View Full Version : Дали е стрещнала буталата с клапаните ?
Вчера както си карах изведнъж нещо изчатка все едно е паднало гърнето , колата угасна . Свалих капака на ангренажния ремък и върху най-долното зъбно колело имаше пластмасови частички предполагам от облицовката на ролката . :frown: Въпроса ми е дали е срещнала буталата с клапаните и евентуално колко може да струва ремонта ? . Преди около месец ми сменяха ремонтния комплект на вариатора дали не са прецакали нещата още тогава . :frown:
Забравих да напиша че колата е Алфа 145 1.6 T.S
Вчера както си карах изведнъж нещо изчатка все едно е паднало гърнето , колата угасна . Свалих капака на ангренажния ремък и върху най-долното зъбно колело имаше пластмасови частички предполагам от облицовката на ролката . :frown: Въпроса ми е дали е срещнала буталата с клапаните и евентуално колко може да струва ремонта ? . Преди около месец ми сменяха ремонтния комплект на вариатора дали не са прецакали нещата още тогава . :frown: :( :frown: Ако се е скъсал ремака криви клапани,има голяма вероятност при ремонта на вариатора да не са зглобили нещо като хората :!:
ми среща може и да е имало, зависи при какви обороти ти се е случило това.
а щом са ти правили ремонт на вариатора, според мен най- вероятно не са зацепили ремъка като хората.
Nasko_77
20-09-2007, 18:54
Супер Гадно :o И според мен има връзка с предната намеса. Аз от "майстори" вече много се плаша. Доста съм настрадал от ОЛИГОФРЕНИ :x Когато се наложи нещо... направо ми се реве. Не за сумата по ремонта а за това, че какво пак ще ми развалят до като правят въпросното :cry:
Днес свалихме главата , измъчи ни една гадна планка която е отзад на инжекциона и за да я махнеш триабва да разкачиш генерацията отпред . Добрата новина е че няма :D подбити клапани :D
mitaka_cs
21-09-2007, 22:11
Буталата са изпразнени,това те е спасило :!: 8)
trustworthy
21-09-2007, 22:21
Абе ако е при по-високи обороти и да се скъса ремък...няма празни бутала, дето да спасят клапаните :?
JORDANGT
21-09-2007, 22:22
Днес свалихме главата , измъчи ни една гадна планка която е отзад на инжекциона и за да я махнеш триабва да разкачиш генерацията отпред . Добрата новина е че няма :D подбити клапани :D
Е от какъв зор я свалихте тая глава.Първо се замерва компресията,зацепваш ремъка въртиш на ръка и ако нещо заяжда чак тогава,но все пак е хубаво че няма среща :wink:
А това че буталата са изпразнени значи ли ,че има защита :roll:
mitaka_cs
26-09-2007, 11:43
Ако нямаше смисъл буталата щяха да са равни и да има повече мощ.При 33 също са изпразнени,но за да има определен обем докато при Twin Spark с ремък буталата са изпразнени на определени места и точно това е спасило колегата от "среща" :!: :!: :!: :wink: 8)
JORDANGT
26-09-2007, 21:15
Ако нямаше смисъл буталата щяха да са равни и да има повече мощ.При 33 също са изпразнени,но за да има определен обем докато при Twin Spark с ремък буталата са изпразнени на определени места и точно това е спасило колегата от "среща" :!: :!: :!: :wink: 8)
На моята 33-ка 1.3 са с гладки чела(почти),но имах случей със скъсан ремък(на Imola) без да има каквито и да е щети(късмет),но на брат ми на Ауди B4 купе 2.0 16V въпреки засека на буталата 8 клапана станаха на макарони,съответно и техните водачи(пак късмет щото при 130км/ч можеше и дупка в буталото да има) :roll:
Движех се с около 30 км /ч , а самите бутала отгоре имат изрязани легла .
Резултата от срещата е следния: 1ц-0, 2ц-0, 3ц-7, 4ц-1 компресия,няма среща без последствия :!:
mitaka_cs
28-09-2007, 19:25
Няма среща - Няма проблеми :!: :!: :!: Затова сменяйте ремъци и ролки и не пестете пари поне за това :evil: :wink:
П.П На 1.3 са гладки,а на 1,5 са доста изпразнени , на 1,7 8в незнам :roll: 1,7 16в има изпразнено само за клапаните.Вие двамата(Лисан и Йордан) кажете за 1,7 8в ,че ми е интересно какви са буталата :!: :?: Благодаря 8)
изкам да попитам изроних зъби на агренажния ремак.Като взех да палия и изчатка после видях че е превартял доло на коляновия вал.Дали е ударила клапани? И защо няма белези на валовете някой може ли да каже? :? [/list][/list][/code][/quote][/b]
изкам да попитам изроних зъби на агренажния ремак.Като взех да палия и изчатка после видях че е превартял доло на коляновия вал.Дали е ударила клапани? И защо няма белези на валовете някой може ли да каже? :? [/list][/list][/code][/b][/quote] :oops: Ако сложат белези, Алфите ще станат като голфовете :!: всеки ще си си прави и ще стане голяма мъка :wink:Сигурно имаш доста криви клапани,не прави опит сам да я ремонтираш :!: Успех :!: