View Full Version : Проблемче - счупена дръжка на вратата?
Здравейте всички, днес ми се счупи външната дръжка на вратата на алфата. Гледам че е от някаква сплав, така че едва ли се ремонтира. Дайте съвет все пак-за цена на нова, за втора употреба, как се сменя /сигурно е много неприятно/. Благодаря на всички. :wink:
Дръжките бяха по двадесетина лева втора ръка, има обяви в Продава за ориентация. Смяната е пипкава, но не и сложна. Досадата е в свалянето на кората на вратата и после в поставянето й обратно. Държи се на щипки, но трябва да се махнат лостчето за отваряне, бутончето за заключване и дръжката. Лостчето за отваряне се държи на едно болтче и щипки - аз си загубих най-много време с това, че ме беше страх да напъна след отвиването на болта :-)
После идва един найлон и след него се открива видимост към болтовете, които държат дръжката. Съвсем спокойно можеш да свършиш работата и сам, ама много помага да има още някой за морална подкрепа.
п.с. Ако белята е на задна врата без ел-пакет, трябва да се свали и манивелата за стъклото.
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=2436
Мерси, сега остава да си намеря черна дръжка...
...ако не, още двадесетина лева за боя :-)
Не подлежи на ремонт - правилно си забелязал.
Дръжките са 2 вида - от страната на шофьора и от другата.
Т.е. няма предни и задни.
За дръжка от страна на шофьора - търси при италианеца или виж Madboy в раздел продава.
За дръжка от другата страна - имам една излишна и я подарявам.
Смяната не е толкова ужасяваща но трябва да разкостиш вратата, трябва да пазиш щипките. Налага се също да се боядиса в цвета на вратата.
Това е .
На мен ми трябва дръжка за от другата страна, не шофьорската. Ако наистина я подаряваш ще я взема с най-голямо удоволствие и ще почерпя. :wink:
Ами трябва да я потърся само, че не съм сигурен къде съм я заврял.
На феста ще идваш ли ?
Ами за феста още не съм сигурен дали ще идвам, но работата не е спешна, така че когато я намериш. Благодаря ти.
Значи има само още един проблем....
след като отвориш всичко има опасност да гледаш все едно си видял извънземно...
болтовете за свалянето на дръж. са с отверка тип Еврейска звезда!
доста гадно!
и още нещо..... не е лошо ако можеш да изкривиш малко напред една Г-образна пластина, в която опира чавчицата на дръжката.......от там губи разтояние и не може да се отваря добре!
трябва да я изкривиш на вън! не към купето!
или да нахлузиш нещо на чавчицата на дръжката, за да обере от разтоянието.
аре успех от мен...............!!! :) :lol:
...Г-образна пластина, в която опира чавчицата на дръжката.......от там губи разтояние и не може да се отваря добре!
...да нахлузиш нещо на чавчицата на дръжката
Аз точно затова бърниках - дръжката здрава, а вратата не се отваря отвън. Като свалих кората, изпод нея изпадна един детайл от прозрачна гума - просто се беше изхлузил от въпросната пластинка. Върнах го и не съм имал грижи повече.
ами браво минал си леко и лесно....! :D :lol:
аз и дръжка купувах, 25лв. /италианеца/ щото ми беше толкова акъла да напъвам да отворя...
:bangin:
virusalfa
03-10-2007, 12:53
Дръжката е изработена от алуминиева сплав,в чиито състав има и цинк,който прави заварката почти невъзможна.Много искри и пука :idea:
аз и дръжка купувах, 25лв. /италианеца/ щото ми беше толкова акъла да напъвам да отворя...
И моя също :oops: Ама вие Софиянци пак сте добре щом ги намирате по 25 лв.,пък аз вече 3 месеца карам с "дупка" във вратата :(
То на кой ли не му се е чупила дръжката на 155?! Аз викам да я смятаме вече за консуматив! :lol:
BasicElement
04-10-2007, 00:15
На мен ми се наложи да разкостя шофьорската врата преди няколко дена и ... е няма такава битка :paddle:
Но след няколкочасовата борба, в случай, че всичко е отремонтирано успешно, има едно такова приятно удовлетворение :firstprize:
Колега - дръжката е намерена, свържи се с мен. ЛС или ICQ.
Buxalkata
11-10-2007, 19:01
ама то найстина си е консуматив :idea: ...тъмън отново съм със счупена шофиорска дръжка :( ако някой види дръжка тъмно зелен металик да свирка много силно (говорим за софия)...10х :D
Някой наскоро да е купувал нова дръжка ?Интересува ме актуалната цена,щото вчера в един магазин ми обявиха една цифра :noooo:
Buxalkata
06-12-2007, 18:17
вървят 2-ра ръка м/у 20 и 25 лв !!!за нови не съм проверявал!!!
Ако намера някъде на тая цена ще си взема 2-да си имам и резервна :lol: Миналата седмица проверявах в една доста голяма морга,която м-у другото се слави с надутите си цени,имало ама свършили :( много се търсили.Е как няма да свършат на цена от 20 лв. :shock: и то точно там.
Иначе втора ръка ми предлагат за 35 лв. ама като платя и за куриер и за боя...Прегледах по-старите теми и се цитираха цени от 40-50 лв. за нова черна (каквато ми трябва :P ) ,но това са цени от миналата година,а какви са сега :roll:
Buxalkata
06-12-2007, 20:23
ако си от софия при италиянеца проверявай често и ще си намериш!!! 8)
ама то найстина си е консуматив :idea: ...тъмън отново съм със счупена шофиорска дръжка :( ако някой види дръжка тъмно зелен металик да свирка много силно (говорим за софия)...10х :D
и аз издирвам усилено дръжка лява, зелен металик има в александър ауто - дясна. въобще десни има навсякъде ама леви к..ец. :evil: цена на нова варират от 48 до 58лв
The_Game
06-12-2007, 22:08
OFF
А как ги чупите ?
Задрана във вратата на гаража примерно или при самото отваряне ви осва в ръката?
Трябва с нежни движения :D
зима, сутрин, спи ти се , какво по-хубаво да ти замръзне вратата и дръжката да ти остане в ръката.
и аз издирвам усилено дръжка лява, зелен металик има в александър ауто - дясна. въобще десни има навсякъде ама леви к..ец. :evil: цена на нова варират от 48 до 58лв
Ако ти се дават 35 лв. за втора ръка,колегата nikola nikolov каза,че очаквал скоро да му докарат от Италия . Пък аз ако си намера нова за 50 лв. взимам без да се замисля,щото както писах по-горе 35 лв. + куриер + боя = ???? :roll:
ALFA CORSE
07-12-2007, 13:52
Ако ти се дават 35 лв. за втора ръка,колегата nikola nikolov каза,че очаквал скоро да му докарат от Италия . Пък аз ако си намера нова за 50 лв. взимам без да се замисля,щото както писах по-горе 35 лв. + куриер + боя = ???? :roll:
Погледни темата с адреси и телефони на магазини за авточасти... и почвай наред в най-вероятните, където може да има.
Включително и магазина с гореспоменатата черна дръжка го има там.
Почти всички изпращат с куриер.
Отделно можеш и да си я поръчаш по ePER.
Погледни темата с адреси и телефони на магазини за авточасти... и почвай наред в най-вероятните, където може да има.
Отделно можеш и да си я поръчаш по ePER.Колеги ,с риска да се натрапя бих сподилил че проблемът не идва от самите дръжки а от прекалено големият луфт и големият ход на планките на левите брави,в следствие на прекалена употреба.Смяна нова или здрава брава +нова дръжка и оттам по малък луфт при отваряне :D
Отделно можеш и да си я поръчаш по ePER.Колеги ,с риска да се натрапя бих сподилил че проблемът не идва от самите дръжки а от прекалено големият луфт и големият ход на планките на левите брави,в следствие на прекалена употреба.Смяна нова или здрава брава +нова дръжка и оттам по малък луфт при отваряне :D
малко огъване на планката + изолирбанд вършат чудеса :P :wink:
Аре още един в клуба на "155 без дръжка" :)
И то хем след поправка на проблема с пластината вътре.
Кривото там е че като сложих подложка в гумата се оказа че при отворено стъкло не може да се отваря защото опира в самото стъкло. Така че подходих към проблема като огънах пластината навън както е и описано по-горе. Поправката издържа около 2-3 месеца и пак почна леко да запира. А пък аз почнах по-силно да дърпам, щото не ми се разглобяваше пак вратата :) Резултата - имам си дръжка в ръката :)
Така че +1 в търсещите дръжки :)
ето сега ако бях производител на пластмасови изделия щях да целна кьораво :?
vaklinator
23-01-2008, 19:58
Колеги позволявам си да ви дам един много полезен съвет.
Зимата на всички вратите сутрин са замръзнали и просто не дърпайте вратите за дръжките. Изпозвайте дръжката само да освободите ключалката, а вратата я дърпайте с другата ръка като я захванете отгоре под уплътнението на тавана.
Просто съвет от личен опит
Поздрав.
Alexanderbb
23-01-2008, 21:54
Ми да нежност трябва. То е като с дамите, първо внимателно опитваш и ако не поддаде отиваш от другата страна. :Yoda:
И моя също :oops: Ама вие Софиянци пак сте добре щом ги намирате по 25 лв.,пък аз вече 3 месеца карам с "дупка" във вратата :( Аз пак савсем случаино си намерих дръжка, миналия месец в Пазарджик и то почти нова за 20лв....просто извадих късмет...при италянеца нямаше тогава!....та някои път и в провинцията сте добре :roll:
Сега тъкмо преглеждам обявите за 155 в мобилето и в началото има няколко, които се продават на части, като 2 или 3 се намират в морга в Пазарджик тъй че май не е било просто късмет .
Също така има и обяви от 2 морги в София и гледам, че има една черна като моята и дръжките й са здрави ( поне на снимките ), ето го и адреса "Автоморга 'Аутовели' кв. Орландовци ул. 'Първа Българска армия' 10. Работно време от 9 до 18, вкл. неделя " .На някой ако му трябва нещо може и да го намери там, или пък ако някой минава оттам и има възможност да ми вземе една лява дръжчица..... :roll:
Сега тъкмо преглеждам обявите за 155 в мобилето и в началото има няколко, които се продават на части, като 2 или 3 се намират в морга в Пазарджик тъй че май не е било просто късмет .
Също така има и обяви от 2 морги в София и гледам, че има една черна като моята и дръжките й са здрави ( поне на снимките ), ето го и адреса "Автоморга 'Аутовели' кв. Орландовци ул. 'Първа Българска армия' 10. Работно време от 9 до 18, вкл. неделя " .На някой ако му трябва нещо може и да го намери там, или пък ако някой минава оттам и има възможност да ми вземе една лява дръжчица..... :roll:..от къде си колега?...
От далече :lol: На малко повече от 200 км. от София :not-fair:
Furious 155
25-01-2008, 19:04
Зимата на всички вратите сутрин са замръзнали и просто не дърпайте вратите за дръжките. Изпозвайте дръжката само да освободите ключалката, а вратата я дърпайте с другата ръка като я захванете отгоре под уплътнението на тавана.
Поздрав.
И аз така правя като е замръзнало, а то често е! :)
Здравейте всички, днес ми се счупи външната дръжка на вратата на алфата. Гледам че е от някаква сплав, така че едва ли се ремонтира. Дайте съвет все пак-за цена на нова, за втора употреба, как се сменя /сигурно е много неприятно/. Благодаря на всички. :wink:
здрасти
Смяната не е толкова трудан.Цената е около 30 лв.
Дръжките са еднакви-лява предна и лява задна:
-дясна предна и дясна задна.Да го имаш в предвид като купуваш :D
Поздрав.
И аз така правя като е замръзнало, а то често е! :)
А аз се чудех като си смених шофьорската врата, как може на отлично изглеждаща врата да има такъв луфт към тавана :D . Слагах допълнително уплътнение, че след 50 км/ч започваше "Ветровете се шибат 4" вътре, който нормално се "излъчва" в диапазона след 150-170 км/ч, както е и сега с модификацията.
ALFA CORSE
07-02-2008, 19:00
[quote=hsr]Ако ти се дават 35 лв. за втора ръка,колегата nikola nikolov каза,че очаквал скоро да му докарат от Италия . Пък аз ако си намера нова за 50 лв. взимам без да се замисля,щото както писах по-горе 35 лв. + куриер + боя = ???? :roll:
малко огъване на планката + изолирбанд вършат чудеса :P :wink:[/quote:2jk8ub0v]
Какви са цените за нова брава някой интересувал ли се е? Моята започна да ме изнервя вече, а огъването на планката не дава особен резултат, ако се огъне прекалено много спира да се заключва вратата...
inginera
19-02-2008, 20:14
аз му намерих цаката имам познат леяр и тои ми напражи отливка от бронз сега мога да си дарпам колкото искам и няма проблем шлаифа се малко от тук от там ама става супер
ами аз му викам спрей за гумени оплътнения. пръскам на 2 седмици зимата и никво замръзваме :idea:
mihaeles
20-02-2008, 08:39
ами аз му викам спрей за гумени оплътнения. пръскам на 2 седмици зимата и никво замръзваме :idea:
А аз му казвам " глицерин" купува се от аптеката и ефекта е същия....никакво замръзване :wink:
Ееее ко хубу нещо са форумите :lol:
Браво колежке добра идея..... и по евтина ... :idea:
Ето го моето решение на проблема с проклетите дръжки. Алуминиева. След като обиколих 15 морги и намерих една лява дръжка и то зачупена вече е това измислих. Между другото 2-ра употреба нито една не съм виждал дето да е е тръгнала да се чупи. Е малко я понадрах, обаче какво да се прави, не се вижда от самолет :lol:
Към момента (днес) имаше 3 здрави черни дръжки \1 л + 2 д\ в моргата на "Първа българска армия" 10. Колата е от тази (http://mobile.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11203356665839725&f1=details) обява. Самата кола е в склада им в Обеля, че на адреса на моргата е фул със скрап.
Аз повече с 2-ра употреба дръжки и лепене не се занимавам! 3 пъти я свалям шофьорската и ми стига.
Регулирайте си вратите. Моята преди 2.5 години като я взех си беше с пукнатина на шофьорската дръжка. Съответно още първата зима, на първият по-сериозен студ - замръзнала врата. Как дръпнах - така седнах на земята :lol: . Купих си нова, но като я сложих си регулирах всички врати и оттогава (вече над 2 години) дръжка не съм трошил.
Към момента (днес) имаше 3 здрави черни дръжки \1 л + 2 д\ в моргата на "Първа българска армия" 10. Колата е от тази (http://mobile.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11203356665839725&f1=details) обява. Самата кола е в склада им в Обеля, че на адреса на моргата е фул със скрап.
То хубаво ама пустата София нмного далече :cussing:
Миро, ти откъде се снабди с алуминиева ? И ако някой знае кой/как може да се изработи нека сподели :please:
съветвам да си смазвате бравите на вратите. дръжките е чупят от несмазване. аз след първата и единствена смяна, си проверих и смадзах всички врати. от тогава не съм имал пролеми. понякога се случвяа дълго време да не карам колата но и тогава бравите не затягат. не че мазането спасява 100% ама помага. освен това през зимата или при дълго стоене вратите залепват. при дърпането за дръжката също и се скъсява живота.
Furious 155
28-03-2008, 18:49
Регулирайте си вратите. Моята преди 2.5 години като я взех си беше с пукнатина на шофьорската дръжка. Съответно още първата зима, на първият по-сериозен студ - замръзнала врата. Как дръпнах - така седнах на земята :lol: . Купих си нова, но като я сложих си регулирах всички врати и оттогава (вече над 2 години) дръжка не съм трошил.
Kак става регулацията? Какво се бута?
Фиксатора на колонките. Има си и недостатък естествено. Ако я регулирате да се затваря супер елегантно е много възможно да слушате воя на вятъра със скорости над 120 км/ч. Аз съм с компромисен вариант и започва виенето над 150+. Само на шофьорската врата - ама тя ми е и сменявана и така...
Колеги, днес се сдобих с една не особено читава лява дръжка (не очаквах да е такава, но това е друг въпрос), а именно :
http://store4.data.bg/hsr/drajka/DSCN7281.JPG
http://store4.data.bg/hsr/drajka/DSCN7282.JPG
http://store4.data.bg/hsr/drajka/DSCN7285.JPG
и сега се чудя какво да я правя . Дали да я сложа за задна, а задната (която е в доста по-добро състояние) да отиде отпред или да продължа да си търся здрава дръжка ? Според вас има ли "хляб" в нея, или......???
PEPI-2ALFA
26-04-2008, 17:11
Дали да я сложа за задна, а задната (която е в доста по-добро състояние) да отиде отпред ...
Аз така направих , но има друг проблем. Шофьорската врата си я отваряш ти и естествено внимаваш , а задната ... все ще се намери някой... "ама аз просто дърпах ииии..." :wink:
Дали да я сложа за задна, а задната (която е в доста по-добро състояние) да отиде отпред ...
Аз така направих , но има друг проблем. Шофьорската врата си я отваряш ти и естествено внимаваш , а задната ... все ще се намери някой... "ама аз просто дърпах ииии..." :wink:
Прав си :frown: Затова предпочетох друг вариант :twisted:
PS : ilkomotor :bowdown: :bowdown: :bowdown: