Log in

View Full Version : Безработен в друг град ... help :)

wasp
27-09-2007, 10:10
Здравейте,

имам една такава тъпа ситуация ... надявам се, че някой има информация и може да ми помогне.

Става дума за това, че бях в София на работа няколко години, но сега ставам безработен, и се местя в Пловдив. Аз ще си работя де, но не и на трудов договор.
Разбрах, че ще ми дават 180 лв в продължение на 8 месеца. Не, че са кой-знае какви пари, но аз толкова време им сипвах по 650 лв данъци на месец, че сега ми се иска да си взема колкото мога, поне наема да си плащам :)

Та въпроса е следния - мога ли да се прехвърля с временно местожителство в Пловдив (не постоянно за сега), и да си получавам "помощите" в Пловдив ? Без да намесвам София повече.

Някой да има повече информация по въпроса ? Също така да каже какво се прави, за да не губя време в чудене и ходене напред-назад без идея.

Мерси много :)

търтей
27-09-2007, 10:12
не можеш
лесния вариант е пишеш едно пълномощно на някой от софето който ти зима парите
ама пък и трябва да ходи да се разписва вместо теб че не си си намерил работа в бюрото
или да поплачеш на лелите в бюрото да ти прехвърлят партидата в пловдив

lan
27-09-2007, 11:47
най - лесното е да искаш да си получваш помощите по дебитна карта - тогава си ги взимаш от където ти е кеф... :pimp:

wasp
27-09-2007, 16:22
най - лесното е да искаш да си получваш помощите по дебитна карта - тогава си ги взимаш от където ти е кеф... :pimp:

Ще питам, мерси за идеята :)

lan
27-09-2007, 16:52
няма какво да питаш. отиваш в някоя банка и си изкарваш дебитна карта. после отиваш в общината или там където трябва и казваш, че ИСКАШ да ти се превеждат помощите по тази сметка. нямат основание да ти откажат.
успех,

търтей
27-09-2007, 17:01
кажи дали става с карта далаверата после че ми е интересно

wasp
28-09-2007, 08:53
Окей, ще пробвам другата седмица. Дебитни карти бол :)

pumukle
28-09-2007, 11:41
Остава си проблема с подписа всеки месец, обаче... :roll:

търтей
28-09-2007, 11:42
а то всъщност ти ли напусна или те уволниха
щото имаше някаква разлика за помощите

wasp
28-09-2007, 13:44
а то всъщност ти ли напусна или те уволниха
щото имаше някаква разлика за помощите

Има, да - ако ме бяха уволнили - 800лв/месец, а аз напуснах - 180/месец - така разбрах