Log in

View Full Version : Питане и колебания относно 146

My_angel
03-10-2007, 11:12
Здарявейте:)
Харесах си Алфа Ромео 146, но почти всички приятели и познати ми казват да "бягам далеч от тази кола":) Кажете ми какво не и е наред? От всичко което ми говорят имам чувството че повече седи по сервизите отколкото на пътя:( И частите много ли са скъпи?
Благодаря предварително.

nelim
03-10-2007, 21:36
Всичко е въпрос на късмет. Някои ходят по-често в бокса, други -не. Аз лично до сега съм бил само един път в сервиз и то, щото ударих картера и го спуках. През останолото време не съм имал никакви проблеми, а я юркам на уволненее...

georgievst
03-10-2007, 23:38
Този въпрос се задава доста често тук. Като цяло колата не създава проблеми-доста е здрава даже. Пълна е с екстри. На старо се намира на доста ниска цена. Поцинкована е и има осем години гаранция против ръжда, но на практика не ръждясва. Вървежа е доста добър за парите, които ще похарчиш. Като минус може да се посочи високия разход в градски условия и ако това те притеснява то тази кола не е за теб. Има какво да прочетеш в този раздел и ако решиш да вземеш някоя алфа при проблем колегите реагират много бързо със съвети и предположения.

ivo_red
04-10-2007, 00:48
Трабва да решиш какъв мотор искаш. те са боксерови 1,3 (а.к.а 1,4)- 90 кс; 1,6 (103); 1,7 (129кс);
дизелови 1,9 ТД 90 кс и 1,9 Jtd
Туин Спарк: 1,4 (103); 1,6 (120); 1,8 (140) ; 2,0 (150)

Боксерите понахарчват доста бензин, Туин-спарковете малко по-малко, но малко!
Боксерите са по-евтини за обслужване- чувствително, но ТС върви повече.макар и бокерчетата да имат доста добър вървеж, специално 1,7 е пушка.
Дизелите са твоя избор, ако искаш нещо по-икономично. ТД е евтин за обслужване, докато JTDто е по-скъпичко, но върви много повече. Пороблеми, както се очаква от Италианка- по електрониката предимно. Моторите принципно са здрави, но трябва да гледаш какво взимаш. Окачването не е правено за офроуд условията у нас. Картерът при ТС е мнооооого ниско и често дава фира из дупките ...
Вариатори, моторчета за празен ход и имобилайзери също създават главоболия и трябва да насочиш вниманието си натам като гледаш такава Алфа
Аз бих ти предложил 1,7 боксер, 1,8 или 2,0 ТС или JTD

BaiJedi
04-10-2007, 19:24
Алфа се купува със сърце,а не с разум. Не съм го казал аз. :D Но е много вярно. Купуваш Алфа за да караш Алфа,а не заради някакви тънки сметки! Който си взема такава кола само защото ще я купи тънко, по-добре да не го прави! :wink:

hsr
04-10-2007, 19:42
Харесах си Алфа Ромео 146, но почти всички приятели и познати ми казват да "бягам далеч от тази кола":) Кажете ми какво не и е наред? От всичко което ми говорят имам чувството че повече седи по сервизите отколкото на пътя:( И частите много ли са скъпи?
Благодаря предварително.
Ако търсиш практична кола,която да не ти създава много ядове,с евтина поддръжка,да не гори много и т.н. в никакъв случай не си взимай Алфа.Вземи си нещо опростено и непретенциозно,което да ти вози г :censored: за и ще си много доволен :!:

Алфа се купува със сърце,а не с разум....
Хората са го казали ясно,кратко и точно ! Ако ти се намира свободно време или все още имаш съмнения се поразрови малко из форума и сам ще разбереш защо :wink:

nikola_n
05-10-2007, 15:00
Благодаря предварително.

Нищо не и е наред, по-добре си вземи VW :shock:

My_angel
05-10-2007, 16:58
Алфа се купува със сърце,а не с разум. Не съм го казал аз. :D Но е много вярно. Купуваш Алфа за да караш Алфа,а не заради някакви тънки сметки! Който си взема такава кола само защото ще я купи тънко, по-добре да не го прави! :wink:

Ами аз съм влюбена в тази кола:)
Примерно тази:)

Alfa Rome 146 1.6 Boxer
Данни:
Дата на производство - юни 1996 г.
Тип двигател - Бензинов
Мощност (к.с.) - 106 к.с.
Скоростна кутия - Ръчна
Категория - Седан
Пробег - 155000 км
Цвят - Тъмно син мет.

Особености:
4(5) Врати
ABS
Airbag
Аларма
Бордови компютър
Ел. Огледала
Ел. Стъкла
Застраховка
Имобилайзер
Климатик
Металик
Серво управление
Стерео уредба
Халогенни фарове
Центр. заключване

kalfa146
05-10-2007, 17:38
Alfa Rome 146 1.6 Boxer
Данни:
Тип двигател - Бензинов
Мощност (к.с.) - 106 к.с.

Нещо не ми се вързва :shock: 103 коня ще да е!

BaiJedi
05-10-2007, 18:55
Добър избор My_angel ! :wink: Същата като моята. :D Не е скъпа поддръжката,не се притеснявай. На боксерите не са скъпи консумативите. Ако колата е в добро състояние и си я гледаш добре ,ще си я караш доста време без сериозни ремонти. Успех и пиши да се похвалиш после! :wink:
п.п. колата е 76kw-103кс.

My_angel
08-10-2007, 10:05
Добър избор My_angel ! :wink: Същата като моята. :D Не е скъпа поддръжката,не се притеснявай. На боксерите не са скъпи консумативите. Ако колата е в добро състояние и си я гледаш добре ,ще си я караш доста време без сериозни ремонти. Успех и пиши да се похвалиш после! :wink:
п.п. колата е 76kw-103кс.

ами аз направо го копирах от mobile.bg и там пишеше 106.
Обещавам да се похваля:)

My_angel
08-10-2007, 17:04
Харесах си в mobile.bg една, но не пише каква е - дали е boxer?
Как да разбера каква е?
Сигурно въпроса е много глупав, но като не разбирам от коли:(
Пише само това:

Alfa romeo 146 1.4

Данни:
Дата на производство - април 2000 г.
Тип двигател - Бензинов
Мощност (к.с.) - 103 к.с.
Скоростна кутия - Ръчна
Категория - Хечбек
Пробег - 72000 км
Цвят - Син

Особености:
4(5) Врати
ABS
Airbag
Аларма
Бордови компютър
Ел. Огледала
Ел. Стъкла
Климатроник
Металик
Нов внос
Серво управление
Стерео уредба
Центр. заключване

nikola_n
08-10-2007, 17:36
TS

Оги
08-10-2007, 17:45
Здрасти My_angel ами да ти кажа как онзи дин капарирах една алфа 1.6 боксерче .По принцип си търсе нещо друго икономично и тн....... , но какво стана видях я аз тази колица още я сваляха от воза и , въпреки че беше много мръсна и от вътре и от вънка си и личеше ,че е много запазена ебе изпъната кола , още както и врътнах ключа и запали без ядове направих и едно две кръкчета и си казах това ще да е .Спазарих я с момчето оставих капаро и да се надявам утре съм по кат и нагоре надолу за регистрации или най късно до срядата.

Така ,че не слушай кой какво ти говори и ти предлага , вземай квото ти е на сърце и квото ти хареса от първия път.Аз поне съм така , кото видя нещо не го ли харесам първия път няма после как да го харесам.
За здравина и качество не мога да кажа , защото сега и аз тепърва ще навлизам на вътре в нещата.Успех при избора и дано да си харесаш нещо :D

Vatev
08-10-2007, 17:58
:rosso_spider: :big_money:0896688703

n.ianev
14-10-2007, 14:42
купих моята 146 юниар дори без да я запалиа после разбрах че трака като дизил.смених маслото и сега марка като коте.купих я защото я исках

Mitko
18-10-2007, 00:56
Само едно мое мненйе да кажа .
Кола от автосалон не се лажи да копуваш !
Само от човек който кара АЛФА ! :bg:

My_angel
23-10-2007, 10:39
Само от човек който кара АЛФА ! :bg:

Това значи,че трябва да имам познат който кара такава кола.Ама аз едно,че не познавам никой който да кара Alfa romeo ами и всички ми казват да не си купувам такава:(
Но аз много я харесвам и ако имаш някой познат, който да продава ще се радвам да я видя:)

hsr
23-10-2007, 12:02

:shock: И що така ?

marrrto
23-10-2007, 13:31
ако 146 е подцинкована при 145 как е положението?!?!?!?!

tonov
23-10-2007, 20:24

Ми същото, кво друго :idea:

Mury
23-10-2007, 20:24

Същото как :wink:

suhodol
24-10-2007, 10:19
Благодаря предварително.

suhodol
24-10-2007, 10:20
купи моята и ще останеш доволен

Gho5t
26-10-2007, 10:40
значи аз от мойта сам доволен : ) верно си има всички екстри за годината си частите неса скъпи иначе си е вървежна мн: ) и доса сам нямал проблеми с нея ;) само картер :))) трябва да се внимава за негу че мн лесно се пука

My_angel
06-11-2007, 22:31
значи аз от мойта сам доволен : ) верно си има всички екстри за годината си частите неса скъпи иначе си е вървежна мн: ) и доса сам нямал проблеми с нея ;) само картер :))) трябва да се внимава за негу че мн лесно се пука

Предупредиха ме за това.
А мога ли да направя нещо за да повдигна малко предницата - да не закача толкова?
(Може и да задавам глупави въпроси, но все от накъде трабва да започна):(

BaiJedi
07-11-2007, 01:55
Чакай сега , не разбрах, ти вече купи ли си Алфа? Или още не си ,но вече правиш картер? Ами че 90% от Алфите са T.S. Ако всичките са ударили картера-рай за заварчиците :D :D :D

wasp
07-11-2007, 08:05

Ами аз съм влюбена в тази кола:)
Примерно тази:)

Alfa Rome 146 1.6 Boxer

...
Цвят - Тъмно син мет.
...

Я тя като моята :) много си я обичам аз колата. Сега съм 1 месец без нея (пребоядисвам я цялата заради конфронтации със разни идиоти) и направо не ме питай как издържам. То вярно, че трудно се свиква без кола ако си бил досега със ... но това е алфа :) Уникален звук, уникален вървеж - ако си карал други коли, ще разбереш за какво говоря.

Моят съвет - ако те привлича колата - ВЗЕМАЙ Я. Няма да съжаляваш.

My_angel
07-11-2007, 16:59
Ами купих си вече и много си я харесвам.
Нищо не съм и счупила - само от 5-ет дена я имам:)
Просто питам дали може нещо да се направи с ниската предна броня:)

nikola_n
07-11-2007, 18:30

Да, например да се счупи :lol:

tonov
07-11-2007, 19:13

А ква по-точно е? :roll:

ivo_red
08-11-2007, 03:57
Просто питам дали може нещо да се направи с ниската предна броня:)Аз не разбрах, колежке, вие на Боксер ли се возите или на Туин Спарк, щото ако е първото, то тревогите относно картера са неоснователни. Колкото до бронята, не виждам, какво би могло да се направи, освен да не се скача в дупки, трапове и всякакви неравности :D

wasp
08-11-2007, 08:03
[quote="My_angel":h96hm4gg]Ами купих си вече и много си я харесвам.
Просто питам дали може нещо да се направи с ниската предна броня:)Аз не разбрах, колежке, вие на Боксер ли се возите или на Туин Спарк, щото ако е първото, то тревогите относно картера са неоснователни. Колкото до бронята, не виждам, какво би могло да се направи, освен да не се скача в дупки, трапове и всякакви неравности :D[/quote:h96hm4gg]

Неоснователни ама ... преди месец как го тряснах ... добре, че Хари се отзова и помогна веднага. Ако знаеш кви проблеми може да възникнат от удрянето му ... дори да не се счупи.

My_angel
08-11-2007, 22:37
[/quote]Аз не разбрах, колежке, вие на Боксер ли се возите или на Туин Спарк, щото ако е първото, то тревогите относно картера са неоснователни. Колкото до бронята, не виждам, какво би могло да се направи, освен да не се скача в дупки, трапове и всякакви неравности :D[/quote]

Туин Спарк - ясно ще бягам от дупки, трапове и други такива неравности:)

Mury
09-11-2007, 20:23
Туин Спарк - ясно ще бягам от дупки, трапове и други такива неравности

И от бабуни и всякакви издатини на пътя,пази си много картера :wink: :wink:

HsH
12-11-2007, 12:55
Здравейте, супер навит съм на една 146-а - тая кола е голяма мания. :) Можете ли да ми кажете на 1.6TS и 2.0 двигателя - разликите в разхода на бензин горе долу градско (специално за задръстванията на София) да кажем с леки настъпвания. И голяма ли е разликата във 'вървежа' при 2.0 спрямо 1.6 ТС? Мерси! :)

Mury
12-11-2007, 20:20
Здравейте, супер навит съм на една 146-а - тая кола е голяма мания. :) Можете ли да ми кажете на 1.6TS и 2.0 двигателя - разликите в разхода на бензин горе долу градско (специално за задръстванията на София) да кажем с леки настъпвания. И голяма ли е разликата във 'вървежа' при 2.0 спрямо 1.6 ТС? Мерси! :)

Разхода е еднакъв/около 12/ а във вървежа има разлика :wink: :wink: :wink:

autoitaliano
13-11-2007, 08:52
Аз не разбрах, колежке, вие на Боксер ли се возите или на Туин Спарк, щото ако е първото, то тревогите относно картера са неоснователни. Колкото до бронята, не виждам, какво би могло да се направи, освен да не се скача в дупки, трапове и всякакви неравности :D[/quote]

Туин Спарк - ясно ще бягам от дупки, трапове и други такива неравности:)[/quote]

My_angel
15-11-2007, 10:12

Сега ще ме е страх да я карам:unsure:

Mury
15-11-2007, 17:23

Сега ще ме е страх да я карам:unsure:

Като свикнеш няма страшно :wink: :wink:

Vatev
15-11-2007, 18:03
има ли Алфа маниаци? :rosso_spider: 0896688703

My_angel
16-11-2007, 09:29
Съединителят ми хваща малко високо - колко ще ми струва да го сменя?

victorstanolov
16-11-2007, 11:34
Колежке карай и не се тревожи :). Колата е здрава и приятна за каране

Gho5t
18-11-2007, 03:01
Колежке карай и не се тревожи :). Колата е здрава и приятна за каране тка е а тва за картера да аз бях и с спортно окачване и ми се ебаваше майката бронята на сяка неравност задираше и картера го преебах 1 път иначе колата е супер малко твърдо вози поне мойта :) и тка

My_angel
21-11-2007, 10:14
Ами колата е готина наистина - само трябва да и се сменят още някои неща, като свещите например, че ми казаха че са за смяна.И да свикна със съединителя, че хваща малко по-високо:)

ivo_red
21-11-2007, 12:31
Ами колата е готина наистина - само трябва да и се сменят още някои неща, като свещите например, че ми казаха че са за смяна.И да свикна със съединителя, че хваща малко по-високо:)Свещите не са евтиники, ама кво да се прави Туин Спарк :roll: иначе по-смело с газта при тръгване и няма да имаш грижи, само леко с движещите се пред теб участници в движението да не стане сакатлък, че тая Алфа кат тръгне веднъж... :wink:

DerMeister
21-11-2007, 13:40
Това, че отделя по-високо, демек по-нагоре спрямо под-а, по принцип ли е така на Алфите или повечето хора си купуват коли със съединители към края на живота си? Няколко пъти го четох из форума. Защото аз съм свикнал и ми е по-удобно да натискам до долу педала и да ми отделя пак долу, поне имам опора за крака така? :?

Gin4o-majstora
21-11-2007, 21:40
педалът трябва да отделя по-доло.за удоволствието ще трябва да се разделиш с 300-400лева

Mury
22-11-2007, 10:44
педалът трябва да отделя по-доло.за удоволствието ще трябва да се разделиш с 300-400лева

Тва не е вярно,на старата ми кола 145 1.6 боксер,го смених и след смяната пак отделяше горе :idea: :idea: :idea:

Gin4o-majstora
22-11-2007, 20:33
Съеденителят се сменя комплект и трябва да отделя малко преди среда та.А затова че не е вярно /Всеки ден поправям какви ли не коли. Тъжно но факт.

Mury
23-11-2007, 13:21
Съеденителят се сменя комплект и трябва да отделя малко преди среда та.А затова че не е вярно /Всеки ден поправям какви ли не коли. Тъжно но факт.

ОК

My_angel
26-11-2007, 16:24
Падат ми оборотите и като съм спряла понякога изгасва - от какво може да е това?
От къде се пуска задната чистачка, защото мисля че моя лост за чистачките е сменен или аз немога да разбера как се пуска?Предните се включват, но нищо на този лост не включва задната?

trouble
26-11-2007, 16:57
Падат ми оборотите и като съм спряла понякога изгасва - от какво може да е това?
От къде се пуска задната чистачка, защото мисля че моя лост за чистачките е сменен или аз немога да разбера как се пуска?Предните се включват, но нищо на този лост не включва задната?

Задната чистачка се пуска от десния лост, втората врътка :)

My_angel
28-11-2007, 13:00
Е значи лоста ми е сменен, защото нямам втора врътка:(

trouble
28-11-2007, 14:07
Е значи лоста ми е сменен, защото нямам втора врътка:(

Еееее гадноооо, а знаеш ли пък за какво е първата врътка на тоя лост, че аз не мога да разбера....и все не ми остава време да поседя в колата да я разгледам...кое къде как се пуска...

VladoH
28-11-2007, 14:47
Еееее гадноооо, а знаеш ли пък за какво е първата врътка на тоя лост, че аз не мога да разбера....и все не ми остава време да поседя в колата да я разгледам...кое къде как се пуска...

Първата врътка е да нагласяш интервала, през който да минават чистачките. Това е при положение, че си вклячил лоста една степен надолу. Ако го включиш две степени надолу вече работят без прекъсване, но на първата регулираш интервала точно с първата врътка.

Gho5t
28-11-2007, 17:52
моя отделя по средата : ) не горе...

trouble
28-11-2007, 20:11

Първата врътка е да нагласяш интервала, през който да минават чистачките. Това е при положение, че си вклячил лоста една степен надолу. Ако го включиш две степени надолу вече работят без прекъсване, но на първата регулираш интервала точно с първата врътка.

Благодаря...

My_angel
04-12-2007, 12:43
Много ли ще е трудно да ми сменят лоста за чистачките и скъп ли е?От къде да си го купя?

venci-aleks
04-12-2007, 12:58
Около 70 - 75 лева.

toni54
04-12-2007, 20:01
някои знае ли каде се намира в копето,алармата на 146?

My_angel
04-12-2007, 23:20
Около 70 - 75 лева.

Нов или втора употреба?

Kamen
05-12-2007, 08:03
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=17494

venci-aleks
05-12-2007, 12:34
Нов но цената е по спомен от 2006г. иначе стават от Типо и Темпра на трябва да се огледне в каталог за втора употреба не знам цена.

My_angel
05-12-2007, 23:08
Благодаря:)

My_angel
23-01-2008, 11:20
Имам едно питане:
Искам да сложа на колата газова или метанова уредба, но не мога да реша кое ще е по-добре?Притесняваме да не клекне много задницата, а и да не ми изчезне напълно багажника.

trouble
23-01-2008, 11:42
Имам едно питане:
Искам да сложа на колата газова или метанова уредба, но не мога да реша кое ще е по-добре?Притесняваме да не клекне много задницата, а и да не ми изчезне напълно багажника.

Пълен метанов инжекцион с 1 или 2 бутилки с общо количество 9-11 кг., ще ти свърши чудесна работа. Задницата ти ще клекне и багажника наполовина ще изчезене, но не е болка....няма да товариш много буркани от село (тва в рамките на шегата)....Ще ти бъде по-евтино доста. Но имай предвид, че се забелязва тенденция по отношение на покачването на цените на кило метан....Скоро имам чувството, че на газ и метан ще бъде едно и също да караш и съвсем малко по-евтино от на бензин. Но засега най-доброто решение е на метан. Това, че метана скапва двигателя са пълни глупости...Ти тая кола я я търкалящ 2-3 години я 5, не се знае. Другата ми кола има метан от 3 години, преди това сигурно още 3 год. е била на метан в Италия...Извод: перфектна...

My_angel
31-01-2008, 09:54
Пълен метанов инжекцион с 1 или 2 бутилки с общо количество 9-11 кг., ще ти свърши чудесна работа. Задницата ти ще клекне и багажника наполовина ще изчезене, но не е болка....няма да товариш много буркани от село (тва в рамките на шегата)....Ще ти бъде по-евтино доста. Но имай предвид, че се забелязва тенденция по отношение на покачването на цените на кило метан....Скоро имам чувството, че на газ и метан ще бъде едно и също да караш и съвсем малко по-евтино от на бензин. Но засега най-доброто решение е на метан. Това, че метана скапва двигателя са пълни глупости...Ти тая кола я я търкалящ 2-3 години я 5, не се знае. Другата ми кола има метан от 3 години, преди това сигурно още 3 год. е била на метан в Италия...Извод: перфектна...

А знаеш ли къде мога да намеря такива бутилки и колко ще ми струват?

trouble
31-01-2008, 11:14

А знаеш ли къде мога да намеря такива бутилки и колко ще ми струват?

Виж тук http://metan-bg.com/ ...2 бутилки от по 30л. ще то осигурят почти 11 кг. метан.....аз лично на Фиата изминавам с това количество към 150км. градско зимата и към 190 лятото, а извънградско до 250 км....но все пак твоята кола е друга и разхода е друг, но не вярвам да е голяма разликата все пак....

My_angel
31-01-2008, 11:47
Виж тук http://metan-bg.com/ ...2 бутилки от по 30л. ще то осигурят почти 11 кг. метан.....аз лично на Фиата изминавам с това количество към 150км. градско зимата и към 190 лятото, а извънградско до 250 км....но все пак твоята кола е друга и разхода е друг, но не вярвам да е голяма разликата все пак....

Ами мойта кола е Алфа 146 1.4 TS

trouble
31-01-2008, 12:55

Ами мойта кола е Алфа 146 1.4 TS

Ако караш много, инвестицията в метанова уредба си заслужава. Все пак тя не е малка...Видя цените, струва 1700лв и 2 бутилки от по 30л. и става 2500 лв. Ако караш малко...едва ли скоро ще си възвърнеш дадените пари (ти тая кола може да я продадеш дотогава) и ще започне вече наистина да ти е евтино...Ако караш доста, то тогава в кратък срок ще си възвърнеш инвестицията и ще се радваш на евтиното гориво. Аз си купих Фиата направо с метанова уредба и пари за нея не съм давал и затова ми е евтино. Но на Алфата едва ли някога ще сложа....и не защото ще я скапя (тва са глупости) а защото няма да си върна скоро вложените пари...Ти сама си прецени дали имаш нужда от метан и в какъв период ще си възвърнеш парите и да се насладиш наистина на удоволствието да не ти дреме за горивото...

GUESS WHO
31-01-2008, 19:25
Здравей my_angel, и аз съм пред същата дилема като теб преди - да я купувам ли или не.....И на мен много познати ми казват че лесно се чупела и не си струвало, ама нали знаеш че за нас жените най - важно е как изглежда :D Като се качих в нея си казах - това е моята кола!ама баща ми взе да ме разубеждава, че лесно им се чупели двигателите, защото негов познат си купи такава и след 2 месеца му се случило точно това.И не само той както казах споделя това мнение, но аз все още много се чудя... :? Някой може ли да даде мнение по въпроса с двигателя и изобщо като цяло.Наистина имам нужда от съвет... :roll:

vanboxer
01-02-2008, 02:42
Аз имам 146 1.6 боксер на метан,купих я преди година и 3 месеца,да ви кажа първите 8 месеца никакви проблеми нямах(с изключение на един скъсан тампон на двигателя) ама от Юли месец като се почна,първо взе да загрява на градско,после взе да загрява и на дълаг път,и така до Декември,хиляда диагнози ми поставиха и накрая като я сложиха на операционната излезе 4е и двете глави на двигатела са спукани.Дадох 600 лева за ремонт и части,и познаите кво сега пак загрява,направо не знам кво да правя вече

vanboxer
01-02-2008, 02:57
Много си я обичам алфичката ама защо така загрява,главите ги смениха-ок,термостата го смениха -ок,но температурата продалжава да шари нагоре надолу.Преди когато беше добре на дълаг път държеше 83 градуса а сега стрелката постоянно е в движение от 80 до 97-100 градуса,термустата явно отваря,заштото като стигне 96 градуса и температурата пада но според мен не е нормално така,а и този цикъл като се повтори 7-8 пъти вече не може да свали до 80 а сваля само до 90градуса.Какво може да и има,помогнете със съвет.
Аз си мисля че може да е от водната помпа,да не и е достатъчен дебита на вода,и малкия кръг на охлаждането да не работи,и се охлажда само от термостата.Когато е запалена и стои на място пък няма никакво охлаждане,директно удря 100 градуса.Изведох си бутон за перките да ги пускам принудително,но и те почти нищо не охлаждат,има ефект само като е на място.Термустата го смениха ама не е нов,вазможно ли е да е от него?

trouble
01-02-2008, 12:53
Здравей my_angel, и аз съм пред същата дилема като теб преди - да я купувам ли или не.....И на мен много познати ми казват че лесно се чупела и не си струвало, ама нали знаеш че за нас жените най - важно е как изглежда :D Като се качих в нея си казах - това е моята кола!ама баща ми взе да ме разубеждава, че лесно им се чупели двигателите, защото негов познат си купи такава и след 2 месеца му се случило точно това.И не само той както казах споделя това мнение, но аз все още много се чудя... :? Някой може ли да даде мнение по въпроса с двигателя и изобщо като цяло.Наистина имам нужда от съвет... :roll:

Щом за теб е важно как изглежда, мисля че нямаш нужда от съвет :)....Надявам се скоро да те поздравим като добре дошла :)

trouble
01-02-2008, 12:59
Много си я обичам алфичката ама защо така загрява,главите ги смениха-ок,термостата го смениха -ок,но температурата продалжава да шари нагоре надолу.Преди когато беше добре на дълаг път държеше 83 градуса а сега стрелката постоянно е в движение от 80 до 97-100 градуса,термустата явно отваря,заштото като стигне 96 градуса и температурата пада но според мен не е нормално така,а и този цикъл като се повтори 7-8 пъти вече не може да свали до 80 а сваля само до 90градуса.Какво може да и има,помогнете със съвет.
Аз си мисля че може да е от водната помпа,да не и е достатъчен дебита на вода,и малкия кръг на охлаждането да не работи,и се охлажда само от термостата.Когато е запалена и стои на място пък няма никакво охлаждане,директно удря 100 градуса.Изведох си бутон за перките да ги пускам принудително,но и те почти нищо не охлаждат,има ефект само като е на място.Термустата го смениха ама не е нов,вазможно ли е да е от него?

Симпромите на Фиата са същите...в града доста бързо загрява..само че на дълъг път не загрява. Възможмо е да е водната помпа. И все пак си мисля, че тези неща не ги е причинила метановата уредба. Тя е от 4 години от които 2 г. е карана само на метан и чак сега прави такива неща...но не виждам да е нещо толкова зле...Тя колата си загряваше и преди метана....

GUESS WHO
01-02-2008, 17:28

Щом за теб е важно как изглежда, мисля че нямаш нужда от съвет :)....Надявам се скоро да те поздравим като добре дошла :)

Това е много важно, но и не искам да съм всеки месец в сервиза....Толкова ли често се развалят????Няма човек който да каже нещо добро за тази марка по отношение на здравината.... :evil: И точно защото съм жена бих предпочела друга по здрава , защото по добре да си давам парите за фризъор отколкото за ремонти :P но и много ми харесва от друга страна....

GUESS WHO
01-02-2008, 22:29
За второто се извинявам че погрешка го пуснах отново.Все пак, ако има някой който да каже проблемни ли са боксеровите двигатели ще му бъда много благодарна!Имам време до утре да реша ще я купувам ли или не. :help:

trouble
01-02-2008, 23:13
За второто се извинявам че погрешка го пуснах отново.Все пак, ако има някой който да каже проблемни ли са боксеровите двигатели ще му бъда много благодарна!Имам време до утре да реша ще я купувам ли или не. :help:

Както ти имаш нужда от фризьор , така и твоята бъдеща Алфа ще си иска да й угаждаш. Със своята външна красота Алфа Ромео прикрива доста добре вътрешните си недостатъци....Абе не е ли така и за жените :lol: ..не се чуди, взимай я и заедно ще ходите на фризьор :roll:

GUESS WHO
01-02-2008, 23:35
Въпроса беше по скоро ще успея ли с нея изобщо да стигна до фризъора :lol:

trouble
01-02-2008, 23:39
Въпроса беше по скоро ще успея ли с нея изобщо да стигна до фризъора :lol:

...но стигнеш ли..ще си с най-фешън прическата.......обърнахме го на чат.....дай скайп да ти предада атмосферата :roll:

galinves71
02-02-2008, 18:40
здравей мерак алфазжийски,аз мога да ти пиша само едно,не казват благи думи за алфите хора които не ценят дизаин,технологии и тем подобни работи, това са приказки на хора които като седнат зад волана си мислят че тази кола е вседеход и може да върви през дупки,канавки идр.явно при избора си на колица са объркали авто пазара с някоя разпродажба на БТРи или ЕМТЕЛБЕТА от 60те години,не съм100% на вие сколите но знай,когато умрат сервизите за немски или други марки тогава с радост ще се замисля за някоя такава.да не забравяме че 90% от автомобилните марки има силно италианско участие в разработки и дизаин.също така говорят и за френските но отново уви. p.s.ако искаш дая караш по-уверено все пак да не забравяме чее 2ра ръка похарчи малко повече парици за по-добра и запазена кола.не мее срам да ти призная август месец я купих обиколих 100 авто къщи и взех моята още в 5,6 къща я харесах и въпреки обиколката из Варна се върнах за нея,дадох за моята 5300лв `1998- 8ми месец 1.6т.спарк 120 коня,имаше и по-евтини но бяха със почти стартов път към сервиз.

My_angel
04-02-2008, 14:24

И аз се наслушах на всичките тези неща, но и аз се влюбих в нея като я видях и въпреки приказките на баща ми и на останалите си я купих и не съжалявам:)

trouble
04-02-2008, 15:22
[quote="GUESS WHO":4176tgd5]Здравей my_angel, и аз съм пред същата дилема като теб преди - да я купувам ли или не.....И на мен много познати ми казват че лесно се чупела и не си струвало, ама нали знаеш че за нас жените най - важно е как изглежда :D Като се качих в нея си казах - това е моята кола!ама баща ми взе да ме разубеждава, че лесно им се чупели двигателите, защото негов познат си купи такава и след 2 месеца му се случило точно това.И не само той както казах споделя това мнение, но аз все още много се чудя... :? Някой може ли да даде мнение по въпроса с двигателя и изобщо като цяло.Наистина имам нужда от съвет... :roll:

И аз се наслушах на всичките тези неща, но и аз се влюбих в нея като я видях и въпреки приказките на баща ми и на останалите си я купих и не съжалявам:)[/quote:4176tgd5]

Тя и Guess Who не съжалява да кажа под секрет :lol:

My_angel
19-02-2008, 14:53
Замръзват ми машинките на вратите при минусови температури без да залепват самите врати - какво може да се направи по този въпрос?

DerMeister
19-02-2008, 15:10
Има си специални флакони, с които се пръска. течен парафин ли се водеше каво беше. WD-40 също върши работа, то е вълшебно. :lol:

My_angel
21-02-2008, 11:37
Но на мен не ми замръзват уплътнителите на вратите.Просто като натисна алармата за да отключа и вратите се отключват и веднага пак се заключват.

trouble
21-02-2008, 12:37
Но на мен не ми замръзват уплътнителите на вратите.Просто като натисна алармата за да отключа и вратите се отключват и веднага пак се заключват.

Просто остави колата на слънце (ако има) ако не....абе не се впрягай просто си заключвай с ключа когато прави така....А за да си влезеш в колата сутринта улучи момента между двете прищраквания след което механизма ще полудее да се заключва и отключва но ще спре...абе всичко е от студа...

My_angel
26-02-2008, 12:03
Просто остави колата на слънце (ако има) ако не....абе не се впрягай просто си заключвай с ключа когато прави така....А за да си влезеш в колата сутринта улучи момента между двете прищраквания след което механизма ще полудее да се заключва и отключва но ще спре...абе всичко е от студа...

Ами да - полудя и после неще да се заключи та ги заключвах една по една.

vanboxer
26-02-2008, 12:17
и моятя така не искаше да се заключи,но решението на проблема е много просто-качваш се в колата затваряш вратите и прищракваш копчето за заключване на шофьорската врата 4-5 пъти след това всичко ще е ок :wink:

galinves71
26-02-2008, 21:32
на слънце е още по-голям х-и просто поредния ел или какъвто и да е проблем.просто се питам, всички държави от които влизат автомобилите които купуваме умеят да ги закрепят до-толкова до-колкото да излъжат някой сиромах БЪЛГАРИН който с кредит или с много спестявания е успял да се сдобие с дори и не с тази кола за която е мечтал,как ние които сме с по-голямо от южняшкото самочувствие да ги разберем преди да ги закупим?не ме разбирайте погрешно и аз също се числя към тези невинни хорица. :idea: :!: :?:

morfius
27-02-2008, 12:44
Какво искате от коли които не са виждали студ до сега?
Повечето са докарани от Италия и то от южната и част...
Едно отваряне на корите и почистване на бравите, механизмите и ключалките + ВД40 и проблема намалява драстично, ако мислите, че само алфите отказват да палят или да се отворят сутрин на голям студ - в голяма грешка сте, всякакви модели неподготвени за студ го правят.
Иначе в най-големите студове - дебнеш на вратата да изщрака, отваряш, влизаш и отключваш отвътре ръчно останалите - иначе остават една откл. една закл. и откача централното.
Все пак тая Алфа я палих и подкарвах в най-големите ни студове - по думи на човек с външен термометър е показвал -24 рано сутрин, единствената електроника която откачи беше алармата - слагана у нас.

trabata22
27-02-2008, 14:49
Имам голям проблем имам алфа ромео 146 1.9 JTD 99г. но не това ми е проблема а датчика на газта.нещо ми отказа и колата изгуби мощтноста си а този датчик не се намира никаде в България нито в Германия а е и доста скап някои да ми даде някакаж савед за тези работи???

morfius
27-02-2008, 14:54
Колегата с датчика, не се лепи по всички теми, а ако няма нищо в търсачката направи нова, опиши проблема и ако знаеш точното име/номер на частта която те интересува.

bat Dido
25-03-2008, 17:13
:lol: :lol: :lol: вчера си купих колата.имах голф 3 1.8 бензин и мисля че тази е по добра

trouble
25-03-2008, 17:53
:lol: :lol: :lol: вчера си купих колата.имах голф 3 1.8 бензин и мисля че тази е по добра

Ай честито колега...!

nhg
26-03-2008, 00:36
честито и от мен колега
аз направих същия преход - голф3-алфа
по-добра е алфата!!!!!МНОГО по-добра!!!!!!!!!

My_angel
31-03-2008, 13:38
Моля кажете ми колко струват свещите за Алфа 146?

georgyg
31-03-2008, 13:58

Двигател?
Защото разликата е към 8 пъти в цената :shock:

За T.S. са към 250 лв за боксера са 30-40 :oops:

Speeder
31-03-2008, 14:44

Двигател?

За боксера са 14.40лв. Денсо W22ep-u.От Косер.

My_angel
02-04-2008, 17:22

Двигател?

За боксера са 14.40лв. Денсо W22ep-u.От Косер.

Ами 1.4ТS

Speeder
02-04-2008, 19:51
Не знам. Ползвай търсачката. Има много информация за свещи :wink:

Viktor_
03-04-2008, 01:49
За TS на Бош свещите са ~65лв. комплекта: по ~5лв голямата и ~10 малката, като им дават 40к пробег.

Mury
03-04-2008, 17:21
За TS на Бош свещите са ~65лв. комплекта: по ~5лв голямата и ~10 малката, като им дават 40к пробег.

Страшни са :twisted: :twisted: :twisted:

My_angel
04-04-2008, 15:09

ама свещите на Алфата не са ли 8 на брой?

My_angel
04-04-2008, 15:19
Някой слагал ли си е газова уредба при тях:http://metan-bg.com/gass.html и ако "да" кой модел ще ми препоръчате или за тези "супер олекотените метанови"?
Благодаря предварително:)

My_angel
14-04-2008, 16:38
Някой слагал ли си е газова уредба при тях:http://metan-bg.com/gass.html и ако "да" кой модел ще ми препоръчате или за тези "супер олекотените метанови"?
Благодаря предварително:)

Явно никой не ги е изпробвал:(

My_angel
24-06-2008, 11:59
Сложих си газова уредба 40литра, но вече два пъти я пълня и тя събира 23-24 литра - това нормално ли е?

robygas
24-06-2008, 21:04
Общия обем 40л. трябва да се запълва 80процента от обема си или общо взето около 30 - 35л.