PDA

View Full Version : Какво да избера.?

VESKO_BG
22-09-2007, 17:33
Здравейте,
Харесвам Алфите и искам да си взема Алфа 146, искам съвет какъв точно мотор да избера и как е като подръжка такъв Автомобил?
Благодаря Ви предварително.

RoMeO_156_GTA
22-09-2007, 17:43
Виж няколко теми надолу "покупка на 146" и нагоре за ремонтите :idea: Ако имаш въпроси пишеш и в търсачката и ще има поне няколко теми :o
Бензин или дизел търсиш ?
ако търсиш по евтина поддъжка - 146 1.6 боксер и 2.0 ТД
инъче 1.6 TS - 2.0 TS и 1.9 JTD са с по-скъпи части :idea:

П.С пиши и от кой град си ,някой може да те насочи къде да отидеш за диагностика :roll:

VESKO_BG
22-09-2007, 17:53
от Стара Загора
честно казано до сега съм карал само Дизелови автомобили и няма представа как е бензина..?Търся по скоро семеен автомобил , ако мога така да се изразя.Харесват ми Алфа 146 и Фиат Брава
но до там.Нямам никаква друга представа. Затова аз казвам какво горе-долу търся ако може да ме насочите Вие.

Vatev
22-09-2007, 18:52
:rosso_spider: 0896688703

J_I_V_K_O
22-09-2007, 19:19
Щом ще е семеен взимай 146 че е с 4/5 врати 1,9JTD :)

VESKO_BG
22-09-2007, 19:51
1.9JTD по-добрия вариант ли е от Дизеловите мотори..?

Mury
22-09-2007, 19:55
1.9JTD по-добрия вариант ли е от Дизеловите мотори..?

Определено това е по-добрият дизел :wink: :wink:

Nasko_77
22-09-2007, 19:57
Да... Живко е прав. 1.9ЖТД след като искаш Алфа просто за семейството. Ако вземеш бензинова... ще се... :shock: от разход за гориво. Още повече както си свикнал само на дизелаци, една Туин Спарк ще ти се види яма бездънна :lol:

VESKO_BG
22-09-2007, 20:02
Благодаря Ви на всички за отговорите, но как е с частите за тези Автомобили , намират ли се и как са цените.? Извинявайте за въпросите ми , но те напират в мен. :D

J_I_V_K_O
22-09-2007, 20:11
Благодаря Ви на всички за отговорите, но как е с частите за тези Автомобили , намират ли се и как са цените.? Извинявайте за въпросите ми , но те напират в мен. :D
Цените са като на всички италянски автомобили :) намират се, а цените варират всичко е мн относително :) но една 146 1,9 JTD Ще ти се стори перфектната кола :rosso_spider:

Nasko_77
22-09-2007, 20:15
[quote="VESKO_BG":7mnhfk2d]Благодаря Ви на всички за отговорите, но как е с частите за тези Автомобили , намират ли се и как са цените.? Извинявайте за въпросите ми , но те напират в мен. :D
Цените са като на всички италянски автомобили :) намират се, а цените варират всичко е мн относително :) но една 146 1,9 JTD Ще ти се стори перфектната кола :rosso_spider:[/quote:7mnhfk2d]Пък ти кво се излагаш с тея шоколадови шейкове там :lol: :lol: :lol:

J_I_V_K_O
22-09-2007, 20:17
Пък ти кво се излагаш с тея шоколадови шейкове там :lol: :lol: :lol: АаАаАаАаа като съм с колата не пия аз :oops: ........

освен ако няма преспиване :crazy:

trustworthy
22-09-2007, 22:13
Гледам доста истини са се изписали в тая тема 8) Сега то, че ЖТД-то рулира е ясно :lol: , но искам да си кажа обективното мнение аз :)

Няма спор, че ЖТд е по-добрия вариант, защото е по-нов, комънрейл и т.н. НО 1.9ТД според мен е доста недооценен в този форум :idea: Наскоро стана дума, че като поддръжка е по-евтин и от бензиновите ТС, а може дори и от боксер да е (за последното не съм сигурен, нямам наблюдения). Но сравнен с ЖТд, разликите в цените стават осезаеми. На ЖТД само двете помпи (ДВЕ, а не една като при ТД ;)) са към 2500 лв нови :shock: ТД няма дебитомер - ето ти 500 лв консуматив да не ги мислиш, няма горивна рейка (т.нар. common rail) - ето ти още 300 лв отпаднали като евентуален разход...и т.н.

Карал съм и 1.9ТД, няма спор, че ЖТд е по-пъргав, особено в ниските обороти, но 1.9ТД си дава прилична динамика. Освен всичко, не бих казал, че разликата в шума на двигателя не се усеща в купето.

А 146 като цяло е перфектна семейна кола за класа си. аз съм събирал две детски колички в багажника и още багаж. Купето си е доста просторно като за класа си..абе струва си, особено на тези цени, на които се предлагат ;)

успех в търсенето!

didko_boy
23-09-2007, 23:04
части за италианки в евро07 а ако го няма там при Наско срещу малката бензиностанциика на петрол над кино желио диманов но при него само ако го няма в евро иначе и тои взима от там :twisted: и те товари с цената сервизи незнам :oops:

DerMeister
24-09-2007, 15:42
Но сравнен с ЖТд, разликите в цените стават осезаеми. На ЖТД само двете помпи (ДВЕ, а не една като при ТД ;)) са към 2500 лв нови :shock: ТД няма дебитомер - ето ти 500 лв консуматив да не ги мислиш, няма горивна рейка (т.нар. common rail) - ето ти още 300 лв отпаднали като евентуален разход...и т.н.

Аз точно между тия два мотора се чудя и тъкмо се ориентирах към JTD. Какви са тия помпи и те също ли са консуматив? Предполагам само за дебитомера говориш и ще го преживея, ако се наложи да го сменя. Ако JTD-то е читаво и гледано, тези части се надявам да нямам ядове с тях или?

По разни статистики от 0 до 100 JTD е 10,5секунди, а ТД е 12,5сек. Малко смешно и детско изглежда да сравнявам така мотори, но би ми се искало да си купя кола с добра динамика. Ако някой има впечатления и от двата типа двигателя, нека сподели.... Защото, ако разликата не е голяма, това JTD с тази подръжка малко се обезсмисля. :roll:

rtfm
24-09-2007, 17:51
Аз карам ТД и съм много доволен от двигателя. Дава ми доста добър разход. И си е доста пъргав особено при по високи обороти. Колкото до по скъпите консумативи не е само дебитомера за смяна всичко което се води консуматив първите 3-6 месеца ще ти се наложи да се смени. Мисля че ролките също са по скъпи, съединитела, самата кола е по скъпа, Но пък е с по хубавото табло.Според мен за семейна кола ТД е доста добър вариант.

Nasko_77
24-09-2007, 23:04
Но сравнен с ЖТд, разликите в цените стават осезаеми. На ЖТД само двете помпи (ДВЕ, а не една като при ТД ;)) са към 2500 лв нови :shock: ТД няма дебитомер - ето ти 500 лв консуматив да не ги мислиш, няма горивна рейка (т.нар. common rail) - ето ти още 300 лв отпаднали като евентуален разход...и т.н.

Аз точно между тия два мотора се чудя и тъкмо се ориентирах към JTD. Какви са тия помпи и те също ли са консуматив? Предполагам само за дебитомера говориш и ще го преживея, ако се наложи да го сменя. Ако JTD-то е читаво и гледано, тези части се надявам да нямам ядове с тях или?

По разни статистики от 0 до 100 JTD е 10,5секунди, а ТД е 12,5сек. Малко смешно и детско изглежда да сравнявам така мотори, но би ми се искало да си купя кола с добра динамика. Ако някой има впечатления и от двата типа двигателя, нека сподели.... Защото, ако разликата не е голяма, това JTD с тази подръжка малко се обезсмисля. :roll:Ами нали знаеш, че никога няма пълно щастие :D Един двигател колкото е по-сложен... толкова повече главоболия можеш да очакваш и обратното, колкото по-прост... толкова по-малко. Така че винаги едното за сметка на другото. JTD... по-добър и пъргав, но повече ще му трепериш. TD... по-слабичък от към динамика и муден от другия, но пък по-опростен и по-малко проблемен може би, и по-евтин за подръжка.