View Full Version : Отнемане на точки за радар детектор
МВР подготвя наредба, която ще влезе в сила до 2 месеца
...
В проекта са вкарани и няколко нови нарушения, за които вече ще се отнемат контролни точки. Сред тях е използването на устройство, което предупреждава шофьора, че наблизо има полицаи с радар. Въпреки че това приспособление се продава навсякъде по пазарите, от КАТ твърдят, че то смущава дейността на радарите и е нарушение на правилата. Ако полицаят намери такова в автомобила, ще отнеме цели 10 точки от контролния талон на шофьора.
...
http://www.monitor.bg/article?sid=&aid=136268&cid=1&eid=1190
Дано журналиста да бърка :frown:
Надявам се да бърка "радар детектор" с "антирадар". Има голяма разлика, първото предупреждава, второто смущава. А това което се продава е именно детектор, така че какъв е проблема?
Тез момчета през 2 месеца измислят само нови закони, това да стоиш по цял ден и да се чудиш какво да правиш не е лесна работа. От каде на каде за радар-детектор 10 точки, а за минаване на червено 8, да се чудиш и маеш кое е по опасно!
Нали трябва да има за какво да рекетират.... иначе и те ще излезат на улицата да протестират за заплати...Така министъра им намира все нови идеи за приходи от месец на месец...
Мани, ма скоро ще взимат точки и за това, че имаш касетофон в колата:)
Alexanderbb
15-10-2007, 09:20
В нормална държава това би били чудесна идея. Ако не се лъжа в Гърция е така. Само че у нас всички знаят какви са ни контролните органи и как си вършат работата
Вместо да купят нови радари или да си увеличат честотата с още една, да вкарат в коли от бърза помощ и пожарната радиомаяк , Също и на места с катастрофи или прелези, участъци с ремонтни работи и т.н. , чийто сигнал се приема от този тип устройства(както в САЩ), нашите юнаци тръгнали да ограничават водачите и то за пари в крайна сметка - некадърна работа :!:
Не е лошо преди да предлагат, да попрочетат Конституцията :wink: .
MainaCore
15-10-2007, 11:38
И аз си мисля, че бъркат детектора с антирадара.... но нищо не се знае...
ПС: Никибой в събота беше спрял пред нас в Пловдив :)
Ми ако се опитат да ги забранят, което ще е противо законно, защотото детекторите въобще не смущават, смотаните им радари, ще пуснем жалба в съда и ако трябва ще стачкуваме.
Да вземат малко да се вразумът тия кретени....
Цялата работа е ,че като имаш такова устройство контролираш дали изобщо са те засекли или си правят каквото им скимне.... 8)
аз сега нямам радар, но при такъв тъп закон бих си сложил пак акто на старата кола съвсем нарочно и напук на глупоста им....Радара отпред под капака на добро място и с кабелче вътре в купето едно диодче само си свети место диода на радара....без звук... а да търсят умниците има ли радар, няма ли....
Mind_Control
15-10-2007, 13:46
аз сега нямам радар, но при такъв тъп закон бих си сложил пак акто на старата кола съвсем нарочно и напук на глупоста им....Радара отпред под капака на добро място и с кабелче вътре в купето едно диодче само си свети место диода на радара....без звук... а да търсят умниците има ли радар, няма ли....
По дискавъри правиха такива експерименти, само че с антирадар. Та ако ще го правиш направо бодни един антирадар да им смущава техния :D
По дискавъри правиха такива експерименти, само че с антирадар. Та ако ще го правиш направо бодни един антирадар да им смущава техния :D
В Нисан-а ми преди си беше с антирадар. Пусках си го с копче от купето и на таблото имаше диодче :) то дори някой да се вози до мене не може да разбере, че имам антирадар та.......
В Нисан-а ми преди си беше с антирадар. Пусках си го с копче от купето и на таблото имаше диодче :) то дори някой да се вози до мене не може да разбере, че имам антирадар та.......
Ами ако въведат това направо ще си сложа АНТИРАДАР а не радар детектор. Пак е по-добре отколкото да ти вземат книжката за 3 месеца
така е. Аи ако ше те глобяват по-добре да е поне за радар, не само за детектор.....абе пулни глупаци са цялото управление и полиция.
Още си има коли с черни стъкла и не ги пипат. Секи втори има радиостанция на честотите на полицията, поне сичките бандити по кварталите имат.....и кво ли не..... само глупости измислят место да си гледат работата.
Аз искам да глобяват наред и да не зимат подкупи. Така ше се оправим...със спазване на закона от двете страни. А не с измислени мерки.....
http://dnes.dir.bg/2007/10/16/news2218314.html
Нова наредба реже главите на дръзките шофьори
16 октомври 2007 / News.dir.bg
10 точки от талона ще бъдат отнемани от всеки шофьор, който има устройство антирадар в колата си.
Това е записано в нова наредба към Закона за движение по пътищата, която в момента се подготвя от експертна група в МВР, съобщи в. Новинар по информация на секретаря на държавната обществена комисия по проблемите за безопасността на движение по пътищата Алекси Кесяков. След като бъде готов, документът трябва да бъде подписан от вътрешния министър Румен Петков и обнародван в Държавен вестник. Новата наредба ще коригира единствено точковата система, която не е обновявана от 2002 г. Антирадарите в автомобилите смущават полицейските радари и не дават вярна информация за скоростта на шофьора. Приспособлението се продава по 60-100 лв. С 10 точки ще бъдат санкционирани и всички водачи, които карат с алкохол в кръвта от 0,5 до 1,2 промила. Според сега действащия закон шофьорите се наказват с глоба и отнемане на книжка. При повторно шофиране в пияно състояние нарушителят ще бъде наказван с отнемане на 13 точки от талона. С 12 точки ще се простят и водачите, които откажат да им бъде направен тест за алкохол или наркотици.
В новата наредба на МВР ще бъде записано още, че всеки шофьор, който е виновен за катастрофа, дори тя да е лека, ще се прости с 4 точки. Също 4 точки пък ще се отнемат на водачите, които карат по забранена улица.
Ако имате антирадар, шофирате пиян за пореден път, откажете тест за алкохол при проверка на полицията и навлезете в забранена улица, ще трябва да се простите с всички точки от талона си. Всеки водач има право веднъж годишно да възстанови, след обучение, 1/3 от първоначалния си брой точки. За старите водачи те са 39, а за шофьорите със стаж до 2 години - 27 точки, пише изданието.
Пише ясно АНТИРАДАР, има разлика с радар детектор. Но сигурно ще се наложи да се осъди КАТ няколко пъти докато се научат да правят разлика.
Пише ясно АНТИРАДАР, има разлика с радар детектор. Но сигурно ще се наложи да се осъди КАТ няколко пъти докато се научат да правят разлика.
Ще ги съдиме.....аз мисля, още щом го подпише това ония полу-идиот Петков да се разсмърдиме по медиите.
На гърба на радар - детектора ми има една щампа с надпис: FCC ID: BBOXRS9730 или нещо от сорта, което отговаря на правило 15 от FCC(federal comunications commission за USA) Нещо като нашата "Комисия по далекосъобщения" където пише ,че даденото устройство не генерира вредни смущения :!: :!: А дали нашата комисия е по-компетентна от Щатската :roll:
всичко се оправи някой ден....
Ще ги съдиме.....аз мисля, още щом го подпише това ония полу-идиот Петков да се разсмърдиме по медиите.
В конкретния случай не знам дали ще можеш да ги осъдиш, по вероятно е да успем да направим нещо с мобилните камери. Но и в двата случая без консултация с юристи няма да минем.
http://dnes.dir.bg/2007/10/16/news2218314.html
10 точки от талона ще бъдат отнемани от всеки шофьор, който има устройство антирадар в колата си.
Това е записано в нова наредба към Закона за движение по пътищата, която в момента се подготвя от експертна група в МВР, съобщи в. Новинар по информация на секретаря на държавната обществена комисия по проблемите за безопасността на движение по пътищата Алекси Кесяков. След като бъде готов, документът трябва да бъде подписан от вътрешния министър Румен Петков и обнародван в Държавен вестник. Новата наредба ще коригира единствено точковата система, която не е обновявана от 2002 г. Антирадарите в автомобилите смущават полицейските радари и не дават вярна информация за скоростта на шофьора. Приспособлението се продава по 60-100 лв. С 10 точки ще бъдат санкционирани и всички водачи, които карат с алкохол в кръвта от 0,5 до 1,2 промила. Според сега действащия закон шофьорите се наказват с глоба и отнемане на книжка. При повторно шофиране в пияно състояние нарушителят ще бъде наказван с отнемане на 13 точки от талона. С 12 точки ще се простят и водачите, които откажат да им бъде направен тест за алкохол или наркотици.
В новата наредба на МВР ще бъде записано още, че всеки шофьор, който е виновен за катастрофа, дори тя да е лека, ще се прости с 4 точки. Също 4 точки пък ще се отнемат на водачите, които карат по забранена улица.
Ако имате антирадар, шофирате пиян за пореден път, откажете тест за алкохол при проверка на полицията и навлезете в забранена улица, ще трябва да се простите с всички точки от талона си. Всеки водач има право веднъж годишно да възстанови, след обучение, 1/3 от първоначалния си брой точки.
Като гледам цената, която са посочили май наистина бъркат Антирадар с РадарДетектор!!!!!!!!!!
Ами ако в закона пише, че е забранено ползването на устройство, което смущава полицейските радари. Та за дае законосъобразна глобата ще трябва да доказват, че точно твоето устройство ги смущава.
Аако забраната се отнася до детектори, т.е. предупреждаващи устройства, трябва да бъде сезиран Конституционният съд за норма в противоречие с чл. 32 ал. 2 КРБ.
trustworthy
16-10-2007, 17:17
На гърба на радар - детектора ми има една щампа с надпис: FCC ID: BBOXRS9730 или нещо от сорта, което отговаря на правило 15 от FCC(federal comunications commission за USA) Нещо като нашата "Комисия по далекосъобщения" където пише ,че даденото устройство не генерира вредни смущения :!: :!: А дали нашата комисия е по-компетентна от Щатската :roll:
всичко се оправи някой ден....
Tука май става дума за вредни излъчвания, вредящи на хората, не на радарите на куките :)
Ето пълния текст:
This devicce may NOT cause harmful interference, and
Тhis device must accept any interference received including interference that may cause undesired operation
trustworthy
16-10-2007, 21:51
Ето пълния текст:
This devicce may cause harmful interference, and
Тhis device must accept any interference received including interference that may cause undesired operation
Е първото изречение казва, че МОЖЕ да причини вредни смущения, бе, бат Йон ;)
Ето пълния текст:
То това го пише и на микровълновата и на хладилника бе :)
значи ако возиш микровеле или хладилник пак може да ни наКецат Насо.
:D :D :D
само ще ни накарат да ги тикаме на всевъзможни места детекторите и да си играеме на тука има тука нема с милиционерите :evil:
Ето пълния текст:
Знам аз, че ще ми забранят да си ползвам микровълновата и хладилника в колата, сега сигурно ще ме накарат да махна и прасето, което гледам в багажника :lol:
Ето пълния текст:
Опс изпуснал съм едно NOT като съм преписвал :lol: :oops:
Щом не излъчва значи няма да облъчва радара на полицията :lol: :lol: :lol:
trustworthy
17-10-2007, 09:25
Ето пълния текст:
Е и аз това имах предвид по-горе бе ;) А бате Йонко подвежда аудиторията тука с некоректни цитати :)
Ето пълния текст:
Е и аз това имах предвид по-горе бе ;) А бате Йонко подвежда аудиторията тука с некоректни цитати :)
Е то едно време се учеше руски бре :P
konstantin
11-12-2007, 05:44
Какво стана приехалия наредба за отнемане на точки за радар детектор ???
Mind_Control
11-12-2007, 11:03
А някъде продават ли се истински антирадари, които смущават полицейските и какви пари са :roll:
и аz купувам веднага антирадар... само кажете от кьде
в твоя случай верно е по-добре с антирадар ;-)
Nasko_77
11-12-2007, 22:46
Кажете някакъв хубав Радар-детектор. Марката му. Просто вече не вярвам на търговците за каквото и да било. Похвалете ми конкретно някакъв.
Alfa Pilot
12-12-2007, 14:44
Кажете някакъв хубав Радар-детектор. Марката му. Просто вече не вярвам на търговците за каквото и да било. Похвалете ми конкретно някакъв.
Аз имам WHISTLER PRO-58 и лови всички радари стига да са включени :).
rammstein4o
12-12-2007, 16:18
Аз имам кобра 9300... доволен съм си...
ето характеристики: цък (http://emk-33.com/www/index.php?option=com_content&task=view&id=385&Itemid=130)
Май и аз нещо взех да се замислям, дали да не си сложа радар-детектор ...и то в най-скоро време :evil:
Снощи по новините казаха че няма такова нещо, не са забранени радар-детекторите, просто някой чичковци се правят на интересни да изкарат некой лев отгоре от невежи граждани
пс: забравих да кажа, че май са си позагубили сммисъл детекторите, понеже набутаха една камара камери по пътищата, даже и при нас в северозападнала българия има доста
Не точки ще отнемат за антирадар , а не за радар - детектор.
Хванаха какво бях наммислил. Понеже в закона пишеш ече за антирадар глобата е 50 лева и като промениха санкциите за скоростта не се бяха сетили за този член от закона и си виках "По добре глоба антирадар без точки отколкото 250 лева и 3 месеца без книжка " ама на сетили са се. Иначе РАДАР ДЕТЕКТОРИТЕ (пасивните антирадари) си ОСТАВАТ РАЗРЕШЕНИ
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=134613
Amorphis
14-12-2007, 20:59
http://dnes.dir.bg/2007/12/14/news2448455.html
10 контролни точки да се отнемат на водач, който използва активен антирадар - такава мярка подготвят от МВР, съобщи по време на парламентарния контрол вътрешният министър Румен Петков.
Май и това ще го излекуват скоро, мислят само как да ни бутат с пари....
Хванаха какво бях наммислил. Понеже в закона пишеш ече за антирадар глобата е 50 лева и като промениха санкциите за скоростта не се бяха сетили за този член от закона и си виках "По добре глоба антирадар без точки отколкото 250 лева и 3 месеца без книжка " ама на сетили са се. Иначе РАДАР ДЕТЕКТОРИТЕ (пасивните антирадари) си ОСТАВАТ РАЗРЕШЕНИ
А те го питали журналистите как когато спрат някой полицаите ще разберат дали е Радар Детектор или Антирадар (активен) и той неможал да отговори.......пълна пародия е сичко.....
Вчера вечерта като се прибирах към къщи, по радиото в колата чух интервю с министъра на вътрешните работи по повод новата промяна в ЗДП....на въпроса за разлика между антирадари и радардетектори той каза:"...вече се забраняват всички пасивни и активни устройства, които предупреждават водачите за проверка на скоростта или нарушават работата на апаратите използвани от пътна полиция. Закона не прави разлика между различните видове устройства, защото тяхното единствено предназначение е да осуетят контролната функция на органа...наказанието ще бъде 59 лв. и 10 точки..."
Само не разбрах от кога влиза в сила.... :?
Сега кое е вярно......кажи ми да ти кажа......и тъпите политици май не са на ясно.....да не говорим за катаджиите :x
Вчера вечерта като се прибирах към къщи, по радиото в колата чух интервю с министъра на вътрешните работи по повод новата промяна в ЗДП....на въпроса за разлика между антирадари и радардетектори той каза:"...вече се забраняват всички пасивни и активни устройства, които предупреждават водачите за проверка на скоростта или нарушават работата на апаратите използвани от пътна полиция. Закона не прави разлика между различните видове устройства, защото тяхното единствено предназначение е да осуетят контролната функция на органа...наказанието ще бъде 59 лв. и 10 точки..."
Сега кое е вярно......кажи ми да ти кажа......и тъпите политици май не са на ясно.....да не говорим за катаджиите :x
На предишната кола бях си скрил Радар детектора под предния, капак така че да има "видимост" напред (постоянно работи) с изключен звук напълно и кабелче с светодиод в купето....което ми казваше какви са прогнозите напред :):):) ега го намерят......
Но от 2 години не ползвам Антирадар.... но за спорта ще си го направя пак :)
Аааааа и още нещо, което научих от практиката при шофиране в чужбина!!!
Закона забранява (за сега) само исползването на Антирадари, а не самото притежаване!!!!!!!!!!
Ако тръгнат да ви спират само дърпате кабела, който го захранва......
Казвате, че си е монтиран от преди време....ама вие не го ползвате....
Бих искал да знам какви доказателства могат да предоставят, че е бил пуснат преди 5 секунди!!!!
Това не е шега!
В Швейцария този факт ми спести много пари...платих 100 франка, вместо 500 ако беше пуснат по време на проверката. Но там полицията е коректна до безумие и ми написа в "акта", че само притежавам Антирадар, но не е бил пуснат!!!(сам го написа полицая)...Е! конфискуваха ми го даже...но такъв е закона......но платих само 100!
:evil: Мамицата им, незнанието на закона не те оправдава, ама тъпите ченгета не могат да земат да минат един курс за два часа да им разяснат разликите между двата вида апарати и как да ги различават.
Май ще се отваря работа за адвокатите, ще трябва да се разхождаме навсякъде с по един, то с толко поправки и промени по законите и адвокат да си пак може да си пропуснал да научиш за некоя нова глупост дето са измислили :evil: :evil:
Вчера имаше интервю с някаква мацка от КАТ по БТВ.
Тя сама каза, че радар детекторите са разрешени, но за антирадари има солени глоби!
Дори поясни, че в известна степен е полезно да има радар детектори, защото шофьорите се увличат по скоростта и като им писне радар детектора се усещат и намалява.
По повод на това нейно изказване, започвам да се питам, дали не са се усетили малко и дали не са започнали да толерират превантивните мерки....?!
Аз си мисля , че разликата между пасивен и активен радар- детектор е следния надпис на етикета>
T.e
Докато не пише изрично в закона , че такива устройства пасивни или непасивни са забранени то аз ще си карам . Ако ме накажат ще жаля :evil:
Сигурен съм , че в комисията по промяна на закона има здраво мислещи хора, които са наясно или са питали съответните специалисти каква всъщност е разликата и няма да направят мазало.
Ако все пак го забранят аз ще си монтирам активен джамер нейде в подкалниците и ... :twisted: 8)
В момента устройството го ползвам като детектор на лъжата - засичат или не :!: :wink: :shock:
Аз бях писал и в друга тема- забраната на ползването на РАДАР-ДЕТЕКТОРИ противоречи на чл. 32 ал. 2 от Конституцията.
Мани ги тия тъпаци от медиите - разбрали неразбрали. Това е като "задължителните " зимни гуми. Цитат: "КАТ препоръчва карайте задължително със зимни гуми" - как го разбираш (доста езуитско - препоръчва и задължително- ходи ги съди) и това по най гледаните медии от говорителката на КАТ. После медиите го тълкуват като задължително не че не са наясно , а защото са им помогнали с малко парици вносителите на гуми. Няма пак да им останат непродадени зимни гуми я.
Така че на медии да не вярваш :wink: