View Full Version : някакъв "странен" теч на течност в купето???
два пъти ми се случва това вече... единия път имаше няколко капки на пода до мястото до шофьора, а втория път беше направо локва... от какво? не била с отворен прозорец да е валяло дъжд или нещо такова? климатроника си работи нормално.... и топло и студено,няма проблем.....а нямаше някакво следи от къде може да е текло... знам ли?
а лампата отзад в купето която е има ли евентуално някакъв таймер или нещо такова да самозагасва след определено време?
някой има ли идея за тези "проблеми"...
поздрави.......
два пъти ми се случва това вече... единия път имаше няколко капки на пода до мястото до шофьора, а втория път беше направо локва... от какво? не била с отворен прозорец да е валяло дъжд или нещо такова? климатроника си работи нормално.... и топло и студено,няма проблем.....а нямаше някакво следи от къде може да е текло... знам ли?
а лампата отзад в купето която е има ли евентуално някакъв таймер или нещо такова да самозагасва след определено време?
поздрави.......
има реле за лампата
водата е 90% от радиатора на парното
поздрави.......
има реле за лампата
водата е 90% от радиатора на парното
смисъл че лампата при мен беще с отрязани кабели и само свързах кабелите,но не изгасяше и затова не свързах третия кабел... значи ако го свържа и него и ще изгасва сама след няколко минути,така ли?
а тая вода откаде е изтгекла там? и трябва ли да доливам нещо някъде?конденз ли е тва? или самия радиатор е пробит?щото вярно че беше пуснато топлото вечерта а на сутринта беше теча...?
ALFA155Ts
25-09-2007, 13:14
Кранчето на парното ! Ако е същото като на 8-винтилките съм сигурен че ти тече кранчето на парното
Симптомите при мен бяха същите като почна да ми се разпада кранчето от старост :-)
а къде стои този така наречен кран? :shock:
Търтея и pr_00f ми бяха разяснявали и има тема със снимки - потърси в раздела. И аз ще погледна де.
p.s.
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 7&start=15 (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=3095&postdays=0&postorder=asc&highlight=%F2%E5%F7&start=15)
ама "на мястото до шофьора".... демек до него не над педала на газта или кадето е там....отдясно... там е теч-а.... :?:
Ахааааа, който чете през ред... игнорирай тогава каквото казах. Но май отиваш при по-гадния вариант с радиатора.
Ахааааа, който чете през ред... игнорирай тогава каквото казах. Но май отиваш при по-гадния вариант с радиатора.
Амиии игнорирах го:) иначе много обстойно обяснение:) благодаря :)
Не е казано никъде, че губи антифриз !
Може да му влиза вода през филтъра за въздух на купето.
За кранче няма да се плашиш - лесно се сменя.
Радиаторчето на парното! Честита нова година - 80 кинта! Ако някой ти е сглобил пласмасите на "барчето" от дясно с по дълги рапиди те пробиват радиаторчето и то протича. Аз лично съм правил една 155 с такъв проблем и тогава залепих радиаторчето с поялника, въпреки че всички казаха, че нямало да стане.
ами... незнам... това се случи само 2 пъти, единия път колата не беше карана 1 месец като бях в Ст.Загора и имаше 3-4 капки, а другия път беше гоялмата локва.... оттогава нито грам.... :roll: ще изчакам пък да става квото ще :-)
При 146 имах такъв проблем и се оказа запушена дупката за отвеждане на дъждовните води и влизаше вода от фълтъра на купето
Нямам идея дали при 155 е така но можеш да провериш.
застудя..... при 26 градуса на климатроника направо се чува как водата кипи.... този път видях обаче откаде капе.... някъде изотзад жабката...
Е сега прочети мнението на Венци.
При мен беше такъв проблема.
Пластмаста която е в кратата на пътника (ще я познаеш по отвора за вентилацията) се хваща с 3 рапидки. При мен някой умник беше сложил 2 пъти по дълга рапидка и съответно тя беше пробила радиатора на парното отстрани, един ден реших да поразглобя да видя от къде сълзи и като развих винта си потече на струйка. Направо откачих. След разглобяването установихме че пробитото място е пластмаса и бат Венци го оправи с поялника. Та пробвай да махнеш тази пластмаса и виж какво е положението.
еми... като се поосвободя ще се наложи....:)
иначе горе долу 80 кинта ли тоя радиатор прословут? :screwy:
Абе не го знам колко е точно струва, ама знам какъв чанч е да го смениш :)
На старо предполагам ще си го намериш ефтинко.
Абе не го знам колко е точно струва, ама знам какъв чанч е да го смениш :)
На старо предполагам ще си го намериш ефтинко.
:oops: :cry: :shock:
http://pr_00f.alfaromeo-bg.com/Forum/re ... 304883.JPG (http://pr_00f.alfaromeo-bg.com/Forum/remonti/remont26.02/S5304883.JPG)
Надявам се ти харесва снимката :)
снимката като качество е супер..... иначе е ебати извращението да бръкнеш там.... аз където има ток не барам!
при мен тая далаверка ще е от другата страна обаче.... :wink:
Да де, само че радиатора се вади от тази страна. И при мен беше пробит от страната на пътника.
И все пак ако се стигне до там в твоят случай.
Ползен съвет.
ПАЗИ БУШОНИЕРАТА. Че има гадният навик да се пълни с анатифриз по време на смяната
http://pr_00f.alfaromeo-bg.com/Forum/remonti/remont26.02/S5304883.JPG
Надявам се ти харесва снимката :)
:hehehm:
Да де, само че радиатора се вади от тази страна. И при мен беше пробит от страната на пътника.
И все пак ако се стигне до там в твоят случай.
Ползен съвет.
ПАЗИ БУШОНИЕРАТА. Че има гадният навик да се пълни с анатифриз по време на смяната
кво? за да извадя евентуално пробития радиатор трябва да разколача половин кола??? и как ще я зглобя после??? абсурд!!! :evil: :x
Ми кво ти пука , оставяй го да си тече тогава :)
Иначе за съвети питай Венци.
кво? за да извадя евентуално пробития радиатор трябва да разколача половин кола??? и как ще я зглобя после??? абсурд!!! :evil: :x
така си мислиш щото не си свалял акумулатор на 2.4 жтд :roll2:
А въздушен филтър на същия двигател ?
А въздушен филтър на същия двигател ?
кой двигател?
:thumbdown: :gruebel: :screwy: :smackbum: :brickwall: :priest:
didofurnira
16-10-2007, 18:06
:shock: абе ако решиш да разглобяваш свиркай
за съм насреща ако може да я поправим добре
ако ли не :priest:
:shock: абе ако решиш да разглобяваш свиркай
за съм насреща ако може да я поправим добре
ако ли не :priest:
еми.... то в тоя студ брат нямам голям избор.....
ше тряаа се жертвам....
дай да се разбереме нещо ?
didofurnira
17-10-2007, 19:43
няма проблем :D
няма проблем :D
ае за неделя нещо ако си свободен?
Аз сам нов в този форум и имам саштиа проблем с теча но само като в
али дъжд.АЛФА 155 V6 :?:
Аз сам нов в този форум и имам саштиа проблем с теча но само като в
али дъжд.АЛФА 155 V6 :?:
ми прочети по-горе..... :lol: