View Full Version : Някой пробвал ли да си сложи диодни
светлини вместо крушки на габаритите?
Тая манипулация тук май се приема като "оскверняване" на колата или нещо подобно.
Тая манипулация тук май се приема като "оскверняване" на колата или нещо подобно.
Що да е оскверняване - вместо жълти крушки слагаш бели диоди ?
Аз си помислих,че става въпрос за цветни :oops: За бели незнам :roll:
Аз съм с диодни :twisted: БЕЛИ
Аз съм с диодни :twisted: БЕЛИ
А ще можеш ли да качиш някоя снимка да видя как изглежда вечерта,че нещо се заинтригувах :lol: Ако не те затруднявам разбира се :D
J_I_V_K_O
20-09-2007, 22:08
Мойте пък са зелени...и седи добре ще снимам ако трябва
Цветни съм виждал-зелени,сини,червени... :lol: Но бели май не съм :oops:
Интересно ми е как изглеждат белите през нощта :roll:
J_I_V_K_O
20-09-2007, 22:22
Хубаво е стига не прави гомям контрсаст с другите цветове... фарове, кола...
Само да ви кажа, че по принцип цветните габарити са забранени от закона и ако господа полицаите се чудят за какво да се заядат - имат за какво :)
Никакви ядове. И аз съм с бели диоди и ги сложих, защото оригиналните ми жълтеят на фона на другите светлини :wink:
cvetelin
21-09-2007, 12:14
нещо се объркали форума... това с диодите и шаренийките... друго е мястото ;)
да речем ФауВе форум :)
нещо се объркали форума... това с диодите и шаренийките... друго е мястото ;)
да речем ФауВе форум :)
За цветните-ясно,ама белите... :roll: На мен ми се струва,че е по-голяма шарения когато си с жълтеникави крушки на габаритите,пък фаровете ти избиват на бяло :roll: Но все пак не съм го виждал как изглежда(или поне не съм обърнал внимание) и затова помолих за снимчица :)
Иначе верно се получава голяма циганийка да си сложиш червени диоди във фаровете и сини на номера :shock: Но и такива ги има :lol:
nikola_n
21-09-2007, 13:25
И аз съм с бели, по-добре е от жълтите
Аре гледайте и кажете грозно ли е :roll:
cvetelin
21-09-2007, 20:54
tonov сорри;)
а аз си мислех, че нашия гараж е пълен с боклуци и едва се събира колата:)
верно яко стоят тея светлинки ... ша зема и аз да си сложа, че съм с жълти пък фаровете и халогените са сини :)
ALFA CORSE
21-09-2007, 21:03
виолетови :wink:
tonov сорри;)
верно яко стоят тея светлинки ... ша зема и аз да си сложа, че съм с жълти пък фаровете и халогените са сини :)
На живо изглеждат даже по-добре :wink:
а аз си мислех, че нашия гараж е пълен с боклуци и едва се събира колата:)
не си видял другия гараж :lol: Ма кво да прая като баща ми постоянно примъква по нещо :lol: :lol: :lol: Иначе верно, трее да прибера огледалата та да я вкарам. Висш пилотаж.....
Аз май съм нещо далтонист,щото ми се струва,че т'ва бяло леко синее :hmm: Не си го представях точно така :roll:
nikola_n
22-09-2007, 12:37
Аз май съм нещо далтонист,щото ми се струва,че т'ва бяло леко синее :hmm: Не си го представях точно така :roll:
Колегата показа такива които "синеят" и аз преди бях с такива, но на един колега му правили проблем за такива и затова ги смених. сега съм с бели ОСРАМ и си светят бяло, а не синьо
Мдаа, има нещо такова. Но имай предвид че на снимката го сравняваш с лампи, които по принцип светят малко жълтеникаво.
Мдаа, има нещо такова. Но имай предвид че на снимката го сравняваш с лампи, които по принцип светят малко жълтеникаво.
Имам го :)
Колегата показа такива които "синеят" и аз преди бях с такива, но на един колега му правили проблем за такива и затова ги смених. сега съм с бели ОСРАМ и си светят бяло, а не синьо
Днес видях точно такива на един Ескорт,светиха си точно бяло,без абсолютно никакъв син оттенък.А тея куки дето са се заяли сигурно само са си търсили причина да се запънат за нещо.Знам,че по принцип е забранено,но рядко правят проблеми за подобна дреболия.
yтре може и да снимам и на номера... ма като е по светличко...
Stoyan Georgiev
24-09-2007, 11:43
много си е добре според мен :)
Приятели, понеже ми изгоря десния габарит, някой може ли да ми даде обяснение или тема където е описано как се сменят габаритите? А също така искам да си сложа от тези белите (за които е темата) дайте снимка или линкче да ги видя какви са да си купя, че не знам как се разглабят. Не съм много по тия работи :mrgreen:
Тенкю
Така аз също имам питане.Кажете направо какви светлини КОНКРЕТНО И ТОЧНО препоръчвате за габарити,къси,дълги и халогени?Имам предвид да препоръчате нещо по-ярко и бяло(не ксенон разбира се),което да замени жълтеещите оригинални светлини.И кажете ориентировъчни цени все пак де. :wink: И наистина кажете как се сменят защото и аз не съм много запознат като колегата Пияница. :) :wink:
Никой ли няма да се отзове :roll:
Айде че като вдигна капака и зад фаровете виждам само едни пластмаси :mrgreen: help!
Никой ли няма да се отзове :roll:
Айде че като вдигна капака и зад фаровете виждам само едни пластмаси :mrgreen: help!
Габаритите са в тялото на дългите светлини, в долната част под пластмасите :wink: . Фасонката се сваля като я завъртиш обратно на часовниковата стрелка на около четвърт оборот и я издърпаш назад. Крушките за габарита са без цокъл, издърпват се.
Мале, добре че един приятел ми показа тва краче на пластмаската отгоре, че никога нямаше да разбера как се махат :mrgreen:
аз съм с сини габарити по неволя,във Варна ми изгоря десния и реших да си ги сменя,но понеже не намерих други освен сини в Аспарухово сложих сини.От начало ме беше супер яд да я гледам милата така като голф малко,ама свикнах и май не е много зле :roll:
П.П. обаче мощността ми не се повиши,защо? :dunno: :mrgreen:
много сърдито гледа :D перфектна е така
бай Илия
08-10-2007, 00:12
Ако искате да Ви светят габаритите бяло не жълто като черковни свещи си сложете "Кулблу" ефекта е поразителен.При бате Краси в Пловдив ги има.
И кви пари ги плаща тия.И дали ги има в София
бай Илия
08-10-2007, 21:04
Ако се не лъжа са по 5лв за бройка.В София сигурно ще ги има където продават OSRAM търсиш COOLBLUE. Не си купувайте "сливенски срам" за вашата и на децата Ви безопасност е
бай Илия ако не те затруднявам,бих те помолил да качиш снимки да видя как изглежда :)
Някъде четох /в нашия форум беше май/ че cool blue не вършат работа когато е мокро. Аз съм със SilverStar и съм доволен.
Темата е малко стара но имам нужда от помощ.
Сожих ксенони на скоро и много ми се иска да добавя бели диоди на габаритите.
Та кажете какви са тия бели диоди (марка, модел) и от къде мога да ги взема (София, Интернет).
Благодаря ви много!
Иначе съм доста доволен от ксенона добавих Osram night braker на дълги и нощно виждане и жълтеят доволно.
MaDHaCkEr
11-12-2008, 18:43
Бели диоди можеш да си вземеш от почти всеки магазин за аксесоари за автомобили. Аз съм с някакви с 6 диода и светят доста силно и баш си бяло, а не като тези диодни където ги продават за по 2лв. комплект който лилавеят и светят гадно. :) Най-лесния начин е да отидеш на "Илиянци" и там ще намериш голям избор.
vlado_iv
11-12-2008, 20:19
Качете пак снимки да видим че и аз мисля нещо такова да правя! :big_bow_down:
filip_gad
11-12-2008, 20:46
м да и аз съм с бели диоди, които леко синеят но пак е много добре .. мисля тази манипулация да е направя и с халогените :spiteful:
MaDHaCkEr
11-12-2008, 22:47
Утре ще кача снимки, мойте не синеят а светят като ксенон 6000к
Бели диоди можеш да си вземеш от почти всеки магазин за аксесоари за автомобили. Аз съм с някакви с 6 диода и светят доста силно и баш си бяло, а не като тези диодни където ги продават за по 2лв. комплект който лилавеят и светят гадно. :) Най-лесния начин е да отидеш на "Илиянци" и там ще намериш голям избор.
А от Илиянци ли ги взе твоите? Кажи къде да отида.
А за всички дето искат ксенон - от китай 6000к 58$ и десетина дена доставка. Линка ще го постна утре :)
filip_gad
12-12-2008, 12:57
ето така светят моите ..
снимките са правени с GSM, че нямах фотоапарат под ръка :)
ето я и нашата маймуна с диодни крушки на габаритите.
http://images26.snimka.bg/005940356.jpg
Васил Петров
12-12-2008, 15:42
и моите
MaDHaCkEr
12-12-2008, 19:28
А от Илиянци ли ги взе твоите? Кажи къде да отида.
А за всички дето искат ксенон - от китай 6000к 58$ и десетина дена доставка. Линка ще го постна утре :)
Колега като влезнеш от централния вход подминаваш Top Speed и мисля че беше следвъщият магазин, вътре е некво тесно и от ляво има много гърнета, така ще се ориентираш. Тия казаха тогава, че само те ги вкарват и са нов модел, 12лв. струваха тогава сега може да са ги намалили. Опаковката е зелена, има 2 модела. Единя е със 3 диода и мисля че беше по евтин, а другия е моя със 6 диода. Накарай ги да ти ги пуснат да видиш как светят.
ето я и нашата маймуна с диодни крушки на габаритите.
http://images26.snimka.bg/005940356.jpg
Колеги това свети по-силно от дългите ми! :heavy_cry:
Колега като влезнеш от централния вход подминаваш Top Speed и мисля че беше следвъщият магазин, вътре е некво тесно и от ляво има много гърнета, така ще се ориентираш. Тия казаха тогава, че само те ги вкарват и са нов модел, 12лв. струваха тогава сега може да са ги намалили. Опаковката е зелена, има 2 модела. Единя е със 3 диода и мисля че беше по евтин, а другия е моя със 6 диода. Накарай ги да ти ги пуснат да видиш как светят.
Колега мерси много за инфото.
Имам още един въпрос, казаха ми че има два вида и разликата е в това дали имаш датчик за изгорял халоген.
Тоест със едните като ги сложиш ти свети датчика че ти е изгоял халогена а с другите не свети.
Кои трябва да вземе, образовайте ме.
Мерси.
По-евтиния :wink:
145 нема такива датчици.
По-евтиния :wink:
145 нема такива датчици.
Мерси, май ще поръчвам от интернет някой ако иска да се обади че най малко 20 трябва да взема :)
http://pc-link.biz/mtr/lbt13wg6wx20.jpg
MaDHaCkEr
13-12-2008, 17:45
Мерси, май ще поръчвам от интернет някой ако иска да се обади че най малко 20 трябва да взема :)
http://pc-link.biz/mtr/lbt13wg6wx20.jpg
Това няма да стане за 145/6 по широки са от обикновенните и не може да влезне в отвора.
MaDHaCkEr
14-12-2008, 11:53
Ето снимка и от мен
Това няма да стане за 145/6 по широки са от обикновенните и не може да влезне в отвора.
:) за това първо пиша във форума :) мерси
MaDHaCkEr
15-12-2008, 18:45
:) за това първо пиша във форума :) мерси
:) А за поръчка по интернет по-добре недей няма смисъл излиза ти по-скъпо :) На "Илиянци" има много голям избор
Днес и на мен ми писна да ми светат като свещи
И мойте са диодни, ама от тези фалшивите купих ги за 3 лв. Те са с по един диод, светят бяло и стоят много - готино.
Boxer_Power
11-01-2009, 13:54
Днес и на мен ми писна да ми светат като свещи
Това само на габарити ли е колега?Те направо като ксенон светят.
Това само на габарити ли е колега?Те направо като ксенон светят.
Да само габарити са,но само на снимката изглежда толкова силно иначе не е чак така :)
по бензиностанцийте има ли такива диоди :) трябва да ги сменя тези габарити че това жълто... :disgust:
хора кажете по кои бензиностанций продават подобни диоди,че днес оплесках малко нещата и в крайна сметка ми се наложи да взема сини:drinking: усещат се допълнителните 5коня обаче:metal::screwy:
AndreyVelikoff
09-02-2009, 09:54
И аз сложих диоди,ама нещо ми лилавеят много,а уж бели ги дават... :dunno: Викам си,това ще да е от жълтеникавите къси, та слагам едни Osram Cool Blue, ама нещо това блу, не го виждам...
взех си едни за 4лв. изгоряха след седмица :wallbash: и вчера си взех едни Филипс блу вижан за 8лв. момчето ме уверяваше,че не жълтеят но си жълтеят леко:wallbash:
та,като ги видях тези Филипс се сетих,че имаше едни стари разисквания за къси светлини с Blue vizion има ли колеги,които да споделят впечатленията си :)
AndreyVelikoff
30-03-2009, 09:29
Ами аз съм с Osram Cool Blue на късите, според мен са една хава с Philips-a, през лупата имат леко жълтеникав отенък, като се гледат под ъгъл, но ако гледаш право в тях си синеят.
MaDHaCkEr
30-03-2009, 20:00
взех си едни за 4лв. изгоряха след седмица :wallbash: и вчера си взех едни Филипс блу вижан за 8лв. момчето ме уверяваше,че не жълтеят но си жълтеят леко:wallbash:
та,като ги видях тези Филипс се сетих,че имаше едни стари разисквания за къси светлини с Blue vizion има ли колеги,които да споделят впечатленията си :)
Братле разходи се до "Илийнци" аз от там си взех и съм много доволен. Моя е със 6 диода и свети като ксенон баш бяло. Има и със 3 диода, но ти препоръчвам тези със 6. Взех ги към 12лв. още когато бяха нов модел. Светят доста силно и перфектно се връзват на ксенон от 5000к нагоре. Ако има нещо пиши на ЛС ще ти обясня къде точно се продават. Мисля че само там ги има, но не съм сигурен.
MaDHaCkEr
30-03-2009, 20:03
Ами аз съм с Osram Cool Blue на късите, според мен са една хава с Philips-a, през лупата имат леко жълтеникав отенък, като се гледат под ъгъл, но ако гледаш право в тях си синеят.
На Philips преди време си взех габарити COOL Blue ли бяха не помня. Даваха ги че светят бяло, като ги сложих никаква разлика с старите ми. Иначе се набутах с 9лв.
Todorov213
30-03-2009, 22:46
На Philips преди време си взех габарити COOL Blue ли бяха не помня. Даваха ги че светят бяло, като ги сложих никаква разлика с старите ми. Иначе се набутах с 9лв.
На Филипс винаги има някаква разлика в цветовете!:wink:
MaDHaCkEr ти се бъзикаш с мене :depressed: оня ден ходих до Илиенци да ги търся въпросните диоди но валеше супер яко и във втория срещнат авто магазин реших да взема въпростните на Филипс само че за 8лв.:ranting: ти обясни вече че светят като обикновенните (оня пикльо ме уверяваше че не светят жълто:brickwall:) яд ме е защото няма начин да ги махна тия и да ходя пак да си ги сменям с диоди...
но все пак в един прекрасен ден можи е да се навия тъй че сподели каде се намира въпросния магазин :):cheers:
Днеска ходих до Илиенци. Взех диодна крушка за стопа но неможеше да влезе в дупчицата отзад на габарита и ходих да ги върна. За да влезе трябваше да разширя малко дубчицата но някакси не ми се вижда добра идея. Иначе светише много хубаво крушката, 8лв бройката със 12диодчета на нея. Взех си за късите уж ксенонови крушки за 10лв. комплекта но светят жълто и те, а габарити за 2лв комплекта ми светят бяло.:shoot:
MaDHaCkEr
01-04-2009, 00:28
MaDHaCkEr ти се бъзикаш с мене :depressed: оня ден ходих до Илиенци да ги търся въпросните диоди но валеше супер яко и във втория срещнат авто магазин реших да взема въпростните на Филипс само че за 8лв.:ranting: ти обясни вече че светят като обикновенните (оня пикльо ме уверяваше че не светят жълто:brickwall:) яд ме е защото няма начин да ги махна тия и да ходя пак да си ги сменям с диоди...
но все пак в един прекрасен ден можи е да се навия тъй че сподели каде се намира въпросния магазин :):cheers:
Трябваше да питаш преди да вземеш... и на мен така ми обясниха че светят бяло и т.н но хората искат да си продадат стоката за това лъжат. Тези който съм взел аз мисля че само там се продават, поне така каза продавача, защото те ги внасяли. Като влезнеш от главния вход магазина се пада в ляво мисля че почти на края беше. Едно тесно магазинче след TopSpeed някаде се падаше. Вътре има голям избор :) ако нещо неможеш да го намериш пиши ще те заведа. ;)
Днеска ходих до Илиенци. Взех диодна крушка за стопа но неможеше да влезе в дупчицата отзад на габарита и ходих да ги върна. За да влезе трябваше да разширя малко дубчицата но някакси не ми се вижда добра идея. Иначе светише много хубаво крушката, 8лв бройката със 12диодчета на нея. Взех си за късите уж ксенонови крушки за 10лв. комплекта но светят жълто и те, а габарити за 2лв комплекта ми светят бяло.
Тези диодни крушки за стоповете не са хубаво недейте да си взимате. Светят по слабо от обикновенна крушка, единвстения + е това че са диоди и не нагряват. Самата крушка е направената така че не отразява в рефлектора и свети слабо. А за крушките на късите и аз бях с такива преди да сложа ксенона... смених 2-3 комплекта някъде :( все ми изгаряше по 1 крушка и после като купя друг комплект те па несветят еднакво... иначе г/д светят хубаво.
Абе тия са ебати боклуците за ~2 месеца 2ри комплект гори :X
MaDHaCkEr
01-04-2009, 19:27
Слагай ксенон, ще се родиш :)
Туй за ксенона е верно:super:
къде отиваш ти може би...в тая финансова кризааа:Tease: ;)
Просто ми беше инцидентно ходенето до Илиенци :-| знаех точно от теб че там някъде в някой магазин има такива каквито искам ;) влезнах в два магазина и на излизане един келеш ми предложи тия Филипс :-| ех тоя ако не ми ги беше предложил щях да отида точно в този магазин за който ти говориш :no:
MaDHaCkEr
02-04-2009, 16:04
Кофти ... аз си взех филипса защото ми писна от тия диоди, много ми горяха уж не гори диода ама... смених 4-5 комплекта такива и се нервирах. Видях филипса, гледах в нета как светят и ми хареса. Като си взех ме хвана яд. Но сега с тези съм доста доволен :)
archangel
03-04-2009, 15:22
Аз лично съм най-доволен от кул-блу на осрам. А за габаритите съм с китайски диодни и вече 8 месеца не са мръднали.
Колкото до диодните за stop&tail, взех от един колега такава с 12 диода и въобще не усетих разлика. Сега съм с едни 24 диодни (1 ред - 18, 2 ред - 6) от ебей - 4.5 паунда комплекта и светя доста по ярко :)
А относно ксенона, не ми се инвестира толкова, но пък от ебей съм поръчал сега едни 100W.. поне по мнения на други са много ярки (само дето са забранени де), че като ги тествам ще пиша пак ;)
абе те 100 ватовите са много ярки само че ще ти нагори ел. инсталацията и ще ти се стопят рефлекторите от тях. после ще си търсиш нови фарове.
Колега аз съм със сину диоди и не съжалявам..Направих го,защото сложих ксенон(6000к) и ме дразнеше жълтата светлина...А относно полицайте-да правят проблеми....Качил съм една снимка(не се вижда добре,но ще направя други скоро)Успех!
колеги, днес си сложих на късите и дългите osram night breaker, някой да има вече впечатления от тях? а и да питам за тия диоди, в Русе няма от каде да си ги закупя освен от "бит пазар"......, а от там малко ще са ми съмнителни, та незнам от каде да си закупя....някой ако има идея нека сподели!!! :)
колеги, днес си сложих на късите и дългите osram night breaker, някой да има вече впечатления от тях? а и да питам за тия диоди, в Русе няма от каде да си ги закупя освен от "бит пазар"......, а от там малко ще са ми съмнителни, та незнам от каде да си закупя....някой ако има идея нека сподели!!! :)
Страхотни крушки са. Аз лично с тях виждах много по-хубаво пътя нощем отколкото с китайския ксенон преди това. Има само една подробност - отвреме навреме си проверявай клемите към крушката и рефлектора да не се разхлабят, че да изгори такава скъпа крушка боли доста :) Незнам даже дали не може да се измисля някаква твърда връзка
Аз от близо две години сам с night breaker на дългите и за мен това е крушката, която може да над свети ксеноните на късите, иначе все едно нямаш дълги.
Чувал сам, че не са подходящи за къси, но това си твърдение не мога да го подкрепя с факти :BIGsmile:
ogi100, някакви снимки имаш ли за сравнение на ксенона и тая светлина?
Аз от близо две години сам с night breaker на дългите и за мен това е крушката, която може да над свети ксеноните на късите, иначе все едно нямаш дълги.
Чувал сам, че не са подходящи за къси, но това си твърдение не мога да го подкрепя с факти :BIGsmile:
Я сподели за тези крушки на дългите светлини ,че моите са жълти и много дразнят.:wow:
ogi100, някакви снимки имаш ли за сравнение на ксенона и тая светлина?
Ами не за съжаление, не съм правил подобни фотографии.
detelazurno
27-08-2010, 20:28
D-I-V-A-K-A имаше такива и често го бъркаха, че е с ксенон, но това определено не е отрицаетлна черта. Страхотни крушки са. Светлината им е прилично бяла, но не и прекалено остра. Чудесна крушка, но пък и цената им в подобаваща.
Тия дни ще си поръчам от ebay osram night breaker plus по един комплект H7 и H1 за късите и дългите, че тука много скъпо ги намирам.
error145
28-11-2011, 23:37
Аз съм с Night Breaker Plus на късите, обаче не виждам много разлика с обикновените крушки. Заставали сме един до друг аз и един колега пак със 145 и няма голяма разлика... Да светят по-бяло, но чак да цепиш мрака.... Абе стават :D
P.S. Мога да снимам някоя вечер как светят.
shagrath
29-11-2011, 00:02
Според мене ксенона си заслужава, пробвах разните му там найт брейкъри и разни вижъни и най-доволен оставам от ксенона- само, че препоръчвам по-жълт цвят. Аз съм с 6000к (най-често срещания син цвят) и мога да кажа, че като валне дъждец и пред мене става тъмно, докато 4000к и 5000к са по-жълти и на мокро светят по-добре, другото е, че не бият на очи. Хубаво е да се слагат на фарове с лупи, защото при лупите крушките са зад рефлектора и наистина не вадят очи- питал съм много хора и всички казват, че не ги заслепявам, лошото е при фарове без лупи, чиито рефлектори блестят брутално. Има и друг момент- куките щели да махат ксеноните (слагани допълнително) та мисля да скрия баластите и да видиме как ще докажат, че не са оригинални
Dikata_BG
29-11-2011, 11:14
Според мене ксенона си заслужава, пробвах разните му там найт брейкъри и разни вижъни и най-доволен оставам от ксенона- само, че препоръчвам по-жълт цвят. Аз съм с 6000к (най-често срещания син цвят) и мога да кажа, че като валне дъждец и пред мене става тъмно, докато 4000к и 5000к са по-жълти и на мокро светят по-добре, другото е, че не бият на очи. Хубаво е да се слагат на фарове с лупи, защото при лупите крушките са зад рефлектора и наистина не вадят очи- питал съм много хора и всички казват, че не ги заслепявам, лошото е при фарове без лупи, чиито рефлектори блестят брутално. Има и друг момент- куките щели да махат ксеноните (слагани допълнително) та мисля да скрия баластите и да видиме как ще докажат, че не са оригинални
Колега как кука ще те накара да си отвориш капака :shocked: и мога да ти гарантирам че 6 000 свети бяло а относно габаритите аз съм http://www.forum-varna.net/forum/uploads/post-1403-1283944203_thumb.jpg такива от 2 години не дали фира все още преди да ги купя сменях диоди през седмица 2 преди няколко дена най-накрая престигнаха и така чаканите нови лампи от китай за ксенончето напрово си му заспаха да се похваля и аз вече с 12 000К
detelazurno
29-11-2011, 11:27
........... да се похваля и аз вече с 12 000К
:puke::hmm::shocking::no::Suicide:
Ето и моите. От година не са мръднали да чукна на дърво, че смяната ще е малко кофти. Те и снимките са от тогава :)
(това е само на габарити)
http://blog.chiliev.com/wp-content/uploads/2011/02/Untitled-1.jpg
http://blog.chiliev.com/wp-content/uploads/2011/02/Untitled-3.jpg
http://blog.chiliev.com/wp-content/uploads/2011/02/Untitled-4.jpg
И аз съм се навил за бели ...тези дни ще ги тествам...ще кача снимки и без друго нямам на колата на компа :)
лошото на габаритните светодиоди е че на дневна светлина трудно се различава че светят. иначе и аз досега да съм боднал едни.
За габарита си поръчах ето тези: http://www.ebay.co.uk/itm/330648907356?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
и по един комплект Найт Брейкър+ Н7 и Н1 за къси и дълги.
лошото на габаритните светодиоди е че на дневна светлина трудно се различава че светят. иначе и аз досега да съм боднал едни.
А защо ти е да се виждат денем?
А защо ти е да се виждат денем?
светодиодни габарити се слагат обикновено щото има ксенон и да не жълтеят габаритите. шофирайки обаче през деня, поради цвета си на светене и габаритите и ксеноните се забелязват по-трудно и катаджиите се заяждат.
shagrath
02-12-2011, 16:06
http://www.dealextreme.com/c/car-led-light-bulbs-712
Мисля да правя поръчка скоро, та може да се кооперираме. Аз на фаровете съм сложил диоди и сега мисля да оборудвам стоповете, мигачите, номера, плафона и багажника. Общо взето всичко дето е ламБа ше го сменям с диод.
За стоповете съм се спрял на това (http://www.dealextreme.com/p/bay15d-4w-126-lumen-63-led-car-brake-tail-signal-red-light-bulb-pair-48242) за сега
Мисля да правя поръчка скоро, та може да се кооперираме. Аз на фаровете съм сложил диоди и сега мисля да оборудвам стоповете, мигачите, номера, плафона и багажника. Общо взето всичко дето е ламБа ше го сменям с диод.
За стоповете съм се спрял на това (http://www.dealextreme.com/p/bay15d-4w-126-lumen-63-led-car-brake-tail-signal-red-light-bulb-pair-48242) за сега
един съвет само, размерите на крушката са дадени. измери дали ще влязат в дупката на ширина и дълбочина да не стане фал.
shagrath
02-12-2011, 16:28
един съвет само, размерите на крушката са дадени. измери дали ще влязат в дупката на ширина и дълбочина да не стане фал.
Задължително ще меря, по-лошото е, че никога не съм ги сменял на стопове и мигачи и не съм сигурен за цокъла, но и това ще проверя. Даже още сега слизам да видя :)
Задължително ще меря, по-лошото е, че никога не съм ги сменял на стопове и мигачи и не съм сигурен за цокъла, но и това ще проверя. Даже още сега слизам да видя :)
Тук (http://www.pal-guide.com/philips/search.php?lc=en&tl=1&mq=&md=&ver=&mil=) можеш да видиш ;)
светодиодни габарити се слагат обикновено щото има ксенон и да не жълтеят габаритите. шофирайки обаче през деня, поради цвета си на светене и габаритите и ксеноните се забелязват по-трудно и катаджиите се заяждат.
Колев, позволи ми да не се съглася! Примерно на ГТВ-то са отделно от фаровете и си се забелязват.Много зависи от фара, също така денем ...предни габарити в слънчев ден ...не се забелязват..освен ако не са в някакъв цвят различен от жълт и бял:grin:
Колев, позволи ми да не се съглася! Примерно на ГТВ-то са отделно от фаровете и си се забелязват.Много зависи от фара, също така денем ...предни габарити в слънчев ден ...не се забелязват..освен ако не са в някакъв цвят различен от жълт и бял:grin:
може разбира се. ако те кефи със светодиоди що пък не ;)
shagrath
02-12-2011, 17:47
дълбочината на стопа и мигача са по 5см, но за по-сигурно да кажеме 4,5, а широчината на входа за крушката е около 3см (много е трудно да се завреш там)
мерил съм на 145, че виждам тука се коментират и GTV да не стане объркване
Значи тази (http://www.dealextreme.com/feedbacks/browseCustomerPhotos.dx/sku.48242~id.117935)която съм харесал влиза перфектно
---------- Post added at 16:47 ---------- Previous post was at 16:41 ----------
Тук (http://www.pal-guide.com/philips/search.php?lc=en&tl=1&mq=&md=&ver=&mil=) можеш да видиш ;)
Добре, това (http://www.pal-guide.com/philips/search.php?lc=en&tl=12&mq=1&md=272&ver=1.6%20i.e.&mil=)значи ли, че цокъла е p21/5w
ахам, двойни крушки. 5 вата за габарити и 20вата за стоповете.
Цитат:
Първоначално публикувано от shagrath http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/buttons/viewpost.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=982229#post982229)
колега аз днес пробвах едни такива, но не се събраха......че се наложи да ги връщам
shagrath
02-12-2011, 23:29
Цитат:
колега аз днес пробвах едни такива, но не се събраха......че се наложи да ги връщам
Би ли уточнил за кои крушки става въпрос? Измерих разстоянието от платката до стъклото, което е 4,8- 5 см, а крушката заедно с цокъла е 5 см т.е. трябва да остане място. Надявам се да си пробвал някакви други, че крушките за стоповете са 32$ за 2 бр, а за мигачите са 30$ за 4 бр и няма да мога да ги върна
shagrath
03-12-2011, 00:33
сега виждам, че тези които съм показал са 6см, но няма да ги взимам тях, а ето тези (http://www.dealextreme.com/p/bmw-1157-5w-410-lumen-6500k-27-smd-5050-led-white-light-bulbs-pair-12v-80516). за тях пише, че са 5см с цокъла, а цокъла е към 2см, та би трябвало да стане
топло топло, ама и тия не са твоите крушки. гледай какво пише.
Интересно ми е с каква диодна може да се замести крушката на стопа... тази двойнта?
Montero881988
03-12-2011, 09:28
аз сложих бели на габаритите но ми светва грешка ,че се едно нямам крушка,какви трябва да сложа бели за да излъже компютъра
shagrath
03-12-2011, 09:47
топло топло, ама и тия не са твоите крушки. гледай какво пише.
явно нещо ми убягва ма не се сещам дай жокер
---------- Post added at 08:44 ---------- Previous post was at 08:42 ----------
Интересно ми е с каква диодна може да се замести крушката на стока... тази двойнта?
виж тази (http://www.dealextreme.com/p/bmw-1157-5w-410-lumen-6500k-27-smd-5050-led-white-light-bulbs-pair-12v-80516)например
---------- Post added at 08:47 ---------- Previous post was at 08:44 ----------
аз сложих бели на габаритите но ми светва грешка ,че се едно нямам крушка,какви трябва да сложа бели за да излъже компютъра
заради мощността е- тия крушки са малко ватове
виж тази (http://www.dealextreme.com/p/bmw-1157-5w-410-lumen-6500k-27-smd-5050-led-white-light-bulbs-pair-12v-80516)например
Това ще замести ли крушката с две нажежаеми жички (за габарит и стоп едновременно)
http://vikiwat.com/images/T/BA15%2012-24V%2021%205W-15.jpg
или аз не гледам където трябва или не пише такова нещо.:calc:
shagrath
03-12-2011, 11:55
Това ще замести ли крушката с две нажежаеми жички (за габарит и стоп едновременно)
http://vikiwat.com/images/T/BA15%2012-24V%2021%205W-15.jpg
или аз не гледам където трябва или не пише такова нещо.:calc:
ами цокъла е съшия (p21/5w), което означава, че ще стане на платката на стопа. Проблема е, че е 5см, но според мене това е размера с цокъла, който е около 2см и остават 3см за осветителното тяло и според моите измервания трябва да влезне. Както по-горе съм писал дълбочината на входа за крушката е 5см, а широчината е 2,7. Възможно е да не съм видял нещото за, което колегата Kolev пише и го чакам да подскаже
shagrath
03-12-2011, 12:43
Единственото, което виждам е, че не пише stop&tail в описанието, но гледам, че е с 2 плюса на дъното или там както му се вика т.е. трябва да свети в два режима- габарит и стоп. Има други крушки на, които си пише, че са такива, обаче са по-слаби и хората, които са ги купили казват, че светят по-слабо от обикновените. Четох на едно място, че на обикновена крушка 25w силата на светене е 230-250 лумена и това ме вкарва в размисли дали тези от dealextreme не лъжат за силата. Давам пример (http://www.dealextreme.com/p/bmw-1157-5w-410-lumen-6500k-27-smd-5050-led-white-light-bulbs-pair-12v-80516)- тука са 270 лумена, а човека пише, че са по-слаби
---------- Post added at 11:15 ---------- Previous post was at 11:11 ----------
подсказка само на ЛС !
Не виждам непрочетени съобщения:calc:
---------- Post added at 11:30 ---------- Previous post was at 11:15 ----------
подсказка само на ЛС !
Ако трябва :drunk:... съм съгласен разбираме се и готово
---------- Post added at 11:37 ---------- Previous post was at 11:30 ----------
ето (http://www.youtube.com/watch?v=sJPW-ttzfhg&feature=related)ви един поздрав, дано ви хареса
---------- Post added at 11:41 ---------- Previous post was at 11:37 ----------
подсказка само на ЛС !
:clapping::notworthy:
---------- Post added at 11:43 ---------- Previous post was at 11:41 ----------
значи това (http://www.dealextreme.com/p/s25-5-4w-270lm-27x5050-smd-led-car-brake-turning-reverse-red-light-bulbs-pair-dc-12v-65875) ще стане, но за него пише:
Not as bright as the original P21/5W, in either low or high light levels
Някой друг, на когото диодите на габаритите му горят за 2-3 седмици?
shagrath
04-12-2011, 21:57
аз имам само от пред за сега и са ми от доста време
А какво слагате вие? Аз където и да ида има само някакви, които просто си изглеждат (а и са) евтинджос.
Sent from my GT-S5660 using Tapatalk
shagrath
06-12-2011, 08:57
ами ефтинджос са и мойте даже подарих и на съседа моите са за 6-8 лв накъде, а тези, които подарих са от dealextreme за 4$ (само за фарове други за сега не съм слагал)