PDA

View Full Version : Кабели за свещите?

deq
22-09-2007, 15:37
Интересува ме ,кабелите на свещите на 1.7 8V и 2.0 дали са с еднакво съпротивление.

vovata
22-09-2007, 18:04
Мисля,че са едни и същи.
Когато копувах мисля,че бяха еднакви за 155 с 8 еднакви свещи.

deq
22-09-2007, 19:40
Благодаря ти! :D

hsr
06-10-2007, 10:34
И аз искам да попитам нещо за тия пусти кабели и за да не пускам нова тема питам тук.
Снощи на тъмно забелязах,че кабелите ми приискряват/пресветват,а са на не повече от 500 км. :shock: Възможно ли е да има друга причина за това явление или трябва пак да ги сменям :?: И ако трябва препоръчайте някоя марка. В момента съм със Champion,като уж ги взех от специализиран магазин :roll:

deli77
06-10-2007, 11:45
Колеги, какви кабели и свещи да търся за 155 ТS 8V ?

hsr
08-10-2007, 19:03
И аз искам да попитам нещо за тия пусти кабели и за да не пускам нова тема питам тук.
Снощи на тъмно забелязах,че кабелите ми приискряват/пресветват,а са на не повече от 500 км. :shock: Възможно ли е да има друга причина за това явление или трябва пак да ги сменям :?: И ако трябва препоръчайте някоя марка. В момента съм със Champion,като уж ги взех от специализиран магазин :roll:

:?: :?: :?: :roll:

TRENDi
08-10-2007, 19:20
Има тема с ремонти и други теми за кабели и свещи :wink: . Моите са Магнет Марели Супер Силикон и са на 2 години вярна служба. ~55-60 лв комплекта се връзва, може и по-малко (продават се на бройка).

deq
08-10-2007, 19:47
Има тема с ремонти и други теми за кабели и свещи :wink: . Моите са Магнет Марели Супер Силикон и са на 2 години вярна служба. ~55-60 лв комплекта се връзва, може и по-малко (продават се на бройка).

От къде си ги взе,защото на мен от Бош ми искат около 380 лв за целият комплект

hsr
08-10-2007, 19:49
Знам,че има много теми за кабели и свещи,но мен ме интересува не толкова какви кабели да взема,а дали може да има някаква друга причина кабелите да "пресветват" ,освен да са "сдали багажа".Примерно бубините да подават по-голям ток или нещо др.Щото аз парите за нови ще ги прежаля,ама ако проблема не е в тях :?: :roll:

TRENDi
08-10-2007, 23:18
От Нико 66 (http://www.niko66.com/)
БТВ На мен за комплект на Бош ми искаха 250, за Шампион 90.

а дали може да има някаква друга причина кабелите да "пресветват" ,освен да са "сдали багажа".Примерно бубините да подават по-голям ток или нещо др.

Ами към нещо друго - при мен биеше през 1-та бобина на мястото, където лулата на кабела се нахлузва на нея. И понеже бях с 2 счупени такива места на бобината я смених и сега не пердаши от никъде. За по-големия ток да се изкажат по-компетентни, макар, че според мен не е невъзможно, вероятно е само, ако си с някаква бобина "мега ментол".

hsr
09-10-2007, 08:43
Ами към нещо друго - при мен биеше през 1-та бобина на мястото, където лулата на кабела се нахлузва на нея. И понеже бях с 2 счупени такива места на бобината я смених и сега не пердаши от никъде. За по-големия ток да се изкажат по-компетентни, макар, че според мен не е невъзможно, вероятно е само, ако си с някаква бобина "мега ментол".
Благодаря ти за отговора :notworthy:
Значи при ман се получава нещо странно.Когато колата е "студена" (примерно при запалване сутрин) си работи почти перфектно,но като позагрее(поработи известно време) почва да прекъсва на ниски обороти,независимо дали е в движение или на място и понякога дори гасне.Аз си направих един експеримент-не я карах цял ден,запалих я вечерта и вдигнах капака.Отначало когато си работи нормално всичко изглежда наред,но когато поработи известно време и почне да прекъсва се забелязва как кабелите започват да приискряват един към друг :shock: Та затова започнах да си мисля,че едното и другото са свързани :roll: И преди съм имал проблеми с кабели (с др.кола),но там беше обратното-прекъсваше докато позагрее и после се пооправяше,пък при Алфата е обратно :shock: И на всичко отгоре кабелите са уж оригинален Шампион за 103 лв.Иначе след 2000 об. няма никакви проблеми със ускорение и вървеж.Аз ще потърся като твоите кабели,но силно ме съмнява да намеря на такава цена,а да дам още 100 + лв.,а да се окаже,че проблема не е в тях :roll:

manolito
09-10-2007, 11:20
Не забравяйте и марката "Тесла"! Аз съм с такива (евтини и качествени) и нямам проблеми! :wink: А също така много важни са и свещите за да се запазят дълго време здрави кабелите!!!

hsr
09-10-2007, 15:41
Не забравяйте и марката "Тесла"! Аз съм с такива (евтини и качествени) и нямам проблеми! :wink: А също така много важни са и свещите за да се запазят дълго време здрави кабелите!!!
Ти в една друга тема беше писал,че "Тесла"-та си ги взел за 120 лв.,а TRENDi неговите за 60 лв.,тъй че май твоите не са от най-евтините :lol:

manolito
09-10-2007, 17:57
Ами само такива има в Русе , едните са 120лв. а уж оригиналните са 220лв. :wink: Теслата сравнени с оригиналните са супер ефтини... :D

deq
09-10-2007, 19:23
От Нико 66 (http://www.niko66.com/)
БТВ На мен за комплект на Бош ми искаха 250, за Шампион 90.

Благодаря!

fazana
09-10-2007, 19:53
Аз сьм с Турски по Американски за 57лв.Кочинката вьрви добре,пьк и сьм на газ. :lol: Еееее ама дано да издьржат. :please:

The_Game
17-10-2007, 17:33
A как се разбира дали са ти в ред кабелите. На мойте пише 1кОм нещо си.

ЗА сега нямам проблеми но.. знае ли човек. Имам мултицет да взема да измеря съпротивлението дали ще е 1кОм ли ?
Като се скапят се променя съпротивлението им така ли ?

chikago
17-10-2007, 17:35
и аз мисля,че тези от НИКО 66(магнет&марели) май са турски по лиценз на някакви американски.има за по-големия двигател такива но са към100 лв.Дано поне в тоз магазин в който проверих да е така само :frown: и да има за 1.8 такива.

Wolfy
17-10-2007, 17:42
A как се разбира дали са ти в ред кабелите. На мойте пише 1кОм нещо си.

ЗА сега нямам проблеми но.. знае ли човек. Имам мултицет да взема да измеря съпротивлението дали ще е 1кОм ли ?
Като се скапят се променя съпротивлението им така ли ?

Това пише от единия край - я виж и от другия :P При мен всичките дават около 6.3кОма