View Full Version : Как се сваля предната емблема?
Някой да има идея как може да се свали предната емблема на Алфа 146? На един приятел днес се мъчиме да я свалим понеже си купи нова и не иска да се маха. Свалихме целия пластмасов триъгълник и отзад стърчат крачетата на емблемата - натискахме ги , чукахме ги а емблемата не помръдва. Отвънка не сме напъвали с отверката да не надраскаме хрома. Как да я махнем с възможно най-малко щети? :roll:
това е начина.
Само да допълня...След като си освободил двете крачета после с много тънка и здрава пластинка се стараеш да проникнеш между емблемата и никелираната плоскост, защото самата емблема е залепена с много здрав силикон които не се отлепва лесно а с пластината/или тънко ножче/ се реже докато се махне емблемата!!!Успех! :D
Мерси за отговорите. Ще пробваме и ще пиша какво е станало и какви са последствията (дано да няма такива)
Колеги сменихме емблемата най-накрая :D Не надраскахме много никела. И новата емблема я залепихме с поксипол като се надяваме да не трябва да се сменя пак защото вече няма махане :roll:
А от къде се сдоби с нова колега, ако не е тайна? :roll:
На мен ми е счупена триъгълната решетка под емблемата и ме дразнеше, та днес се сдобих с решетка, на която си има и емблема. Проблемът е там, че емблемата е избеляла, а моята е като нова и ще трябва да направя гореописаната манипулация като подменя само емблемата на "новата" решетка. Исках само да питам, тъй като не съм гледал отблизо, как е захваната никелираната част за капака? Лесно ли се откача?
Няма махане тази емблема. С какво ли не пробвах макетно ножче, шпакла , ламаринка, чуках по крачетата отзад. Не помръдва, даже нараних малко ръба на обръча около емблемата. На картинката е показано да се отлепи отдолу, ама там няма много място да се пъхне нещо. Някой може ли да сподели как да се справя с проблема
Boxer_Power
30-04-2008, 22:06
Незнам на мене ми я свалиха много професионално ниакви гаменчета,да им исъхнат ръцете дано,и си сложих една пазарска за 5лв.
Справих се с две ножчета за хранене. Бяха достатъчно тънки и здрави. Но разковничето е в това да разбереш къде е "лепката". Според мен не силикон, а нещо като двойнолепящо тиксо във формата на обръч. върви по самия край на емблемата, а по средата е празно. Моята грешка беше, че се опитвах да напъхам ножчетата по-навътре, за да разрежа силикона, който не съществува там. Дано съм от полза с обяснението.
Novachev
30-04-2008, 22:32
Свалянето на емблемата става с гореш въздух или в краен случай с гореща вода иначе рискувате да повредите повърхностите които са отстрани емблемата.
Айде най накрая със много зор и аз си смених емблемата. В крайна сметка смело подпъхваш отдолу нещо тънко и здраво и затваряш очи и буташ нагоре докато се отлепи емблемата. Преди тва разбира се свалил сърцето, което се държи на 3 болта и 2 щифта...Успех...
Днес и аз успях да извърша цялата манипулация, но имах едночасова борба с болта под емблемата. Голям зор видях! А всичко изглеждаше толкова лесно и безобидно :D
Здравейте колеги.И аз днес си свалих емблемата.При мен по голям беше зора да махна зегерките отдолу отколкото да отлепя емблемата.При мен може да се каже 4е лепилото се беше опекло-излезе много лесно.Оба4е ми превуртяха болтовете на самия триъгълник и не съм го свалял 4е директно зегерките и така я свалих.Незнам при вас дали е силно лепилото ама аз голям хуй ядох докато отлепя кората на тавана.Лепило да видиш там когат го свалях преди време.
Момчета, можете ли да ми пратите старите емблеми?
Момчета, можете ли да ми пратите старите емблеми?
За съжеление аз няма да мога,защото ще я реставрирам.
DJ Vladic
21-10-2008, 13:52
Емблемата се маха със здрава корда.Вкарва се кордата между емблемата и триъгълника, като се внимава.Аз като махах с Колегата Swapper горихме със пистолет за гореш въздух, и така наранихме щита.Той е от никелирана пластмаса.Има леки деруги по щита.Със корда и яко напъване, много часове играчка.Успех на престращилите се.
някой друг, да има излишна стара емблема на която не държи, че искам да направя изненада на един колега от форума...
psyclon9
18-03-2009, 20:52
Относно махането на емблемата - как най-лесно може да се "запълни" дупката? Искам да рисувам по капака, но още нямам ясна идея как да реша проблема с отстраняването на емблемата.
Относно махането на емблемата - как най-лесно може да се "запълни" дупката? Искам да рисувам по капака, но още нямам ясна идея как да реша проблема с отстраняването на емблемата.
пиши на MaDHaCkEr, той е правил тази манипулация