Log in

View Full Version : трудно влизат скоростите

frantic
21-09-2007, 09:53
Колеги, още от както взех моята красавица, забелязах, че скоростите влизат малко трудно, понякога даже трудно намирам задна. Скоростите на пежо и рено например влизат много гладко, при моята Алфа не е така. Чудя се дали е така при всички алфи или на моята нещо и има ? Съединител, помпи, масло ??? АКо някой има идея, нека сподели.

Lisan
21-09-2007, 10:35
Колеги, още от както взех моята красавица, забелязах, че скоростите влизат малко трудно, понякога даже трудно намирам задна. Скоростите на пежо и рено например влизат много гладко, при моята Алфа не е така. Чудя се дали е така при всички алфи или на моята нещо и има ? Съединител, помпи, масло ??? АКо някой има идея, нека сподели. :wink: Без преглед на колата няма да стане,има много варианти :!:

frantic
21-09-2007, 10:44
Аз така и не разбрах, Лисан, ти имаш ли някакъв сервиз и ако да къде се намира ?

wasp
21-09-2007, 10:53
Това май е болест при 145/146 - и моята е така. Най-лесно влиза задна като дам на 4-та и след това пробвам задна. Иначе не винаги влиза от първия път. А и другите понякога са като на ЗИЛ (не че съм карал, но така говорят :roll: ).

VladoH
21-09-2007, 11:15
При мен има проблем понякога със задната. Трудно влиза и понякога се чува един звук като от стържене на зъбни колела. Но с другите скорости нямам проблем.

frantic
21-09-2007, 11:19
Не, че не влизатскоростите, дори не скърцат, просто със повече сила става това в сравнение с други коли. А преди не съм карал алфа, за това се чудех дали е не са си така Алфите

MBlaST
21-09-2007, 12:21
Бе не са така алфите. Определено за нашия модел има какво да се желае - не е медено като на 147/156/166...,но пък и не е чак такава болка, ако все пак нямаш някакъв сериозен проблем де... :wink: .
Като съвет бих дал да се включва на задна само при напълно спряла кола.

Lisan
21-09-2007, 12:25
Аз така и не разбрах, Лисан, ти имаш ли някакъв сервиз и ако да къде се намира ? :wink: Имам,имаш лично :!:

tjman
21-09-2007, 16:22
хахах - и моята е същата - на реното влизат с поглед :)

но им намерих цаката
За задна: Първо се включва на първа и след това на задна. А като маневрира човек и без това само така превключва.
За трудно влизане: Старата предавка трябва да се издърпа по отривисто - и тогава следващата влиза много лесно :)

stelt
21-09-2007, 18:36
хахах - и моята е същата - на реното влизат с поглед :)

но им намерих цаката
За задна: Първо се включва на първа и след това на задна. А като маневрира човек и без това само така превключва.
За трудно влизане: Старата предавка трябва да се издърпа по отривисто - и тогава следващата влиза много лесно :)

Страхотни лафове момчета. Имам чувството че тези коли ги карате със специални инструкции и от време на време се вкарва и някое друго заклинание :D .
Към темата мога да вмъкна, че е възможно да имате разбити или износени елементи по задвижването на превключването на предавките.

tonov
21-09-2007, 21:15
Не знам, и на мен отначало ми направи впечатление че влизат малко по-стегнато в сравнение с други коли които съм карал. Карал съм и други боксери, горе-долу е еднакво при всичките.

JORDANGT
21-09-2007, 21:56
Ако покараш 33-ка,после ще ти се струват най-перфектните скорости на света.И при мен задна влиза малко по-трудно :wink:

tonov
21-09-2007, 22:01
Ако покараш 33-ка,после ще ти се струват най-перфектните скорости на света.И при мен задна влиза малко по-трудно :wink:

Прав си, бях забравил как включвах 2-а на един приятел на 33-та :lol: :lol: А за задна е нормално, там няма синхронизатор