View Full Version : Счупих една черна кутия?
Здравейте!
Имам нужда от помощ някой да ме светне какво е това!
Намира се малко по назад и по-надолу от радиатора, в единия си край е хваната с шпилка и гайка, отгоре влизат /или излизат/ въздуховоди.
Та въпроса ми е за какво служи и ако може дайте съвет, как да процедирам от тук нататък!
п.п. Опитах се да я залепя с лепило, но много ме съмнява.
Благодаря Ви!
Доста колеги са прегледали темата, но никой не взима отношение.
Явно "много добре" съм си описал проблема.
Разгледах по-добре /на канал/ за какво става въпрос, а и питах един двама "майстори", и резултат:
В тази пластмасова кутия влиза само един въздуховод идващ от един тройник, който я свързва с въздушния филтър и турбината. Други връзки тази кутия няма с въздушната система.
Някой да има идея, за какво служи?
п.п. Не можах да я намеря в схемите, които дръпнах от дадените линкове.
trustworthy
14-10-2007, 15:24
Аз имам смътни спомени това да е нещо като 'утаител' за картерните газове, които идват от тройника, ако не се лъжа. Ще се постарая да погледна моята днес и ще ти пиша какво спомени са ме споходили :)
аз мисля че тази кутия е като буфер и в нея се събира мааслото което турбината прекарва,или когато се скъса остта да има каде да отиде маслото за да не влезе в голяма порция в смукателния колектор
trustworthy
14-10-2007, 22:08
аз мисля че тази кутия е като буфер и в нея се събира мааслото което турбината прекарва,или когато се скъса остта да има каде да отиде маслото за да не влезе в голяма порция в смукателния колектор
По-скоро да предпази тръбите на въздушния охладител от омасляване, че да не се прецака топлообменът. Самите картерни газове също са мазнички
да прав си но по нагоре по пластмасовия тръбопровод има едно като сифонче на него е закачен маркуч който влиза в една друга черна кутия точно зад главата,не е ли това удушника за картерните газове за който казваш
Благодаря, trustworthy и Наката!
И аз се съмнавях за нещо подобно.