PDA

View Full Version : скъсана мека връска на въздохоодвод

Nasko
17-09-2007, 15:48
Търся си меката връска /алфа 33 1.7 16v / която излиза от двигателя и води до въздушния филтър (или май е обратното ) ако някой има и продава на евтина цена нека си каже, да не се притеснява ;)
за улеснение прилагам и снимка на здрава мека връска.
Също така си търся капачка за маслото ама 10 лв за капачка няма да дам ако някой дава до 5лв да пише.

http://myalfa.hit.bg/images/Mekavruska1.jpg

мога да ги разменя и за дизелова помпа от алфета 2.0-2.4 л + някои други джаджи :lol:

hsr
17-09-2007, 16:14
Ако не ти се дават пари за тоя маркуч-омотай го с тиксо и си карай така.Малко цигания става,но поне е ефикасно :twisted: Аз 2 години така карах със старата кола,понеже все неможех да се наканя да си взема нов :oops:

Nasko
17-09-2007, 19:05
Топлата вода отдавна съм я открил и карам с специално "тиксо" , но като са слагали газовата уредба при предишния собственик не са сложили възвратна клапа на гаста от време на време къса тиксото :frown: . В тази връзка случайно да знаете от къде мога в София да си купя възвратна клапа за гаста, колко ще ми струва , как да я монтирам или колко ще ми струва монтажа и ?

mitaka_cs
17-09-2007, 19:16
Тази Алфа не се ли продава в мобиле.бг :?:

Nasko
17-09-2007, 19:52
Да, от там взех снимката за да покажа проблемната връска.

hsr
17-09-2007, 20:16
Топлата вода отдавна съм я открил и карам с специално "тиксо" , но като са слагали газовата уредба при предишния собственик не са сложили възвратна клапа на гаста от време на време къса тиксото :frown: . В тази връзка случайно да знаете от къде мога в София да си купя възвратна клапа за гаста, колко ще ми струва , как да я монтирам или колко ще ми струва монтажа и ?
Ти явно имаш по-голяма нужда от клапа отколкото от тоя въздуховод.
Не съм от София и немога да ти кажа откъде да намериш,но предполага,че в сервизите за газови няма начин да нямат,ама за цена... :roll: А при теб често ли се получават тия детонации,щото когато всичко е наред май не трябва да ги има.Пък и явно са доста силни щом късат тиксото :roll:

Nasko
17-09-2007, 21:34
това май е вярно :oops:

Nasko
19-09-2007, 20:55
И все пак 30 или 40 лева както ми иска Лисан за тая мека връска няма да дам. докато не се разпадне тоя маркуч :)

Някой знае ли от къде мога да си взема и колко струва въпросната възвратна клапа.

Lisan
19-09-2007, 21:26
И все пак 30 или 40 лева както ми иска Лисан за тая мека връска няма да дам. докато не се разпадне тоя маркуч :)

Някой знае ли от къде мога да си взема и колко струва въпросната възвратна клапа. :lol: Вземи от пералня :!: може да стане :idea: Не знам защо като ти подарявам части не се оплакваш,аз не ги крада частите да ги продавам или подарявам за да става само търговията :!: :wink: Успех в намирането

proper
19-09-2007, 23:41

Някой знае ли от къде мога да си взема и колко струва въпросната възвратна клапа. :lol: Вземи от пералня :!: може да стане :idea: Не знам защо като ти подарявам части не се оплакваш,аз не ги крада частите да ги продавам или подарявам за да става само търговията :!: :wink: Успех в намирането

Здрасти колега,

твоята мека връзка която продаваш дали ще стане за при мене, че моята преди дни се сцепи и съм я оправил с тиксо ама е тъпо... а като смуче въздух харчи много и не върви ичччч... та си търся?!?!?

ако имаш идея дали са еднакви

vikoalfa
20-09-2007, 00:33

Някой знае ли от къде мога да си взема и колко струва въпросната възвратна клапа.
Търсиш пък се сърдиш на цената :shock: ще дадеш,ще дадеш като тоя маркуч стане на ювка :lol: :lol: :lol:

proper
20-09-2007, 00:49

Търсиш пък се сърдиш на цената :shock: ще дадеш,ще дадеш като тоя маркуч стане на ювка :lol: :lol: :lol:

то сам от разхода дето ще му се вдигне с 2 литра поне сега, ще я покрие цената за нула време, ама ..........

Vesko84
20-09-2007, 01:21
И на мен ми се напука въпреки че имам такъв клапан - просто няма място и тази гума много се огъва като резултат. Ама така яко съм я омотал че разхода не е мръднал. Бе голяма цигания, ама предпочитам да се повозя 400км вместо да я сменя и тя пак да се пукне щото е стара.

mitaka_cs
20-09-2007, 11:01
Това не би се получило ако колата не беше на газ :!: :idea: И вие го знаете :!: :idea: Колите не харесват газта,а и в Европа липсват законови норми за нея.Но все пак това е въпрос на личен избор.Аз не бих си сложил бомба в колата.Пак повтарям,че си е ваша работа и аз не трябва да ви се меся 8) Успех :!: и дано се откажете от тиксото! :P

hsr
20-09-2007, 11:15
Това не би се получило ако колата не беше на газ :!: :idea: И вие го знаете :!: :idea: Колите не харесват газта,а и в Европа липсват законови норми за нея.Но все пак това е въпрос на личен избор.Аз не бих си сложил бомба в колата.Пак повтарям,че си е ваша работа и аз не трябва да ви се меся 8) Успех :!: и дано се откажете от тиксото! :P
Донякъде си прав,но само донякъде.Газта помага за по-бързото "скапване" на тия въздъховоди,но дори и да няма газ те пак не са вечни.
Пример: Лятото баща ми си купи Fiat Palio '99 няма газ,а въздуховода цепнат :wink: В момента съм го направил с тиксо-верно че е цигания,но пък върши работа :wink:

proper
20-09-2007, 11:58
Газ нямам и нокога няма да имам на Спайдер .....и гумата пак се цепна!!! Просто се е поизносил материала от топло/студено цикъла и като е махана няколко пъти и ето..... Ни

Lisan
20-09-2007, 12:41

Здрасти колега,

твоята мека връзка която продаваш дали ще стане за при мене, че моята преди дни се сцепи и съм я оправил с тиксо ама е тъпо... а като смуче въздух харчи много и не върви ичччч... та си търся?!?!?

ако имаш идея дали са еднакви :wink: Не става от боксер на Т.С :!:

Nasko
20-09-2007, 13:39
Пич - Лисане много ти благодаря за частите които ми "подари" ако не ме лъже паметта това беше шейна за шофиорската седалка. Моята се оказа напълно здрава и ти я върнах на момента .

MrX
20-09-2007, 13:58
От търсене на мека връзка,се мина през скъпи части,подарени части,колко била гадна газта,кой къде и какво би сложил(и на кого).Старайте се да поддържате добрия тон и се придържайте към темата!Като толко не ви се дават пари,пък с тиксо ви е грозно,минавате в първия магазин за авточасти,купувате си гофрирана алуминиева тръба с подходящият размер и после се хвалите колко ви е тунингована колата с ковия халуминиев въздуховод!

Lisan
20-09-2007, 14:45
Пич - Лисане много ти благодаря за частите които ми "подари" ако не ме лъже паметта това беше шейна за шофиорската седалка. Моята се оказа напълно здрава и ти я върнах на момента . :lol: Върна разглобена и с разпиляни части от нея в гаража :!: Пич- що не каза поне мерси,а когато си недоволен винаги коментираш :?: Не ме търси повече за части :!:

Nasko
21-09-2007, 11:00
Пич, тогава ти казах благодаря (ако не помниш) може и да си добър майстор, от както е в мен колата съм си купил от теб едно огледало , което ми го даде без със счупен болт и трябваше да се връщам и масло. От стария собственик знам обаче, за твоите умения и по точно, че докато си поправял незнам си какво, Си скъсал жилото на парното и до този момент Ти не си го сменил .

За да спре този безсмислен спор Ти казвам, че Аз ще карам още много години Алфа и без твоя "помощ" Но Ти с това държане ще загубиш не само 1 клиент.

и замалко щях да забравя шейната има 4 винта- болта

MrX
21-09-2007, 11:02
аз какво ви казах вчера ?!?