007, 11:23
по такъв начин приятел изкриви заден мост. с протокол от КАТ и мина на оглед в Армеец. вземи си протокол от КАТ за по сигурно може и от КАТ от оная будка от зад
JORDANGT
16-09-2007, 11:43
по такъв начин приятел изкриви заден мост. с протокол от КАТ и мина на оглед в Армеец. вземи си протокол от КАТ за по сигурно може и от КАТ от оная будка от зад
Значи без протокол да не пробвам :?:
santo_traficante
16-09-2007, 11:52
Значи без протокол да не пробвам :?:в Армеец май без протокол няма да минеш. в други компанни става но там мисля че ще ти искат.
JORDANGT
16-09-2007, 11:56
[quote="santo_traficante":2gkxah71]по такъв начин приятел изкриви заден мост. с протокол от КАТ и мина на оглед в Армеец. вземи си протокол от КАТ за по сигурно може и от КАТ от оная будка от зад
Значи без протокол да не пробвам :?:в Армеец май без протокол няма да минеш. в други компанни става но там мисля че ще ти искат.[/quote:2gkxah71]
Благодаря ти за бързината и точноста :wink:
Няма начин, без протокол от КАТ в никоя компания няма да ти дадат пари, освен ако не е паркинг, но там е друго, моят съвет е винаги каквото и да се случи с автомобилите Ви, дали има или няма други участници викай КАТ, прави си протокол и си готов, имаш ли пълно каско няма как да не плати ЗК, иначе мога и да ти дам съмет, но на лични
Няма начин, без протокол от КАТ в никоя компания няма да ти дадат пари, освен ако не е паркинг, но там е друго, моят съвет е винаги каквото и да се случи с автомобилите Ви, дали има или няма други участници викай КАТ, прави си протокол и си готов, имаш ли пълно каско няма как да не плати ЗК, иначе мога и да ти дам съмет, но на лични
Пич без протокол винаги може да ги излъжеш че е на паркинг :idea: :idea: аз поне 10 пъти съм взимал пари от Булинс без протокол,но истината е че дават по-малко пари :evil: :evil:
то, ако ще е за лъжене ми е пределно ясно, занимавам се отдавна със застраховане, но я кажи на паркиг как ще ти се подбие носач или друго по окачването от бордьор примерно
Най-добрия начин да получиш обезщетение ако имаш протокол както те съветват колегите. Друг документ който може да вземеш е служебна бележка пак от полицията за настъпило събитие и в него да го опишат събитието както в протокола (служебна бележка дават по-лесно). С "удар на паркинг" по добре не пробвай в твоя случай.
В краен случай пробвай и с "удар на паркинг".
Отиди в КАТ, обясни ситуациата и кажи, че чак после си видял, че колата бие вдясно.Също така, че не си звъннал в КАТ , когато е станало, защото не си видял номера на колата, която те е засякла. Настоявай до последно за протокол и после право в Армеец. По този начин може да се сдобиеш с обезщетение, иначе ... :roll:
Успех!
JORDANGT
18-09-2007, 21:45
Така.Да продължа с тъпите въпроси.Взех си протокол,минах през Армеец,снимаха,писаха и на края допълнителен оглед.Как,къде и какъв документ трябва да взема от сервиз ли.Щото аз не мога да я разглобя и да им я закарам(носачи и др. по окачването) :roll: :roll: :roll: :idea: :idea: :idea:
Трябва да е така: Като я разхвърлят в сервиза звъниш на застрахователя да ти изпратят застрахователен инспектор за допълнителният оглед, но... За да не ти се правят на интересни, например, че си нахвърлял наоколо почупени части отнякъде, се разбери с такъв инспектор от застрахователната компания предварително, като се разглобява колата да присъства, да гледа и да описва, а да не се ослушва. :wink:
правилно, втори оглед в сервиза
ALFA155Ts
19-09-2007, 13:33
Качваш я на сервиз с стенд правите замерване вадиш разпечатка на стенда какво е криво и каде е криво този докумен удостоверява че не си нахварлял части тук там и така