PDA

View Full Version : Слабо парно

dievx
17-10-2007, 12:51
Колеги, идва зимата а парното ми е нещо много слабо. Духа топло а не горещо както трябва на загрял двигател. Термостата ми е наред, загрява си нормално. Явно радиятора на парното ми е задръстен. Има ли начин с някакъв препарат/добавка към антифриза да се отпуши, без да се налага да го свалям. Колата е без климатик :frown:

SFINKS
17-10-2007, 12:58
бе то добавка за промивка ще се измисли , ма като промиеш да не земе да текне на 5-6 мест ситемата че тогава ще береш яд .. май по добрият вариант е да се свали и да се прочисти

dievx
17-10-2007, 13:45
И това го има знам ли, май не е много добра идеята с добавката. Преди малко загрях добре колата докато включи перката с отворена капачка на разширителния съд и парното усилено докрай. Като, че ли взе да топли добре, почна да духа горещо. Може да е имало и въздух по системата. Ама все си мисля, че трябва направо да е вряло :)

pr_00f
17-10-2007, 14:21
Един съвет от мен.
Провери си клапата за циркулация на външен въздух дали ти работи изобщо, защото много често дава фира.
И ако е останала в отворено положение - докато караш влиза студен въздух който не може да се загрее до необходимата температура.
А като си правил тестове на място- няма да влиза студен въздух в системата с такъв интензитет. Все пак колата седи на едно място и няма насрещен въздушен поток

Иначе твоята система няма какво да я обезвъздушаваш, тя се самообезвъздушава, така че това което си направил според мен не ти е донесло никаква полза. За да те успокоя и вреда няма де :)

dievx
17-10-2007, 14:51
Клапата за външния въздух работи, скоро ми се наложи да махам кората под чистачките, да изчистя мръсотията, че ми се беше затлачила пробката за оттичане на водата и я проверих. Иначе, знам че нашите коли сами се обезвъздушават, ама от проба глава не боли ;)

dievx
12-11-2007, 12:23
Открих къде е проблема. Жилото на врътката за увеличаване на парното се е разкачило, и така е стояло леко в отворено положение. Успях да бръкна под таблото и да отворя клапата ръчно, като пак закачих жилото за нея, но то се е разкачило от основата за която е било захванато и при въртене вече не отваря и затваря клапата. Иначе вече имам силно парно :) Трябва да се свали пласмасата която е заедно с конзолата за касетофона, за да имам видимост и да мога да застопоря жилото. Ако някой е правил това упражнение със свалянето, моля нека да пише къде има болтове и как най-лесно да се свали. Мерси!

tonov
12-11-2007, 22:31
Някъде беше писано, ма кой знае къде е ....

Би трябвало да си със старото табло. Нали е боксер :wink:

1. Сваляш кожената вложка пред пътника до шофьора (може и само да я откачиш откъм парното). Отдолу под нея са 2 винта.
2. Сваляш врътките за парното, като ги издърпваш. Под тях има още 2 винта.
3. Под едно капаче на пластмасата има скрит 5-и винт.
4. Издърпваш пластмасата, има и две щипки.

dievx
13-11-2007, 10:36
На мен ми трябва да сваля пластмасата от страната на шофьора до пасажерското място май, че точно от страната на шофьора се намира клапата която отваря и затваря топло/студено за парното. От нея се е откачило жилото, и сега като го закача се движи не само жилото а и външния му кожух. Целта е да застопоря него. Напипвам, че има някаква планка хваната за края на жилото, и близо до клапата напипвам винт. Явно там трябва да се застопори, но без да се свали тази пластмаса няма да стане. Поразвих 10-тина болта ама нещо не иска да излиза а ме е страх да напъна. Май ще си бъркам под кората като искам да имам топло или студено :(

tonov
13-11-2007, 23:14
Ем начи не съм разбрал добре :? Ама да сваляш цялото табло си е приключение. Лично аз в студа не бих се навил.