View Full Version : За Алфите и хората
Незнам дали е имало такава тема, но чудя се защо според вас много хора са настроени негативно към Алфа Ромео. В момента съм в етап на избиране на кола и съм се спрял на Алфа 146, но всеки който чуе какво съм си харесал веднага почва да плюе че били буклук, немскитев коли били най-здрави. Следващият момент има доста хора които карат Алфи и не се оплакват. Другото че не искам Голф и да съм като още 50% :) Та безпочвени ли са приказките на хората срещу Алфите или има и грам истина. Питам защото наистина мисля да си купувам такава кола и да знам в какво се забърквам :)
nikola_n
08-10-2007, 17:35
Чети, написаното във Форума е повече от достатъчно, за да си отговориш на въпросите.
Като начало разгледай другите теми по този въпрос, ако не си го направил.
Имай в предвид, че хората тук са доста пристрастни към тази марка.
И също имай в предвид, че повечето от тях няма да сменят марката и винаги ще карат алфа.
Иначе, Да чупи се колата. Повече от други коли, :roll: Зависи, от шофера, майстора, и частите който купуваш за нея.
Доста зависи от късмета при покупката на колата, което важи и при другите марки де.
Но повечето майстори с които съм говорил (и не карат алфа), са ми казвали, че е хубава кола но не е за нашите пътища, което можеби е много вярно, но коя кола е за тези пътища?
Ниска и твърдо вози, което си е предимство при по-екстремно каране.
Та, и да има грам истина в хорските прикаски, че колата се чупи, ако ти харесва и ти доставя удоволствие, какво то ти казват хората няма никакво значение.
А за разните майстори, Повечето не разбират от алфи и това май е факт. И има една истина за алфите, има разни немски ел. части в тях, които се чупят, и за смяната на някой от тях ти трябва гинеколок да бръкне, иначе нямат стигане :wink: , но пък има един майстор(че не му знам името), с тънки пръсчета, и обича да се завира по разни дупки :lol: , така че..... и това се решава.
Частите не са скъпи за нея и се подържа лесно стига да искаш.
Ако стигането от точка А до точка Б за теб трябва да е и удоволствие, и ти е харесала колата, може би това е марката.
И взимай смело, никога не можеш да знаеш в какво се забъркваш :lol:
взимай си алфа , не ги слушай хората какво говорят .
Алфата предлага най-доброто за цената си : вървене ,екстри ...
а за масовоста на голфовете .. незнам дали си забелязал какво става по улиците но алфите скоро ще догонят VW по масовост
най-важното за водачи на стара алфа е добре да си изберат сервиза в който ще я поддържат .
Вече втора година я търкалям по БГ пътищата никаква промяна в ходовата част :!: Може би най-здравата кола досага която съм карал :)
п.с.
Имам и служебни иномарки много въртят и те но много хлопат много дрънка в тях ,а волана им се върти ужасно за спирачки да не говорим....
Търси 7-8 годишна и си ти :wink:
И ние като бяхме решили да е Алфа се почна : мани ги тия повече време в сервиза отколкото на пътя и тем подобни.Никой не слушахме зехме Алфа и сме пичове.Зимай не ги слушай тва са митове :)
и аз не мисля да слушам хората какво говорят, просто ми беше интересно защо всички са настроени така. А иначе колата много ми харесва, не съм се возил досега в Алфа и нямам впечатления по тази и част :)
spe4elist
08-10-2007, 18:15
Нека не звучи нескромно, но ми виж подписа. Ако ми затрябва още една - познай каква ще е! Продавал съм коли, авточасти , работил съм в автосервиз. Виждал съм ги аз тези "нечупещи" се немски марки ...
JORDANGT
08-10-2007, 22:39
Ако си говорим за подписи,виж и моят и да знаеш,че още не съм освидетелстван в някой диспансер :roll: :wink:
forza_italia
08-10-2007, 23:33
Вэемай Алфа и живей интересно....Това е.
Ако търсиш икономична кола, значи сериозно си се объркал. Ако искаш да си горд като слезеш от колата си и да настръхваш като тръгваш на светофара, значи твоя избор е Алфа. Колата не е лоша, а и цените са супер, ама внимавай много какво взимаш, че вкарват всекви гробници и после обикалянето по майстори започва...
По начало няма кола, която да не се чупи. Тези , които казват безсмилени думи като: "Италиянските коли много се чупят, купи си немска , те са здрави" и т.н. бягай далеч от тях и не се допитвай до такива хора... Всеки си има право на мнение, но хора , които никога не са се качвали на Алфа и никога не са им вдигали капака, нямат право да говорят така. Чули-недочули и говорят..... :roll: Значи може да си купиш голф и колата да е много поддържана и никога да не ти прави проблеми, но пък като се качиш на Алфа след това гаранция ти давам, че ще върнеш голфа на вторични и ще черпиш :mrgreen:
Както казах всеки с мнението си ;)
Sergey_gigov
09-10-2007, 14:02
такива приказки можеш да чуеш от всеки втори който е нямал алфа - никога - или в крайна сметка е имал някой стар стар фият - от онея дето приличат на лада :) п 125 мисля бяха - както и да е няма кой знае каква истина в това което се приказва от лаиците - единственното вярно е че частите са им малко по- скъпи - но за сметка на качеството - определено ще правиш много по- малко от голф
ами в събота ще оглеждам една 146 и ако всичко и е наред вероятно ще ви стана колега :)
От петък съм и аз горд собственик на Алфа Ромео 1.6 ТС 2000 г. не съм имал възможност да я карам повечко все още, но днес бях в КАТ да я регистрират (не можах да мина и днес, явно утре) и всички я оглеждаха, а имаше къде къде по нови коли от моята. Вдъхва почитание...това може само да ни радва всички, които обичаме тази марка!
Като начало разгледай другите теми по този въпрос, ако не си го направил.
Имай в предвид, че хората тук са доста пристрастни към тази марка.
И също имай в предвид, че повечето от тях няма да сменят марката и винаги ще карат алфа.
Иначе, Да чупи се колата. Повече от други коли, :roll: Зависи, от шофера, майстора, и частите който купуваш за нея.
Доста зависи от късмета при покупката на колата, което важи и при другите марки де.
Но повечето майстори с които съм говорил (и не карат алфа), са ми казвали, че е хубава кола но не е за нашите пътища, което можеби е много вярно, но коя кола е за тези пътища?
Ниска и твърдо вози, което си е предимство при по-екстремно каране.
Та, и да има грам истина в хорските прикаски, че колата се чупи, ако ти харесва и ти доставя удоволствие, какво то ти казват хората няма никакво значение.
А за разните майстори, Повечето не разбират от алфи и това май е факт. И има една истина за алфите, има разни немски ел. части в тях, които се чупят, и за смяната на някой от тях ти трябва гинеколок да бръкне, иначе нямат стигане :wink: , но пък има един майстор(че не му знам името), с тънки пръсчета, и обича да се завира по разни дупки :lol: , така че..... и това се решава.
Частите не са скъпи за нея и се подържа лесно стига да искаш.
Ако стигането от точка А до точка Б за теб трябва да е и удоволствие, и ти е харесала колата, може би това е марката.
И взимай смело, никога не можеш да знаеш в какво се забъркваш :lol:
Тва е цялата истина,от край до край :wink: :wink: :wink:
И на мен разпряавяха същите глупости, разни разбирачи...........но от 6 месеца карам Алфа и съм влюбен в нея, удоволствие е да се шофира, а и не се е чупили нищо по нея, страшно съм доволен.
КОЛЕГА(наричам те колега защото мисля ,че след толкова писане и четене си обеден ,че автомобила е един А.R.-и всички останали)
моето творение го имам от 1997год и не смятам да му изневерявам, дори смятам да си копувам друга A.R. УСПЕХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ALFA155Ts
10-10-2007, 16:01
не знам при вас как е но аз като вляза в една автокъща и какво гледам :screwy: ГОЛФ 4 10 000 лв. 1,4 99година примерно с дръжки за стъклата през три коли гледаш алфа 156 2-ка всички екстри джанти ............................ е добре де аз да не съм малоумен да си купя голф без нищо и да се обърна и да кажа алфа е боклук не знам не мога да ги разбера хората явно в мене е грешката .... като купувах последната 145ца за същата година гледах Поло дизел 1,9сди 60коня идва младежа от автокъщата и го питам братле това нещо 140 дига ли :?: и тои ми отговаря ми не съм го карал ама ако има повече път и 160можело да вдигне какви екстри има амииииииииии сички и те са :?: ами има климатик тъи ли влизам аз вътре таблото няма да коментираве на кво прилича комоли за спортните супер невероятни и добре изглеждащи седалки и като видях и волана с 3 пръчки и посредата кръгче за клаксона дори аирбеци нямаше бреее викам си тая колица за 2000бона ше я зема уви 7200 ми обявиха и направо ...... си купих 145 с всички екстри без кожа за 4000 и си тръгнах .... пък нека да ми се смеят и да ми разправат че съм луд луд ама поне не ме е гнус като си погледна колата камо ли докато я карам
VESKO_BG
10-10-2007, 22:08
не знам при вас как е но аз като вляза в една автокъща и какво гледам :screwy: ГОЛФ 4 10 000 лв. 1,4 99година примерно с дръжки за стъклата през три коли гледаш алфа 156 2-ка всички екстри джанти ............................ е добре де аз да не съм малоумен да си купя голф без нищо и да се обърна и да кажа алфа е боклук не знам не мога да ги разбера хората явно в мене е грешката .... като купувах последната 145ца за същата година гледах Поло дизел 1,9сди 60коня идва младежа от автокъщата и го питам братле това нещо 140 дига ли :?: и тои ми отговаря ми не съм го карал ама ако има повече път и 160можело да вдигне какви екстри има амииииииииии сички и те са :?: ами има климатик тъи ли влизам аз вътре таблото няма да коментираве на кво прилича комоли за спортните супер невероятни и добре изглеждащи седалки и като видях и волана с 3 пръчки и посредата кръгче за клаксона дори аирбеци нямаше бреее викам си тая колица за 2000бона ше я зема уви 7200 ми обявиха и направо ...... си купих 145 с всички екстри без кожа за 4000 и си тръгнах .... пък нека да ми се смеят и да ми разправат че съм луд луд ама поне не ме е гнус като си погледна колата камо ли докато я карам
Ето това ми хареса и е живата истина! Ама Ние в БГ си караме още по инерция и слуховете че немските Автомобили биле здрави.! та аз да няма да ходя на война и да ме стрелят с ракети !
Трябват ми още малко кинти и се мятам и аз на Алфичка.
Какво означава да бъдеш различен ?
Дали това не е част от характера или е нещо по висше За нас българите се знае 4е сме силни като индивидуалности, но само това ли е ? Хората навсякъде по света приемат за даденост това, че един човек е по различен от другите, и го приемат за нормално. Конкретно за случая :
Цитат: За тези хора, които разбират и познават историята на ''Алфа Ромео '' и техните автомобили и традициите на фирмата, пренасяна от състезание на състезание, в гражданските версии , проучване, печелене и загуби, дори понякога копиране на най-добрите идеи на другите. Алфата , която караме, не е само парче метал с номера и колела. Това е част от страхотна традиция, която пробужда моменти на върховна бързина и вълнение , на победи и загуби и понякога размисли и противоречия. Хората, които искат да знаят всичко за техните любими марки автомобили , се наричат автомобилни ''ЕНТУСИАСТИ'', или както аз ги наричам ''АЛФИСТИ'', термин роден от природата на моята обзетост и привързаност към марката ''АЛФА РОМЕО''
И дали това е начинът ДА БЪДЕШ РАЗЛИЧЕН !!
Да бъдеш различен от всичко семпло и обикновено около нас !
Ето това е , което те интересува !
RaggaJungle
12-10-2007, 00:18
не мога да не взема отношение по темата, и аз съм се сблъсквал с много хора които хокат Алфите без дори да са се качвали на такъв автомобил. Та въпроса ми е как може някой да си позволява да оплюва кола която не познават??? И сякаш че другите автомобили нищо не им се ремонтира, само алфите били кенефи. Ше ме извинявате ама на такива вчерашни разбирачи мога да им кажа само да го .................... 8) :D :D :D
VIVA ALFA ROMEO :))))))))))))))))))))))))))
ALFA155Ts
12-10-2007, 11:47
Само така приказват че алфите не били коли боклуци бла бла ама като паркирам пред офиса сутрин със 17ките на ксенон и въздишат е това е другия момент ......... които не го разбирам а пък като съм без колата боклук не било кола неу знам кво си не разбирам сигурно съм тъп или нещо не РАЗБИРАМ Може би пък цигънчиту като не мои да стигне гроздето казва че е киселу ама и този момент отпада защото алфите не са скъпи коли .....................
от вчера и аз вече притежавам една Алфичка и от първото каране останах много доволен, дано да ме радва дълго занапред :) и ще се разбере дали приказките на хората са просто празни бръщолевения :)
ALFA155Ts
18-10-2007, 13:58
Покараи я известно време да свикнеш малко да я караш..... и след това намери някои твои приятел с опел ауди или голф или форд и го помоли просто да направиш едно кръгче еи така просто поискаи и направи без да му казваш защо и сам наум си направи изводите ..................... как си дигаш крака от коляното за да пуснеш съединителя как педала има ход 20санта без да се случва нищо като го натиснеш до долу как за да вземеш завои 90градусов трябва волана да направи 3 оборота .......... и си се качи в твоита и просто ще останеш учеден как ги карат тия немските ........
Nightwish
18-10-2007, 17:22
Честито със здраве да си я караш и само да те радва.
Покараи я известно време да свикнеш малко да я караш..... и след това намери някои твои приятел с опел ауди или голф или форд и го помоли просто да направиш едно кръгче еи така просто поискаи и направи без да му казваш защо и сам наум си направи изводите ..................... как си дигаш крака от коляното за да пуснеш съединителя как педала има ход 20санта без да се случва нищо като го натиснеш до долу как за да вземеш завои 90градусов трябва волана да направи 3 оборота .......... и си се качи в твоита и просто ще останеш учеден как ги карат тия немските ........
:th_up:
Незнам дали е имало такава тема, но чудя се защо според вас много хора са настроени негативно към Алфа Ромео. В момента съм в етап на избиране на кола и съм се спрял на Алфа 146, но всеки който чуе какво съм си харесал веднага почва да плюе че били буклук, немскитев коли били най-здрави. Следващият момент има доста хора които карат Алфи и не се оплакват. Другото че не искам Голф и да съм като още 50% :) Та безпочвени ли са приказките на хората срещу Алфите или има и грам истина. Питам защото наистина мисля да си купувам такава кола и да знам в какво се забърквам :)
Еми аз да ти кажа що не си караш колело баце поне евтини части и да ти се спука гума за гърба ще имаш друга харчи малко ... идялно ...
Кво ги слушаш кво говорят всички голфаджиииииииииии ?
Ми то хубаво немска ама и тя се разваля що не си купят нова кола като неискат да им се разваля ? то всяка кола на годинки си има косури ? Това са хора който си правят вятър на устата щото съм им свършили семките !!!! :evil: Просто Алфата е кола като всички други самоче с много повече + пред един голф или едно БМВ ( дизайн , екстри и прочие ... ) не ги слуша всичко е въпрос на вкус !
аз продавам една алфа 146 , искам просто по нов модел алфа !
Ако искап пиши лс да ти пратя снимки и да ти кажа подробности !!
Еми аз да ти кажа що не си караш колело баце поне евтини части и да ти се спука гума за гърба ще имаш друга харчи малко ... идялно ...
Кво ги слушаш кво говорят всички голфаджиииииииииии ?
Ми то хубаво немска ама и тя се разваля що не си купят нова кола като неискат да им се разваля ? то всяка кола на годинки си има косури ? Това са хора който си правят вятър на устата щото съм им свършили семките !!!! :evil: Просто Алфата е кола като всички други самоче с много повече + пред един голф или едно БМВ ( дизайн , екстри и прочие ... ) не ги слуша всичко е въпрос на вкус !
аз продавам една алфа 146 , искам просто по нов модел алфа !
Ако искап пиши лс да ти пратя снимки и да ти кажа подробности !!
аз вече си купих Алфа, и съм много доволен :)
Съобщение от DSU | блокирай!
Заглавие: ...
--------------------------------------------------------------------------------
Карам Opel на 20 години и не го заменям дори за 2 годишна италианска кола!!!
тва в vbox ми го написа тоя .........
Съобщение от DSU | блокирай!
Заглавие: ...
--------------------------------------------------------------------------------
Карам Opel на 20 години и не го заменям дори за 2 годишна италианска кола!!!
тва в vbox ми го написа тоя .........
Дай му да покара твоята да видиш, че ще замени 2 годишен опел за нея :D :lol:
мани тоя е пален смешник :))) гледам в коментарите на едно филмче с алфа брера написал - като слезеш в канала под нея ще видиш какъф боклук е всъшност хаха и кара някаф опел на 20 години : ) просто неми се вярва кфи промити мозъци има
Виж сега , оставяй си хората да си пишат каквото си искат. Когато някой е убеден в нещо - трудно може да му промениш мнението.
И запомни - започнеш ли да спориш с идиот - сам ще се докараш до неговото ниво.
мани тоя е пален смешник :))) гледам в коментарите на едно филмче с алфа брера написал - като слезеш в канала под нея ще видиш какъф боклук е всъшност хаха и кара някаф опел на 20 години : ) просто неми се вярва кфи промити мозъци има
Аз съм имал 20+ годишен опел и ще ти кажа,че точно когато слезеш под него ще разбереш,че трябва да се оттървеш по-най бързия начин от него и да си вземеш нещо друго :P Може и Алфа :P
ПП: Лично аз обаче не бих взел 2 годишна,дори да ми я подарят :oops: просто не мога да си позволя поддръжката :(
pr_00f да ве аз му викам аре здраве да е няма да спорим вече си скучен с остарели методи мисълта му с опели е обрасла ;)... а hsr много ясно която и кола да е на 20 години ще е мн зле естествено ако не наливаш нон стоп пари в нея : )) и нея потдържаш много
spe4elist
27-10-2007, 16:24
от вчера и аз вече притежавам една Алфичка и от първото каране останах много доволен, дано да ме радва дълго занапред :) и ще се разбере дали приказките на хората са просто празни бръщолевения :)
ЧЕСТИТО! Слагай тъмните очила и се кеф'и! 8) 8) 8)
Бих сменил Alfa Romeo марката единствено за Maserati (не говоря за най-скъпите марки)
J_I_V_K_O
29-10-2007, 10:28
преди 4 дена отивам на автомивка да си измия колата и се заговорих с един човек, който беше за същата процедура. Той караше чисто нов Опел Зафира и се заговорихме за италянските автомобили... неговите думи бяха АЛФА РОМЕО Е НАЧИН НА ЖИВОТ... не просто марка :) :) :)
Ми да , начин на живот е , половината време на пътя половината в бокса :roll2:
шега е тва , не са лоши алфите ма в никакъв случай не са върха на сладоледа. но за цената си е добре , общо взето едва ли има по евтина кола с толкова екстри
spe4elist
29-10-2007, 16:56
[quote="SFINKS"]Ми да , начин на живот е , половината време на пътя половината в бокса :roll2: ...
Абе ний от шеги разбираме, може и половината от времето да е в бокса, ма тва е щото си обичаме колиците, грижим се за тях. И когато ги показваме, то е гордост. А иначе, като ходим на пазар, палим обикновената (втората) кола. Поне на мен така ми се иска :roll:
ALFA155Ts
29-10-2007, 17:35
абе за алфата от 4000 до 6000 са нормални обороти извън града се кара винаги над 4000 оборота аи земи един гоуф и го караи само така или сложи 4та и го караи с 5500 оборота да видим няма ли да му кипнат чаиниците даже по бързо ще роди от алфа
Аз миналата година си търсех Ауди В4, но като видях сегашната си Алфа 146 1,4 ТS се отказах от всичко друго и я взех веднага Помогна ми един познат ,неговата е 1,7ТD доволен и горд сам от колата си лошото е че още не я познавам и ми е още трудно да и свикна Но това е колата