Log in

View Full Version : Старт от скрапа

Pages : [1] 2

JORDANGT
29-09-2007, 20:36
И няма да се смеете ей :!:
Ако някой знае от къде мога да взема някой части,ще съм благодарен да сподели :wink:

MrX
29-09-2007, 20:47
а такаааааа увеличавеме се :lol: като за парите дето си го взел си е екстра ,зависи от частите кои ти трябват , без ламарини и пластмаси повечето стават от 33 но не всичко с вътрешни дискове ли е ,акое този който занам пода му е зле а :roll:

успех с начинанието,търпение му е майката и без да се нервиш дано по скоро го стегнеш и кажи че ще смениш цвета че това светло синьооооо :puke:

JORDANGT
29-09-2007, 20:50
Точно ти ми трябваш :lol: Знам,че всичко от 33 става.Ррябват ми ламарини и съвети.И да поизгнила е и дисковете са от вътре(за сега)
Цвят червен,за да не се повтаряме :wink:

proper
29-09-2007, 20:54
Ех, успех колега. Тази тема ще я следя с интерес голям.
А как ти завиждам, че си имаш двор...искам и аз....има къде да действаш! Успех!

MrX
29-09-2007, 21:01
Точно ти ми трябваш :lol: Знам,че всичко от 33 става.Ррябват ми ламарини и съвети.И да поизгнила е и дисковете са от вътре(за сега)
Цвят червен,за да не се повтаряме :wink:

ламаринииии - добър тенекиджия , нови няма :cry: с дисковете предполагам си решил да ги "извадиш" нали

mitaka_cs
29-09-2007, 22:23
Браво :!: От сега ти казвам, че това ми е любимата тема :) Важното е , че знаеш с какво се захващаш, а дали ние се смеем или плачем е се тая :!: Успех :) Ако имаш нужда от информация по двигателя ме питай или виж на линка от подписа ми,но това в краен случай :lol: Ти и Лисан вярвам, че знаете най-добре :) Дай инфо за колата (мощност, с какъв модел карбове е (36 IDF ли са)?
П.П Джантите много ме кефат(сериозен съм),запази ги :)

JORDANGT
29-09-2007, 22:28
Дисковете ще са отвън.А я кажете 105к.с. ли е и защо на VIN ми излиза грешка.Може ли 33 90/94 да стане за донор на 4x4 и въобще може ли да стане 4x4.Не знам от къде да я почна,двигател ли,купе ли :roll:

MrX
29-09-2007, 23:03
хехеее баба е за програмката за вин-кода и моя не излиза там.всеки боксер влиза,даже и най-големия :twisted: 4х4 може и да се получи ама незнам дали има смисъл да влагаш толкова труд и пари,трябва да се преработва тунела, да се разкара резервоара.разрови се в този сайт http://alfasud.alfisti.net/indexe.htm и ще намериш доста подробности точно за твоята кола ( точна година на производство,тип двигател,мощност и т.н.).За започването , започни я от нулата,разглоби я н съставните и части и после подред на номерата :wink:

JORDANGT
29-09-2007, 23:27
Дай идея за калниците поне,че са много зле.Има ли такива с ел.стъкла и централно.
Прати ми няколко снимки за да се вдъхновя още повече.

Какво ти остана от бялата 33-ка :wink:

vikoalfa
30-09-2007, 00:11
Ха честита кола :shock: :shock: :shock: Малеее немаш акъл ей :lol:
Колкото за 4х4 Няма Невъзможни Неща :idea:

madboy
30-09-2007, 00:14
Браво Данчо!!!Това се казва ЕНТОСИАСТ .Аз си мисля че трябва да запазиш дисковете отвътре ,така е много по добре,лично мнение. :clapping: Мини да се видим имам интересни неща за теб. УСПЕХ В НАЧИНАНИЕТО !!!! :D

proper
30-09-2007, 00:59
Ей така, че и по добре да стане!
А на всичките ли фабрично няма огледало от дясно?? Направи ми впечатление просто...
Ох искам и аз. Трябва да кажеш къде си да мина някой път да погледам? ако може?

Събев
30-09-2007, 01:44
Браво батка, честита да ти е!!!
Успех с направията на sprinta и ако можем да помагаме с нещо, свиркай!!!

mitaka_cs
30-09-2007, 17:10
Малко снимки за вдъхновение :)

maluk
30-09-2007, 18:07
данчо...ти си куку :metal:

mitaka_cs
30-09-2007, 19:13
Започна ли с разглобяването :?:

П.П Пожелавам ти да стане като тази :D

MrX
01-10-2007, 10:07
Ще помоля колегите да понамалят с "вдъхновенията" , че размиват темата !

Аз си мисля че трябва да запазиш дисковете отвътре ,така е много по добре,лично мнение

на трансаксълите вътрешните дискове може и да са по-добре , но при Спринт/Суд определено не стоят така нещата(личен опит)

Дай идея за калниците поне,че са много зле.Има ли такива с ел.стъкла и централно.

За Ламарините ще те посъветвам да си намериш добър тенекеджия кито ще изреже изгнилото и ще възстанови детайла.Ел. неща,централно и други глезотии ще има ако си ги направиш,не е кой знае каква философия. От бялата не са останали неща които да ти свършат работа за Спринта , но имам окачване от Спринт с външни дискове.Снимки имам цяла папка тук http://mrxzender.alfaromeo-bg.com/'83%2 ... loverleaf/ (http://mrxzender.alfaromeo-bg.com/'83%20Sprint%20Green%20Cloverleaf/)
но са преди трансформацията,за сега ще ти вършат работа за вдъхновение защото на тези снимки Спринта ми се приближава до оригиналния вид :wink:

Grozdan
01-10-2007, 10:19
Браво,браво!Много добра кола!Пожвлавам ти успех в хачинанието.Какъв мотор е?

Слав
01-10-2007, 11:26
Мдааа и аз я гледах тази красавица.

За калниците...гадно звучи, но с плат (не се смейте единствения вариант е това) и кит ги оформи.Виждал съм ги на живо и знам, че имат 3 кг кит по тях и са целите изгнили...за да ги спасиш действай с плат :idea:

Откъде да ги намериш други идея си нямам...

MrX
01-10-2007, 11:38
Мдааа и аз я гледах тази красавица.

За калниците...гадно звучи, но с плат (не се смейте единствения вариант е това) и кит ги оформи.Виждал съм ги на живо и знам, че имат 3 кг кит по тях и са целите изгнили...за да ги спасиш действай с плат :idea:

Откъде да ги намериш други идея си нямам...

ако ще се правят импровизации,по-добре ги напълни с кит оформи ги и да ги отлеем от фибростъкло :wink:

Слав
01-10-2007, 11:52
Мда най-добре да се направят от фибростъкло не се сетих в момента за това :D
Даже това е най-удачния вариант :idea:

JORDANGT
01-10-2007, 20:32
Ентусиазма МАЛКО ми се охлади :( Като видях ето това

Lisan
01-10-2007, 21:26
:lol: На вторични :!: :!:

Bobi_33
01-10-2007, 22:19
:lol: На вторични :!: :!:

Мдааа няма матриал да се започне от някъде :?

MrX
01-10-2007, 22:30

нищо което очите ми не са виждали,поправимо е , а мога и да те светна на една далаверка за пода :wink: намираш ударена 33 3-та серия но със запазен под и имаш Спринт с нов под :idea:

Bobi_33
01-10-2007, 22:38

нищо което очите ми не са виждали,поправимо е , а мога и да те светна на една далаверка за пода :wink: намираш ударена 33 3-та серия но със запазен под и имаш Спринт с нов под :idea:

Бива, лошото е, че по предния кош има много разлики с 33 и тя не става за донор. иначе невъзможни неща няма, важното е човек да го хапе коня както се казва ,ъп-канти има навсякъде всичко може да се направи :wink:

mitaka_cs
02-10-2007, 10:55
За инфо тази ламарина е руска :cry: На италянците им е било много по-евтино,но не и на нас :frown: Дано не се стигне до "Еко Метал Инженеринг"

mitaka_cs
02-10-2007, 11:04
Това видяхте ли го :?: http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=15264

Grozdan
02-10-2007, 19:19
Ако решиш да се отказваш пиши едно ЛС!

JORDANGT
04-10-2007, 23:04
Ако решиш да се отказваш пиши едно ЛС!
За сега има лъч надежда.В понеделник ще я почвам(дай Боже) е не аз де един Майстор(дано да има и име :) )А аз ще се вкюча като почна училище :wink: :roll: :idea:

А ти ако имаш някакви идеи сподели :clapping:

mitaka_cs
04-10-2007, 23:30
Ето от тук http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=15357 можеш да вземеш заден мост с диференциал + скоростна кутия за 4х4 + резервоар и ще ти остане само кардан да търсиш, който по думите на собственика е свален преди да я закупи :roll:

п.п Колата е 33 3-та серия 1712сс и е идеална за части.Също разбрах, че е в движение "по принцип" :lol:

JORDANGT
04-10-2007, 23:42
Ето от тук http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=15357 можеш да вземеш заден мост с диференциал + скоростна кутия за 4х4 + резервоар и ще ти остане само кардан да търсиш, който по думите на собственика е свален преди да я закупи :roll:

п.п Колата е 33 3-та серия 1712сс и е идеална за части.Също разбрах, че е в движение "по принцип" :lol:
Тази я знам,но ми е жал да я убивам.Може да се рециклира и то не много скъпо(стига да се намери кардан обаче).Мислех преди Sprinta нея да реставрирам :roll: :wink:

mitaka_cs
06-10-2007, 12:42
Има ли развитие :?: И се сетих, че колата ти е преди '85 , ако е с окачване като на снимките :?:

mcromeo
06-10-2007, 20:16
Chudesna aslfa sprint nadiavm se che na sledvashtia shte sam po dobar ot tebe

---------------------------------------------------------------------------

Чудесна Алфа Спринт , надявам се че на следващия ще съм с по-добър от тебе

Ще помоля занапред мненията да са на кирилица :wink:

JORDANGT
07-10-2007, 17:32
Chudesna aslfa sprint nadiavm se che na sledvashtia shte sam po dobar ot tebeСподели какво имаш ти :roll:

RUSEV-BGR
07-10-2007, 19:32
IMAH NAVREMETO EDIN LAFA SUD BESHE PO ZLE I OT TVOIA SPRINT МНОГО ЗЛЕ КАТО ГО РАЗГЛОБИХ НА СЪСТАВНИТЕ МУ ЧАСТИ ОТ ПРАГОВЕТЕ И ПОД КАЛНИЦИТЕ ВАДИХ ЧОРАПИ И ВРАТОВРЪЗКИ .ПОСЛЕ ЕДИН МНОГО ДОБЪР МАИСТОР МИ ГО ВЪСТАНОВИ. ЗА ВЕЖДИТЕ И КАЛНИЦИТЕ ПОЛЗВАХМЕ ЛАМАРИНИ ОТ ЛАДА.НОВИ ПРАГОВЕ ПРАВИХ ВРАТИТЕ СЪШТО С ПАРЧЕТА ЛАМАРИНИ.ПОД КАЛНИЦИТЕ СЪШТО СТАНА ПО ЗДРАВ И ОТ ЗАВОДА ОТ КОИТО Е ИЗЛИАЗЪЛ.ШТЕ СИ ПОЗВОЛИА САМО ДА ТИ ДАМ СЪВЕТ.НЕ ЗНАМ ДАЛИ ГО ВЪСТАНОВИАВАШ ЗА СЕБЕ СИ НО ПОЛЗВАИ ОКСИЖЕН ТАКА ШТЕ ТИ Е ПО ЛЕСНО И ПО ЗДРАВО А И ДЕТАЛИТЕ КОИТО ШТЕ ВЪСТАНОВИАВАШ ШТЕ СЕ ОФОРМИАТ ЛЕСНО.....

drigata
08-10-2007, 10:55
ползвай оксижен по лесно и по здраво :( и колко време изкара тоя SUD,имаше ли година преди да се разпукат китовете и да избият ръждите,а пък мисля си че трябва да се развиваме нагоре в еволюцията ,а не да се връщаме в средновековието :frown:

RUSEV-BGR
08-10-2007, 11:27
ами въстановихме го 99 и още се движи,скоро се опитах да го идириа но ми казаха че са го продали ниакъде към вътрешноста.колкото и пъти да съм го вижда л ръжда ниамаше,само боиата му бе кофти.защото беше русенска.

mitaka_cs
09-10-2007, 21:35
Има ли развитие по колата или е рано да говорим за такова :(

JORDANGT
09-10-2007, 21:59
Важното е че за сега все още има надежда,ама един майстор нещо ме мотае днес/утре и др. такива :( Иначе свалихме мотора и скоростите(чисто нов съединител :wink: ),генерацията е аут.Утре дай Боже влиза в бокса,а ако не аз ще му правя бокс на майстора :wink:

Night_Shadow
10-10-2007, 19:18
колега пожелавам ти мн успехи и нерви а всичко остана ще стане не се притесявай

vikoalfa
10-10-2007, 23:28
Ако такова да помагаме :boxing: в бокса и за бокса

pe6kata212
14-10-2007, 21:13
Няма да се отказваш,всичко е поправимо стига да имаш желание и възможност.Малко ръжда ли ще те откаже?
Само напред и нито крачка назад захванал си се вече!
Успех и знай,че имаш ли желание ще постигнеш всичко! :lol: :lol:

JORDANGT
14-10-2007, 22:07
Вече съм в бокса и до 2-3месеца ще има поне визуален ефект :lol:
Голям проблем са калниците и я кажете какви вежди ще и паснат(горе-долу)
Койе НАЙ-добрия препарат за зашита от корозия и за консервация :roll:

mitaka_cs
14-10-2007, 22:26

Горещото поцинковане е НАЙ-добро, но може да бъде направено в завода на Алфа Ромео във специални вани, друг по-евтин варянт е поцинковане чрез шприцване при което не е ограничена големината на частите и детайлите, които ще се поцинковат с изключение на кухи пространства.Девизът "Цинк вместо ръжда" ще запази своята валидност и в следващите дест,двадесет и дори тридесет години.Но това НАЙ-добро нещо против ръжда незнам да го има в България.В твоя случай можеш да се надяваш само на хубав грунд и дебела ламарина. :frown:

pe6kata212
15-10-2007, 16:34
аз обработих моита кола с един препарат на име zinga по принцип казват,че е единствения препарат за студено подцинковане.
Може да се нанася с четка и да се пръска с пистолет,но само върху гола ламарина

Grozdan
16-10-2007, 18:01
Койе НАЙ-добрия препарат за зашита от корозия и за консервация :roll: Ами за отдолу и за подкалници ти препоръчвам добро почистване,след това грунд и подподово боди.Гледай между мазанята на грунда и бодито да има поне 2 дни,за да може хубаво да изсъхне грунда.

Mury
17-10-2007, 18:23
Баце давай само напред,евала ти правим и дано стане по-бързо :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Офффф кога ли и аз ще стигна да реставрирам някоя зла италиянка :cry: :cry:

JORDANGT
11-11-2007, 21:24
Нещо зацикли въстановяването.Станах ученик(на дърти години) и кинтите намаляха(а жената не знае за колата) и е трудно да отделям от семейния бюджет.Но още не съм се отказал а и един другар по съдба може да удари едно голямо рамо,но за това по нататък :wink:

ventutsy
11-11-2007, 23:39

колега доста си нагазил и за цялата работа ще трябва мнооого усилия и не малко пара..ама по темата...за препарати не знам но най-добре е там където е изгнила да режеш до зраво и кърпиш(по възможност или с поцинкована ламарина или с алуминиева)...сега някой ще спори но за мен най-евтиния и ефикасен начин затова е с нитачката и казвам защо:
1 изисва се минимална сума за материали
2 можеш да го направиш сам
3 при заваряване на такива тънки ламарини(независимо дали с телоподаващо или с оксижен)след нагряване метала губи от здравината си и много по-лесно и по-бързо корозира(виждал съм доста изкърпени коли с напукан кит точно по шева и избила ръжда)
разбира се има места които си трябва заварка с телоподаващото и там вече тенекиджията си знае......но на повечето места(неотговорни) можеш и сам с минимални разходи....другото което мога да ти кажа за ръждата на местата където не може да се кърпи(90% от изгнилите места)аз правих мойта така:
1 почиствам колкото е възможно(телена читка,смивки,шкурки и леко нагряване с пистолет за горещ въздух където е нужно)
2 там където е останала ръжда се маже с преобразовател(или орто-фосфорна киселина)преди и след употреба хубаво се почиства със спирт
важното в цялата работа е всяко място където неможе да се отстрани ръждата да се спре разпространението и,защота за нула време избива върху боята......прави каквото правиш но след като дойде момента за боядисване задължително мини един слой антикорозионен шприц боди 992(запечатва отлично а и много лесно се шлайфа)....от огромно значение е боята която трабва да е много здрава защото в крайна сметка тя най-много ще предпазва вече реставрираните детайли.
песакоструя се оказа неизпълним не заради цената(25лв кв.метър) а заради факта че колата трябваше да се разглоби на съставни части....иначе естествено това е най-доброто

Venci
13-11-2007, 06:02
...

Колегата, честно казано изобщо не съм съгласен с теб за нитването на алуминиева и поцинкована ламарина. Неизбежно ще има "отговорни" места, които ще трябва да се заваряват. А на "неотговорните" като врати, капаци и вежди трудно ще скриеш нитовете, които все пак не бихме желали да се виждат. Не е невъзможно, ала не си ли го завариш като хората, всичко останало е временно решение, което е неприложимо за прагове, под, рогове, за коша и много други места. В края на краищата колко ще спестиш като пари :) ?

elenkov
21-11-2007, 22:26
Много се радвам че има такива ентосиазци като теб .. ! Заклевам се на мен ми се върти в главата такова нещо близо вече 2 години и като видях темата .. се едно гледам мене си .. Ако мога да помогна с нещо драскай постове лс-та .. кво и да е

поздрави ! рулз

fiore
22-11-2007, 14:17
не пипай спирачните дискове. вътре са си много добре. ако са регулирани добре апаратите колата спира невероятно. какво ти трябва. имам някой неща а и аз въстановявам моята така че може да разминем инфо.

MrX
22-11-2007, 14:47
не пипай спирачните дискове. вътре са си много добре. ако са регулирани добре апаратите колата спира невероятно.

Тук немога да се съглася, проблема не е само в спирането(което го няма),а и в късането на дисковете(зависи от кой вид са) или късане болтовете на полуоските.Повече от 2 години съм с външни дискове и горещо го препоръчвам!

madboy
22-11-2007, 22:55
не пипай спирачните дискове. вътре са си много добре. ако са регулирани добре апаратите колата спира невероятно.

Тук немога да се съглася, проблема не е само в спирането(което го няма),а и в късането на дисковете(зависи от кой вид са) или късане болтовете на полуоските.Повече от 2 години съм с външни дискове и горещо го препоръчвам!Колега аз си мисля че е подобре дисковете да са отвътре,това е направено с целта да не се натоварват полуоските и за подобър баланс.Имам лични наблюдения че в този случай ходовата част се разбива по рядко, спирачните апарати наАТЕ отвътре са много по добри от тези на33 които са поставени на шенкелона .А според мен за да се късат болтове и се трошат дискове си има някаква причина. ЛИЧНО МНЕНИЕ!!! :D

Gho5t
24-11-2007, 04:10
евала :)... ще е трудно но после ще се кефиш че имаш една от малкото коли и сам си си я направил

JORDI
01-12-2007, 11:03
Нещо зацикли въстановяването.Станах ученик(на дърти години) и кинтите намаляха(а жената не знае за колата) и е трудно да отделям от семейния бюджет.Но още не съм се отказал а и един другар по съдба може да удари едно голямо рамо,но за това по нататък :wink:

Всичко, което си написал в този пост съм го преживял! Но най-големия ми успех беше, че всичко изпипах със собствените си ръце! С полезни съвети от колеги и със собствени сили ще постигнеш невероятни резултати и ще спестиш пари! Не забравяй, че майсторите обичат да претупват работата, особено когато се касае за корозия и по-късно оставаш много неприятно изненадан от некадърността им! До колкото разбирам имаш вече понятие какво ще се прави, така че запретвай ръкави и ще се справиш!Убеден съм! Успех!

nastybg
10-12-2007, 22:01
Нищо важното е, че си решен да продължиш, така че с нетърпение очаквам новини по проекта :wink: ... Успех !

JORDANGT
10-12-2007, 22:29
Гледах този Sprint в mobile.bg,но колата е почти без документи а и няма как да си я докарам от.........Оряхово
От двете ще стане една 100%

Ако имате идея как може да се докара и колко ще струва моля да сподели :roll:

Не знам с БДЖ колко ще излезе(казват,че е най-евтино,но колко :?: )
:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

За съжаление квотата за общия размер на файловете е достигната. Обърнете се към администратор на форума.

ОБРЪЩАМ се към админ

elenkov
10-12-2007, 22:55
Баце ! Писал сам ти ЛС ! С Пътна помощ може да я довлечем до тук имам мой 3-4 познати с репатраци ще говорим за цена .. другия варянт е ако намери ремарке в което влизат само предните 2-гуми на автомобила може и двамата да го довлечем :)

поздрави

marrrto
10-12-2007, 23:06
евалата пичове. вие сте поредното доказателство че алфи карат хора на съвсем друго ниво и си е гордост да притежаваш такава кола. Успех с проекта :D

Xman
13-12-2007, 11:42
Ако някой знае от къде мога да взема някой части,ще съм благодарен да сподели :wink:
Думи нямам..мислех че само аз съм луда глава.. :D
успех батка.Оправи я по-бързо че да я видим :wink:

Lisan
27-01-2008, 08:06
Ако някой знае от къде мога да взема някой части,ще съм благодарен да сподели :wink: :shock: На кой какво му трябва от този Спринт :?: Почвам го на части :!: Не ме плюйте, за мен от самото начало мисията бе невъзможна :!:

JORDANGT
30-09-2008, 02:39
Опааа.Още не са прибрали всички луди!!!:plane:

Speeder
30-09-2008, 10:05
Еееййй човек успех!!! Надявам се този път всичко да мине както трябва, за да се порадваме на ретрото.
Поздрави от един голям фен на СПРИНТ!!! :handshake:
И се сещай от време на време да пускаш снимки ;)

mitaka_cs
30-09-2008, 10:33
Опааа.Още не са прибрали всички луди!!!:plane:

Честито отново и да стане най-добрия БГ Спринт!
п.п: Този е със старата предна маска, тоест е Алфасуд, нали?

JORDANGT
06-10-2008, 03:50
Да от старите е (1978г.)
Извинявам се че ще пиша по-рядко но още съм в чужбина и нямам много време.Даже не съм я виждал от както е моя тая кола.Нямам търпение да се прибера и да я почвам.

Този път съм 100% сигурен,че проекта ще успее

JORDANGT
10-10-2008, 03:30
Ако някой някъде знае от къде мога да си намеря преден спойлер или поне някакви снимки и размери ще съм много благодарен,че на тази и липсва и въобще и се загрозява цалата муцунка на хубавицата.

mitaka_cs
10-10-2008, 10:40
Ако някой някъде знае от къде мога да си намеря преден спойлер или поне някакви снимки и размери ще съм много благодарен,че на тази и липсва и въобще и се загрозява цалата муцунка на хубавицата.

Снимката е лесна, но размери и откъде...незнам

JORDANGT
03-12-2008, 21:15
Колата днес влезе за боя.:dance:

Kris
04-12-2008, 17:45
снимки снимки снимки:clapping:

JORDANGT
09-12-2008, 21:26
снимки снимки снимки:clapping: Ето.Излязоха още доста работи,но майсторите са много печени и всичко върви добре.

alfoncho
09-12-2008, 23:01
ако не намериш споилер ас ще ти го направя нямя да е истински но ще е точно копие.:prescription:

JORDANGT
12-12-2008, 00:08
Още

JORDANGT
12-12-2008, 00:13
Още..

Kris
12-12-2008, 00:16
К'во ше слагаме в коша ?

JORDANGT
12-12-2008, 00:23
К'во ше слагаме в коша ?

Бях на много малка крачка от 1.7 16v,но разума наделя и ще си е с оригиналния 1.5 с два краба:prescription:

Kris
12-12-2008, 00:26
Казвай му на разума да ходи да си ляга ... ти си знаеш най-добре! Чакам развитие:razz:

MrX
12-12-2008, 07:58
Бях на много малка крачка от 1.7 16v,но разума наделя и ще си е с оригиналния 1.5 с два краба:prescription:

и ти на това разум казваш :prescription:

JORDANGT
12-12-2008, 11:50
E стига де,нали искам да го правя по-оригинална рецепта.

MrX
12-12-2008, 12:08
E стига де,нали искам да го правя по-оригинална рецепта.

че какво му е като двигатела е малко по-мощен, отвън и вътре си го дръж по оригинална рецепта

mochko1
12-12-2008, 13:49
А защо не някой луд драгстер !?! :gruebel:

MrX
12-12-2008, 14:09
А защо не някой луд драгстер !?! :gruebel:

boxer драгстер :prescription:, алфа драгстер :Suicide:

mochko1
12-12-2008, 14:51
Е и други мотори има ,принципно няма невъзможни неща ;)

JORDANGT
12-12-2008, 22:20
Болен въпрос ми остава тоя преден спойлер.Дайте някави идеи моля и някой който може да изправи предната броня без много да я боли(да се запази никела или хрома).
Вече имам боядисан кош и изглежда много готино(лъскаво)

MrX
13-12-2008, 09:41
Малко по-горе един колега предложи услугите си да я направи тази престилка 1 към 1, което ме заинтригува и мен, защото смятам да махам пластмасовите брони и да поставя метални, които също се нуждаят от изправяне, но аз не искам да са хромирани, което в моя случаи е по-лесния вариант. Ако толкова държиш да са хромирани единствения начин да се изправят и след това да са хром е да намериш някъде където хромират елементи, иначе не може да се запазят при изправянето

JORDANGT
13-12-2008, 22:04
Колегата по горе е бивш мой колега,но за да го направи му трябва мостра.Иначе ще го направи от пластмаса а не от стъклопласт.А ето и още малко снимки

JORDANGT
13-12-2008, 22:06
И още...

DJ_STIVAN
14-12-2008, 00:03
Поздравления за цвта... истинска алфа ромео RED както се казва! Успехи с колата, виждам, че се прави с много мерак, което е най-важното :bowdown:

Speeder
14-12-2008, 01:00
Красота!!! Трябваше и филмче да заснемеш :headbang:

Ранобудниче
14-12-2008, 09:30
И още...

и преди се радвах на темата, но след снимките в тоя пост вече съм силно впечатлена :bouncing_smiley:

KirilSol
14-12-2008, 12:37
И още...

Наблюдавам темата с интерес от самото и начало!

Евала :bowdown:

Ma7e4k0
17-12-2008, 14:29
Даи още снимки :devil:

JORDANGT
24-12-2008, 00:09
Даи още снимки :devil:

Ето...

RaIDeR
24-12-2008, 00:12
Готин цвят адаш , голяма играчка ще падне !
За по мощен двигател мислил ли си или ще я реставрираш просто ?

JORDANGT
24-12-2008, 00:37

:new_Eyecrazy:

JORDI
24-12-2008, 20:47
Ето...
Впечатлен и възхитен от такива творчески личности! :clap: Браво и Весела Коледа! :th_up:

Христо_Сираков
24-12-2008, 22:05
Впечатлен и възхитен от такива творчески личности! :clap: Браво и Весела Коледа! :th_up:
много готин цвят се е получил дано и моята 146 да стане така на пролет

mitaka_cs
24-12-2008, 22:27
Ето...

Много красива става:smile: А 1.5 моторетката няма грашка:shoot:

vikoalfa
24-12-2008, 22:46
Хвала:big_bow_down:
Много красива става.

Димитър
03-01-2009, 23:04
Браво Данчо!За оргиналния двигател те подкрепям напълно.Трябва да е както си е произведена колата.Така е най стойностна.Същото се отнася и за престилката,просто изчакай,докато намериш оригинална.Колата съм я виждал при Сашо.Изглежда си добре и така/ без престилка/Почакай и все ще я намериш.От опит знам.

ALFA JTD
12-01-2009, 07:34
еееее колега до къде стигна?
изчезна нещо:stumm:

KirilSol
12-01-2009, 09:10
еееее колега до къде стигна?
изчезна нещо:stumm:

и аз това щях да питам :unsure:

JORDANGT
12-01-2009, 20:36
Много студено бе бате.А сега отстранявах някой дефектчета по най-новата ми придобивка и не ми остава време,а и парички си трябват.За сега само лъскам и полирам разни части в малкото пространство в гаража.Само да се вдигнат малко градусите и пак ще се захващаме с брат ми.

Kris
19-01-2009, 18:45
а с престилката к'во стана ?

JORDANGT
19-01-2009, 20:51
Ми за сега от никъде не излиза.

Mury
19-01-2009, 20:57
Евала Данчо,ти си човек с голем мерак,теб и Венци съм ви признал:jason2::jason2:

Perdaha
19-01-2009, 23:14
Поздрави и от мен БРАВО много големи сте и не се отказвайте нямам търпение да я видя завършена и дано скоро си я запалиш и и се радваш ОТНОВО ЕВАЛА....и аз бих се награбил някой ден с такова дело.....

solar73
21-01-2009, 16:00
дан4о някакви координати на тези маистори можеш ли да ми дадеш 4е и моито трофео трябва да го по4вам:jason2:

KirilSol
21-01-2009, 16:59
дан4о някакви координати на тези маистори можеш ли да ми дадеш 4е и моито трофео трябва да го по4вам:jason2:

дай поне снимки да я видим преди да я почнеш :shutup:

JORDANGT
21-01-2009, 21:31

Майстора по боята и кърпежа ми е братовчед и работи в реномиран сервиз.Двигател,окачване и довършително запечатване от корозия ще си го правим сами с брат ми.За интериора още нямам нито идея нито пари.За тоците се сещам за един колега от форума но още не съм го питал(Венци).А за карбураторите и други фикс малки тайни изцяло ще разчитам на Лисан(Сашо)
:dunno:

Дай повече инфо и снимки на твоята бъдеща хубавица

MogaTa
23-01-2009, 23:57
Данчо как върви със Спринт-а?!? пусни някоя нова снимчица ако имаш :) да видим дали имам шанс да те изпревара :Yeeeehaaa: :) :)

JORDANGT
26-01-2009, 23:09
http://cgi.ebay.it/Auto-Ricambi-e-Accessori___COPPIA-SPOILER-PARAURTI-ANT-ALFA-ROMEO-ALFASUD-SPRINT_W0QQitemZ230318623695QQddnZAutoQ3aQ20Ricamb iQ20eQ20AccessoriQQddiZ7429QQcmdZViewItemQQptZRica mbi_automobili?hash=item230318623695&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1385%7C66%3A4%7C65%3A12%7C39%3A1%7C 240%3A1318#ebayphotohosting

Много скъпо(130Е+) ми се вижда,но поне има надежда че се намират.Ех само ако можех да взема на заем такъв за 3 дни и щях да си го направя сам.

PS:Някой от Пловдив да му се занимава да си го свали и да ми го даде за малко......

solar73
27-01-2009, 10:23
дан4о за интериора можеш да раз4иташ изцяло на мен:smile: ще го направим двамата.
а като сваля моя споилер ще ти направим и отливка
на мен ми трябват тенекиджии

MrX
27-01-2009, 18:09
дан4о за интериора можеш да раз4иташ изцяло на мен:smile: ще го направим двамата.

хайде като я направите таз отливка, да пуснете още една :drool:

vikoalfa
27-01-2009, 20:45
Както върви и на мен ще ми трябва.

solar73
27-01-2009, 22:12
я направо кажете колко да се леят та да е наведнъж

JORDANGT
27-01-2009, 22:45

Това ми звучи много приятно.А за спойлера само свирни и веднага ще се включа с каквото трябва.:clap::roll2::handshake::cheers:

PS:Викторчо я сподели ти какви идеи ти се въртят из главата.

TishO
28-01-2009, 01:31
Аиде бе този проект омря ли какво стана я малко снимки да се види дали е бутано нещо изобщо :wow:

solar73
28-01-2009, 09:31
Аиде бе този проект омря ли какво стана я малко снимки да се види дали е бутано нещо изобщо :wow:
що непробваш да влезеш ти в гаража на тоя студ и да работиш по кола:jason2::bath:

TishO
28-01-2009, 10:12
:boxed::hmm::shutup::bangin::stumm:

Ранобудниче
29-01-2009, 05:18

Човекът е написал няколко поста по-назад причината за временната пауза.

Всички го чакаме с нетърпение, но докато чакаме, да не го юркаме, все пак.

Ама четенето не е лошо нещо, де.. поне от време на време или поне преди писане ;)

TishO
29-01-2009, 20:18
що непробваш да влезеш ти в гаража на тоя студ и да работиш по кола:jason2::bath:

Амии аз гараж нямам вече колега :cry: Един пиян :drinking:шофйор реши да си паркира снегорина :tank:на мястото на гаража :boxed: добре че червената ми хубавица не беше там :big_bow_down: тогава незнам тоз ко следваше да му се случи щяха да го пишат по учебниците :dark2::indian::boxing::torch::death::bash: :ranting: :Silent::shoot::cussing::laser: :paddle: :bad_evil: :chair:

JORDANGT
29-01-2009, 20:21
Амии аз гараж нямам вече колега :cry: Един пиян :drinking:шофйор реши да си паркира снегорина :tank:на мястото на гаража :boxed: добре че червената ми хубавица не беше там :big_bow_down: тогава незнам тоз ко следваше да му се случи щяха да го пишат по учебниците :dark2::indian::boxing::torch::death::bash: :ranting: :Silent::shoot::cussing::laser: :paddle: :bad_evil: :chair:

Има си раздел за Общи приказки.Моля те

vikoalfa
31-01-2009, 13:33
Това ми звучи много приятно.А за спойлера само свирни и веднага ще се включа с каквото трябва.:clap::roll2::handshake::cheers:

PS:Викторчо я сподели ти какви идеи ти се въртят из главата.

Запазил съм си Спринт.Само това мога да кажа за сега.:chair:

MrX
31-01-2009, 15:31
Ти гледай докат го пазят да не го изяде ръждата :whip:

vikoalfa
31-01-2009, 20:27
Ти гледай докат го пазят да не го изяде ръждата :whip:
Изкърпен е:mrgreen:
няма страшно,а и всеки почти го знае.Познаваш и собственика.

пс Сори за спама,като го прочетеш го изтрий.

JORDANGT
31-01-2009, 21:00
Дай малко жокери де.От къде какъв е и тн.

gorgi79
04-02-2009, 17:25
Дисковете ще са отвън.А я кажете 105к.с. ли е и защо на VIN ми излиза грешка.Може ли 33 90/94 да стане за донор на 4x4 и въобще може ли да стане 4x4.Не знам от къде да я почна,двигател ли,купе ли :roll:
имаш ли врати и калници за спринт

Kris
04-02-2009, 18:17
Изкърпен е:mrgreen:
няма страшно,а и всеки почти го знае.Познаваш и собственика.

недей им дава жокери ... нека се помъчат:go:

mitaka_cs
04-02-2009, 19:03
недей им дава жокери ... нека се помъчат:go:
Няма се мъчиме...изкърпен Спринт и всеки го знае...на drigata
...давайте по темата за чисто червения Спринт:hehehm:Как е с уплътненията за джамовете и вратите?...много тънък момент, дали могат на метър да се купят нови или нови оригинални или само старите са вариант?

JORDANGT
04-02-2009, 21:48
За вратите имам 4бр. и 3 от тях са читави.А за прозорците използвах майстор-професионалист и старите издържаха,а и имам резервни 2бр. предни и едно задно.

Димитър
07-02-2009, 23:46
аз свърших тази работа миналата година.Три спринта ми минаха през ръцете, докато се получи този резултат.Сега имам зборна формация от най-доброто от трите, изкърпена, боядисана, добър 1.5 боксер и уникално запазена скоростна кутия. Скоростомер естествено нямам.Най-скъпо ми легна тенекиджийската работа около 2000 лв.Сега е в топъл и сух гараж.Напролет ще я пусна само с представителна цел.Пет години го карах Спринта всекидневно, но е време вече за заслужен отдих и само обгрижване от тук нататък.Е ще я пратя при Лисан за една ревизия на ходовата част.....

Димитър
07-02-2009, 23:51
това ми беше първата колица спринт.Достави ми много радост.

JORDANGT
03-03-2009, 01:08
Oтхвърлих малко работа......

Kris
03-03-2009, 01:28
Браво, мяза вече на кола! На първата снимка виждам симпатична 33ка на фона :)

bezdnata
13-03-2009, 13:22
nqkoi ako tarsi chasti za alfa 33 1.5 1991 da mi se obadi na tel 0878596389 reg sofiq kolata e chervena i si4ki chasti sa v nalichnost

Mury
13-03-2009, 15:23
Oтхвърлих малко работа......

Браво бе Данчо:mrgreen::mrgreen:

Ma7e4k0
15-03-2009, 00:43
Днеска ходихме с Данчо до спринта....много лачен и готин :) Снимах го ама с телефона - утре ще кача снимката :biker:

Mury
15-03-2009, 12:31
Днеска ходихме с Данчо до спринта....много лачен и готин :) Снимах го ама с телефона - утре ще кача снимката :biker:

Ти май одиш бродиш със сите скрапери,се къде има некой скрап ти си там:wow::wow::bg::bg::bg:

Ma7e4k0
15-03-2009, 14:37
Ти май одиш бродиш със сите скрапери,се къде има некой скрап ти си там:wow::wow::bg::bg::bg:

Да има нещо вярно :bg: :love::wow:

JORDANGT
23-03-2009, 21:36
Ако някой има пистолет да го даде на жена ми и повече няма да ме видите.Днес си купих ДВЕ коли.На Дригата Спринта(без двигател) и 33-ка 1.7 16v.
Снимки тези дни......:hmm::pimp::boxed:

Kostadin`
23-03-2009, 21:51
Честито колега със здраве да си ги караш,а пък по повод думите ти за пистолета внимавай ,че жена ти може и от другаде да вземе...

Kris
23-03-2009, 22:10
веднага да си кажеш коя е тая 33ка 16ка ??:mf_Flush:

Ma7e4k0
23-03-2009, 22:10
Ако някой има пистолет да го даде на жена ми и повече няма да ме видите.Днес си купих ДВЕ коли.На Дригата Спринта(без двигател) и 33-ка 1.7 16v.

ТОВА Е ИСТИНСКИ ФЕН! ЕВАЛА ! Трее скоро да се видим :tooth:

JORDANGT
23-03-2009, 22:41
веднага да си кажеш коя е тая 33ка 16ка ??:mf_Flush:

Не я знаеш.Черна с раздутите прагове,полу кожа и шибидах.И аз съвсем случайно я открих.Само че тя май ще умира защото има и проблем с документите.Тя ще е донор за Спринта на Дригата и за комбито.Сега поне се напълних с лети джанти(9бр.)
:noooo:

ALFA JTD
23-03-2009, 22:46

верно ли:tooth: изтрещял си :noooo:братле, а аз си мислех че аз съм изтрещял:tooth::tooth:
евала все пак:th_up::th_up:

Kris
23-03-2009, 22:47
Не я знаеш.Черна с раздутите прагове,полу кожа и шибидах.И аз съвсем случайно я открих.Само че тя май ще умира защото има и проблем с документите.Тя ще е донор за Спринта на Дригата и за комбито.Сега поне се напълних с лети джанти(9бр.)
:noooo:

Когато имаш възможност направи малко снимки на 33ката, и след това може да поговорим за некоя козметика алъш вериш ако я мяташ...

Kris
23-03-2009, 22:48
междодругото, локализирах един варненски изоставен спринт ... ако търсиш нещо

JORDANGT
23-03-2009, 22:55
междодругото, локализирах един варненски изоставен спринт ... ако търсиш нещо

Ми аде де.Знаеш какво ми трябва.Ако можеш и да го барнеш малко с фотоапарата ще съм ти задължен.

Kris
23-03-2009, 23:07
Ми аде де.Знаеш какво ми трябва.Ако можеш и да го барнеш малко с фотоапарата ще съм ти задължен.

ти 33ката ... аз спринта ... deal

firedragon
23-03-2009, 23:08
Да са ти честити и двете и дано скоро видим някакво развитие.На жена ти оръжия няма да даваме,че няма да има кой да спасява Алфите :jason2:

boris037
24-03-2009, 06:42
JORDANGT, искрени поздравления за придобивките, без значение кое ще стягаш и кое ще е за донор, а дано ти носят само хубави емиции. Между другото за спринта какво точно ти трябва? Знаех два спринта, но от доста време не съм поддържал връзка с хората и не знам какво е станало. Ако искаш пиши на ЛС или тук подробности, най-малкото мога да дам телефони.
Още веднъж ЕВАЛА!!!!

Grozdan
24-03-2009, 12:18
JORDANGT, пусни някои нови снимчици да видим новите придобивки, особено 33-та :pimp:

vikoalfa
24-03-2009, 23:53
Абе стана си пеещ в хор:tooth::tooth::tooth:

zilala
25-03-2009, 13:57
пусни някоя снимка на красавиците да исплакнем очи и ние :)

JORDANGT
25-03-2009, 18:39
...

DJ_STIVAN
25-03-2009, 19:05
Супер са количките, честито и от мен. В 33-ката като гледам има хляб, кофти че няма документи да си е стегнеш и нея. Какви са ти плановете за спринта на Дригата като изключим трансплантазията на 1.7 16В ?

mitaka_cs
26-03-2009, 00:50
Истински Алфа Парк...най-доброто от боксер моделите на едно място:bowdown::bowdown::bowdown:

JORDANGT
08-05-2009, 23:20
Бавно,но славно.А и много проекти се насъбраха

Ранобудниче
09-05-2009, 09:14
едновременно по всичките ли работиш??

но пък с тоя помощник от снимката, няма начин да не успееш ;)

firedragon
09-05-2009, 10:21
:big_love: С този 16в изглежда много много яко,а комбито направо рулира :big_love:

tempest
09-05-2009, 12:19
:shocking::drool::wow::drool::wow::shocking:... само едно ми идва на акъла...ЕВАЛА НА ТОЗ' ЧОВЕК!:clapping:

mitaka_cs
09-05-2009, 21:57
Какво да се каже за снимките...просто три модела мечта за всеки, който е имал досег до Алфа боксер !!!
Продължавай все така Колега! :clap:

Ma7e4k0
18-08-2009, 01:54
Ама ти не се похвали че вече запали спринта(бившия на дригата) и плашиш гаргите в красна поляна с боксеровия звяр :naughty: :biker:

kongogo
19-08-2009, 13:23
Евалата!
Друго не може да се каже (ще бъде малко):th_up:

JORDANGT
20-08-2009, 22:44
Ама ти не се похвали че вече запали спринта(бившия на дригата) и плашиш гаргите в красна поляна с боксеровия звяр :naughty: :biker:

Ти пък веднага да ме предадеш.Да бившата кола на дригата вече е на колела и си я търкалям из квартала,но съседите не са много щастливи.

MogaTa
21-08-2009, 09:24
снимки, снимки... :)

TishO
21-08-2009, 15:21
Я да я видим щом е на колела !!!

JORDANGT
11-10-2009, 21:48
Леко и бавно нещата напредват:crazy:

JORDANGT
11-10-2009, 23:20
Леко и бавно нещата напредват:crazy:

А скоро ще се обуем с такива джанти:roll2:

TishO
12-10-2009, 02:00

:big_love::new_Eyecrazy:

mordohy
13-10-2009, 00:10
Хайде изкарвай звяра на писта и да му спретнем в гаража едно поливане!:BBQ::big_beer:

zilala
13-10-2009, 09:50
Напредъка е огромен май скоро ще дойда до гаража да я разгледам красавицата :) ако приемаш зяпачи разбирасе :)

TishO
13-10-2009, 11:26
Само да попитам това по-горе са 15-ките нали

JORDANGT
13-10-2009, 22:38
Само да попитам това по-горе са 15-ките нали

Да 15-ки са,но не тези от снимката.А зяпачи приемам и в Събота и в Неделя.Помагачи също се приемат:clap:Дори и само за компанията където се вика.
Скоро ще ми трябва и човек на когото мултицета не му е чужд(той да се сети кой е):screwy:

mordohy
13-10-2009, 23:13
Да 15-ки са,но не тези от снимката.А зяпачи приемам и в Събота и в Неделя.Помагачи също се приемат:clap:Дори и само за компанията където се вика.
Скоро ще ми трябва и човек на когото мултицета не му е чужд(той да се сети кой е):screwy:

Сещам се за един!Няма проблеми!Ако трябва ще го вържем и ще го довлечем:Tease:

vikoalfa
13-10-2009, 23:24

Я верно драсни къде живееш,около сервиза за брони ли в КР.Поляна.Отдавна ми е мерак да видя Спринта,в събота може и да те издиря или ...абе направо ще ти звънна.

MrX
14-10-2009, 08:19
А зяпачи приемам и в Събота и в Неделя.

Ми хаде де, остави някакви координатии и да ти се съберем една делегацийка :prescription:

Stranger65
14-10-2009, 09:55
Мултицета хич не ми не чужд, ама пия кола и небланжирани пържени картофки :-)

vikoalfa
14-10-2009, 23:32
Ми хаде де, остави някакви координатии и да ти се съберем една делегацийка :prescription:
Направо един десант при Данчо и това е.Джордане само кажи час и пиенето ще си го носиме ние,пържолите от тебе.Ако искаш направо и гащеризони да си носиме и да помагаме и без това съм набрал инерция от борбата ми с турбото.:afro:

JORDANGT
15-10-2009, 21:23
Направо един десант при Данчо и това е.Джордане само кажи час и пиенето ще си го носиме ние,пържолите от тебе.Ако искаш направо и гащеризони да си носиме и да помагаме и без това съм набрал инерция от борбата ми с турбото.:afro:

Ние сега ще пием или ще работим?Аз съм там през целият ден почти и да много близо съм до броните и до картинг пистата(Красна Поляна).Няма да ви карам да работите:on_da_beach:Който желае може да заповяда.А за тези които се затруднят с локализирането на скрападжийницата......0896651449

hristo58
16-10-2009, 20:02
с моя двигател ли е тази красавица...много е готина.

mordohy
16-10-2009, 21:00

То без гащеризони
,какво ще правиме,бе!
А Данчо да даде точен адрес,та да се ориентираме по чичко гугал!

JORDANGT
18-10-2009, 22:51
с моя двигател ли е тази красавица...много е готина.

Да с твоя,на Митко,моя и тн.Сменихме му всички гарнитури и семеринги,че течеше като лейка.Направо няма да го познеш.Ти пази документите за по-нататък.Я кажи какво точно си му правил та да си знам.

А адреса ми е София кв.Красна Поляна ул.385 N3:Bolt:

mordohy
20-10-2009, 01:01
е сега ,въоръжен с телефона ти и картата-ще те збарам.Инструмента ми е в наличност от зад винаги,сега и барабар с една щайга ябълки и орехи за Зилата,ама дойда ли пак ще те збарам,дори и само да обмениме бълхите на крастата.

JORDANGT
20-10-2009, 21:57
е сега ,въоръжен с телефона ти и картата-ще те збарам.Инструмента ми е в наличност от зад винаги,сега и барабар с една щайга ябълки и орехи за Зилата,ама дойда ли пак ще те збарам,дори и само да обмениме бълхите на крастата.

Заповядай,но да знаеш че в неделя ме няма.
Междувременно отхвърлихме малко работа:bouncing_smiley:

Kris
26-10-2009, 17:59

Иде ми да се изям.... как са джантите като състояние?
http://img97.imageshack.us/img97/2208/112544912099863201pic.jpg (http://img97.imageshack.us/i/112544912099863201pic.jpg/)

JORDANGT
26-10-2009, 19:36
Иде ми да се изям.... как са джантите като състояние?
http://img97.imageshack.us/img97/2208/112544912099863201pic.jpg (http://img97.imageshack.us/i/112544912099863201pic.jpg/)

Точно това са джантите,но имат за изправяне и четирите за около 120лв. минимум.

В събота качихме мотора,но дадохме жертва - един калник е малко одраскан и за съжаление ще го пребоядисваме целият.:bad_evil:

Христо_Сираков
26-10-2009, 19:45
целият калник или целият спринт

JORDANGT
26-10-2009, 19:51
целият калник или целият спринт

Ако продължаваме да я дерем с тези темпове може и цялата кола да пребоядисваме:bouncing_smiley:

Христо_Сираков
26-10-2009, 20:02
Ако продължаваме да я дерем с тези темпове може и цялата кола да пребоядисваме:bouncing_smiley:[/QUOTE]
в такъв случай повече внимаване

JORDANGT
10-11-2009, 20:21
Вече закачихме и полуоските и някой агрегати.
Вървим напред........

mordohy
10-11-2009, 22:07
Брат,много се силихме,ама като опре ножа до кокал ще дойдеме.Поне аз и още един твой познат.Всъщност те уважава.Помогнал си му за халогените.Иначе,доброто вино е от мене.Пържолите от който донесе.Само кажи кога!

Димитър
19-11-2009, 19:55
Поздравления, Данчо! Много съм впечатлен!

morrty
20-11-2009, 20:38
момци мене не ме знаете не съм от Сф , но сам яко запален по Алфите , та към вапроса колега с големия интусиазъмм , знам един Спринт в Лове4 и маи ве4е 6те го продават 4е му по4ина собственика та ако има6 интерес мога да попитам колата стои в гараж,сив металик, 1.5 карб ,сив салон с 4ерно табло,ламаринени джанти с капа4ки др немога се сетя 4е сам я виждал преди година поне но я си я караха без проблем и не им пука6е на ората:rosso_racers:

Перничанин
22-11-2009, 14:08
JordanGT спринта ти е станал страхотен.Успех.

JORDANGT
22-11-2009, 21:01
Тези дни нагласихме спирачките и охладителната система.Остана само горивната и електрическата и в този ред на мисли ако някой може да помогне с някакви снимки(може и от 33-ка с крабове) на маркучи и кабеляци ще съм много благодарен.

Този спринт от Ловеч май от 5-6 месеца е вече в София.Но ако е друг разбери подробности и дай някоя снимка.

morrty
22-11-2009, 22:00
ок може , ще погледна и разбера как стоят нещата

morrty
23-11-2009, 19:06
прав беше,колата е отпътувала са София преди време

JORDANGT
17-01-2010, 22:23
След много суетня и мързел най-накрая се навихме да се позанимаваме със Спринта.И така вижте първият ENGINE RUN http://www.vbox7.com/play:3dcec610 http://www.vbox7.com/play:91e24bcc

TishO
17-01-2010, 23:09
остана да видим и в движение как е :drool:

vikoalfa
17-01-2010, 23:48
Ох как хубаво плякат карбовете...симфония...
Най ми харесва спортния резервоар:big_beer:

Браво!

mordohy
18-01-2010, 08:32
Направо те докарва до оргазъм!

JORDANGT
18-01-2010, 22:34
Ох как хубаво плякат карбовете...симфония...
Най ми харесва спортния резервоар:big_beer:

Браво!

Ти пък много си наблюдателен бре.Нещо не иска да смуче от където трябва,но вече намерихме от къде гълта въздух(след като разглобихме всички тръби и резервоара).

JORDANGT
02-05-2010, 23:40
Нещо се нахъсах и моля ако някой знае къде,за колко и как да си оправя джантите,че и четирите са малко квадратни.

marmalad
03-05-2010, 03:09
Нещо се нахъсах и моля ако някой знае къде,за колко и как да си оправя джантите,че и четирите са малко квадратни.

до затвора, малко след OMWто има гумаджии.. правил съм джанти там....

поздрави

JORDANGT
08-05-2010, 23:03
Хора помогнете!!!Нямам вече нерви и не мога да се оправя с тази ел. инсталация.Само това ме спира да я мина през КАТ.Иначе още не е съвсем готова.Разглобих таблото 10 пъти,прозвъняване,смяна на крушки и какво ли още не,но явно че козата си сака пръч.

marmalad
08-05-2010, 23:07
Хора помогнете!!!Нямам вече нерви и не мога да се оправя с тази ел. инсталация.Само това ме спира да я мина през КАТ.Иначе още не е съвсем готова.Разглобих таблото 10 пъти,прозвъняване,смяна на крушки и какво ли още не,но явно че козата си сака пръч.

какво те ебава?

mordohy
09-05-2010, 01:42
Я съм зодия козирог!:chair:
Че онодим козата!:hump:

JORDANGT
27-06-2010, 23:30
Козата още си чака пръча.Вижте какво си имам вече и ще си го сложа отзад(става въпрос за задницата на колата де)

kolev
28-06-2010, 10:47
малиииииии , то това музикален инструмент бе.

ALFA JTD
28-06-2010, 11:22
:bravo:ама си бърз евала

mordohy
28-06-2010, 23:02
Козата още си чака пръча.Вижте какво си имам вече и ще си го сложа отзад(става въпрос за задницата на колата де)

Ся ша са убиждаме ли!?:Silent:
Ти си се захванал с простотии!Дай си малко почивка , бе!
И на празника направи една снимка.
Да ми я пратиш!

JORDANGT
08-08-2010, 23:12
От нямане на какво да правим с брато направихме това:

Bobi_33
08-08-2010, 23:56
От нямане на какво да правим с брато направихме това:

Данчо, УБИЕЦ е колата. Браво. Сега трябва да и намериш отопляем гараж, защото го заслужава.

ALFA JTD
09-08-2010, 01:25
евала братле евала

TishO
09-08-2010, 01:41
Бдаво Дака добре си губите времето!!!

kolev
09-08-2010, 11:08
това ако не е най-красивия спринт........

Speeder
09-08-2010, 13:26
Спринта е невероятно красива кола, да не кажа по-красива от Алфетата :big_heat: !

MrX
09-08-2010, 19:00
Сега остава една идея по-ниско окачване и с това ет на джантите става мания. Данчо давай да си стягаме задниците и на феста а сме с Алфите :devil:

mordohy
09-08-2010, 23:29
Притворен, мръсен негодник!:whip:
Що не каза какви ги вършиш бе!
Ама изтекоха ми очите!
Отивам да си сложа капки!
Кога ще я окабелиме и препикаеме!

todor82
15-08-2010, 02:35
Това произведение на изкуството трябва да бъде изложено в Лувър-а !!!

JORDANGT
17-09-2010, 19:06
Окабеляването е почти готово.Само задна не свети.Оказа се обаче че едното каре потропва(а така го бяхме излъскали и боядисали).Скоро ще го сменим и мислим да я водим в КАТ.И сега почвам с въпросите.Колата е с жълтите номера и е спряна от движение,а двигателя е от друга бракувана кола от която имам продупчен талон и удостоверение за брак.Някой знае ли какви стъпки трябва да предприема за да не ме разкарват от КАТ 100 пъти

mordohy
18-09-2010, 22:50
Окабеляването е почти готово.Само задна не свети.Оказа се обаче че едното каре потропва(а така го бяхме излъскали и боядисали).Скоро ще го сменим и мислим да я водим в КАТ.И сега почвам с въпросите.Колата е с жълтите номера и е спряна от движение,а двигателя е от друга бракувана кола от която имам продупчен талон и удостоверение за брак.Някой знае ли какви стъпки трябва да предприема за да не ме разкарват от КАТ 100 пъти
До колкото знам, ще ти трябва писмен договор за продажба на мотора, а човека трябва да си извади удостоверение за бивша собственост.
И да знаеш, че съм ти сърдит!!!:moon:

Iltcho
21-09-2010, 08:30
Данчо,
ко напраи ти с тоя спринт бре...
Евала за работата! Дано има повече хора като теб, които да отделят толкова пари, старание, време и нерви за такива коли!

Колата ти няма проблем, че е с жълтите номера. Трябва да имаш договор за покупко-продажба от собственика (ако не е на твое име по талон).
Доколкото знам, ше трябва да ходиш и на Технотест (искрено се надявам и ти го пожелавам другаря Сяров да са го пенсионирали).

Още веднъж - моите адмирации за колата.
Ако може 1 молба към теб - намери хубав фотоапарат след като я събереш изцяло или се обади на лично когато имаш възможност и аз съм в София да и направим една готина фотосесия! :thumbup:

JORDANGT
25-04-2011, 22:11
Имам питане относно разкрачването на предницата.Казаха ми ,че ако сложа носачи от 33-ка това разкрачване ще изчезне,но на мен ми се струва че гумите ще се приближат малко(2см.) към предната броня.Освен това искам някой да каже от къде да си намеря шарнири за стария модел от тези които не са конусни.Аз се сещам и за друг вариант с разпробиване на нитовете и след това на новите носачи с болтове но ако има нови ще е по-добре.:calc:

Bobi_33
25-04-2011, 22:19
Данчо, ако сменяш носачите, ти трябва и гредата под мотора (тя също е различна) но може и да се появи проблем. Аз съм слагал новите носачи и града, но тогава ти трябват и новите полуоски (те са с по 1-2 см по-къси) иначе рискуваш да счупиш каре. Това с правите гуми не е голяма екстра. Аз също си карам старата 33-ка с оригиналните носачи и греда.
Относно шарнирите, разпробивай нитовете и слагай болтове без да го мислиш.

mordohy
25-04-2011, 22:34
Гледам и помощник имаш...
Аз също съм с болтове на шарнирите.
Няма проблеми.
Гредата не съм сигурен, но май ми е права.

JORDANGT
25-04-2011, 22:50
А нови шарнири няма ли от къде да се намерят?Имам полуоски с карета от 33 16V.Гредата е от по-новия Спринт,но както разбирам ще ми трябва от 33(90/94г.).
А има ли как да си опрвя разкрача без тези интервенции?Мислех да разширявам(да станат ексцентични) отворите на макферсона,но това ми се вижда твърде крайно а и не знам дали ще е достатъчно да се приберат колелата .
Очаквах точно вие да се включите....

Bobi_33
25-04-2011, 23:56
А нови шарнири няма ли от къде да се намерят?Имам полуоски с карета от 33 16V.Гредата е от по-новия Спринт,но както разбирам ще ми трябва от 33(90/94г.).
А има ли как да си опрвя разкрача без тези интервенции?Мислех да разширявам(да станат ексцентични) отворите на макферсона,но това ми се вижда твърде крайно а и не знам дали ще е достатъчно да се приберат колелата .
Очаквах точно вие да се включите....

С разпробиване ще се получи, но е добре да се направи на фреза. Защото трябва да се разпробият в точната посока.
Какво те притесняма разкрача? От чисто естетични съображения или стоенето на пътя те притеснява?

---------- Post added at 20:56 ---------- Previous post was at 20:54 ----------

Гледам и помощник имаш...
Аз също съм с болтове на шарнирите.
Няма проблеми.
Гредата не съм сигурен, но май ми е права.

Права ти е гредата естествено. Само на 16V е крива. Но при 33 1-ва серия гредата е хептен различна ( и при старите Спринтове, както и Сюд)

mordohy
26-04-2011, 00:11
С разпробиване ще се получи, но е добре да се направи на фреза. Защото трябва да се разпробият в точната посока.
Какво те притесняма разкрача? От чисто естетични съображения или стоенето на пътя те притеснява?

---------- Post added at 20:56 ---------- Previous post was at 20:54 ----------

Права ти е гредата естествено. Само на 16V е крива. Но при 33 1-ва серия гредата е хептен различна ( и при старите Спринтове, както и Сюд)
Имам впредвид след удара на Алфи!
Нали такава му трябва!:bangin:

Bobi_33
26-04-2011, 00:19
Имам впредвид след удара на Алфи!
Нали такава му трябва!:bangin:

Не му трябва. Неговото оригинално окачване държи повече в завоите :Tease::pokey:

JORDANGT
27-04-2011, 22:28
Да чисто естетически ме дразни как стои и то само дясното колело,а и аз няма да се състезавам с нея само ще позирам.Ти предлагаш да разпробия макферсона с фреза нали.За това не се бях сетил.Все пак имам сравнително нови носачи от 33-ка,но ако мога да сменя само тампонте на тези от Спринта ще е по-добре.

И ако някой има греда от новия модел и ми потрябва да не се спотайва.Ще я полеем с бира да не ръждясва.

TishO
27-04-2011, 23:37
Аз имам греда от 3-та серия за 1.7 8клапана ако ти върши работа но в момента е малко заета ако не ти е спешна

djigata_
12-05-2011, 08:47
браво за ентосиазма ако имаш нужда от части свирни да помагаме имам доста стакларии от сиуд ако ти трявват

JORDANGT
24-06-2012, 11:12
Сбогом моя любов...

Plamen33
24-06-2012, 11:32
Стига бе за желязо ли мн добре изглежда нямаше ли мераклии :crybaby: развали ми се настроението

Kris
24-06-2012, 11:59
аве какво желязо те гони ... така като гледам май е продадена?

mordohy
24-06-2012, 19:47
Така не се кара кола за скраб!
Най-вероятно, вместо да седи и ръждясва, някой ще и се радва.

JORDANGT
25-06-2012, 00:11
На първата снимка се вижда кой е човека ,който ще довърши делото.

MogaTa
25-06-2012, 00:18
Това чичо Митко ли е или се припознавам? :)

Speeder
25-06-2012, 16:52
Охаа, още една класическа Алфа кацна в пловдивско :innocent:

Браво на адаша :clap2:
Само слънчеви дни я чакат тази Алфа, сигурен съм!

emilien
20-08-2012, 17:03

здравей имам части и цяла АЛФА РОМЕО СПРИНТ 1500 .

JORDANGT
06-04-2013, 10:35
Проекта продължава макар и не под моя юрисдикция,но продължавам да съм съпричастен с каквото мога.

JORDANGT
17-08-2019, 09:14
Има ли луууудиии?
To be continued...

75TwinSpark
17-08-2019, 09:53
Има има все още,нещо ново?

JORDANGT
17-08-2019, 12:26
Има има все още,нещо ново?

Има нещо ново старо но не мога да кача снимка.

Speeder
19-08-2019, 10:46
Само прах събират тия Спринтове! :naughty:

boris037
19-08-2019, 14:47
Амии, някои чупим клапани като за последно.

Между другото се продава един спринт в cars.bg ама е в Русе и май е доста поизгнил.
Човека ми каза, че му иска 700лв. за целия, но бил доста поразглобен.