View Full Version : Миризма на бензин
Rado_alfa146
18-09-2007, 09:29
Колеги имам един гаден проблем колата като я запаля и много мирише на бензин. Можете ли да ми кажете на какво се дължи това. Не съм обърнал внимание дали мирише само когато е студена мисля ,че постоянно го прави.
===========================
Колега, пиши по-описателни заглавия!
Ivo Skoklev
18-09-2007, 10:25
Ако си си махнал катализатора-нормално.И в комбинация с развален дебитомер... :roll:,както е при мен-става по-богата смес и ето ти отговора
Rado_alfa146
18-09-2007, 10:42
Понеже имам колата от скоро. И незнам дали има катализатор и каде се намира можете ли да ми кажете как да разбера дали имам или нямам а дебитометара би трябвало да е ок защото на диагностиката не излиза такав проблем.
Понеже и аз го имам този проблем, би ли споделил дали ти работи термостата защото моят е направен да работи само на големия кръг и един приятел ми каза ,че може да е така защото компютъра се настройва за по-студен двигател и прави по-богата смес и затова мирише на бензин. Аз не разбирам от тия работи и моля ако някой е по-запознат да разясни малко повече.
А като развиеш някоя свещ какъв цвят е? черна ?
trustworthy
18-09-2007, 22:32
Понеже и аз го имам този проблем, би ли споделил дали ти работи термостата защото моят е направен да работи само на големия кръг и един приятел ми каза ,че може да е така защото компютъра се настройва за по-студен двигател и прави по-богата смес и затова мирише на бензин. Аз не разбирам от тия работи и моля ако някой е по-запознат да разясни малко повече.
Ако е термостат, освен, че ще мирише отвън, ще влиза бензин в маслото и то също ще замирише, а и може да си вдигне нивото. при всички положения не е добре да се кара дълго време така.
А иначе на бензин може и да мирише от кофти свещи
Rado_alfa146
19-09-2007, 02:31
Забравил съм да напиша че колата е 146 1.4 бохер 8в. Ами наскоро правих ремонт тоест смяна на гарнитура на главата тоест лявата и смемих свещите на бош. това е преди месец а за термостата и аз мисля че нещо не работи добре защото едно че е много стар и не е сменян сигурно и другото е че когато карам изван града колада даржи 50гр. а това мисля че не е нормално. нали?
trustworthy
19-09-2007, 07:24
Ами с тея 50 градуса трябваше да започнеш :lol:
Rado_Kesera
20-09-2007, 21:42
е като е 50 гр. какъв е извода моля споделете.
означава, че термостата е за смяна
Rado_Kesera
21-09-2007, 18:08
и от там ли идва миризмата на бензин. от термостата.
Миризма на бензин заради развален термостат???????? :lol: :lol: :lol: :lol: по голиама глупост не сам чувал.колега парво си погледни гарненцата отдоло и тогава започваи с другите хамалогии.
ако искаш си провери дали нямаш те4ове,нали си сменял гарнитура от ляво,то там се намират марку4ите на вход/изход бензин
Cardinala
27-10-2007, 00:15
Приятелю, ако колата ти мирише само когато е запалена най-вероятно имаш теч.Погледни като я запалиш отзад резервоара дали е в бензин докато работи мотора.Ако е така значи ти се е протрил маркуча дето излиза от бензиновата помпа. При мен така беше и го свалих и с поялника го залепих и сега е като нов. Дано съм бил полезен
raitchev
27-10-2007, 11:02
и аз го имам този проблем с миризмата и поне 100 е гледан и още не мога да разбера от къде е?
всички маркучи, помпи, гарнета и какво ли още не...
при мен се усеща най силно миризмата на бензин само когато е топло на вън:)
Мойта от вр на вр замирисва леко като я запаля ама никде няма проблем а нямам катализатор може от тфа да е : ) а и смисал замирисва много леко и после е ок