View Full Version : Проблем с маслото
masterAntany
08-10-2007, 21:44
Доливам два пъти масло за 1500 км, нормално ли е?
ALFA CORSE
08-10-2007, 21:46
Колко доливаш? Ако доливаш по 1л не е нормално :)
masterAntany
08-10-2007, 21:52
da doliah 1L
masterAntany
08-10-2007, 21:57
каде да турсиа причината
wrc alfa
08-10-2007, 22:38
ПРИ ВСИчКИ СЛУчАИ ИМА НУЖДА ОТ СИГМЕНТИ А ЗАДАЛЖИТЕЛНО И ГУМИчКИ НА КЛАПАНИТЕ!!!АКО СИ СИГУРЕН чЕ НЯМАш ТЕчОВЕ ОТ НЯКАДЕ НЯМА КАКВО ДРУГО ДА Е
-------------------------------------------------------------
Колега, писането с главни букви се приема за "викане" във форума и е напълно излишно. Кирилицата също е задължителна.
pr_00f
Alexanderbb
09-10-2007, 09:20
Ами огледай си първо колата. Ако тече отдолу трябва да прави красиви локвички. Ако го гори ауспуха трябва да е като да трабант и да пуши почти като такъв
WhitePower
09-10-2007, 10:41
да не я караш на прекъсвач че да харчи толкова
а пуши ли
Баце той за 1500 ако е ще долива за 2-ри път по 1 литър нали се сещаш че тя и на място да седи без да се форсира ще пуши по зле от трабантче на баир :)
virusalfa
09-10-2007, 11:48
Баце той за 1500 ако е ще долива за 2-ри път по 1 литър нали се сещаш че тя и на място да седи без да се форсира ще пуши по зле от трабантче на баир :)Ако е на газ,няма да пуши толкова :idea:
аз па от как сипах м10д и ич не пуши :wink:
аз па от как сипах м10д и ич не пуши :wink:
ко е туй масло бре???
истина е, че го има и това....с едно може да пуши, а с друго не.... сега ако има проблем вече е друго...
аз ли?? аз съм с Мотул 6100 15-50 и на високи обороти като сменям на ръчка ми припушва откакто съм с него....
masterAntany
09-10-2007, 23:36
ниама течове и непуши грам :roll: на бензин сум!
Е тогава единствената причина може да е само да изтича от някъде.... Щом не го гори...Не може и да се изпари в такова голямо количество...
Търси някакъв теч... Аз само за това се сещам...Ако знаят колегите да казват за нещо друго...
Proper- 15/50 е хубаво за лятото, но зимата минавай на друго :) Особенно тази зима я дават много студена :roll: Търси за зимата 10/40 или 5/40////
П.П Ако желаеш може да пробваш нещо Аджипско...
Рейсинг 10/60 например (((или 5/40 синтетика))..Насо сложи на неговата 10/60, а и на негов колега на колата също... Всеки си избира мазането :)
Е тогава единствената причина може да е само да изтича от някъде.... Щом не го гори...Не може и да се изпари в такова голямо количество...
Търси някакъв теч... Аз само за това се сещам...Ако знаят колегите да казват за нещо друго...
Proper- 15/50 е хубаво за лятото, но зимата минавай на друго :) Особенно тази зима я дават много студена :roll: Търси за зимата 10/40 или 5/40////
П.П Ако желаеш може да пробваш нещо Аджипско...
Рейсинг 10/60 например (((или 5/40 синтетика))..Насо сложи на неговата 10/60, а и на негов колега на колата също... Всеки си избира мазането :)
дай няква оферта (ако решиш на лично няма значение) за нещо за зимата...5/40 или 10/40...цена някаква за 5литра туба...и 1л. за доливане:)
Да преценя, че след месец ще сменям и да помисля кво да сложа. Ше го питам бай Танас доволен ли е :)
моето лично мнение е, че ако си я карал на ръчка си ОК. :wink:
masterAntany
11-10-2007, 23:50
:handshake: благодариа на всички ви
thecleaner
12-10-2007, 00:26
моето лично мнение е, че ако си я карал на ръчка си ОК. :wink:
а лично моито е че като ми направи Румен моята ще се наложи да направиш същата процедура http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... highlight= (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=15330&highlight=)
да, но колегата беше писал, че не пуши неговата
според мен всичко си е ОК.
Това ми напомня много на една от темите, в които един колега беше попитал : "Дали щеката ми не е къса?" :D
thecleaner
13-10-2007, 13:25
ниама течове и непуши грам :roll: на бензин сум! такъв вариант нема или тече или го гори това да не е духа на Аладин да изчезва незнайно :wink:
155super
13-10-2007, 22:46
А з залагам на затлачена картерна вентилация и мортора да си го гори .
pesho ot vraca
14-10-2007, 13:43
Аз имам същият проблеб за поробек от 10 000 км. доливам 5литра. Това си е кажи речи още една смяна. Карамна газ пез повечето време, сипвам масло мобил1 15w40. На около1500 км доливам близо 1литър. Няма никакъв пушек нито на бензин нито на газ, а маслото го няма??? :frown:
Furious 155
21-02-2008, 00:00
Аз имам същият проблеб за поробек от 10 000 км. доливам 5литра. Това си е кажи речи още една смяна. Карамна газ пез повечето време, сипвам масло мобил1 15w40. На около1500 км доливам близо 1литър. Няма никакъв пушек нито на бензин нито на газ, а маслото го няма??? :frown:
Айде май и аз съм в клуба на чезнещото масло. 10w40 е селения 20к и доливам и то чезне, не мирише на масло отзад, не пуши сиво, а маслото изчезва осезаемо... ИДЕИ??? Тая картерна вентилация как да усетя наред ли е ? Другия момент е че започна изведнъж да го прави... преди време не го пипаше маслото!
откакто я имам тая кола - 4 години и близо 60хил съм налял в нея почти 50л масло. източвал съм 4 пъти по около 4л. проста аритметика - 30л масло се губят. още като я купувах сълзеше масло от капачката за наливане двете тапи на валовете соленоида на вариатора и помпата, не говоря за течове а съвсем леки едва забележими петънца. отдолу мотора светеше. в момента сълзи от същите места - всички опити да ги спра се провалят обаче отдолу вече имам кора от спечено масло. другия номер е че при високи обороти изхвърля от семеринга на коляновия вал откъм маховика. това го знам от търтея и както и той така и аз не ща да отварям мотора за това. общо взето съм се примирил и вече смвням само филтъра на 10000
...при високи обороти изхвърля от семеринга на коляновия вал откъм маховика. това го знам от търтея и както и той така и аз не ща да отварям мотора за това.
Иска се отваряне на мотора ли!? Мдаааааа, сега разбирам защо майсторите добиха угрижени физиономии след констатацията, че май ми сълзи откъм вала :D Току-що си остаих колата за смяна на масло...
Щом не го гори-теч батка,теч :D