View Full Version : Кога видяхте за 1-ъв път алфа през живота си ?
ALFA155Ts
13-10-2007, 09:42
Значи аз съм 81ви набор. Роден съм в Свищов и баба и дядо са си от там и 90-те години Мама и Тате ме изпращаха при баба в свищов за лятните ваканции и там като в всяко малко градче в махалата като деца си играехме на големи талпи лапета. По онова време 90-те в зората на демокрацията по българските пътища се движеха само Лада и Москвич Жигули Всяка недела в Гр.Свищов се провеждаше Битак идваха търговци от близките градове и ние лапетата и ни там сред захарния памук и петлетата ....... по едно време в далечината между соц. возилата с ремаркета забелязах някакъв тъмен автомобил огромен за онова ти време с тъмни стъкла просто стоеше като НЛО кацнало посредата и някаква суматоха около него тръгваме цялата дружина лапета на татъка и това беше първата Алфа която видях през живота си в детските ми очи вероятно си представяте вече как е изглеждала тази гледка това беше АЛФА РОМЕО 164 :!: изглежда ше ми направо вълшебно толква бях впечатлен от боята таблото копчетата таблото показващо над 200 ...........
raitchev
13-10-2007, 11:19
aз нямам конкретен спомен, може би на картинка от дъвки турбо бяха много популярни:)
но зарибявката дойде от алфата на баща ми преди 10-на години - убийствена 33-ка :twisted:
Първата Алфа, която видях и даже многократно съм се возил на нея, беше Алфата Джулия Спринт ГТ на Гунди през 1969-1970 г.
Бежева, номера беше СА 6666
Бях на 4-5 години, живеехме в Лозенец до 4-то районно (на ъгъла на Крум Попов и Добър Юнак), а Гунди живееше със семейството си в милиционерския блок точно над районното.
Със сина му Андрей бяхме приятели и "съученици"в една група в детската градина на ул. Розова Долина и Гунди често идваше да го вземе с колата (въпреки че живееха на 500 метра).
Алфата беше голяма атракция в квартала и често ни е возил - мен и някои други хлапета - по 1 кръгче до хотел Хемус и надолу до канала.
После, през 1985 г., си купих първата лична Алфа - тъмносиня Алфа 1750 Берлина.
Бре честно нямам спомен но одавна това е сигурно :D :lol:
trustworthy
13-10-2007, 19:56
Аз бях на 3-4 годинки. Бяха ми донесли от Гърция една детска количка с батерии. Отваряха се вратите, светеха фаровете...луда работа, но не беше ЖТД де :) Някъв спайдер, ако не ме лъже паметта :)
RoMeO_156_GTA
13-10-2007, 21:58
За първата не си спомням точно ,но май беше 33 Спортвагон (бат Данчо да не съм видял теб :roll: ) и тогава се чудех ,какъв е този странен автомобил :lol: Но първата кола ,която знаех че е Алфа беше една Жулиета бордо със затъмнени стопове, мисля че фабрично ,спираща в квартала ми и оттогава се влюбих в този модел :oops:
На италфест 2007 май.... :lol:
kiler_4o
13-10-2007, 23:03
Бях мноооого малък и когато бях на село един роднина дойде с някаква много странна кола (за името говоря) ... по памет мога да кажа, че модела беше 75 или 33, не си спомням, но тогава ми направи огромно впечатление ... от тогава не съм се интересувал, но преди 3-4 години започнах да виждам, че алфите също са коли (и то какви :) ) Но преди 2 години наистина осъзнах какви коли са ...
До колкото си спомням на едно море видях 1-вата, но не си спомням каква беше.Спомням си, че баща ми казваше, че някой ден и ние ще имаме. След години купи 33-ката 1,7 16V (от тогава харесвам 33-ки).
Първата Алфа, която видях и даже многократно съм се возил на нея, беше Алфата Джулия Спринт ГТ на Гунди през 1969-1970 г.
Бежева, номера беше СА 6666 ....
Благородно ти завиждам!!!! Ама Многоооооо!!!
Като бях много малък,на 7 години някъде едно приятелско семейство си купи червена 75-ца 2.0,вътре с ел.стъкла,борд компютър и т.н. и пича дето я караше си спомням,че беше ненормален и я въртеше насам натам та и се кефех много...по късно малко по малко осъзнах за какво става на въпрос :)
Първата която ми направи голямо впечатление беше 164 видях я 1990 година един познат италианец беше дошъл с нея тъкмо взета от магазина.Чудех се това космически кораб ли е? Какво ли е? :D
Някъде 90 година,един съсед имаше Жулиета-уникална на 4-5 години беше :twisted: :twisted: и един имаше 155 2.5 една две години по-късно :wink: :wink:
JORDANGT
14-10-2007, 19:20
90г. ме гониха да ме бият с един Sprint или GTV.(бяхме гепили едни емблеми на едно БМВ на един ден).94г. старите завършват(Аз де) и един съученик с книжка идва с бяла принцеса с климатик и найлон на задните седалки и му викам:-кво е тва бее(със огромна завист) И той:-Алфа Ромео 33 1,7 BOXER на два дни.
Тогава май се разболях :lol:
Някъде 80-те години, една Жулиета ми се е запечатала в главата! Цвят бордо, друго не си спомням, ама май е било достатъчно :D !
ALFA155Ts
14-10-2007, 19:35
Спомням си момента 96-та година за пръв път като видях 145-ца малее с баща ми бяхме в Атина и насреща ни там по една улица гледам някакви адски яки фарове нали знаете като са нови лупите и като те заслепяват насреща как има някакъв като виолетово синкав отенък се получава ехее викам си баси колата страшно ми хареса и бях си казал един ден ще имам такава ............ :roll:
Първата Алфа която съм виждал беше на баща ми - Алфа Жулиета. Бил съм много малък, когато я продаде. Разказвал ми е, че като съм ревял по цяла нощ, той се метвал на Алфата и обикалял София докато майка ми ме приспи. :)
П.С. Баща ми и Гунди са били съученици в 120то ОУ. :)
бе точно за пръв път кога съм видял алфа нямам идея,но си спомням ,че от авто салона пред '92 или '93 си взех плакат на новата 33 снимана отпред и ми беше много смешно че има огледало само на шофьорската врата
80-те дядо ми беше дипломат в Италия и от фабриката на Алфа беше донесъл един модел на AlfaSud, с който умирах да си играя. Сега като ми разказва, че там е карал Джулиа Супер с два карбуратора луд ставам. Е от тогава ми е диагнозата.
На ИталФест2006 видях коя ще е третата Алфа в семейството ама дизел де :lol:
Иначе не помня, то от малък съм любител на коли....
...хммм... мнооого смътно си спомням, но съм сигурен че беше алфа, беше червена, беше на морето, беше мноого отдавна (ученик 3-4клас 1983-84г) и съм я запомнил, защото на километража пишеше 220 !!! Якооо!!! По онова време по соц-возилата нямаше такива километражи ;)
spe4elist
16-10-2007, 17:22
Коя е първата, наистина не помня. Но много ясен спомен имам от филма "Октопод", когато мафиозът Tano Caridi слезе от 164. Бях вече достатъчно голям, за да усетя операторския трик - тенденциозно задържаха кадъра около Алфата, все пак е била нов модел и за Италия по онова време. Става дума за късните '80. Мисля, че от тогава съм запленен. Първата 33-ка си купих 1994 г, все още не бяха толкова масови и много се киселеех по светофарите ... Вече карам като чичко, но това не ми пречи да депресирам от време на време някой немски танк ... :drive:
Не съм се заглеждала по колите от както се помня и никога не са ми били страст. За пръв път всъщност се загледах сериозно в кола - когато отидохме да си купим нашата Алфа. Влюбих се в нея от пръв поглед и вече знам на изуст всяка извивка или драскотина по нея. Благородно завиждам на съфорумците които имат от новите и -по модерни модели Алфа, защото изглеждат убийствено но мисля, че по принцип при автомобилите е като при музиката - няма нова и стара - има прекрасна и посредствена. Мисля, че алфата е една от най-прекрасните коли, които е "скивало" окото ми!
/Забележете - аз не мога да карам...! не съм шофьор, колата обаче е моя и първият път в живат си когато сънувах, че карам кола - това беше преди около 2месеца -ми........карах алфата!!!/ За огромно съжаление само на сън! Привет на всички от една неосъществена шофьорка но дълбоко влюбена в Алфа Ромео!
spe4elist
23-10-2007, 14:26
Не съм се заглеждала по колите от както се помня и никога не са ми били страст. За пръв път всъщност се загледах сериозно в кола - когато отидохме да си купим нашата Алфа. Влюбих се в нея от пръв поглед и вече знам на изуст всяка извивка или драскотина по нея. Благородно завиждам на съфорумците които имат от новите и -по модерни модели Алфа, защото изглеждат убийствено но мисля, че по принцип при автомобилите е като при музиката - няма нова и стара - има прекрасна и посредствена. Мисля, че алфата е една от най-прекрасните коли, които е "скивало" окото ми!
/Забележете - аз не мога да карам...! не съм шофьор, колата обаче е моя и първият път в живат си когато сънувах, че карам кола - това беше преди около 2месеца -ми........карах алфата!!!/ За огромно съжаление само на сън! Привет на всички от една неосъществена шофьорка но дълбоко влюбена в Алфа Ромео!
"Добре дошла в клуба"
Не се притеснявай, неизлечимо е и е forever ... :roll:
spe4elist
23-10-2007, 14:28
:oops:
Влюбването имам предвид...
8)
Да , прав си!!! Ама искам да каааараааам!!! А не мога! :(
spe4elist
28-10-2007, 19:52
Не става само с ядене, ... :D :D :D
бил съм на 4 или 5 т.е 1984г. или 1985г. когато на паркинга пред нас един комшия докара някаква закраглена стара кола на която за първи път в живота си видях да пише 220 на километража и след това в далечната 1995 год първата западна кола в която седнах беше Алфа 90 2.5 Ве 6
Бежева, номера беше СА 6666Ако става въпрос за 'онази' Алфа номера не е ли СГ 9999 ?Не се сдържам и ще се похваля че с Гунди сме от едно семейство.Лятото поразпитах старите на село но не можах да запомня кой кой е и какъв точно ми се пада.Баща ми беше много горд защото беше заклет левскар.
Кога за пръв път съм видял Алфа не си спомням точно, но си спомням кога за пръв път ми направи впечатление тази така любима моя марка.
Непосредствено до нашата къща преди 14-15 години направиха автомивка и един от работниците идваше с 33-ка от старите купета и толкова много ми харесваше тази кола, че по цял ден я гледах.Тогава се зарекох, че ще имам такава и си купих ключодържател "Алфа Ромео", който още пазя.
И ето доста години след това си купих 33-ка - съдба.
mirchozo
18-02-2009, 21:24
Аз от малък съм запален по автомобили,което си продължава и до ден днешен.В детските ми спомени е как един комшия докара една Жулиета и гледахме доста втрещени,за времето си беше мноу убава колица.Другия ми спомен е за една 33-ка,която стоеше пред съседния блок,винаги като минавах се заглеждах по нея,те хората си я имат и до ден днешен и все още си продължава зяпането :)
Та чесно казано незнам кой от 2-та спомена ми е по ранен,но опеделено предизвикваха огромен интерес в мен.
valentino
18-02-2009, 21:30
ами аз колеги бях на 16 баща ми/лека му пръст/ докара с кораба през 1993 една 33ка/колата от подписа/ влюбих се веднага покарах я веднага /само на нашата улица нямах книжка още/ страхотна кола страохотен боксер и ето 16 години по късно позагубила си блясъка от ония години аз още си я карам
Незнам кога за първи път съм видял Алфа, но преди 5-6 години едни приятелчета бяха сложили турбо на една 155-ца, като я чух а пак и като я видях как върви бях смаян:punk:
lulin racing
18-02-2009, 22:18
Откакто се помня всеки ден щом съм поглеждал през прозореца съм виждал Алфа Ромео 155! Един от съседите ми е заклет фен на марката и особено модела.Доло пред блока има 4 155-ци и други италиянки (Ланчия Дедра,Фиат Уно и т.н ) Всичките те на 1 човек ;) Още от много малък съм фен на легендарните 55-ци :)
AntiLuuP
18-02-2009, 22:24
ООо може би съм бил на около 4-5 годинки ['93-'94г - аз съм от новата генерация] един съсед си беше купил маслено зелена 33ка посъбра ни децата да ни развози малко хареса ми общо взето аз от както съм проговорил само за коли говоря ... :D
Междодругото тая алфа малко след тва я вкараха в гараж и сина и бащата заминаха за чужбина и колата си остана в този гараж ... нз къв двигател е и кво е положението но е може би на не повече от 40-50000км реални ...
За пръв път когато видях Алфа бях на 7г. Беше пред моето даскало сигурно човека беше дошъл да си вземе детето. Алфата беше червена 33 с лети джанти и крило на багажника. Тогава ми направи голямо впечетление и си мислех, че много върви. И без да подозирам, че и аз ще имам Алфа и ще стана такъв запален фен на марката.
galinves71
19-02-2009, 08:24
преди 20-25г излезе филма "оркестър без име"с катето евро и там тя беше гепила някакъв италиано викаше му фитипалди караше някаква антика алфа ромео и после я бях виждал на живо ,за годините си беше хитарка ама за модела не се сещам.
И аз лично не помня, кога съм видял за пръв път Алфа, сигурно съм виждал много отдавна но не съм обръщал внимание, помня старите ситроени в които се е возил Де Гол, Мерцедесите с емблемите, доста коли, защото в центъра на София можеше да се видят всякакви модели, знаех, че Гунди кара Алфа, но съм бил твърде малък да го навържа с колата, когато катастрофира съм бил в 1 клас, но изведнъж, на зрели години ме обхвана любов и то към алфата, друга кола всъщност не съм обичал, това е:wow:
Края на 70 те или началото на 80 те... аз съм на около 10 г. Курорта Дружба бях на пионерски лагер там. Лагера е точно зад паркинга на Гранда... На паркинга червена GTV. Италианци Мъж и жена на около 30... изключително красиви и добре облечени по нищо не приличащи на всичко околно. Вървят прегърнати и си говорят и се смеят... качват се на колата и палят... няма такъв звук чак по-късно разбрах че това е звука на V6... този момент ми се е запечатал толкова дълбоко като някакъв символ за хармония и щастие... никога и не съм си мислил че ще си купя различен автомобил от Alfa Romeo... Дълги години нямах възможност и дори не смеех да мечтая за това... А трябваше да я имам на 20 ... за да мога по-дълго да и се радвам... Хубаво е когато човек сбъдва мечтите си макар и късно! Следващата е Moto Guzzi California... даже съм го набелязал вече, но за съжаление човека не може да се реши да го продаде, макар че е на почтенна възраст и не може да го кара вече.
Kostadin`
22-02-2009, 17:49
Първата алфа дето видях беше Alfa Romeo 33 мисля 1.7ie това се случи когато бях на 10 години през далечната 2000г.Видях я на улицата където живеяг баба и дядо.Беше червена.Имам смътен спомен че си казах тогава някой ден ше карам такава красавица.Тази още я виждам в града.Май е QV щото е с издути прагове,не са като на 1.7ie 8v,ама не съм сигурен.Всеки ден минавам покрай нея за да я вида и отново се връщам към спомените...
95 година моя братовчед дойде да ме вземе с една 33-ка. Колата беше 94 година, тъмно зелена и помня че доста я поръзтъпкахме - вървеше страшно много. Когато дойде времето да си взема истински сериозна кола /бях имал алеко и лада самара преди това/ си спомних за 155-ците. Впечатляващ дизайн /тогава това ме вълнуваше основно/, докато не видях на един светофар една червена 145 -ца. След доста обикаляне се сдобих с такава червена, боксер и пълен пакет от екстри. Дори и три години по късно продължавам да се чувствам приятно като реша да покарам.
milenamr
23-02-2009, 11:59
За пръв път видях Алфа преди 27 години,но беше от тези малките колички Matchbox и тогава се влюбих в нея.А истинска Алфа видях за пръв път 1993 г.,75-ца и тогава се заразих безнадеждно :)
Беше в началото на 90-те години,когато един съсед си докара една алфа джулиета ,бял цвят .Точно тогава ми спря погледа в нея,дизаина,звукът на мотора.Като съм си бил в вкъщи,винаги сутрин преди да тръгна на училище,съм излизал на терасата за да видя алфата,все едно е моя,даже съм се мъчил да я рисувам на хартия,от тогава сам влюбен в тази марка коли:-D:firstprize::wub:
The_Game
23-02-2009, 22:45
aз нямам конкретен спомен, може би на картинка от дъвки турбо бяха много популярни:)
Същото
SandoOne
24-02-2009, 23:58
Беше 33 1700 спортно изпълнение с 240 км макс и друпнахме една 124 мерцедес бях на 7 години 96 та лятото малеееее .....
Бежева, номера беше СА 6666...
Благородно ти завиждам!!!! Ама Многоооооо!!!
Абе кво завиждане, мен направо ме побиха тръпки от тая история. По онова време в БГ да се возиш в такава кола (и то точно тая) е било преживяване от друга планета.
Аз не съм сигурен кога е първия път, но първия ми спомен за Алфа е за една Nuova Giulietta, в периода 1991-1997, която паркираше пред училището в което учех от първи до седми клас. Беше сива и интересното е, че само нея съм запомнил от целия паркинг там :) Но вероятно не е първата, защото когато я видях там вече знаех за тая марка (и то май от дядо ми, който ми беше разказвал за Гунди :) ).
А понастоящем често минавам покрай училището и колата още е там, но е малко занемарена май. Не е лъскава като в зората на демокрацията :)
ivoshaklev
11-07-2009, 18:26
Бежева, номера беше СА 6666
Бях на 4-5 години, живеехме в Лозенец до 4-то районно (на ъгъла на Крум Попов и Добър Юнак), а Гунди живееше със семейството си в милиционерския блок точно над районното.
Със сина му Андрей бяхме приятели и "съученици"в една група в детската градина на ул. Розова Долина и Гунди често идваше да го вземе с колата (въпреки че живееха на 500 метра).
Алфата беше голяма атракция в квартала и често ни е возил - мен и някои други хлапета - по 1 кръгче до хотел Хемус и надолу до канала.
После, през 1985 г., си купих първата лична Алфа - тъмносиня Алфа 1750 Берлина.
Mай номера беше 9999
http://classiccar-bg.com/viewtopic.php?f=36&t=43
http://www.blitz.bg/documents/newsimages/13d79d0bd80af733d9a2828916cbd5dfe-1.jpg
МИ бях мъничък, в средата на 80те да е било. Когато минавах покрай Италянското посолство винаги се заглеждах по емблемата! И го свързвах с Ромео и Жулиета и си се питах аджеба къде е Жулиета в името и защо я няма!
Пфффф отдавна беше, 1985 или 1986 като живях до спортна зала един съсед имаше Алфа Ромео 33 чисто ново, сиво. Помня го защото през ден човека си го миеше с маркуча.
Една Жулиета ми се е запечатала в съзнанието..като чуя за Алфа Ромео и се сещам за нея първо-ярко червена.. Това беше през 91г. Времената на новите мутри. Тая Алфа беше на един такъв...
И от тогава тая болест.Първата Алфа си купих през 93г.- раздрънкана 33-ка с 2 карбуратора. Голямата ми любов
DJ Vladic
13-07-2009, 16:03
И аз нямам спомен за първата видяна, но първата направила ми впечатление беше един Спринт Лилав,пурпурен.. нещо такова.. рядък цвят може би не фабричен.Това ставаше 2000-2001.След 2003-та тая кола се изгуби от Русенските улици.Първата на която съм се возил и която ме жегна яката е 156 Беше единствената в града (2000-2001) и беше както каза един колега като НЛО.
DJ Vladic
13-07-2009, 16:08
преди 20-25г излезе филма "оркестър без име"с катето евро и там тя беше гепила някакъв италиано викаше му фитипалди караше някаква антика алфа ромео и после я бях виждал на живо ,за годините си беше хитарка ама за модела не се сещам.
Колега за това мога да поспоря малко.Гледал съм филма многократно.И на 90% съм сигурен че колата е Фиат.
Колата на италианеца (Николай Николаев) в "Оркестър без име" не беше нито Алфа, нито Фиат, а най-обикновен Орел Манта A
Доста красив автомобил, ако трябва да бъдем честни
http://www.gmphotostore.com/images/53219576_pr.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2186/2528121868_f853bbfca6.jpg?v=0
http://www.motorimania.net/manifestazioni/sportive/images_opel/b_opel_manta_13.jpg
veskra123
09-11-2009, 00:51
не знам за първата.но знам за първата която ми направи огромно впечатление,преди 2год.в меэдра алфа ромео гтв.от тогава съм фен на марката и особено на този модел.и при първата финансова възможност взимам една такава.
Първата алфа, която видях, сега седи разкостена на една ливада в троянско. От класическата секта са я преслушвали вече - едно черно GTV (или Sprint беше?) :-P Седеше на центъра пред една баничарница и още тогава изглеждаше "патинирана", но въпреки всичко колите наоколо ставаха незабележими. Обаче за мен си остана само любопитна част от пейзажа.
Първата алфа, която ме грабна истински, беше на първия ми шеф - тъмнозелена 155 2.0 8V, купена чисто нова от Италия през 1993. През обедните почивки съм седял по половин час да й гледам всеки детайл от купето. Най-големият кеф беше като ходехме командировка с нея вместо с обичайния бус - пълен потрес навсякъде, където минем (а най-вече където спрем :-) ). Тогава заплатата ми беше такава, че изобщо не са ми се образували мисли за притежание. После като стана врене да си купувам кола се сетих за 155 и като видях цените, въпросът с избора отпадна за милисекунди (и станах пословичен на Горубляне с търпение и твърдоглавие докато я намеря, което май го има документирано из форума отпреди амнайсе години :-) )
Тази кола я карам до ден днешен с огромен кеф и ходя на работа с нея, въпреки че всичките ми колеги (а напоследък май и в сервизите, особено един :-P) ме гледат като ненормален (при положение, че си имам и служебна кола). Знам, че й е време за смяна, и съм й обещал да я оставя на мира с почетна неделна длъжност, но просто в момента няма друга кола, за която без никви сметки и задръжки да бухна едни пари както направих с 55-ицата.
Като казах за колегите - всичките ми се чудят на акъла, но през ден все ще дойде някой да ме пита "как е бегачката" и я зяпат като излезат на припек пред офиса :-) А колежката ми в съседната стая отрови на мъжа си живота за алфа, но в крайана сметка финишира с нов Опел Корса спорт пакет :-D
дядо ми навремето е бил търговски представител в Италя и там е карам една Джулия супер, с която има много снимки и много обича да ми ги показва. Също така има едно моделче на Алфа арна у тях - подарък от една обиколка на завода на Алфа. Това е първия ми досег с Алфа :)
firedragon
09-11-2009, 12:22
Първият ми спомен с Алфа Ромео (съзнателен) беше като взехме колата (33 1.7 16в) и тогава като се качих в нея не ми направи особено голямо впечатление,но след като се повозих малко в нея и особено след една случка,в която бащата я караше с пълна газ градско,съм луд фен.Пък си е и доста красива кола за времето.Ако имам възможност със сигурност ще си търся пак такава :big_love:
Първата Алфа която видях беше един иозтавен Спринт. Колата беше червена с доста избледняла боя ,ръждива тук таме и спаднали гуми. Тогава даже не знаех ,че това е Алфа Ромео. Помня ,че ми направи страхотно впечатлени колко ниска е (може би заради спадналите гуми :) ) и колко спортен вид има. Адски много ми харесаха седалките и мрежичката на подглавничките :) Преди известно време потърсих собственика ,защото колата я няма от доста време на мястото което я видях. Човекът ми каза ,че са я закърпили и пребоядисали ,и я подарил на сестра си :) Та този спринт трябва да е някъде из българя и все още в движение :-D
Първата Алфа която видях беше 33 на комшията бате Боби спираше я точно поред моя прозорец и цяла нощ я осветяваше 1 прожектор да не би неой да я гепи .Много спортно ми изглеждаше на фона жигулитата и москвичите пред блока през 1994 поне от тогава помня . А в Алфа се влюбих на 14 юни 1998 , когато ми подариха в умален размер 156 , от тогава ми е мечта Алфа 156 и се радвам че успях да я сбъдна :)
Моята първа алфа дето видях беше жълта 33ка на едни приятели някъде 91-92 може би 93 година. Нямам много спомени, защото бях много малък, но беше мн гъзарска. Спомням си, че като се возих, беше зимата и беше много топличко вътре, все пак всички други коли бяха жигули и москвичи, та с това тази много се отличаваше.