Log in

View Full Version : Обичате ли да мръзнете и да стържете замръзнали стъкла?

pinko
16-10-2007, 19:15
Поради големия интерес, който предизвиква моята нафтова отоплителна печка у всеки, на който разкажа за нея, ще споделя и с вас.

Начи, моята Алфа е от Австрия и имаше монтирана нафтова отоплителна печка Webasto с часовник.

Обаче - не беше пускана поне 1 година и беше клеясала, освен това имаше някаква повреда в електронния блок – някой се беше упражнявал с поялника върху него ( за съжаление се сменя цялата електроника - 1000 и кусур лева). Все пак е на почти 8 години. Освен това аз не съм чиновник с работно време от 9 до 17 часа и часовника не ме устройваше. Исках дистанционно. И то новия модел Telestart Т100 НТМ (Heating Time Management) - то има обратна връзка с автомобила, казва ти колко градуса е в момента в купето, през лятото може да си пускаш вентилатора на макс, за да "изгони" горещия въздух от купето. Вие и казвате в колко часа ви трябва колата, а тя, в зависимост от околната температура, температурата в купето и т.н. пали печката 10 минути, 40 минути или 1 час по-рано.

За щастие Webasto има представителство и сервиз в България. Свързах се с тях, обадиха ми цените (доста се стреснах, близо 2000 лева, ама...кеф цена няма) и оставих колата при тях.

Вечерта си я взех, всичко беше точно, изключително грамотен монтаж и добро отношение.

Печката представлява отделно нафтово котле с циркулационна помпа, която върти антифриза при неработещ двигател. Електрониката управлява и вентилатора на отоплението на климатика/климатроника.

Ми тва е, още няма сериозни студове, но аз съм карал кола с такава печка в Германия и е неописуем кеф. Докато сутринта при -5 гр. всички на паркинга псуват, мръзнат и чегъртат замръзналите си стъкла, а двигателите работят на празян ход и не могат да се стоплят, аз се меткам в моята – вътре е 23 градуса, антифриза е на ~80 градуса, а маслото – на около 35-40 градуса. Врътвам ключа, паля топлия двигател и заминавам. Не мръзна първите десетина минути, стъклата са чисти и сухи.

Няма студен старт, а два студени старта на ден се равняват на 20 000 км пробег на година.

То затова двигателита на такситата изкарват по 1 милион километра - щото никога не изстиват

И защото всички ще питате колко струва тоя кеф - печката е 2200 лева с ДДТ, дистанционното е 890 лева с ДДТ.

Ама си струва де.

Цените са с монтаж и 2 години гаранция. Цените и на дизеловата, и на бензиновата версия са еднакви.

В базовата комплектация е включен и часовник, с който да задавате час на тръгване. Ама аз не съм чиновник и никога не излизам от къщи в точен час.

П.П. И още нещо се сетих - като ми монтираха разните джаджи, попитах колко пари ще ми излезе да я демонтират и да я монтират на следващата ми кола, щото няма цял живот да я карам тая 166. А едва ли като я продавам на старо, некой ще иска да си плати горница от 3000 лева - колкото всъщност струва цялата инсталация.

Според сложността цената на демонтаж и последващ нов монтаж в друг автомобил е 200-240 лева.

Ето ви и малко снимки

Така изглежда часовничето

http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/Webasto/IMG_3402.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/Webasto/products_heaters_timer_campaign2003.jpg

Това е дистанционното - в момента ми показва колко градуса е температурата в купето.

http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/Webasto/IMG_3415.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/Webasto/webasto_telestart_t100.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/Webasto/11326724541.jpg

Така изглежда самата печка

http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/Webasto/webasto01.jpg

Една анимацийка на принципа на работа

http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/Webasto/schnit_animated.gif

Има си даже и малко ауспухче и гърненце и като пали, фучи като изтребител

http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/Webasto/IMG_3408.jpg

Това е сайта на фирмата

http://rheamp.com/index.html

А това е един общообразувателен пидиеф по темата

http://rheamp.com/el/webasto/Webasto_prospect.pdf

Ето малко инфо и на английски

http://www.standheizung.de/en-int/produ ... top-e.html (http://www.standheizung.de/en-int/products/heater/thermo-top-e.html)

valjo
16-10-2007, 19:29
мммм .... :roll:

баси ти трябвало да станеш рекламен агент :lol:
вкара ми ебаси мисълта.....

niki-25
16-10-2007, 19:52
Гляма гезотийка е това чудо :D :D :D

pent
16-10-2007, 20:41
супер джаджа е :)

скоро ще има 145-ца с нафтова отоплителна печка :)

AlfaRomeo
16-10-2007, 20:53
Хехехе :) Да идваме при тебе да се возим като стане -10 градуса ;) Басии кефа слизаш,си топличко нема да тракаш зъбии... ;)

stenli
16-10-2007, 21:29
Подхвърлят ми се две печки на Вебасто но за съжаление не са за автономна работа. При запалване на двигателя при темеператури близки до нулата се запалва и помага антифриза да стигне бързо до работна температура това донякъде си е пак далаверка но за съжаление са нафтови а аз карам бензинова кола

pinko
16-10-2007, 21:53
Подхвърлят ми се две печки на Вебасто но за съжаление не са за авономна работа. При запалване на двигателя при темеператури близки до нулата се запалва и помага антифриза да стигне бързо до работна температура това донякъде си е пак далаверка но за съжаление са нафтови а аз карам бензинова кола

Ми давай едната на Вальо, него идеално ще му пасне.

Само трябва да се монтира електрониката и евентуално дистанционно. В тоя сервиз предлагат такава услуга - преработка на неавтономни в автономни отоплители. Имат готови комплекти за преоборудване. Пише го и в пидиефа, на 5-та страница долу.

trustworthy
16-10-2007, 22:08
мммм .... :roll:

баси ти трябвало да станеш рекламен агент :lol:
вкара ми ебаси мисълта.....

Ще ти се дигне още разходът, бат 8)

супер джаджа е :)

скоро ще има 145-ца с нафтова отоплителна печка :)

И тоБЕНЗИНОВА 145-ца, нали :lol: обаче тая печка май няма отделен резервоар :roll:

Аз лично най-много оценявам това, че облекчава до голяма степен студения старт, което е огромен плюс. На мене ми се къса сърцето като паля сутрин в студовете :( , хем на под -7-8 градуса не ми се е налагало да паля. Ама на сложиш котел за 3к на кола за 5к лв не ми се вързва нещо...поне на мен :oops: Ама за 166-ца е ок

EvgeniiM
16-10-2007, 22:28
Вие па открихте топлата вода - Мерцедеси на 20 години ги имат тея печки стандартно

pinko
16-10-2007, 22:32
Вие па открихте топлата вода - Мерцедеси на 20 години ги имат тея печки стандартно

Не сме я открили баш сега. Просто сега за пръв път ми попадна Алфа с монтирана печка.

Иначе още през 1984 г., докато живеех в Бон, карах едно бензиново БМВ 7-ца с такава печка. И оттогава съм яко зарибен. В Авенсиса и жипката Волво също имаме печки.

EvgeniiM
16-10-2007, 22:58
абе на 166 по обяви съм чел че има , точно в немските , ма чак некво чудо на чудесата не е . На ЗИЛ-а в казармата правех 70 градуса в каросерията с нафтовата горелка

raiders
16-10-2007, 23:38
e затова колата ми седи в гараж, иначе това е полезно, но много скъпо поне за мен, но всяко удоволствие си има цена

AlfaRomeo
17-10-2007, 00:37
абе на 166 по обяви съм чел че има , точно в немските , ма чак некво чудо на чудесата не е . На ЗИЛ-а в казармата правех 70 градуса в каросерията с нафтовата горелка

Те са му падали ламарините на ЗИЛ-а е :) Това е супер яко за зимата :roll: :roll: Но найстина е много скъпо

stenli
17-10-2007, 07:17
Ми давай едната на Вальо, него идеално ще му пасне.

Само трябва да се монтира електрониката и евентуално дистанционно. В тоя сервиз предлагат такава услуга - преработка на неавтономни в автономни отоплители. Имат готови комплекти за преоборудване. Пише го и в пидиефа, на 5-та страница долу.

Двете са от Вектра В - 2000 дтл, ще погледна какво пише като модел на тях. Ако съдя по аспусите им едната изобщо не беше палила /двете коли са карани на топло в Италия/. Вальо да провери колко ще му струва преработката, че да измислим една разумна цена :wink:

piqnica
17-10-2007, 10:27
...

SFINKS
17-10-2007, 12:27
е тва ме изуми :

"Няма студен старт, а два студени старта на ден се равняват на 20 000 км пробег на година."

начи викаш зимата като си я паля по 2 пъти на ден секи ден и за 3 месеца само от палене се едно съм навъртял 1 800 000 км а :screwy:

пък като минат 5-6 зими към 9 000 000 км отиват , а за 10 годишна кола без печка ?? - 18 000 000 км пробег от студен старт.. голям смях :roll2:

и викаш ти с печката кам 10 000 000 км ще ти изкара двигателя :clap2:

ПС : няма се обиждаш :) , просто внимавай с нулите

MainaCore
17-10-2007, 13:31
Пинко браво за темата!!! И аз имам същата печка, обаче нямам дисплей на дистанционното. Имам и подробна документация, но никога не съм му обръщал сериозно внимание. Ти ме зариби и смятам тази вечер да пробвам, защото това наистина ще ме улесни много. ще пробвам и ще споделя мнение после!

pinko
17-10-2007, 13:48
е тва ме изуми :

"Няма студен старт, а два студени старта на ден се равняват на 20 000 км пробег на година."

начи викаш зимата като си я паля по 2 пъти на ден секи ден и за 3 месеца само от палене се едно съм навъртял 1 800 000 км а :screwy:

пък като минат 5-6 зими към 9 000 000 км отиват , а за 10 годишна кола без печка ?? - 18 000 000 км пробег от студен старт.. голям смях :roll2:

и викаш ти с печката кам 10 000 000 км ще ти изкара двигателя :clap2:

ПС : няма се обиждаш :) , просто внимавай с нулите

Ти май не четеш внимателно. Става дума за 20 000 км ГОДИШЕН ПРОБЕГ.

Демек - ако минаваш 15 000 км през зимата, към тях прибавяш още 20 000 км заради износването от студения старт.

Но това не е най-важното, топличкото е кефа, топличкотоооооо...

vladu
17-10-2007, 16:02
много ги обичам тея калкулации - а печка за печката на печката има ли да те надживее?

а един студен старт на ден по зле ли е от 50% от два студени старта?
а при -14 два пъти по зле ли е от при -7?

lyuli
17-10-2007, 16:19
е с това Сar alarm remote starter - http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... ht=#163185 (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?p=163185&highlight=#163185) се постига подобен ефект, само дето студения старт не го избягваш, но пък влизаш на топло. и мисля че излиза все пак по-ефтино. аз може би ще си сложа такова, но да видим.

Kuku
17-10-2007, 18:42
Екстрата която Пинко показва е наистина много полезна, при това в много отношения, НО погледнато реално е неоснователно скъпа, защото една гаражна клетка струва към 2000лв. и като прибавиш разрешителни от общината, плоча за основа и метална врата на гаража, то си става пак 3000-3500лв., а мисля гаража да е доста по-добро решение от печката :roll:

Violator
17-10-2007, 19:30
Много обичам да стържа сутрин замръзнали стъкла, по някой път стържа и на колите на съседите :D

vikoalfa
18-10-2007, 01:11
Ооо и аз обожававам да търкам прозорци на -20 и без предпазни средства практикувам даже :D (ръкавици) :lol:

Слав
18-10-2007, 11:14
За тия пари с кеф ще си стържа стъклата цяла зима.Можете да сте сигурни :D

koolio
18-10-2007, 15:02
За тия пари с кеф ще си стържа стъклата цяла зима.Можете да сте сигурни :D
Че може и на комшиите да стържеш :lol: .

trustworthy
18-10-2007, 15:07
Аз лично не съм от зиморничавите и не бих сложил печка за 3к лв само за да ми е топло като потеглям. Даже сутрин след потегляне, слагам парното на мин. температура, за да загрее по-бързо двигателя, щото аз може да помръзна малко, но нека на двигателчето да му е добре. :)

А ако условието да е 'топличко' в колата е от жизнена важност, то какъв е проблемът да си запалиш колата и да я оставиш на място 15-20-30 минути да загрее и да си седнеш така :roll:

slav40
18-10-2007, 16:00
Стърженето е голям кеф ............... :P

SFINKS
18-10-2007, 16:05
ако колегата има още 25 000 лв излишни ще му монтирам външен едноместен асансъор от леглото на спалнята му долу до паркинга да слиза с него , че и по стълбите е студ... :lol:

IVO_GWM
18-10-2007, 16:15
Ееее това сега "Гроздето е кисело". Удобното си е удобно. Друг е въпросът че 3К са си пари за такава екстра, ако ги имам излишни бих си сложил и аз. На колегата със здраве да си я ползваш, и мерси за подробното инфо. На мен ми беше интересна темата.

trustworthy
18-10-2007, 16:30
Ееее това сега "Гроздето е кисело". Удобното си е удобно. Друг е въпросът че 3К са си пари за такава екстра, ако ги имам излишни бих си сложил и аз. ..

Никой не оспорва удобството на екстрата. Разликата е, че един би си сложил, а друг - не

ALFA155Ts
18-10-2007, 17:33
цена ако има решение са монтаж 2205 лв вкл монтаж и ДДС

Мит фреундличен Груессен
Рхеа МП ГмбХ

Мариа Пороманска

Борис-Илиев-Страссе Нр. 17
Врайдебна
БГ-1839 Софиа
Булгариен

Телефон: (+359 2) 9420-511, 9420-555 (Зентрале)
Телефакс: (+359 2) 9420-566
Е-Маил: мариа.пороманска@рхеамп.цом
Интернет сите: хттп://ввв.рхеамп.цом
----- Оригинал Мессаге -----
Фром: "Филип Ранков" <алфаромео145@абв.бг>
То: <инфо@рхеамп.цом>
Сент: Тхурсдаъ, Оцтобер 18, 2007 4:41 ПМ
Субйецт: с вапрос автономен отоплител

> Интересъва ме термо топ Е или които е там наи малкия вариянт на печката
> цена с монтай става вапрос за алфа ромео 145 това е двъврат хетчбег
> благодаря предварително
>

и аз нееееееееееееееееееееееееее :priest: 2205 лева ще направя 3 основни ремонта :Tease: аа ще давам машалан като я запаля да загрява по бързо

pinko
18-10-2007, 17:53
Нямаше нужда да пишеш мейлове, аз съм написал още в първия постинг, че цената е 2200 лева с ДДТ.

Ако ти е скъпо, недей. Никой никого не кара насила.

Много интересно обаче е друго. За теб 2200 лева са три основни ремонта, за мен са месечния ми фонд "И аз съм човек".

Въпрос на приоритети.

netsurfer
19-10-2007, 16:44
имам си подземно гаражче и като се кача е винаги около 10 градуса + ;)

ама 3к лева на кола за 10к лева, небих сложил, а й зимата не е това което беше :lol: :lol:
А й пежото си има 2kw ел. печка и започва да духа веднага топличко

Alfoso
22-10-2007, 23:45
Даже сутрин след потегляне, слагам парното на мин. температура, за да загрее по-бързо двигателя, щото аз може да помръзна малко, но нека на двигателчето да му е добре. :)
И аз правя така :)
Всички алфисти ли сме такива мазохисти :?: :lol:

bai ljubo
16-12-2007, 23:04
цена ако има решение са монтаж 2205 лв вкл монтаж и ДДС

Мит фреундличен Груессен
Рхеа МП ГмбХ

Мариа Пороманска

Борис-Илиев-Страссе Нр. 17
Врайдебна
БГ-1839 Софиа
Булгариен

Телефон: (+359 2) 9420-511, 9420-555 (Зентрале)
Телефакс: (+359 2) 9420-566
Е-Маил: мариа.пороманска@рхеамп.цом
Интернет сите: хттп://ввв.рхеамп.цом
----- Оригинал Мессаге -----
Фром: "Филип Ранков" <алфаромео145@абв.бг>
То: <инфо@рхеамп.цом>
Сент: Тхурсдаъ, Оцтобер 18, 2007 4:41 ПМ
Субйецт: с вапрос автономен отоплител

> Интересъва ме термо топ Е или които е там наи малкия вариянт на печката
> цена с монтай става вапрос за алфа ромео 145 това е двъврат хетчбег
> благодаря предварително
>

и аз нееееееееееееееееееееееееее :priest: 2205 лева ще направя 3 основни ремонта :Tease: аа ще давам машалан като я запаля да загрява по бързо :shock: Извинявам се, че изравям тая тема, но ми стана интересно този пост :lol: Виж пич.........за 2000лева на моята кола мога само да й сменя консумативите, въпрос на стандарт и пари е всичко, така че не си особенно прав да занимаваш управителката с твоята кола, тя да ме занимава мен и най-накрая да прочета това по-горе...Всеки се простира според възможностите си :wink:

П.П.- Пинко, благодаря за добрите отзиви към нас, надявам се да си доволен още дълго време, аз, лично, с Т100 се родих :D

ЗМЕЯ!
13-11-2008, 01:02
Уникална екстра наистина,но както колегите и аз ще отсека, че 3 хилки за печка нема да дам ако ще и турско да се върне :)

Някой да знае нещичко за по-евтина алтерантива на таз скъпа печка, че идеята за топлия старт и топличкото купе при -10 ужасно много ми допаднааааааа..... :static:

Mind_Control
13-11-2008, 10:26
Уникална екстра наистина,но както колегите и аз ще отсека, че 3 хилки за печка нема да дам ако ще турско да се върне :)

Някой да знае нещичко за по-евтина алтерантива на таз скъпа печка, че идеята за топлия старт и топличкото купе при -10 ужасно много ми допаднааааааа..... :static:

А като се замислиш, че пройзводствената му цена е под 500 лв... Обаче е готино- няма съмнение, а и щом може да си го демонтираш при смяна на колата се изплаща... Все пак в БГ това те е продукт за масовия потребител и затова цената му е надута, защото е ориентиран към по заможните клиенти.

Gh0stRider
13-11-2008, 10:27
по евтин вариант е да си направиш колата да пали с дистанционно. Мисля колата на колегата ФЕРАРИСТ е така

Mind_Control
13-11-2008, 10:29
по евтин вариант е да си направиш колата да пали с дистанционно. Мисля колата на колегата ФЕРАРИСТ е така

но губиш ефекта на топлия старт

Gh0stRider
13-11-2008, 10:34
е да... но се пак става въпрос за компромисно решение, на което големия + е че не струва 3000лв.. ;) и пак сядаш в топла кола рано сутрин

Pinky
13-11-2008, 10:47
проблема на този вариант, също така е, че не можеш да оставиш колата на скорост, а зимата да дърпаш ръчна пнякога е доста лош вариант

mim
13-11-2008, 10:49
ето друг вариант:
3000/100=30 месеца отоплен гараж под наем :) и тъй като наистина студеното по нашите земи е 3 месеца = 10 години, но пък вече зависи от други неща - като да живееш в града и да има гаражи под наем наоколо
ако пък не и човек има двор, може да "направи си сам" гараж за 3к ;)

ЗМЕЯ!
13-11-2008, 11:23

Айде светнете ме моля как точно става това с дистанционното запалване и колко ще ми струва това удоволствие?

п.с.Въпросче към Ферарист :)
Такъв ник има и във форума на clubf1.net ти същия човек ли си, или бъркам...? :)

vaklinator
13-11-2008, 11:33
Печката си е супер добра екстра, и аз имам вебасто, но бензиново и е баси кефа. Моята не е с дистанционно, но мога да я активирам с позвъняване на мобилен тел номер. За кефа се набутах само 7лева и нещо за една сим карта на глобул.
Това е от мен.

stelt
13-11-2008, 15:20
Айде светнете ме моля как точно става това с дистанционното запалване и колко ще ми струва това удоволствие?

п.с.Въпросче към Ферарист :)
Такъв ник има и във форума на clubf1.net ти същия човек ли си, или бъркам...? :)

Това да си загряваш колата на място при минусови температури като я запалиш,според мен е доста излишно.

bouncer
13-11-2008, 15:26
Това с дистанционното запалване не е оферта според мен. единствено ако колата е на платен паркинг. щото нали паля си аз колата и след 20 минути като отида ще намеря само бележка мерси много от крадците. ай сиктир! иначе печката е супер оферта ама на тази цена нещо не ме грабва! по добре гараж.

pinko
13-11-2008, 15:48
Това с дистанционното запалване не е оферта според мен. единствено ако колата е на платен паркинг. щото нали паля си аз колата и след 20 минути като отида ще намеря само бележка мерси много от крадците. ай сиктир! иначе печката е супер оферта ама на тази цена нещо не ме грабва! по добре гараж.

И кво? Като ходиш на работа си носиш гаража? Като отидеш на ски си носиш гаража? Като отидеш на гости си носиш гаража? Като ходиш да ..%"+?... някоя мадама си носиш гаража?

Идеята е, че зимата, където и да отидеш с колата, и тя престои няколко часа на студа (точно колкото да изстине яко и да се заледи), малко преди да тръгнеш към нея цъкаш дистанционното (или пък нагласяваш часовника за предполагаемото време за тръгване, ако е паркирана по-далече от 1 километър) и се качваш в топла кола. Има и вариант да и пращаш един SMS, че за да палне печката.

Гаражът е вариант само сутрин.

trustworthy
13-11-2008, 17:10
...Има и вариант да и пращаш един SMS, че за да палне печката...

Много се оскъпява отопляването така :)

fnt
13-11-2008, 17:32
Еххх, на моята кола си имам печка :sleepy:. Това си е супер екстра.

ЗМЕЯ!
13-11-2008, 20:08
Това да си загряваш колата на място при минусови температури като я запалиш,според мен е доста излишно.

Да, но това си е лично и само твое мнение... ;)

Напротив колега, аз одеве говорих с моя алармаджия и за 70.00 лв. с монтажа каза, че ще ми сложи дистанционен модул за запалване, НО той няма да обезврежда алармата чаткаш ли...;)

fnt
13-11-2008, 20:33
Да, но това си е лично и само твое мнение... ;)

Напротив колега, аз одеве говорих с моя алармаджия и за 70.00 лв. с монтажа каза, че ще ми сложи дистанционен модул за запалване, НО той няма да обезврежда алармата чаткаш ли...;)

Нека го направи да работи само при дръпната ръчна, че един познат си запали колата на скорост и БУМ :thumbdown:

lyuli
13-11-2008, 20:51

:)

eto нещо по въпроса

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=12499

Stefo
13-11-2008, 21:29
Нека го направи да работи само при дръпната ръчна, че един познат си запали колата на скорост и БУМ :thumbdown:

А пък зимата на ръчна си е голям кеф като престои една нощ - трябва с горелката отдолу да се завираш :-D

reptli
13-11-2008, 21:33
аз до колкото разбрах колегата pinko е купил колата си с тази печка:roll: вместо това котле да му стои монтирано в колата и само да му тежи,не виждам защо да не се дадат тези 3к. за тази страхотна екстра(ако има възможност разбира се):notworthy: мене не ме блазни това че няма да стържа стъклата и че няма да зъзна като куче ами това че двигателчето ще е топло като му врътна ключа:bath:
Това за паленето с дистанционно грам не ми се вижда като вариант:dunno:...единствената алтернатива е гараж+циганско чудо и цяла нощ количката да спи на по-топло и от мен:tooth::wub:

gigi
13-11-2008, 22:00
Баварецо си има оригиналдъ и са се смачквам от кеф.:punk:

code
13-11-2008, 22:07
мда за 3000лв ще извадя TS-а и ще сложа 3.0 :go::tongue: и ще сложа един циганин опс българин от ромски произход да го размразява с печката :tooth:

fnt
14-11-2008, 09:16
А пък зимата на ръчна си е голям кеф като престои една нощ - трябва с горелката отдолу да се завираш :-D
Зависи от състоянието на жилата на ръчната. Аз винаги съм на ръчна и нямам проблем (все пак гаража ми е с наклон):punk:. А без ръчна как ще запали колата зимата? Може би ще я остави на нулева без ръчна и подпряна с две трупчета :big_whoops:

Stefo
14-11-2008, 09:34
Зависи от състоянието на жилата на ръчната. Аз винаги съм на ръчна и нямам проблем (все пак гаража ми е с наклон):punk:. А без ръчна как ще запали колата зимата? Може би ще я остави на нулева без ръчна и подпряна с две трупчета :big_whoops:
Ами ти си с гараж :) На открито е друго.А с алфата чесно казано още не съм минал една зима, но с предишното ми пежо след като видях голям зор със замръзнала ръчна, повече никога не съм я оставял да пренощува с ръчна, особено като отдолу е полепнала полузамръзнала киша. А ако само ще запалваш с ръчна е друго, не е като да пренощува с дръпната. Въпреки че може и да се запали и със спирачката, малко повече трябва да се натисне само че без сервото...

Stoyan Georgiev
14-11-2008, 17:44
аз обичам да мързна и да стържа стъкла

Gligan
14-11-2008, 22:20
Това което е дал колегата Пинко е добра идея, но за хора със свободни пари както каза той. Аз съм с дистанционно запалване вече трета година и нямам забележка. Лятото си сядам на хладно, зимата на топло. Жилата на ръчната ги смених веднъж, защото бронята се беше закъсала и можеше да змръзнат зимата - до сега не са замръзвали. Колата целогодишно я държа на ръчна и нямам проблеми. Алармата е вързана така, че ако свалиш ръчната и не си дал на контакт с ключа се гаси мотора и предупреждава със звуков сигнал, както и ако я забравиш за по-дълго запалена пак се гаси и предупреждава. Също ако ръчната не е дръпната не пали. Освен това сама си вдига стъклата ако си ги забравил и си пали фаровете. По-евтин вариант за хора с по-скромен бюджет.

п.п. Голям майтап пада ако някой се е подпрял или се мотае около колата :-D

sen7
15-11-2008, 15:05
аз обичам да мързна и да стържа стъкла

Мн. ясно нали си с 159-ка - само като я гледаш от вън и се стопляш :Lkingsmiley:

ЗМЕЯ!
22-11-2008, 10:33
Абе братлета щом и аз зех да се замислям за една Вебасто начи работата е дебала... :)

Иначе :cheers: на Пинко за темата, много е полезен на форума тоя заклет алфист :)

rodeff
26-11-2008, 15:44
Само да се включа и аз
Аз си взех модул за палене на колата от дистанционното. Също може да му се задава и в колко часа да запали колата.
Това е комлект аларма и модул за палене. Цялата глезотиика ми излезна $ 75.00 плюс доставка към $30.

Има ги в ebay. китайските са. Има и по-скъпи и бих казал че си заслужават, но аз минах ефтино.
Запалена кола на място гори колкото печката, и върши същата работа
Подарих и на един приятел и е много доволен, той е с 164 бензин/газ.
Няма отказване.
Ето и линк на това което аз си взех: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/NEW-L...Q5fAccessories

На дистанционото показва дали колата е запалена, ако случайно се включи алармата ви писка и показва каква е причината. Отваряне на багажника си има, плюс че можете да си настроите да включва някои аксесоар, като нагряването на задния прозорец.

Да добавя и че срещу смешна сума можете да си вземете и модул за вдигане/сваляне на прозорците автоматично.
Не е най-добрата, но за тези пари няма какво да се коментира.
Линка който съм дал е на друг продавач и е малко по-скъпа, но и сами може да се поровите

Ето линк и към други подобни:
http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trk...All-Categories

Доко
26-11-2008, 16:16
Само да се включа и аз
Аз си взех модул за палене на колата от дистанционното. Също може да му се задава и в колко часа да запали колата.
Това е комлект аларма и модул за палене. Цялата глезотиика ми излезна $ 75.00 плюс доставка към $30.

Има ги в ebay. китайските са. Има и по-скъпи и бих казал че си заслужават, но аз минах ефтино.
Запалена кола на място гори колкото печката, и върши същата работа
Подарих и на един приятел и е много доволен, той е с 164 бензин/газ.
Няма отказване.
Ето и линк на това което аз си взех: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/NEW-L...Q5fAccessories

На дистанционото показва дали колата е запалена, ако случайно се включи алармата ви писка и показва каква е причината. Отваряне на багажника си има, плюс че можете да си настроите да включва някои аксесоар, като нагряването на задния прозорец.

Да добавя и че срещу смешна сума можете да си вземете и модул за вдигане/сваляне на прозорците автоматично.
Не е най-добрата, но за тези пари няма какво да се коментира.
Линка който съм дал е на друг продавач и е малко по-скъпа, но и сами може да се поровите

Ето линк и към други подобни:
http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trk...All-Categories

Ако можеш дай някакви актуални линкове, че тези са Page Not Responding

pacho_kardana
26-11-2008, 17:58
8-)Аз лично нямам този проблем,защото Алфата винаги е в гаража 8-)

tipo1960
28-12-2008, 20:25
Миналия месец един колега си докара Пежо 306 седан 1.9 ТД от Австрия,и се оказа че има същата печка като на ПИНКО,и като гледам значи си е купил печката и са му подарили колата;-)

cyberhill
27-10-2010, 08:51
Да вдигна темата малко.... :)
Т'ва печката е луда работа... страдам по една Каризма 1.6 с webasto...

Някой да знае актуални цени ?

rusiq86
27-10-2010, 09:23
Бащата има едно ванче ситроен евазион, сложихме му такава печка около 1000лв излезе във Варна я слагаха. Няма дистанционно, но е густо, мн топли!
Екстрата си заслужава ако ще стоиш дълго в колата без да е запалена например.

koko156
27-10-2010, 18:36
не бих се и замислил за миг,даже ако имах парите.почвам да пускам тото:bouncing_smiley: страшна гъзърия.
те някой толкова за озвучаване на кола дават.
печката е супер,почвам да спестявам.

PIF
28-10-2010, 23:29
Колега , каде си служил , че и аз там някаде дигах на ЗИЛ-а :)

rusiq86
29-10-2010, 00:50
Във Варна, мога да ти намеря номерче, около 1000 лв по спомен, но може и 800 да беше, не помня вече.
Вече втора зима няма грешка, мн малко гори.
Е нямам дистанционно, но за сметка на това е ефтинко.

mboge
21-11-2010, 18:23
И аз да се похваля , че сложих на 147-цата печка , припадна ми един Ebersp&#228;cher D5W за много изгодна цена 150лв. и и естествено не се мислих много , взех го малко на риск защото не се знаеше дали работи и нямаше нито пулт за управление нито дистанционно , оказа се че всичко си му е наред и след двудневни мъки и попържни по италианската инжинерна мисъл и намерихме място и монтирахме , проблема с управлението реших с това http://www.lesibg.com/images/VCH%20s.jpg работи идеално до 60-70 метра не показва градуси , но всичко ми излезе 200лв. Печката пали и след като достигне определена температура антифриза пуска вентилатора на климатика за да сгрее купето. :big_heat: Не я изчаках да видя дали ще угасне сама при достигане на някаква температура , но предполагам че го прави . След като я спрях с дистанционното тя продължи да обдухва 1-2 минути и чак тогава спря. Сега зимата неможе да ме изненада ;-)

pr_00f
21-11-2010, 21:51
Вчера си монтирах подгрев на антифриза от пежо/ситроен със 4 свещи по ~170 вата.
Още не е свързано управлението , че не остана време - като съм готов ще дам резултати.

koko156
22-01-2011, 00:08
и на мен ми е минавало през ума,но 4 по 170в са 680вата,а това са 56ампера/час,кво праиш с акумулатора,всяка вечер зареждаш????

morfius
22-01-2011, 00:19
и на мен ми е минавало през ума,но 4 по 170в са 680вата,а това са 56ампера/час,кво праиш с акумулатора,всяка вечер зареждаш????

Колега, провери колко А е алтернатора на дизеловите версии :)

koko156
22-01-2011, 21:13
о.к. не видях,че кара печка!

vladev
24-01-2011, 16:33
Ето го перфектното изпитание за печката :idea::

http://i.imgur.com/5XZlg.jpg

old alfist
25-01-2011, 00:49
В петък едно Ауди с една такава печка спряло пред офиса ни уплаши, след като пушеше цялото обвито в пушек миришещ на мекици. Тамън щяхме да викаме пожарната и се появи собственика - оказа се че си заредил печката с биодизел.

myato
25-01-2011, 09:23
Аз така шашках публиката навремето със ЗАЗ-ката.Колата не работи,а в нея сякаш има реактивна дюза и пуши отдолу:shocked:

ALFA155Ts
18-04-2012, 11:26
Нямаше нужда да пишеш мейлове, аз съм написал още в първия постинг, че цената е 2200 лева с ДДТ.

Ако ти е скъпо, недей. Никой никого не кара насила.

Много интересно обаче е друго. За теб 2200 лева са три основни ремонта, за мен са месечния ми фонд "И аз съм човек".

Въпрос на приоритети.

Колега чак сега след 5-години прочитам колко голям баровец си бил съжелявам за закъснението.....Не не ми е скъпо направо си купих "Кола" навремето тя си има печка. Между другото как е месечния фонд вдигна ли се още ??

Stoyan Georgiev
18-04-2012, 12:20
никога не е късно за избиване на комплекси

Pepo
18-04-2012, 12:56
Колега чак сега след 5-години прочитам колко голям баровец си бил съжелявам за закъснението...
....Между другото как е месечния фонд вдигна ли се още ??

Сега е редно да изчакаш още една петилетка за отговор :on_da_beach:

yanislavv50
21-10-2017, 21:52
Колеги, някой знае ли къде и колко би струвал монтажа на такава печка за алфа 159 1,9 дизел :)

ValeriLazarov
21-11-2017, 20:52
....