PDA

View Full Version : Счупих една черна кутия?

DimIl
07-10-2007, 17:56
Здравейте!
Имам нужда от помощ някой да ме светне какво е това!
Намира се малко по назад и по-надолу от радиатора, в единия си край е хваната с шпилка и гайка, отгоре влизат /или излизат/ въздуховоди.
Та въпроса ми е за какво служи и ако може дайте съвет, как да процедирам от тук нататък!
п.п. Опитах се да я залепя с лепило, но много ме съмнява.

Благодаря Ви!

DimIl
14-10-2007, 15:12
Доста колеги са прегледали темата, но никой не взима отношение.
Явно "много добре" съм си описал проблема.
Разгледах по-добре /на канал/ за какво става въпрос, а и питах един двама "майстори", и резултат:
В тази пластмасова кутия влиза само един въздуховод идващ от един тройник, който я свързва с въздушния филтър и турбината. Други връзки тази кутия няма с въздушната система.
Някой да има идея, за какво служи?
п.п. Не можах да я намеря в схемите, които дръпнах от дадените линкове.

trustworthy
14-10-2007, 15:24
Аз имам смътни спомени това да е нещо като 'утаител' за картерните газове, които идват от тройника, ако не се лъжа. Ще се постарая да погледна моята днес и ще ти пиша какво спомени са ме споходили :)

Наката
14-10-2007, 18:21
аз мисля че тази кутия е като буфер и в нея се събира мааслото което турбината прекарва,или когато се скъса остта да има каде да отиде маслото за да не влезе в голяма порция в смукателния колектор

trustworthy
14-10-2007, 22:08
аз мисля че тази кутия е като буфер и в нея се събира мааслото което турбината прекарва,или когато се скъса остта да има каде да отиде маслото за да не влезе в голяма порция в смукателния колектор

По-скоро да предпази тръбите на въздушния охладител от омасляване, че да не се прецака топлообменът. Самите картерни газове също са мазнички

Наката
15-10-2007, 08:35
да прав си но по нагоре по пластмасовия тръбопровод има едно като сифонче на него е закачен маркуч който влиза в една друга черна кутия точно зад главата,не е ли това удушника за картерните газове за който казваш

DimIl
15-10-2007, 19:51
Благодаря, trustworthy и Наката!
И аз се съмнавях за нещо подобно.