View Full Version : Относно вариатор
Някой знае ли къде се намира тоя вариятор. На кой Вал стои. И Как се сменя това нещо? Става въпрос за alfa romeo 146 16v twinspark junior
Ми май беше неква пружина с пласмаса :lol: ма не съм много сигорен,нека кажат знаещите :!:има неква зегерка която се маха и некви зъби,направо стана страшно :!: :lol:А вала е задния като седиш пред колата :wink:
еи приятел знаеш ли че и аз имам точно сащата алфа 146 1.4 16в тс джуниър -черна и имам сащия проблем сас вариатора.до сега не сам засичал сащата алфа.пиши ми ако научиш нещо по този проблем мерси предварително.
ALFA155Ts
05-10-2007, 14:31
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=14875
Ами в понеделник колата ми влиза в сервиза и да видим кво ще кажат. Дали наистина трака от вариатора или от друго място.
90%няма да спре само ще утихне малко и то за малко :D 3ти я сменям тая пружина и нищо трябва да се смени целия зада спре но е бая дебело затова караи и се небои
kalfa146
09-10-2007, 13:48
90%няма да спре само ще утихне малко и то за малко :D 3ти я сменям тая пружина и нищо трябва да се смени целия зада спре но е бая дебело затова караи и се небои
Намали процента :D Аз моята е предобрих с пружинка - кит и не лопа ... А до колкото знам от майстора ми номера минава само веднъж! Така че разтропа ли се пак - нов вариатор, кит-о не боти!
Ами незнам но моята вече се оправи. смених си пружината и оная пластмасова шайба и всичко се оправи. цялата работа ми излезе 65 лв.
докато за нов вариатор трябваше да дам 384 лв. Проблема се оказва не от пружината а от тази пластмасова шаиба. Моята като я изкараха цялата беше изпилена.
Но казват 4е ако си я карал примерно 3 месеца най мн с тракането, може да се разминеш само с тези 65 лв. ако е от доста време значи 4е плаче за нов вариатор. И тогава става мн дебела работата.
Ако някой има въпроси имам скайп qosmio.engine.
Това изказване за трито месеца е глупаво. Аз за три месеца примерно навъртам 7000-8000 км. Други хора тези километри ги навъртата почти за една година. Мисля че изказването ако си казал повече от 3 месеца...
Става на въпрос за средно каране. Аз примерно съм навъртял 14000 км за три месеца. И се оправи сега. Просто искам да кажа 4е не е хубаво да го караш дълго когата е развален. По добре е с 60 отколкото с 400лв
BillyBoy`
10-10-2007, 20:44
абе ще си сложите и вие нов вариатор ама като не разбирате от дума трошете си главите и даваите излишни пари
абе ще си сложите и вие нов вариатор ама като не разбирате от дума трошете си главите и даваите излишни пари
:th_up:
LeoVin4i
12-10-2007, 21:14
Абре отде си ги зимате тез вариатори, аз искам да си го сменя моя, щот ми писна да обяснявам, че TS не значи турбо дизел :) ама тез майстори дет ходя при тях, вече един месец търсят :shock: нямало било по магазините бах тез магазини.
ALFA155Ts
13-10-2007, 09:01
Добре де аз минах вече с моя отремонтиран 5000к и още няма никакъв проблем никакво тракане така че не се знае може нещо да не ви е зглобено кат хората че се разтраква пак ....
Добре де аз минах вече с моя отремонтиран 5000к и още няма никакъв проблем никакво тракане така че не се знае може нещо да не ви е зглобено кат хората че се разтраква пак ....
Кита изкара при мене 35000 км. и се скапа сега работя като дизел, но ще видиме кога ще се сменя целия вал.