View Full Version : АМ "Тракия" - новата отсечка
Някой пробва ли вече новата отсечка на "Тракия"? Гледам, че вече няколко катастрофи са станали там, мненията във форума на dir.bg (http://www.dir.bg/) относно вината са противоречиви. Някой ако е пътувал и има мнение по въпроса да го сподели.
...и аз гледам сумати катастрофи станали....а на мен ми хареса много...като писта направо и вираж в завоя както по нормалните страни и асфалта от хубавия, но незнам какъв е проблема.... аз чух че края на отсечката нямало знаци и се "карали" двата пътя кой е с предимство....
...и аз гледам сумати катастрофи станали....а на мен ми хареса много...като писта направо и вираж в завоя както по нормалните страни и асфалта от хубавия, но незнам какъв е проблема.... аз чух че края на отсечката нямало знаци и се "карали" двата пътя кой е с предимство....
Още на повече от километър преди въпросното кръгово има знак "Край на автомагистрала", ама никой не го спазва. На около 50 м преди кръговото има знак за кръгово, и ако не караш с над 180 имаш време да намалиш достатъчно.
Ако се кара с 90 км/ч, колкото е ограничението, знакът е съвсем навреме. Просто никой не спазва тези значи и кръговото малко ги изненадва.
Ясно. Ама доколкото разбрах тези, които идват от магистралата са без предимство, не ми се струва много логично :roll:
Има знаци и тия дето се бяха обърнали вчера ги чухме като казаха: "Няма никакви знаци."
Ясно е какви и колко са шофьори.
Друг е въпроса че магистралата свършва НЕНАДЕЙНО. Някакси не се набива на очи, че свършва и трябва да се прави маневра. За първи път виждам магистрала да свършва в кръгово движение при това си БЕЗ предимство.
Много се зачудих, ама в БГ всичко е възможно.
Жалко че 10-на коли са го отнесли...
Lame_0ne
07-10-2007, 21:18
Най-добре да сложат знак СТОП на края на магистралата, от този знак "пропусни движещите се по пътя с предимство" щях да се хвърля и аз долу.
Май доста хора трябва да ходят на опреснителни курсове.Движещите се в кръгово винаги са с предимство и това че в София има 1-2 кръгови с обратно предимство не оправдава никого.И ние минахме оттам и не видях къде е проблема
Незнам кой крив кой прав...Ама факта е че са станали много катастрофи...Навярно шофьорите имат вина, но не е нужно някой да загине(макар и по своя вина), че да се ПОДОБРИ този участък! Защото когато се изгуби един човешки живот никой няма да каже, че сам си е виновен или да го съди....
http://www.vbox7.com/play:567209e1
Нека властите направят нещо та дори и РАЗСЕЯНИТЕ шофьори да са в по-голяма безопасност....
Видяхте ли майката с детето??
Сега май ще ви е по-трудно да обвините някой от шофьорите...
Alfa User
07-10-2007, 22:00
На 300м преди кръговото има знак "Край на автомагистралата", на 200м - знак за ограничение 90км/ч, а на 100м - знак за ограничение 60км/ч - трябва да си наистина сляп за да не видиш всички тия знаци. Те обаче наистина не са били достатъчни на една кака - решила беше да пресече кръговото направо - т.е. да се опита да мине през огромния трап по средата на кръговото :screwy: Жива беше, и на пръв поглед - здрава, но дано да й е за урок ... колата беше за скрап почти.
Та с други думи извода е , че колкото и знаци да има поставени, нищо няма да се промени докато шофьорите не започнат да ги виждат, а дай боже скоро - и да ги спазват :busted_cop:
Незнам кой крив кой прав...Ама факта е че са станали много катастрофи...Навярно шофьорите имат вина, но не е нужно някой да загине(макар и по своя вина), че да се ПОДОБРИ този участък! Защото когато се изгуби един човешки живот никой няма да каже, че сам си е виновен или да го съди....
Нека властите направят нещо та дори и РАЗСЕЯНИТЕ шофьори да са в по-голяма безопасност....
Видяхте ли майката с детето??
Сега май ще ви е по-трудно да обвините някой от шофьорите...
Човече, защо говориш глупости, знаци има, вчера сутринта минах оттам.
Още на почти километър е първия "край на магистрала", после е дублиран и на около 300 метра от кръговото. След това има и последователни знаци за ограничения 90, 60 и т.н. и едва тогава е кръговото.
Тая "майка" просто не ги е спазила и се е опитала да мине през кръговото със 130.
Дано и вземат книжката, щото следващия път ще пребие невинното си дете.
Незнам не съм минавал.... Вие сте обаче...
Просто явно не е достатъчно и разсеяните шофьори не го спазват това...Да направят някакви големи ярко жълти табели с надпис "ОПАСЕН УЧАСТЪК" и нещо такова.... Така като гледам явно наистина има нужда!
Както казах не е нужно някой да се претрепе пък било то и по своя вина!
Ами ако както се движат с 80км и ударят някой идващ по кръговото с предимство...НАправо не ми се мисли....
В чужбина никога няма да оставят един ОПАСЕН участък, казвайки че водачите са сляпи или некадърни... То си е така, но живота е еднакво ценен...
Тоооо с 80км/ч си си направо за трапа там, а те минаващите по кръговото са доволно осторожни. Ако им вземат книжките за живот ше се научат... егати говедото е българина - мисли, че знаците са само за предаване на вторични суровини.... смех !
И аз не съм минавал от там още,но от това ,което видях в репортажите, мисля,че проблема е,че хората не са свикнали на тази система с кръговите (която е много ефикасна между другото) , след това е невниманието (защото явно има знаци) и не на последно начина по който е направен самото кръговото. Прави се остров над земята , ако не осветен то поне със светлоотразители ,а не такава дупка ,защото това най-много лъже в един път и се вижда в последния момент.
J_I_V_K_O
07-10-2007, 23:35
знаци има но отнемането на предимството на тези, който идват от София не е много логично. Макар че по закон е с предимство този, който вече е навлязъл в кръговото, ние вчера минахме от там и хората навлязли пуснаха цялата колона с предимство :bowdown:
На мен ми се видя добре цялата работа, а тия глупости където ги приказват по всички новини, че нямало знаци и на знам какво още са направо малоумни. Ама като човек, който знае това онова за ТВ ми е ясно, че се търси скандалчето и екшъна. Иначе все повече се убеждавам, че някои хора като КАРАТ правят всичко друго, но не и да ШОФИРАТ. Е, не става само с ядене...
В петъка вечерта си карах за италфеста (сега някои ще се разприказват ама..) с около 180-190 и си видях всички знаци намалих спрях и минах съвсем леко спокойно и безпроблемно при това към 10 часа на фарове и не ми направи впечатление да е кофти направено. Какво остава ако караш със 130 на светло, не знам тия къде блеят. Просто като гледаш знаците и знаеш че все пак някъде магистралата свършва няма никакъв проблем. Същата вечер се разминахме с един който си караше в авариината лента срещу мене а днеска докато се прибирах имаше още един такъв, и двамата си бяха на авариики и си шпореха яко срещу колите :roll: Та те в насрешното си карат какво остава да се оправят с кръгово :? :?
П.С ей сега докато си пиша с Дъч завърши много добре "DCh (00:51):
сега разбирам защо стават толква много катастрофи"
и като се замислих ме хваща страх, че те тез щом с тези табели им е малко указването какво остава на места където ги няма........
Знаци има, но според мен просто не е удачно трите ленти да се вливат в това кръгово, което е с вираж, и ти идваики от магистралата се покатерваш един вид на него. Трябва освен тея знаци да има някаква светлинна и/или светоотразителна маркировка вместо "стесняването" на трите ленти с боя. В краина сметка е по-важно кое е ефективно, а не дали тоя участък е направен по книга. Знаците са достатъчни за 98% от хората, но за останалите 2 % трябва нещо да им привлече вниманието. Извън БГ отдавна ползват вертикални маркировки.
castello
08-10-2007, 01:10
Не мисля, че е нужно нещо повече.Ако всеки се съобразява със знаците по пътищата възможността за злополука намалява в пъти, но...
Lame_0ne
08-10-2007, 02:15
Не мисля, че е нужно нещо повече.Ако всеки се съобразява със знаците по пътищата възможността за злополука намалява в пъти, но.........винаги има едно "но" :?
Furious 155
08-10-2007, 02:21
Не мисля, че е нужно нещо повече.Ако всеки се съобразява със знаците по пътищата възможността за злополука намалява в пъти, но.........винаги има едно "но" :?
не то сякаш не е НО, а е ОБАЧЕ, защото има много дето знаците не им говорят МНОГО! :roll:
Знаците са за аматьори!
Ние в БГ сме специалисти! Ние владеем силата и усещаме нещата от вътре!
Като отивахме към феста като я вихях дупаката на кръговото направо си я представих пълна с коли по таван :))
Зимата като се пуснат спецовете с летните гуми ще е смях.................
Абе незнам ама ако си гледаш пътя не мисля че има сериозни предпоставки за ПТП на това кръгово, а при това и знаци има, и е голямо, и с вираж и с чисто нов асфалт.....според мен всичко си ОК.
Ся за предимството на кой трябва да е винаги може да се поспори. На Руски паметник 80% излизат от кръговото бе мигач.....много се дразня
Аз вечерта като минавах от там си помислих , че е много опасно направено и ще има сакатлъци ако не го знаеш и минаваш за пръв път.И на другия ден разбрах , че е станало така - щом аз си помислих че ще стане нещо - тия професионалисти дето са го правили не се ли сетиха не знам. Ами даже у да си с 80 км/ч пак може да не спреш - да не говоря за зимата
Трябваше освен знака да сложат и някакви бо големми маркировки по настилката (те поне не са скъпи) Виждали сте с големи надписа в чужбина на платното Слоу, Дейнджър и т.н.толкова ли от 100 млн евро не останаха 100 евро за боя поне :?:Можеше и от тези грапавите очички дето ги слагат в тунелите да понаредят така няколко редлете - хем грапаво , хем нощем ще свети и ще се вижда край на магистралата
MainaCore
08-10-2007, 12:11
Искам да ви кажа, че въпреки знаците и всичко и аз набих адските спирачки и влезнах много на магия в кръговото. И не мисля, че е от най-безопасните кръстовища в България. А това ограничение 60 за кръгово нямам думи....
Хубаво има знаци ма да сложат допълнителни,на десктопа ми е американска магистрала привечер и така е снимана само стоповете се виждат като дълга черена линия и тази магистрала има отбивка точно над лентата за отбивката светещи букви приготви се да спреш заедно с по 1 оранжева лампа отстрани и отделно др екстри.От нет-а ми е не ми е на пц-то да ви го покажа.
Ми кво му е сложното да се направи американците че са тъпи са си ако го пъснеш на кола с ръчни скорости там си остане,ама са се погрижили и глупавите и заблудените да карат без на първата ситуация за малко внимание да правят сакатлъци.
И добре че нямаше жертви....
deadairplane
09-10-2007, 04:54
Искам да ви кажа, че въпреки знаците и всичко и аз набих адските спирачки и влезнах много на магия в кръговото. И не мисля, че е от най-безопасните кръстовища в България. А това ограничение 60 за кръгово нямам думи....
Всъщност последното ограничение в събота сутринта като отивах за италфеста беше 40, и това май е преди катастрофите.
Колеги, като пътувахме за Итал Феста с Търтея и Мр. Х, минахме от там. Първо - минаваме от там за пъръв път! Второ - има знаци колкото искаш - първо предупредителен, че магистралата ще свърши. След това има знак за край на магистралата и следват ограничителни знаци - 100, 80, 60, 30. И искам да подчертая, че на кръговото има знак СТОП!!! Ако наистина нямаше знаци, как според вас нашата колона успя да си намали и спре на кръговото за да пропусне колите (в случая двата тира) движещи се по него?!
Има знаци, има и маркировка, има си всичко от което един разумен водач се нуждае, за да не предизвика ПТП, ОБАЧЕ има много неразумни водачи :idea:
Репортажа на НОВА телевизия изобщо не искам да го коментирам, защото ако на магистралата нямаше знаци, те щяха да снимат отсечката преди кръговото и да покажат липсата им - естествено в репортажа няма показано нищо друго освен обърнати коли - чиста проба манипулация :!:
А като доказателство за всичката некадърност и простотия на шофьорите по пътищата, искам да ви покажа тази снимка (http://www.bgphoto.net/photos/15540/o633275231775781250.JPG) от репортажа по НОВА, където ЯСНО се вижда как магистралата се стеснява в една лента преди кръговото и има маркировка :!:
Според мен, е направено тъпо.
Да има знаци, има маркировка, но и всички знаем, че има невиждани рацери по пътищата.
Пък и не мога да кажа, че спазвам 100% всяко ограничение и знак, имам грешка 10-20%.
Просто да направят и така, че колите в кръговото за да сигурни, а не да се оглеждаш във всички посоки.
Лошо, че кръговото се пада малко високо(до колкото си спомням) и не виждаш какво се случва на него, колко е широк пътя вътре в него и има ли коли, трябва да си вече на него за да имаш някаква видимост .
Моето мнение, е че е опасен участък, независимо от ограниченията.
Могат да направят зиг-заго-образно движение с мантинели или нещо такова, преди влизането в кръговото, за да виждаш някакви мантинели и ограничения на кръговото, и да се влиза в кръговото при по остър ъгъл.
Не се вижда контура на самото кръгово, аз като влизах в него, нямаше коли и карах бавно, но влязох направо във вътрешната лента и тогава видях, как и на къде.
Веднъж като минеш имаш вече предвид, но има хора и ще продължава да има, които ще минават за 1-ви път от там
virusalfa
09-10-2007, 11:54
Какво НО,бе,какво НО?! Тия карабатаци не гледат ли знаците,да им ........майката?! Все другите са ни виновни,като не се съобразяваме със знаците... :idea: Като гледах по телевизията една кола по време на репортажа как излетя,скоростта и беше над 90км,гарантирам
Всичките катастрофи са си по вина на шофьорите....
Защо ние цялата колона коята пристигнаме в петък късно вечерта видяхме знаците....Тоест аз водех колоната, но точно малко преди въпросното кръгово реших да си направя кефа и да дам малко газ понеже нямаше абсолютно никой пред мен на магистралата. Та от каране с много над ограничение на около сигурно 500метра!!! преди кръговото бяхме с 60км/ч и чаках да видя как свърша магистралта....
А знаците са доста точно преди края на тръгване пак се загледах.....само, че кой да ги гледа, тази кака сигурно си е купила книжката.
Ще е добре да се сложат и още ограмни табели над магастралата, както до колкото разбрах ще бъде направено, както и ще сложат легнали полицай и тем подобни други неща.
Lame_0ne
09-10-2007, 14:42
Най-добре ще бъде за край на магистралата, да сложат един знак СТОП, даже не един, а два :!:
Най-добре ще бъде за край на магистралата, да сложат един знак СТОП, даже не един, а два :!:
ми то стоп има
И 5 да сложат - все тая, за тези които не гледат и на спазват.
А ако сложат спящи куки ще се изпотрепе народа - гарантирано.
Незнам за вас,но аз съм останал с впечатлението,че единствения начин да се спазват знаците(особено ограниченията) е ако след знака има...патрулка с радар :busted_cop:
ПП :Не предлагам нищо просто казвам с какви впечатления съм останал от родните пътища :!:
deadairplane
10-10-2007, 05:21
Незнам за вас,но аз съм останал с впечатлението,че единствения начин да се спазват знаците(особено ограниченията) е ако след знака има...патрулка с радар :busted_cop:
ПП :Не предлагам нищо просто казвам с какви впечатления съм останал от родните пътища :!:
Тя в неделя по обяд и патрулката с радара беше там, че и "жертви" си имаше цели 3 коли когато минах.
И 5 да сложат - все тая, за тези които не гледат и на спазват.
А ако сложат спящи куки ще се изпотрепе народа - гарантирано.
Добре че не го отвориха тва трасе лятото, че не ми се мисли....
Тя в неделя по обяд и патрулката с радара беше там, че и "жертви" си имаше цели 3 коли когато минах.
Абе тия имат ли право да спират повече от една кола наведнъж? Бях чувал, че не могат, но не съм сигурен, а не ми се чете закона сега.