View Full Version : Увеличаване на конски сили?
Колко пари излиза това и до колко е възможно да се качат? ( Говорим за Алфа 156 1.9 ЖТД)
ми в зависимост от парите всичко е възможно.
Погледни на www.digitaltuning.bg (http://www.digitaltuning.bg) да видиш какво дават за твоята кола.
От там на татък ако искаш още вече стават по-скъпи следващите коне....но за повече хора само "чип" оправя нещата....с допълнителните 33коня и 70-80НМ въртящ момент. Разлика има и то голяма.
Ако имаш въпроси питай не се притеснявай, за това сме тук да отговаряме и помагаме.
Погледнах там, ама само със 30 коня ли може...Какви други варианти има за увеличаването им освен чип тунинга? Не, че мисля сега да правя това, но за бъдеще ми е интересно. Нов шофьор съм и се интересувам.
На 1.9 си е даже много добре!
Ако ти се изкача с още няколко хилки може и малко повече.
Погледнах там, ама само със 30 коня ли може...Какви други варианти има за увеличаването им освен чип тунинга? Не, че мисля сега да правя това, но за бъдеще ми е интересно. Нов шофьор съм и се интересувам.
Ми колега всичко е възможно, приготви си едно 5 000-10 000лв. и може и още много да я направиш :wink:
viliivanov
16-10-2007, 15:27
Бате не ставай нагъл 30% не е малко. :D
Е не ставам нагъл просто се интересувам :wink:
Ми вземи си 2.4 и ги направи 170-185 ;) Другото е 1 хубава изпускателна система от началото до края и се дигат до към 10 коня май та ети 1 50 коня на цена към 4000 май за ремусче и чип :)
mitaka_cs
16-10-2007, 22:15
Зависи колко пари си готов да дадеш може дори 1000 коня да стане, но това само за броени километри 8) Оточни с колко искаш да увеличиш мощността и може да разбереш какво да пипнеш по колата
Ами има и чипове по 200 лева и обещават 40 к.с. отгоре, поне тага гледам в нета, не, че бих си купил от тях ма гледам ,че има
mitaka_cs1991 ми да кажем от 105 до 150-180. Какво искаш да кажеш за броени километри?
mitaka_cs
17-10-2007, 00:21
С увеличаване на мощността се увеличава износването на целия мотор :!: Не казвам че не трябва да се правят такива манипулации, но доста ще се озори твоя мотор докато достигне желаната мощ, защото са нужни много промени според мен :)
Е не е, като да замине за 2-3 години, нали?
mitaka_cs
17-10-2007, 00:36
Приемлив вариант е наистина digital tuning :wink: 30к.с. не са малко прибавени към 105, а и е добре да се започне с промяна в компютъра на колата, защото ако започнеш от механиката рискуваш да ти се увеличи драстично разхода заради несъответствие в работните режими.Тоест чип тунинг слагай ако ти е зор да вдигаш мощността :) Твоя мотор е изцяло подчинен на компютъра и той е причината колата да вади задоволителните 105 к.с.Започни с промени по него :wink:
Май да се откажа. Всичко много разочароващо звучи... Малко конски сили, а много пари и съкращаване на живота на двигателя....
P.S. petko дай и аз да видя тоя сайт който казваш, че за 200 лв. вдигало с 40?
Май да се откажа. Всичко много разочароващо звучи... Малко конски сили, а много пари и съкращаване на живота на двигателя....
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 14&start=0 (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10814&start=0) 8) 8)
Личи си, че от скоро имаш книжка :wink:
Ми това не е тайна :D Или по-скоро отдавна имам книжка, а от скоро кола.
Колега,
При "чипосване" на атмосферен бензинов двигател мощността се вдига грубо с 5-7%( без да претендирам за точност, предполагам може и повече)
А ти ми ревеш че на турбо дизела 30% увеличение са малко.
Това си е направо безобразие :)
И ако искаш безплатен съвет: За по- голяма мощност просто си вземи 2.4 и го чипни :)
По-лесно , по-бързо и по-евтино ще ти излезе:)
viliivanov
17-10-2007, 15:35
Колега,
При "чипосване" на атмосферен бензинов двигател мощността се вдига грубо с 5-7%( без да претендирам за точност, предполагам може и повече)
А ти ми ревеш че на турбо дизела 30% увеличение са малко.
Това си е направо безобразие :)
И ако искаш безплатен съвет: За по- голяма мошност просто си вземи 2.4 и го чипни :)
По-лесно , по-бързо и по-евтино ще ти излезе:)
Това е неочаквано добра комбинация. 3 в 1: алфа 2.4+136кс+Бобо=на 170 кончета и баварците си хапят пръстите от яд. Не им вървят колите ризбииш ли :lol: :wink:
а тия дето са ни повече то 170 конете да мрем ли :wink: :lol:
pr_00f 2.4? Наскоро си взех сегашната, че за нова ли да мисля :)
...вземи само мотор 2.4 :roll2:
Ммм за какви пари говорим...
Connor - хората са го казали - Който го е страх от вълци - не ходи в гората.
Ако искаш мощна кола - първо си приготви парите, няма друг начин :)
Не това беше въпроса ми :) Тук съм, като за начало да разпитам и да науча някои неща пак после ще мисля дали "да влизам в гората".
cassillas
20-10-2007, 20:19
Чувал съл за Ауди А4 1.9тди- 180 кончета, ама дали най-много още 50 000 км живот на двигателя.До колкото помня освен чипове и глупости се правела и няква променлива геометрия на турбото и се вклучвало още при 1800 оборота. :idea:
cvetelin
23-10-2007, 15:50
още един кандидат рацер ... от Русе :)
santo_traficante
23-10-2007, 17:27
И ако искаш безплатен съвет: За по- голяма мощност просто си вземи 2.4 и го чипни :)
оо да :spiteful: :spiteful: :spiteful:
И все пак не разбрах колко струва тоя двигател.
И все пак не разбрах колко струва тоя двигател.
Ти, сериозно ли мислиш, да купиш 156 с 1.9JTD и после да го подменяш с 2.4 ???
На колко години си и каква техническа култура/образование имаш ??
А ти можеш ли да четеш и имаш ли поне основно образование. В началото написах, че просто се интересувам от всичко това. Не мисля да го правя. И ако обичаш не си избивай комплексите в темите ми. Искам мнение на компетентен човек. Така, че ако нямаш нещо да добавиш относно по темата въобще недей.