Log in

View Full Version : Измама с безплатен преглед

BaiJedi
17-09-2007, 23:29
Имам си застраховка "гражданска отговорност" в Евроинс с право на "безплатен" технически преглед. И решавам аз да се възползвам от тая работа. Отивам в един тъп сервиз дето го пише на гърба на полицата и ме посрещат двама изкукали старци специалисти-разбираш ли. Първо беха много учудени че имам всички документи, аптечки, пожарогасители и т.н. После преглед на спирачки-перфектни. После газ-анализатор и опааа, не била в ред колата. Завишени стойности на вредните газове. Не можело да мина така. Кратка серия майчини благословии от моя страна и газ към друг сервиз от списъка. Там заварвам некакъв темерут който като чува думата "безплатно" ме гледа сякаш имам извънбрачна връзка със сестра му. Качвам колата на валовете и оня ме застрелва сновината,че съм нямал задни спирачки. Бря- колата излиза от валовете а той-няма спирачки и не можело да ме пусне така. Дълга серия благословии с подробно описание на сексуалните техники,които искам да опитам с майка му. Газ към къщи и решавам че утре отивам да си платя някъде и да мина преглед ,че изтича срока. И така- за един преглед мамят хората ,а представям си какво чудо ще бъде ако недай си боже настъпи застрхователно събитие. Не ми се мисли!

EvgeniiM
17-09-2007, 23:44
Откак е тая гражданска все ми дават такъв талон и аз си давам документите на някой оторизиран да м ие мирна главата - кат обиколиш два -три сервиза и те върнат то стана 20 лв бензин

rtfm
18-09-2007, 10:51
Аз всяка година си минавам с безплатния преглед и нямам никакжи ядове. А колкото до бързината за изплащане на щета. Имах 1000 каско кум гражданската . Преди имаше такава промоция и ми я платиха за 1 седмица.

raiders
18-09-2007, 10:56
Аз към Лев Инс минавам с безплатния преглед, но както върви тази година вече няма прегледи

petko
18-09-2007, 14:13
Кви прегледи бе хора :shock:
АЗ от как се помним кола на преглед не съм карал,.... там даваш 30 лева да се почерпят и караш ако ще двигател да нямаш :D

.

MBlaST
18-09-2007, 17:51
Аз имам гражданска в ДЗИ и минавам в СБА всяка година за по 5-7 лева на преглед. Тези дни минах пак и ми прегледаха доста обстойно колата. Спирачки, предницата, отработени газове, фарове... направо да не повярваш. Ама и те не повярваха, като видяха стара кола с чисто нов катализатор :)

TRENDi
19-09-2007, 07:03
Кви прегледи бе хора :shock:
АЗ от как се помним кола на преглед не съм карал,.... там даваш 30 лева да се почерпят и караш ако ще двигател да нямаш :D

.

И аз съм така

lyuli
19-09-2007, 09:04
и аз само първата година се вързах на това с безплатните прегледи и като видях как те размотават за какво ли не и за крушка дето струва 30 ст. ти взимат 5 лева за смяна разбрах, че има нещо гнило. Сега си ходя при един познат и за 25 кинта минавам, ако ще и с най-голямата баракуда (например един кадет, дето вече горкия едвам деяни ;))

hsr
19-09-2007, 09:21
При мен пък като че ли няма толкова голямо значение това дали прегледа е безплатен или си го плащам,а повече зависи от сервиза,в който го минавам :wink: Случвало ми се е с безплатен да мина по бързата процедура,а когато си плащам да ме мотаят.Всеки път е различно :roll:

trustworthy
19-09-2007, 09:32
Преди месец ползвах тая услуга към застраховката в ДЗИ, минах в сервиз на СБА и нямах никакви проблеми, освен, че пресрочих с един ден минаването, защото се оказа, ча самата застраховка трябва да е в сила, за да се ползва отстъпката.

Даже минах без квитанция за платен данък и с фотокопие на полицата за ГО. Измънкаха нещо за затъмненото ми задно стъкло, но иначе бяха любезнички :twisted: