PDA

View Full Version : За наглоста на HILD простотията в БГ

warbah
02-10-2007, 22:10
Днес в предаването на Милен Цветков показаха поредната нагла и отваратителна полукриминална компания HILD която купува на безценица имоти от възрастни хора(над65г)като им подхвърля някакви трохички на тези нещастни и заблудени хора и си присвоява имотите им които струват многократно ама многократно пове4е от тази милостиня която подхвърлят на тези хора.Питам се дотам ли оскотяхме и ни се изпържи мозъка че стигаме до тези абсурди до тези полулегални отвратителни грабежи които сякаш нямат край в тази нещастна държава.Кой стои зад цялата тази история.и защо властите не искат да се събудят и да ги разпилеят тези хайдути.и тези нещастници не разбират ли че веднъж прехвърлили имотите си на HILD то същата няма интерес тези хора да живеят дълго.А бе аз ли не съм добре кво става тука отвратително ми е :twisted: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

proper
02-10-2007, 22:27
Абе секи си решава, ама какво се учудваш на нещата в БГ.....то ние Комунисти си избрахме пак да ни дерат ти Хилд някви си...там поне е по избор, а правителството го траем насила поради демократичния избор на простолюдието и необразованото мнозинство....

proper
02-10-2007, 22:57
Абе секи си решава, ама какво се учудваш на нещата в БГ.....то ние Комунисти си избрахме пак да ни дерат ти Хилд някви си...там поне е по избор, а правителството го траем насила поради демократичния избор на простолюдието и необразованото мнозинство....

Прави ми впечатление, че се имаш за много готин тип нещо.. И в една друга тема плюеше по тия дето карат с 90 на магистралата :screwy: Като си толкова образован би трябвало добре да знаеш, че като не ти изнася нашето правителство не си длъжен да го търпиш, а може да си запалиш алфата и да се пренесеш някъде другаде!!

Благодаря за комплимента :):)
Мен не ми пречи правителството никак даже, просто констатирах...те простолюдието сами ше си го свалят като няма кво да ядат скоро :):) а на теб благодаря ,че с такова внимание следиш мислите ми :):)

С такова мислене, което показа точно така ше си седи тука сичко завинаги...но да не спорим :) нищо лично нямам към теб

П.С. май мнението бе изтрито само след 3 минути (но остана цитата:) :) аз пък не се срамувам да си изказвам позицията. Не крада, не убивам, плащам данъци.....значи имам право да изискавам!

Mind_Control
02-10-2007, 23:08

Прави ми впечатление, че се имаш за много готин тип нещо.. И в една друга тема плюеше по тия дето карат с 90 на магистралата :screwy: Като си толкова образован би трябвало добре да знаеш, че като не ти изнася нашето правителство не си длъжен да го търпиш, а може да си запалиш алфата и да се пренесеш някъде другаде!!

Благодаря за комплимента :):)
Мен не ми пречи правителството никак даже, просто констатирах...те простолюдието сами ше си го свалят като няма кво да ядат скоро :):) а на теб благодаря ,че с такова внимание следиш мислите ми :):)

С такова мислене, което показа точно така ше си седи тука сичко завинаги...но да не спорим :) нищо лично нямам към теб

П.С. май мнението бе изтрито само след 3 минути (но остана цитата:) :) аз пък не се срамувам да си изказвам позицията. Не крада, не убивам, плащам данъци.....значи имам право да изискавам!

ами изтрих го, защото до нищо конструктивно няма да се стигне!! Що си мислиш, че ти не си един от простолюдието, а?

proper
02-10-2007, 23:11
:):):) искаш да ме приобщиш и аз да свалям правителството ли?? :):)
няма проблем, ако ми остане време от работа ще помагам :)

Може пък и да съм от простолюдието, но не съм от покорните и примирените!

стига глупости сме говорили...за мен спора спира тук!

pent
02-10-2007, 23:11
ае момчета... не е луд този който яде баница, а този който му я дава :lol:

или ей ви още един безплатен: докато има балъци - уиски със фастъци :lol:

Kuku
02-10-2007, 23:15
Очи гледали - очи плакали :lol:

proper
02-10-2007, 23:17
Очи гледали - очи плакали :lol:

хехеххехехехе

morfius
03-10-2007, 00:12
Докато тия Хилд не ги хванат в издънка никой нищо не може да им каже.
Въпроса е дали не си/няма да си плащат на някого за да не ги хващат.
А останалото е въпрос на избор на клиентите им... проблема е в това, че за много от тях няма голям избор, как си представяте сам човек на 70 тина години да продава имоти и да се занимава с пренасяния и разправии с наемодатели?

lan
03-10-2007, 10:01
колеги, това което прави HILD е масова практика в цял свят за възрастните хора, които няма кой да гледа. имотите не се изкупуват, а се прехвърлят на компанията с договор за гледане. Като идея е добре, защото поне хората си осигуряват някой да полага грижи за тях, докато са живи. дано нещо не се побългари. а ако не се лъжа Социалното министерство имаше идея да въведе този продукт, но явно нещо не се разбраха, защото HILD бяха готови да нявлязат в BG още миналата година, но именно заради апетитите на министърката ги бавеха.

mim
03-10-2007, 10:10
разни келеши, изоставили родителите си на по 70 години и забягнали на печалбарство без да поглеждат назад...
родителите им сами, няма кой да се погрижи за тях - идва някой на вратата и им предлага с благ гласец оферта... какво да направят тези старци?
или изобщо самотни старци, които не знаят какво се случва в съвремения живот си продават имота на по цени от преди 40 години

а колко народ изпищя от разни дето предлагат инвестиции за по 100лв, хлопайки на вратата
или "Прати 500лв, че внук ти е в болница на другия край на България"
дори това да е абсолютно незаконно полицията казва: вие сте се съгласили доброволно, дали сте му доброволно парите на тоя човек, ние нищо не можем да направим, или не могат да го намерят

та тарикатът изяде зелника
щото тоя който му го е дал, не знае, наивен е, глупав, неинформиран, отчаян, изплашен... и т.н.

пазете си бабите и родителите, говорете си с тях и им обяснете, че тия неща не са читави, може и на по-далечните си роднини също да ги обясните тия работи
друг начин за превенция на тия неща не се сещам

fred
03-10-2007, 14:54
[quote="warbah"]Днес в предаването на Милен Цветков показаха поредната нагла и отваратителна полукриминална компания HILD ..............

По добре е това, отколкото самотни възрастни хора, да прехвърлят имотите си на напълно непозните, срещу едно голо /на практика/обещание за гледане, без никакви плащания и прочее. Доста такива случаи знам и често пъти и двете страни се изпокарват, разтрогват договори, да не говорим пък за умиешлено убийство на възрастните, за де не ги гледат и др. такива
На Хилд, идеята не е лоша, наистина се използва по света, а има някои потенциални уловки в договора, но пък това е и предмет на договаряне или евентуално преработване на тия договори.

deq
03-10-2007, 15:02
Днес в предаването на Милен Цветков показаха поредната нагла и отваратителна полукриминална компания HILD която купува на безценица имоти от възрастни хора(над65г)като им подхвърля някакви трохички на тези нещастни и заблудени хора и си присвоява имотите им които струват многократно ама многократно пове4е от тази милостиня която подхвърлят на тези хора.

Всичко това е нормално,защото какво да прави един възрастен човек с пенсия от 80 лв,за храна,за сметки или за внуците да отделя??
Вижте ги възрастните хора,до толкова са се ограничили от всичко,че....
Всъщност според мен това го правят възрастни хора,покрай които няма по млади,никой не им обръща внимание....

botsos
03-10-2007, 15:14
Ако питате мен, този който го е измислил тва е гений, който знае от какво се нуждаят хората и прави пари на техен гръб. И въпреки това - евала на тоя човек, който е намерил начина без да мами. Както казаха колегите по - горе - всичко е въпрос на избор. Ако искаш сключваш договор, ако не искаш - не сключваш!

BatVas
03-10-2007, 15:31
Това го има и в UK, USA, Канада и др.
Пенсионера никой не го кара да подписва - да продава имота , да купува един ефтен и да живее с разликата като не иска на ниска цена да му го вземат. Или да продава имота и да живее другаде под наем.
Просто има право да избира - на сила не го карат. Това е като договора за гледане срещу преписване на имота - само дето отношенията са по-ясно регламентирани.

Иначе , че ХИЛД са на голяма далавера спор няма. :wink:

търтей
03-10-2007, 15:33
абе намерили си ниша изкарват си парите хората
не лъжат и не крадат
какъв е проблемът нещо не стоплям :shock:

warbah
03-10-2007, 15:39
Значи тва е нормално така ли излиза,дават по 7-8000лв после по 300 на месец и жилището е тяхно,а не го ли препродават на момента като в договора си има клауза че старците могат да живеят докрая там.Е питам се тогава какъв интерес има HILD тези хора да са живи,нали знаете какво може да им се случи достатъчно е само да си счупят някоя кост при падане за което някой може да им помогне и тва е краят.Аз честно казано съм притеснен че тази вероятност е напълно осъществима,винаги може да се нагласят нещата(ми нещастен случай и т.н.)кой го е еня за тези нещастни хора нито медиите,а бе кво да ви кажа за мен тва си е поредната бандитска история :twisted: :twisted:

pumukle
03-10-2007, 15:42
:wink:

deq
03-10-2007, 15:46
Ееее ама само се дразните :evil: ,че и класификации...

BatVas
03-10-2007, 15:56
Значи тва е нормално така ли излиза,дават по 7-8000лв после по 300 на месец и жилището е тяхно,а не го ли препродават на момента като в договора си има клауза че старците могат да живеят докрая там.Е питам се тогава какъв интерес има HILD тези хора да са живи,нали знаете какво може да им се случи достатъчно е само да си счупят някоя кост при падане за което някой може да им помогне и тва е краят.Аз честно казано съм притеснен че тази вероятност е напълно осъществима,винаги може да се нагласят нещата(ми нещастен случай и т.н.)кой го е еня за тези нещастни хора нито медиите,а бе кво да ви кажа за мен тва си е поредната бандитска история :twisted: :twisted:

Скоро четох за една реална сделка. Апартамент 64 квадрата в София - платили са на 65 годишен човек(мъж) 24 800 лева + всеки месец по около 670 лева (нещо такова беше) . то средната продължителност на живота на един МЪЖ в БГ е 67-68 години. На база на такива показатели се изчисляват и застраховките.(премии, обещетения) Има малко общо и с облигационните плащания. Пиши го нещо средно между застраховките и облигациите - актюерска работа малко.

pumukle
03-10-2007, 15:56
...вярно, че не е в рамките на добрия тон, ама как може да се реагира по друг начин на подобно изказване при положение, че Черноризец Храбър още се е опитал да отвори очите на зомбитата, но ефекта още го няма :?

Bottata
03-10-2007, 17:08
кво толкова ги псувате ХИЛД .. за бой са хората дето са се "излъгали" или принудени да го правят.
Ако моите родители го направят .. не знам колко жертви ще има.
Единствено за самотници - без наследници има някакъв смисъл - така и така "държавата" ще ти вземе жилището ..
Иначе си е пълно малоумие.
За некви конспирации, че едва ли не ще ги умъртвяват хората и т.н. - не мисля че е нужно и ще се стигне дотам - и без това печелят поне 2 пъти: вземат жилището на 1/2 цена, и 2-ро - същото това жилище след години ще струва 2 пъти повече.
Изгодна инвестиция си е отвсякъде - а има милиони хора с ИМОТИ.

deq
03-10-2007, 18:29
...вярно, че не е в рамките на добрия тон, ама как може да се реагира по друг начин на подобно изказване при положение, че Черноризец Храбър още се е опитал да отвори очите на зомбитата, но ефекта още го няма :?

Съгласна съм,но просто аз отбягвам да отговарям на този начин на нападки и класификации от рода "ние не сме от простолюдието,а вие сте",тъпо е просто,отива на някой 15 годишни да го каже....
Самият факт,че го е изтрил след това,говори доста...

pumukle
03-10-2007, 19:35

Съгласна съм,но просто аз отбягвам да отговарям на този начин на нападки и класификации от рода "ние не сме от простолюдието,а вие сте",тъпо е просто,отива на някой 15 годишни да го каже....
Самият факт,че го е изтрил след това,говори доста...
Права си! И аз трия!

trustworthy
03-10-2007, 20:09
До голяма степен съм съгласен с Търтея. Всеки си решава сам за себе си. В общия случай звучи като евтин тарикатлък, но от друга страна има хора, които биха се възползвали от офертата (говоря за възрастни хора).
От трета страна има толкова много примери за възрастни хора, които са се наврели в 4-5-стайни апартаменти за по 100000-150,000+ евро, но реално не могат да си плащат поддръжката на общите част. Това нормално ли е?! В крайна сметка, 'добрите, стари' соц-времена отминаха и е време всеки да си намери мястото и да се простира според чергата си. Хилд предлагат един вариант, който макар и да изглежда леко обирджийски (IMHO), си е вариант

koolio
09-10-2007, 18:33
И аз не разбирам къде е проблемът? Има доста самотни възрастни хора със скъпи имоти. Е кое е по-добре- възрастният човек да си осигури спокойни старини или имотът да премине в собственост на някой роднина, който даже не е виждал наследодателя си? Само дето си мисля че Хилд няма да имат особен успех у нас, като знам мисленето на бабите- реститутки в центъра на софия и не само, които живеят в една стая от 150 кв м апартамент, но никога няма да се откажат от тяхното си, колкото и да мизерстват. :?

pinko
09-10-2007, 21:02
Това е масова практика по света и колкото и да не ви се вярва, има сериозен риск и за фирми и частни лица от типа на Хилд. Разказвал съм го и друг път, ама аре пак...

Имам една близка (мнооого далечна роднина на баба ми), която живее в Милано, в страхотен огромен апартамент (над 450 квадрата, на два етажа и половина) в самия център на града. Беше женена за италианец (от хърватски произход) - диригент в Ла Скала. След като мъжа и почина през 70-те години, тя остана с малко средства, на 67 години и почти без пенсия. Затова сключи договор с един адвокат (тогава на 44 години) - той и плати половината цена на имота (почти 0,5 милион евро), а останалата част щеше да стане негова след смъртта на бабата, освен това всеки месец и плащаше около 2500 евро.(сумите са преизчислени в евро, преди бяха в лирети)

Бабето беше доста болнаво и адвоката се надяваше скоро да се нанесе в новия си апартамент.

Обаче - въпросната бабка вече е на 96 години, постоянно обикаля света и харчи пари като луда, зимата живее във вила под наем във Флорида, а лятото кисне по алпийските курорти и играе по казината. Здравето и се оправи от хубавия живот по курортите и както я гледам, ще изкара поне още 8-10 години.

А, щях да забравя - адвоката почина през 1992 година, но бабата ще продължава да получава месечната си издръжка, защото задълженията по договора са се прехвърлили върху неговите наследници.

Просто и едната страна, и другата поемат някакъв риск.

Въпросната жизнена бабетка се казва Жасмина Язаджиева-Фон Мататич, винаги когато минавам през Милано, отсядам при нея.

Такива ми ти работи.

koolio
09-10-2007, 21:47
Ами да е жива и здрава жената :D ! А иначе затова на тоя договор му се казва "алеаторен"- т.е. не знаеш първоначално какво ще получиш и каквоще дадеш. И договорите за издръжка и гледане са практика не от вчера и у нас, нищо странно, че някой е решил да прави бизнес от това. о-скоро ако планираше нещо незаконно, нямаше да дава таква публичност.

trustworthy
01-11-2007, 15:32
Ето малко развитие по случая: Цък (http://www.imoti.net/nd/news/news.php?id=3623)

proper
01-11-2007, 15:40
Ето малко развитие по случая: Цък (http://www.imoti.net/nd/news/news.php?id=3623)

и аз щях да го пусна, но не исках да тръгват пак споровете... :):)

emilio
01-11-2007, 15:56
Доколкото разбрах проблема за някой не е в ХИЛД, а в услугата, която те предлагат. Това си е бизнес в крайна сметка.
Аз също съм сключил договор с Мтел при все, че той е очевидно задължаващ най-вече мен и непритесняващ Мтел,ама всеки си бере гайлето - се ла ви. А Мтел са мошеници от много по-голяма класа - ХИЛД има бая боб да изядат докато ги стигнат :)))
Но ако наистина не притежават необходимия капитал не е редно да им се позволява да работят по тази схема, защото намирисва на престъпност цялата работа - ха им свършат парите, ха изведнъж се повишила смъртността на клиентите...Не бива така.