PDA

View Full Version : от скоро почна да свети....

diapper
16-09-2007, 12:18
От скоро започна да свети една лампичка на таблото в червено и преставлява нещо като дюза.Баща ми каза че когато свети и когато изгасне не чуства разлика.Тая лампичка ту свети ту гасне.Грешка в компютъра ли е ....И ако да как да се отстрани Мерси предварително :)

==========================

Пиши по-смислени заглавия!

Mury
16-09-2007, 16:20
Най-вероятно е грешка в компютъра и трябва да се отиде на диагностика и да се види каква е,след което да се изтрие :wink: :wink:

diapper
16-09-2007, 16:48
А имаш ли представа кви пари ше излезне :Р

LeoVin4i
16-09-2007, 18:19
20-30 лева е диагностиката.

ivo_red
19-09-2007, 03:35
От скоро започна да свети една лампичка на таблото в червено и преставлява нещо като дюза.Баща ми каза че когато свети и когато изгасне не чуства разлика.Тая лампичка ту свети ту гасне.Грешка в компютъра ли е ....И ако да как да се отстрани Мерси предварително :)

Пиши по-смислени заглавия! тва е на бензиновата помпа лампичката, така че диагностикаму е майката :wink:

BlueStorm
19-09-2007, 08:43
тва е на бензиновата помпа лампичката ...

Ex! Спрете да пишете глупости, че сега ще отиде човека в сервиз да му правят диагностика на бензиновата помпа!?!? :screwy:

trustworthy
19-09-2007, 09:34

Пиши по-смислени заглавия! тва е на бензиновата помпа лампичката, така че диагностикаму е майката :wink:

А на инжектора как изглежда лапмичката :roll: Бензинова помпа ли е нарисувана на нея :)

hsr
19-09-2007, 09:42

А на инжектора как изглежда лапмичката :roll: Бензинова помпа ли е нарисувана на нея :)
И аз това се чудя :lol:
А иначе на баща ми на Fiat-а всеки път при запалване тая лампичка свети околу 2-3 секунди след като колата е запалила и после изгасва.Свети единствено и само при палене и никога в движение.Та нормално ли е да свети или има някаква грешка?

trustworthy
19-09-2007, 09:50
Не е нормално, но не означава непременно основен ремонт :) Затова са измислили диагностиката хората ;) Може да е просто фалшив сигнал. Например на мен ми свети често при палене лампата на АБС-а и на ЕБД-то и записва 'ниско напрежение', което е обяснимо при палене на двигателя. Сигурно е някоя дреболия.

hsr
19-09-2007, 09:59
Е ти пък чак основен ремонт :lol: Най-вероятно е дреболия,защото колата си работи перфектно-пали си от раз,върви си добре(за 1 242 куб.см. :lol: ),двигателя изобщо не се чува и гори малко.Друг е въпроса,че на него не му е достатъчно и иска да й слага газ,но това си е негова работа.Аз ще му кажа да я погледнат,пък той сам си решава.
Благодаря за бързия отговор!!!

Sergey_gigov
19-09-2007, 10:39
а така малко да кажеш каква ти е колата - какъв двигател има ?

spe4elist
19-09-2007, 13:49
Мисля, че енормално да светне при подаване на контакт. След 3-4 секунди трябва да изгасне. И след това се стартира. Ако и след старта не изгасне - диагностика требе. По-вероятно грешка(и), но може и нещо да се е скапало (за подмяна)